- 24 Ekim 2016
- 5.711
- 11.129
- 248
- Konu Sahibi kahvesevenkadin
-
Ben de ataerkil toplum yapısı sonucunda böyle yetişen erkekler olmadığını iddia etmiyorum. Ama bir sürü kadın da var ev işi yapmayan yemek bilmeyen evlenene kadar. Yani anneler de kız çocuğu deyip her şeyi öğretmiyor. Sonradan da öğrenilir diyorum bir sürü öğrenen kadın var diyorum. Hatta bur sürü erkek de var. Evlenmeden ayrı eve taşınan üniversitede ev tutan. Gidiyo 20 yaşında üniversitede her şeyi yapiyo bilmeyen erkek de. Yapamıyorum diyen işine geldiği için öyle diyor. Yapmamasının nedeni annesi değil direkt yani başka şeyler ama yazmak ıstemiyorim.Yok eşim masum demiyorum ki ben ama kardeşimin nişanlısına annesi erkek çocuğu diye asla ayrıcalık göstermemiş ve çocuk her işi biliyor da yapıyor da. Yetiştirme tarzı, ataerkil toplum yapısının sonucu bunlar. Annelerin çoğu erkek çocuğuna bunları öğretmiyor çünkü el kızı gelir yapar oğlumun işi mi diye düşünüyorlar.Oğlu iş yapınca bozulan kayınvalidelerden bahsetsek buraya bi sürü insan evet der.
ya annesi sürekli onlara yapamazlar, edemezler, erkek çocuğu bilemezler dediği için bilemeyeceğine inanmış.
Ben de ataerkil toplum yapısı sonucunda böyle yetişen erkekler olmadığını iddia etmiyorum. Ama bir sürü kadın da var ev işi yapmayan yemek bilmeyen evlenene kadar. Yani anneler de kız çocuğu deyip her şeyi öğretmiyor. Sonradan da öğrenilir diyorum bir sürü öğrenen kadın var diyorum. Hatta bur sürü erkek de var. Evlenmeden ayrı eve taşınan üniversitede ev tutan. Gidiyo 20 yaşında üniversitede her şeyi yapiyo bilmeyen erkek de. Yapamıyorum diyen işine geldiği için öyle diyor. Yapmamasının nedeni annesi değil direkt yani başka şeyler ama yazmak ıstemiyorim.
Nedenini tam olarak bilemem tabii ki sadece tahminim, fikrim olabilir. Bence sizi yeterince umursamıyor hatta doğacak bebeğini de. Hamile bir kadına üstelik bulantısı olan bir kadına böyle şeyler yapılmaz çünkü. Ne yazık ki yeterince değer vermiyor bence. Dediğim gibi benim fikrim hamile olduğunuz için üzmek istemedigim için demedim ama başka nedeni de olabilir. Belki sadece sizin dediğinizdirnedenini siz biliyorsanız yazın lütfen. Kafasındaki ataerkil düzenden, üşengeçliğinden başka ne olabilir acaba?
Öyle diyince adam buhun için oara harcar mı sanıyorsunuz? Hadi kadın karşılayacak diyelim herhafta bu masrafı karşılayacak ekonomik özgürlüğü var mı acaba?Yerinizde olsam eve temizlik için yardımcı alacağım senin pisliğinle uğraşamam derdim. Ne kavga edip kendinizi yoruyorsunuz ki..
Iste asil puf nokta bence pes edip aglayarak cikarmamak. Yani hakli olarak ona 10 kere soyleyecegime ben kendim yaparim diyoruz sonra sinirlene sinirlene de olsa yapiyoruz ya bence yanlis yapiyoruz. Sabahtan dikilceksin basina, copu cikar copu cikar copu cikar diye ne huzur birakcaksin ne de rahat.. 4.gun o kendi aman basimin etini yemesin diye kendi yapacak. Ya da bedelini evdeki huzursuzlukla odeyecek.Kesinlikle yapmıyor. İlk üç ay kokudan sürekli midem bulandı ve tek bişey istedim ondan çöpü sen çıkart sabahları toplanıyor bizim çöp bi de. Bi gün çıkarsa üç gün ağlayarak ben çıkarttım.
Hemen anneye suç bulma konusuna katiliyorumHemen yine anneye suç bulunmuş. Erkek iş yapmıyor yine kadın suçlu oluyor. Ben de iş yapmadım evlenene kadar. Annem bana da ogrermedi. O zaman ben de başköşeye oturayım ben öğrenmedim yav yapılacak bir şey varsa söyle üstünkörü yapiyomus gibi yapayım diyeyim. Işine geliyor adamların işte bilmiyoruz yapamıyoruz öğrenmedik vs demek. Olay bu
Aynen. Tembellik, üşengeçlik, rahatını bozmama, nasıl olsa dayanamayıp yapan bir eş.nedenini siz biliyorsanız yazın lütfen. Kafasındaki ataerkil düzenden, üşengeçliğinden başka ne olabilir acaba?
Hemen yine anneye suç bulunmuş. Erkek iş yapmıyor yine kadın suçlu oluyor. Ben de iş yapmadım evlenene kadar. Annem bana da ogrermedi. O zaman ben de başköşeye oturayım ben öğrenmedim yav yapılacak bir şey varsa söyle üstünkörü yapiyomus gibi yapayım diyeyim. Işine geliyor adamların işte bilmiyoruz yapamıyoruz öğrenmedik vs demek. Olay bu
E söyleyin, demekki soylemeden akil edemiyor. Benimki de ayni sizinki gibi, is varsa soyle ben anlamıyorum diyor, canim salata sende sunu pisirmek sende gibi işi direk söylüyorum o zaman yapiyor, direk şu iş yapilacak demek lazim. Yoksa benimki de aynen patates mi kizartti arkasina dönüp bakmaz ocak ne halde diye. Canim ocagi da silmen lazim denecek illaKızlar Merhaba,
Eşimle tartıştık, onunla ilgilenmediğimi falan düşünüyormuş. Sabahtan beri tavırlıydı bana. Ben de onun en ufak ev işine dahi müdahale etmemesine sinirliydim. Sanki hizmetçiymişim gibi ne yendiğini kaldırıyor, ne yaptığını. Küçük bi hobi odamız var oraya el koydu, dağınıklıktan içeri girilmiyor. Evde bi şey görsün ben toplamazsam hayatta elini sürmez. Sabah kahvaltı hazırlayacaktım bi baktım boş yumurta kutusunu falan öylece yere atmış üstünde peçete falan var. Poşete falan koymadan öyle yere atmış, kan beynime sıçradı. Hani böyle ufak ufak birikir de bi anda çıkar ya öyle oldu. Hamileyim diye özel iltimas beklemiyorum ama bu kadarı fazla geldi. Sonra bağrıştık falan şimdi ağlayıp duruyorum ve bebeğim için vicdan azabı çekiyorum.Ben üzüldükçe onu da üzüyorum diye Canım bir lokma yemek istemiyor gerçekten mutfağa girince asabım bozuluyor dün patates falan kızarttı her taraf yağ olmuş. Temizlememiş tabi ki. Konuşuyorum bi yapıyorsa, iki yapmıyor. Sen bana söyle ben söylediğinde yaparım diyor ama artık yoruldum. Bi de üstüne bugün hassasım biraz sanırım. Bi yandan ağlıyorum bi yandan vicdan azabı çekiyorum.
Katiliyorum. Evlenmeden once elimi sicak sudan soguk suya sormadım nerdeyse. Ilk gun 3 saatte 2 cesit yemek yaptim. Ben napacagim diye oturdum düşündüm. Sabah girdigim mutfaktan aksama kadar cikamazsam. Temizlik bilmem ne kasti kasti ilk 1 2 ay sonra baktim alismisim 1 saatte 3 cesit yemek yapip yanina sonra tatli bile yapabiliyorum. Temizligi kolaylamisim.Hemen yine anneye suç bulunmuş. Erkek iş yapmıyor yine kadın suçlu oluyor. Ben de iş yapmadım evlenene kadar. Annem bana da ogrermedi. O zaman ben de başköşeye oturayım ben öğrenmedim yav yapılacak bir şey varsa söyle üstünkörü yapiyomus gibi yapayım diyeyim. Işine geliyor adamların işte bilmiyoruz yapamıyoruz öğrenmedik vs demek. Olay bu
Tamamda bu pandemi de ben ekmek karmadim hayatimda geldim ekmek yaptım evde kac defa. Kac kez hic bilmedgim yemegi yaptım hic bilmedigim tatlilari bu icerden gelecek. Artik kızlarda is bilerek evlenmiyor ki okuyor çoğu nette her sey var. Annesini suclamak anlamsiz yere yumurta kabini atip gecen adam icin. Bunun öğretilecek yani yok akli olan yapmaz.Yok eşim masum demiyorum ki ben ama kardeşimin nişanlısına annesi erkek çocuğu diye asla ayrıcalık göstermemiş ve çocuk her işi biliyor da yapıyor da. Yetiştirme tarzı, ataerkil toplum yapısının sonucu bunlar. Annelerin çoğu erkek çocuğuna bunları öğretmiyor çünkü el kızı gelir yapar oğlumun işi mi diye düşünüyorlar.Oğlu iş yapınca bozulan kayınvalidelerden bahsetsek buraya bi sürü insan evet der.
Hemen yine anneye suç bulunmuş. Erkek iş yapmıyor yine kadın suçlu oluyor. Ben de iş yapmadım evlenene kadar. Annem bana da ogrermedi. O zaman ben de başköşeye oturayım ben öğrenmedim yav yapılacak bir şey varsa söyle üstünkörü yapiyomus gibi yapayım diyeyim. Işine geliyor adamların işte bilmiyoruz yapamıyoruz öğrenmedik vs demek. Olay bu
Sen merak etme eli masaliya düşerse. Ekmek arasi peynir yer ruhun duymazBenim oğlum da kahvaltı olayı tam bir eziyet. Peynir, zeytin, yumurta, reçel, menemen, yoğurt...... Bu liste böyle gider. Ben de kendinden geçtim geleceğin eş adayı için üzülüyorumben ölmez sağ kalırsam kızcağıza bir bir anlatacağım huylarını kalkıp evlendikten sonra "sebi yetiştiren anneyi" diye sözler hiç çekemem yaa huy değiştiremedim, yemeyen yemiyor, iş yapmayan da yapmıyor. Oğlum anneye ne güzel yardımlar ederdi, şimdi olmuş o kız işi bu erkek... Neymiş sınıfta arkadaşları öyle demiş. Ben de onlar yapsın yemeğini demişliğim var, of, puf yapıyor (du) Ama yüreği merhametli oğlum, anaya kıyamıyor, yardım ediyor da kahvaltı olayını çözemedik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?