Vicdan Azabı

Aynen öyle mesela benim eşimin kardeşine de annesi yemeğine kadar ayağına götürürdü. Bildiğin cocuk bilgisayar oynadığı için yemeğe gelmezdi tepsiye suyuna varana kadar koyar götürürdü. Sonra bu cocuk 10 zaat uzaklıkta bir üniversiteyi kazandı. 3.5 yıl kendi başına evde kaldı ve yemekten tut temizliğe kadar her şeyi tek başına yaptı ve hicbir şey bilmiyordu ya. Hala daha konu sahibi annesi öğretmemiş deyince laf edenler var ama gerçekten öyle diyor ya:)) sanki 30 yaş üstü erkekler hep temizlik yemek öğretilerek büyütüldü çoğu öyle ya. Şimdiki anneler biraz daha bilinçli işte. Önceden yüzde onu ancak yaptirmistir bir şeyler. Kabul edemiyor bazı setleri anneye suç bulmak kolayına geliyor napsın.
 
O günleri görmeyi çok isterim Elimin lezzeti olduğu söylenir ama olmayınca olmuyor bunu da bana oğlum öğretti sağ olsun. Evde poğaça, börek yaptırıp sınıfta arkadaşlarıyla paylaşırdı da 1 dilim yemezdi. O kalbini çalacak kıza çok dua ederim
Eminim ki çok marifetlisiniz, ömür boyu mutlulukla, Aşkla inşallah...
 
2 yaşındaki oğlum bile bana masayı toplarken yardım ediyor. Kırılmayacak şeyleri o koyuyor makineye. Yapamamak işlerine geliyor bir kere yaparsa hep ister kafasındalar maalesef.
 
Benim eşim alır çıkar oğlumu banada iş yapma kahve iç, uyu, dinlen istediğini yap gelince uyutup birlikte yaparız der. Toplumla alakası yok yapı ve karakter meselesi.
 

Eşinde suç yok hep kaynanasının.....
 
Allah herkesin yuvasına mutluluk huzur versin inşaallah
Aslında marifetli değilim, Allah'ın bildiğini kuldan saklayamam :)) fakat bazı sebzelerde detaylara dikkat ederim, eşimin taze fasulyeyi yememe sebebi kenarlarındaki kılçıkların ayıklanmaması, ben fasulyenin kenarlarını alırım bol soğan ve domatesle pişiririm o yüzden yer.

Çocuklara gelince evde binbir çeşit yapsanızda yemezler ama dışarıda başkasının yaptığı tatlı gelir, hiç unutmam hep de yazarım :)) kızım küçüktü kış mevsimi bizde ev yapımı tarhana çok pişer, bir gün acil bir işim çıktı kızımla kızı arkadaş olan komşuma bıraktım benim bücürü, komşum tarhana pişirmiş sofra kurmuş benim kız 2 tabak tarhana içmiş bir de üstüne mmmm ne güzel çorba annem hiç yapmıyor demiş Allah'tan komşum beni bilir o yüzden kızı almaya gittiğimde Mune senin bu kız var ya insanı ipe götürür, sizde tarhana piştiğini bilmesem ah yavrum çocuk tarhana yememiş diyeceğim dedi çok gülmüştük :)))

Sizin oğlanda benim kız misali, evde yapılan onca şeyi yemez ama başkasında yer, hele oğlunuz birine gönlünü kaptırsın bırakın poğaçayı kız kuru ekmek verse baş börek yer gibi yer:)))
Allah hepsinin karşısına helal süt emmiş vicdanlı dürüst insanlar çıkarsın.
 
Amin inşallah bem oğlum da böylr bir davranış sergilemişti ven şok. Bir panelde sen o kadar insanın içinde görmemiş gibi kurabiyeleri avuçla ilk orada yemişti kurabiye, ben olmuşum alı mor. Benimkş yemez gillerdendim ya güya ben de ta. Dediğiz gibi işin püf noktalarından lezzeti buluyotum yoksa eşin de benim eve giren de der 'sunumuna baksan bu ne' drrler ama işte yediklerinde başlıyor olay
 
Yokya kalbini kirmamak icin susuyorum ben yoksa kimsenin yaptigi isi sevmem. erkek kadin alakasi yok oyle cok titizde deyilim isi biraktiktan sonra boyle delirdim ev islerine sardim
 
Bende hiç de prens gibi yetiştirilmemiş, benden güzel yemekler yapan, on parmağında on marifet, bir temizlik yaptığında evi hoplatan tertemiz eden versiyonu var. Bu işleri sadece misafir geleceği zaman ya da artık çok çok söylenirsem yapıyor. Ve aşırı dağınık. Yumurta kutusu dediniz aynısını defalarca yaşadım. Kaldırır yere atar ev sanki çöplük. Tabi ben de bağırırım hem de avaz avaz. Cevap da vermez. Haklısın bebeğim der beni geçiştirir. Saçı uzun tarar dökülen kılları alır tuvalet aynamın önüne koyar. Anlatamam yani. Kirli çorapları hep yerdedir. Sürekli peşinde dolanırım sürekli.. Tabi asla sessiz kalmam. Dırdır makinesine döndüm artık. Kar etmiyor. Yorumları okudum işime yarar bir taktik olur mu diye, yok.. Sanırım çözümü yok.. Çünkü kendileri bu durumdan rahatsızlık duymuyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…