Vicdan azabı

“Kız”çocuklar bugünler için değil mi? Ne demek?
Siz çocuğunuzu size iş yapsın diye mi doğurdunuz? Onun yerine hizmetçi tutsanız daha ekonomik ve insani olur
Vicdanın yakınlığın kızı erkeği olmaz, bırakın şu cinsiyet ayrımını ya

O cam kirli kalsa ne olacak? Bir babaannem vardı her hafta cam sildirirdi, 15'te bir de halı falan. Ne oldu? Hiçbir şey.
Tamam, yaşadığın yeri temiz tutmak lazım. Ama telafisinin gayet de mümkün olduğu durumlar için de aile bireyleri ile kötü olup huzur kaçırmanın gereği yok bence. Canı sağ olsun, mutlu olsun yeter. Cam bugün de silinir, yarın da. Kalp kırmaya değmez benim için. Kızına sitem edip suçlu hissettireceğine, X benim pek halim yok, bugün sen git gel. Yarın sen silersin de diyebilirdi.

Kimse farkında değil ama anne bu şekilde davranarak çocuğunu istismar etmiş olmuyor mu zaten. Kızım yarın sileriz diyerek olay kurtarılabilirdi, bunun yerine annesi “ beni bu kadar düşünseydin gitmezdin “ diyor. Cam silmenin elzem ve aciliyeti olduğunu düşünmüyorum.
Konu sahibi bu şekilde tepki veriyor ise ona bunu düşündüren bir zemin olmuştur, daha önce de benzer tepkilerle karşılaşmış olduğundan vicdan azabı çekiyordur.
Ben ailelerin çoğunun çocukları bu şekilde istismar ettiğini, onlara gereksiz bir vicdan azabı hissettirdiğini düşünüyorum. Konu sahibine gelecek olursam da durumu izah edip yarına sözleşmesini veya erkek arkadaşının bir süre bekleyip annesine yardım etmesini daha uygun görürdüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…