Vurdumduymaz erkek ailesi

seban neden kızıyorsunkı sım lı pembe dogru soyluyor ne yapmaları gerek pekı sence aıle ustune dusenı yapmıs ıste dha ne yapsınlar
 
canım yanlış anlamada arada resmi hiç bir şey yok.sen ne hakla kardeşine mail atıyorsunki.ayrıca evli bile olsanız sen soramazsın,hakkın yok,sana düşmez

haklısınız ama öncesi ve snraları var...cok bunalmıstım..kesinlikle yanlış anlamam...sonucta ortaya dokulen fikirlere ihtiyacım var.amacım laf yetiştirmek kendimi haklı cıkarmak değil.
 
haklısınız ama öncesi ve snraları var...cok bunalmıstım..kesinlikle yanlış anlamam...sonucta ortaya dokulen fikirlere ihtiyacım var.amacım laf yetiştirmek kendimi haklı cıkarmak değil.

ne kadar öncesi sonrasıda olsa sana düşmez
 
mesele maddiyat degil ilgisizlik..

canım kardeşim haline şükret. bak işte evlenınce kocanla rahat rahat takılıcaksın. kaynana kayınpeder görümce derdin olmıcak. ohhh mis. senın yerınde olmak ısteyen kac kişi var biliomusun sen?
dediğim gibi evinızı kendınız kurun, kendınız yasayın. nıye o ablasıyla silesiyle falan muhattap oluosun adamı zor durumda bırakıosunki. bişey denicekse o desin. yüzgöz olma bırak...
 

yok bu zamana kadar kimseyle bir muhattaplığım olmadı zaten veya saygısızlığım...sadece ev konusun da kardeşine mail attım o kadar.
 
brehhh brehhh buda bişeymi acaba
benim eşim tek çocuk ve evlenirken tek kuruş yardımları olmadı. Kaynanam nişan öncesine bal şeker gibiyken düğün arifesi çılırdı
bana kendi evinin eski eşyalarını verdi çatalından kaşıgına hatta çokk komik ama tualet fırçası bile eskiydi benim ailem yardım etti evlenmemize.
Şöyle devam edeyim 1.5 yıllık evliyiz eşim işten çıkalı 2 ay oldu ve babası bu 2 aya kadar para istedi bizden.Sinirden stresten çıldıracağım amaa velakakin birde kaynanamın şerri var onunda agzı hiç bedduadan susmaz. ben evime yeni halı aldım diye bize 'Allah çocuk yüzü göstermesin' diye beddua etti o yüzden kaynanalarınızı kayınpederlerinizi öpün tepenize koyun. Ayrıcaaa kaynanam 1 kere bile kocamı aramadı daha,ilğinç dimi çocukları çiçekleri ve hayvanları hiççç sevmez köpeğimiz var diye arkamızdan demediğini bırakmıyor.
neyseeeee bu konuda çok dertli vede doluyum Allah tüm birbirini seven çiftlere yardım etsin. 2 aydır korunmuyoruz ve bebeğimiz olmadı daha şimdi beni ianılmaz bir korku sardı Allahın kabul günününemi denk geldi bedduası diye. O hep oğlu ona baksın evlenmesin istedi sanırım evlenincede böyle oldu bana dua edin olurmu.
 

e bundan 3 yıl öncesi de kayınpeder bizim esyaları kullanın dedi...ama tuvalet fırcası ne ya?aldınız mı o fırcayı?:)
 
hahahaha biz kira ödememek için onların yazlığına evimizi kurduk kadın tek bir eşya kımıldamıycak dedi kendi donuna kadarda benim yatagımın bazasına koydu. eeee donunu bile almayan kadın tualet fırçasını değiştirirmi. şimdi şimdi hepsini attık. ama bir sürü bedduayıda yedik oturduk aşşağı. Ayyyyyy ne kabustu o ilk evlilik günleri.birde ben varlıklı bir ailenin kızıyım,babam aldı perdemi halılarımızı yatak odamızı ve bi kaç eşyayıda. gerisinide biz yaptık böle işte ama cidden zor hemdeee çok zorr. üstelik birde yardım bekliolar bizden komik dimi
 
30 yaş 30 yaş deyip duran arkadaşlara sesleniyorum.biz şimdi 30 yaşındayız.senelere yayılan bir ilgisizlik alakasızlık var.bu iş mevzusun da da evlilik mevzusunda da zorbeyin ailesi hiçbirşeye yardım etmedi.düşünce yok ilgi yok bir sırt sıvazlayıp allah yardım eder diyen yok...evlenince ne olucak soğudum bu insanlardan daha şimdiden...deneyimleriniz den bahsedin, böyle olan varsa şunu yaptım böyle oldu veya şöyle oldu diyenler yardım etsin diyorum.kalkıyor biri ordan 30 yaş... eeee? kotarmak motarmaktan bahsediyor:)
 

trajikomik diyelim...bizimkiler simdi 60 yaş...allah vermesin bir hastalık olsa...kimse bunları dusunmuyor görüşme olsun bitsinle olmuyor...ben isterim canı gönülden bakmak.
 
+

siz arkadaşı anlamadınız sanırım sevgisizlikten ilgisizlikten bahsediyor

bencede sonuçta öylede böylede evlilik olur eksik yada fazlayla bende evlenirken eşimin durumu yok diye herşeyden kıstım istemeyerek.ama bence bir anne baba evladını düşünmeli onu yuva kurması için desteklemeli herşey maddiyat değildir oğullarının arkasında durup yol göstermelidir.
 

ya işte bu kadar...cok teşekkür ederim.
 
otomatiğe takanlar var koltukta koltuk bilezikde bilezik...arkadaşlar,kızlar mevzu koltuk değil zaten 2 cekyat alıcam evime tamam...artık eşyanın kölesi olmak zamanı değil.. bilezik?kim takıyor?kayınvalıdeler bir tek zorluyor kızları...etrafa göşteriş için...
 

23 yaşında üni.den yeni mezun olmuş bir adam, ailesi tarafından evlendirilmek zorunda bırakılıyorsa, o aile ona yardım etmekle yükümlüdür.

30 yaşına gelmiş adam, işini gücünü oturtmuş, aile desteği olmaksızın kendi ayağı üzerinde durması gerekir.

Ha siz illa gülücüklerle yazılan mesajları tiye alacaksınız, nasıl cevap yazılması gerektiğini gösterir 3 5 mesaj yazın, biz de copy paste yapalım, kasmayalım.
 
Son düzenleme:
adam 30 yaşına girmiş.ailesi diğer aileler gibi parasınıda istememiş.oturduğu eve kira da vermiyor.epey birikimi olmuştur.ama nedense gelin kızı isteyinde artık evleneyim demiyor.evleneyim dese hayır mı diyecekler.üstelik bizim evde oturuun demişler,beğenmezseniz istediğiniz yerden kiraya tutarsınız nasılsa maddi sorunda yokmuş
 
konuyu takip etmemiştim yazdıktan sonra..

ben, yengemi örnek verirken üzerimize ne düşüyorsa yaptık, karışıldığını düşünmesin diye bazı ayarlamalar yaptık diye bahsettim.

elbette önemli olan ilgi alaka göstermektir. maddiyat sonra gelmelidir.

ama bunun derecesini belirleyecek olan erkektir.

ben de eşimin ailesi parasal anlamda yaptıkları tek masraf taktıkları 2 bilezik ve kayınvalidemin elbisesi olmasına rağmen,
neden bütün alışverişlerimize geliyorlar, neden her şeyde fikir beyan ediyorlar diye sinir oluyordum.. yani nasıl hak görüyorlar diye
düşünüyordum..

bunun sınırı çok önemli.
çok ilgilensen her şeye karıştı olur, ilgilenmesen bu nasıl anne-baba olur.

burada ailesini harekete geçirecek olan sevgiliniz..

bize kızmayın..
 

 

size kızmıyorum hem ne haddim olabilir ki kızmak...burada size katılıyorum işte ailesini harekete geçirecek olan sevgili...
 

siz doğru düzgün okumazsanız böyle alkış tutarsınız ancak...evde oturun deniliyor ama eşyalar kalacak ve ablan evlenirse napılacak diye bir kafa karıştırma var...bilmem anlatabildim mi?
 
siz doğru düzgün okumazsanız böyle alkış tutarsınız ancak...evde oturun deniliyor ama eşyalar kalacak ve ablan evlenirse napılacak diye bir kafa karıştırma var...bilmem anlatabildim mi?

niye doğru düzgün okumayayım.bence erkek arkadaşınızda sorun var.bazı şeylerin arkasına sığınıp evlenmeyi geciktiriyor.evi zaten beğenmiyorsunuz.istediğiniz gibi bir ev tutarsınız.herkesin kendi evi olcak diye bir kural mı var.daha sonra birlilkte çalışır evinizi alırsınız.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…