maddi beklentiniz yok..
en azından büyüklüklerini göstersinler.biraz ilgi, şevkat diyorsunuz herhalde..
gölgelerini hissetmek, gönlünüz olsun istiyorsunuz..
ama beklentilerinizi bulamıyorsunuz..
varsın öyle olsun..rahat edersin ileride,dinle beni..
müsade etmezsin sen de..destek olunmadı?köstek te olmayın dersin..
ama şuna inan, artık çoğu aile erkek veya kız fark etmez ,çocuklarını evlendirirken öyle eskisi gibi, aman aman bi zahmet altına girmiyor..
gençlerin mesleği var,kültürü değişik diye herşeyi maddi manevi onlara bırakıyorlar..
öyle çok ilgilenenler de şehir efanesi gibi, hiç görmedim, sadece duyuyoruz..
Bir anne evladı kaç yaşına gelirse gelsin düşünmez mi
ben yengemle, abimler çıkarken tanışmıştım ama, annemler ilk kez ailecek tanışmaya gittiğimizde gördüler.
annem babam olaya çok müdahil olmadı.
tanışma, sonra isteme ve söz, sonra nişan oldu.. nişandan sonra biz de ailece onları yemeğe aldık.. gidip gelme bu kadar oldu.
nişanlık provasına gittik bir kez daha sonra gelinliği de aynı yere diktirdi gitmedik.
karışıyor demesin diye..
ben bohça alışverişine çıkmıştım yengemle annem yine gelmemişti.o ne istiyorsa seçti ben ödedim.
eşyaları kendileri gezip seçtiler annem babam hiç karışmadı..
düğünü babam yaptı, yemekli şık bir düğün oldu. altın da trabzon set ve 6 burma bilezik taktık.nişanda takılanlar ayrı
ama sorsan ilgilenmediler şunu şunu yapmadılar der yengem eminim.. bizi soğuk buluyordur ona da eminim.
canım benim bu zamanda böyle. herkesteki mantık şu: benim cebimden para çıkmasın da....
biz de senin gibi evlendik zaten maddi beklentimiz yoktu ama bir kere bile aramadı görümcelerim napıyorsunuz diye(kayınvalidem yok) kayınpederim de aynı seninki gibi düşünüyor. o zamnlar çok üzüldüm dertlendim ama şimdi de diyorum ki iyi ki de böyle olmuş. hiçkimse hayatımıza müdahale edemiyor. çünkü diyecek sözleri yok. gelip gitmiyor muyuz, konuşmuyor muyuz tabi ki konuşuyoruz. eşimde farkında herşeyin. ama en iyisi bu inan ki....bir de anladığım kadarıyla sen kardeşlik ilişkilerini önemsiyorsun ben de öyleyim kardeşlerimle sürekli konuşuruz yardımlaşırız. ama her aile böyle değil. zaten evlilik bunun için zorlaşıyor aileler farklı oluyor sen de kendi ailendeki olsun istiyorsun.üzülme canım allah yardım eder. siz de herşeyin daha çok kıymetini bilirsiniz
canım benim bu zamanda böyle. herkesteki mantık şu: benim cebimden para çıkmasın da....
biz de senin gibi evlendik zaten maddi beklentimiz yoktu ama bir kere bile aramadı görümcelerim napıyorsunuz diye(kayınvalidem yok) kayınpederim de aynı seninki gibi düşünüyor. o zamnlar çok üzüldüm dertlendim ama şimdi de diyorum ki iyi ki de böyle olmuş. hiçkimse hayatımıza müdahale edemiyor. çünkü diyecek sözleri yok. gelip gitmiyor muyuz, konuşmuyor muyuz tabi ki konuşuyoruz. eşimde farkında herşeyin. ama en iyisi bu inan ki....bir de anladığım kadarıyla sen kardeşlik ilişkilerini önemsiyorsun ben de öyleyim kardeşlerimle sürekli konuşuruz yardımlaşırız. ama her aile böyle değil. zaten evlilik bunun için zorlaşıyor aileler farklı oluyor sen de kendi ailendeki olsun istiyorsun.üzülme canım allah yardım eder. siz de herşeyin daha çok kıymetini bilirsiniz
işte bir ev meselesi vardı babası bizi o kadar üzdü ki...2 sene bekletti satıcam diye vazgectı kızların hakkı var dedi ablan evlenirse biz napıcaz dedi onu dedi bunu dedi bahaneler urettı...bende kardesine mail attım baban evi satmıcaksa artık lutfen net olsun oyalamasın diye...babası sınırlenmiş hepsi zorbeyin üstüne gitmiş ablası da fırsattan istifade sen enişten hastayken yoktun cocuguma dayılık yapmadın v.s.kendisi kocası tarafına o kadar düşkün ki eşi sağken zorbeyi bir kere aramazdı hatrını sormazdı.cok yuzeysel insanlar.ama ablası cok fena
Kızlar ben foruma yeni katıldım.ben de içimi döküp rahatlamak istiyorum.ama nerden başlayacağımı bilmiyorum.uzun uzun yazmak yerine zamanla sıralamak istıyorum.yani muhabbet açıldıkca.bir erkeğin ailesi bu kadar mı vurdumduymaz olur?oğlunu paylaşamayan annelerin aksine oğlum ne yedi ne içti diye düşünmeyen bir anne...oğlunun evlenmesi için sürekli yapabilceğim bişey yok diyen bir baba ve kocasına düşkün kardeşini arayıp sormayan bir abla.kızlar inanın nasıl anlatacağımı bilmiyorum çok komik bir durum.yani trajikomik mi derler öyle yani.oğulları gelmiş 30 yaşına ve bir kere evlen de mürüvvetini görelim senden olma torunlarımızı sevelim diyen yok.
30 yaşına gelmiş adamın yiyeceğini içeceğini düşünecek değil bir anne..
Ev geçindirecek sorumluluğu alacak biri, düğününü derneğini de kotarmayı bilmelidir. Babasının sorumluluk almasını beklemek ne derece sağlıklı?
Evi barkı, kocası olan bir abla da kardeşini önceliği görmek zorunda değil..
Bana göre ailen en doğrusunu yapmış zaten. Ortada bir resmiyet yokken vıcık vıcık olan ilişkilerin hali ortada zatenAilen son derece saygılı ve medeni davranmış, ama tabi anlayana...
maalesef boyle ınsanlarda var canım
sen evlenmek ıstıyorsun bu cocukla ama yardım etmıyorlar dıye anladım ben pekı evlenmek ıstedgn kısının bırıkımı vs yokmu kendı yapsa
aynen katılıyorum. ne ben aileme yuk oldum ne de eşim oldu. herseyımızı kendımız yaptık. yarın öbür gün kimseye minnet etmek zorunda klamak ıstemıorum, sunu aldık bunu aldık demesin kımse bana dedim. ayrıca evlenecekse bir adam hemde 30 yasına gelmıs bı adam bunları da halleder. bırak bılezık takmasın, takı takmasın, esyalarınızı ucuzundan alın. sizinle yaslancak degıller ya esyalar. ılerde gene degıstırırsınız. oturdugunuz koltugun fıyatı degıl onemlı olan, üstünde mutlu huzurlu kocanızın omzuna yatarak tv ızleyebılmektır bence.. yemek odası takımı alamadık mesela biz. 30 tlye acılıp kapanan masamız var. bi yerımız eksılmedı.. cok şükür gule oynaya kahkalarla yemegımzı afıyetle yıyoruz.
işte bir ev meselesi vardı babası bizi o kadar üzdü ki...2 sene bekletti satıcam diye vazgectı kızların hakkı var dedi ablan evlenirse biz napıcaz dedi onu dedi bunu dedi bahaneler urettı...bende kardesine mail attım baban evi satmıcaksa artık lutfen net olsun oyalamasın diye...babası sınırlenmiş hepsi zorbeyin üstüne gitmiş ablası da fırsattan istifade sen enişten hastayken yoktun cocuguma dayılık yapmadın v.s.kendisi kocası tarafına o kadar düşkün ki eşi sağken zorbeyi bir kere aramazdı hatrını sormazdı.cok yuzeysel insanlar.ama ablası cok fena
anne babadan bahsediyoruz vıcık vıcık ilişki nedir ya?herkes avrupalı olmuş...avrupada ki gibi 18 yaşında gencler evden ayrılsın kafasına gore takılsın..aile de yaslanınca huzurevine koyalım veya kim bakarsa baksın o zaman... boyle sey olur mu?herkes baglamıs bir maddiyata yok sık dugun yaptıkta yengem bizi hala soğuk buluyordur hala..kızlar bu neye benziyor biliyor musunuz? biz cocugumuz ne istediyse yaptık özel okullar da okuttuk altına araba cektık ama cocugumuz niye boyle oldu diyen anneler babalar gibi...millet kalpleri doldurmayı unutuyor bence...MEDENİYET DEDİĞİN TEK DİŞİ KALMIŞ CANAVAR...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?