Whatsapp da hoscakal yazıp giden eşim...

Aslında sen sorunu yazmışsın yukarıda. Eşin sürekli pışpışlanmak istiyor; ilgi istiyor. Sen bunu yapmayınca da senin onu sevmediğini düşünüp hırçınlaşıyor. Bir de babadan küsmeyi öğrenmiş. Annesi sürekli babasının çevresinde pervaneyse senden de bunu bekliyor. Kendine ait hayatın olmasını hazmedemiyor.

Sevgili konu sahibi eski konularınıza göz gezdirdim. Hakaret, psikolojik şiddet, fiziksel şiddet uygulamakla tehdit, ilgisizlik, kızınızın yanında terör estirme, anne babanızın yanında aşağılama vs vs. Gerçekten ''kötü insan'' tanımına uyan bir eşiniz var. Ve sizin gibi iş güç sahibi, aile açısından şanslı bir kadını böyle kendine köle haline getirebilmiş şaşırdım. Stockholm sendromu yaşar durumdasınız; konularınızdan öyle anlaşılıyor. Bir de eşinizi seviyor olmanız daha da enteresan. Bu kadar şeye rağmen bir önlem almamış, eşinize bir sınır çizmemiş, haddini bildirmediyseniz biz ne yapabiliriz?

Böyle konularda sinirleniyorum. Bakıyorum çoğunluktan ''kurtar kendini bu adamdan'' yorumları ve hep aynı içeriğe sahip (koca), gün geçtikçe şiddetlenen konular. Annenizin babanızın yanında sizi aşağılayan bir adama bile sessiz kalmayı yeğlediyseniz daha ne yapabiliriz ''ah vahtan'' başka?

Ayrintilari tabiki bilemem ama karsilikli olarak birbirinizi yipratmişsiniz.. Esinize ve kendinize zaman taniyin cocugunuz cok kucuk bosanmak cozum degil .. Sorunlarinizi halletmeye calisin eksik hatali gordugunuz yanlarinizi paylasin.. Allah yardimciniz olsun

Evet aynen oyle.. kayınvalıdem cok iyi bir kadındır , kayınpederım de iyiidir ama cok zor bır ınsanmıs.. küsmeler , kızıp gitmeler..
aynı dedıgınız gibi, öyle görmus.

Her kelımenıze katılıyorum.. Bunu bana bir arkadasım anlatsa , nasıl sana bunu yapmasına ızın verdın derdım. Yazdıklarımı okudukca iyice anlıyorum zaten.Bunları yaptı bana ve ben hala sevmeye sebep aradım. Çok aptalca bılıyorum..sadece evlılık degıl , arkadaslıklarda da böyleyim.Sebep ararım, sorarım konusmak ısterım. Bu zamana kadar da ; hep babasından öyle görmjs, öyle bir aılede buyumus , aslında iyi ınsan vb seylerle kendımı kandırdım. Aslında cok uzuldum ben , cok agladım , kendı kendime konustum , yazdım, nefes alamadıgım zamanlar oldu.O uyurken evde deli gibi dolandıgım zamanlar.. Her seyın ustesınden gelecegım benım sınavım daha cok kızımla olacak.. az once ses duydu baba geldı diye kostu..dramatıklestırmek degıl amacım ama herkesın olaylara tepkısı , hıssettıklerı aynı degıl ki.. Ben nasıl kurtulayımdan zıyade cocugum ıcın en ıyısıni nasıl yapabılırım bununla ilgili fıkırlerınıze ıhtıyac duyuyorum..
Cok tesekkur ederim yorumunuz ıcın...

Baba kızının ruh sağlığını düşünmezken, sizin eşinizi kızınıza tarafsız anlatmanız zor olacak. Bazen bazı şeyler inceldiği yerden kopmalı. Bunun için acı çekmek yerine, hislerinizden ziyade kızınızın olaylar karşısındaki tepkilerini bir kağıda yazıp eşinize verin okusun. Ya da uzun bir mail... böyle birbirinize hakaret ediyorsunuz ateşli bir ilişki yaşıyorsunuz ama kız arada kalmış. Onu da sizin eşinizi hüzünle beklediğiniz gibi babasını bekleyen bir kopyanız yapmayın. Yaptırımları konuşma vakti gelmiş. Eşinizin silkinme vakti gelmiş. Boşanacaksanız ona göre anlatmalısınız çocuğunuza. Böyle baba evde, ama iletişimi yok annesiyle. Ya da eve gelmiyor falan... çocuk bunu kafasında konumlandıramaz ve normal ilişki zanneder. Belki de eşinizin sineye çeken bir kadına değil de, ihtilale ihtiyacı vardır kendisine gelmek için.

Kızınız daha çok küçük. Şimdi babayı arar özler ama hemen önlem almazsanız babadan nefret eden bir çocuk olacak. Size yaptığını ona da yapacak. Bağıracak; kızacak; küsecek...Belki hakaret edecek.

Aksam ablamdaydık kızımla.. Aradı Duru nerde dıyor, ablamda dedım geldı ...1 saat durdu baktım gıtmıcek hadı kızım gıdıyoruz dedım cıktık o da cıktı .. Bız kızımla bındık arabaya o da yürüdü. Eve gelınce kıtledım kapıyı.Geldı , acmak zorunda kaldım ve sımdı içerde oturuyor.ya benı whatsapp dan bıle engellemiş,( ablamın telden bakınca anladım yoksa hıc bır sey yazmadım aramadım dunden beri) bu nedır sımdı? Dun hoscakal yaz , bugun gel eve yıne. O dun hoscakal , sonuclarına katlan yazmıstı ya.. Aklınca benım arayacagımı, kabul etmeyecegimi , bu hoscakalın benı mahvedecegıni falan mı sandı acaba...Simdı ben muhatap olmak dahi ıstemıyorum, evden git nasıl dıcem onu da bılmıyorum. Kendı gitmisti işte , off (

O ne ya koca adam çocuk gibi.

Gerçekten kafanızda bitirdiniz mi? Anlayamadım ben şimdi.
Ya kafamda bitirmek ıstıyorun tamamen .. Dün gece gozume uyku girmedı dusündüm hep, o bastı gitti. Kendı kararı dedim , ınceldıgı yerden kopsun dedım. Bır sekılde kendımı alıstırmaya calısırken geldı sımdı evde oturuyor. Özür dılemek bir sey degıstırmıcek olsa bile o da yok. Oturuyo öyle elinde telefon dizi izliyor.
Simdi ben napıyım? Valızını koydum oraya doldurursun mu desem :) dalga mı gecıyosun sen desem? Onunla tartısmaya da gram gucum yok ya.

Hiç konuşmadınız mı ablanızdayken bu konu hakkında
Yok hayır. Geldı ben zaten o kapıyı calınca balkona gectım ..kızımızı sevdı , oturdular ben balkondan ıcerı gırmedım. Sacma sapan seyler işte Yanı anlasınlar ıstemıyorum ablamlara da anlatcak gucum yok su an. Ordan konu annemlere gıdecek. Ben kendımı tamamen hazırlayıp konusmak ıstıyordum. Terslık oldugun farkındalar tabı ama hıc bahsetmedım.

Sessiz kalın tartışmak boş enerji israfı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…