- 13 Mart 2015
- 4.401
- 8.146
- 358
- Konu Sahibi Olakimefta
Arkadaslar aile apartmaninda yasiyoruz sayilir sayilir diyorum cunku uzak akraba dahil olmak uzere cogunluk akraba ve yabancilarda var
Soruna gelecek olursak bizim internetimiz sınırsız kotasiz bunu duyan ustteki alttaki yandaki karsidaki demeden herkes sifreyi aldi babamda akrabadir vermezsek ayip olur isteyen olursa verin dedi
Babamdan dolayida veremiyoruz diyemedik
Bi donem zaten neredeyse interneti kullanamaz duruma geldik internetten film acip izlemek hayal gibiydi
Sonra modem bozulunca yenisinin kurulumunu yaptirdigimizda sifreyi degisttirttik degisttirttik diyiruz cunku biz degidimi bilmiyiroz kurulumunu yapan kisiler sagolsun degistirdiler
Ilkin kimseye sifre vermeme karari aldik ilkin amcamlar istediler biz onlarla cok yakiniz vermessek cok ayip olur diye verdik ama verirkende ozellikle dedik baska kimseye vermeyin diye
Sonra diger uzak akrabalardan isteyeen oldu hatta biri istemeye gelmisti gelio kendide istemiyo kuzenimden istemis kuzenimde bilmiyorum bi sorayim demis biz konusurken sifreyi duydu tamam tamam dedi hic kullanabilirmiyiz kullanamazmiyiz demeden gitti
Suan yine internet sifremiz herkeslerde mevcut ve bizim disimizda herkes girebiliyor dersek yeridir bizim evde birtek ben baglaniyirum
Fakat hesaplayinca bizim ev disinda 15 mobil cihazla baglanti var
Hatta amcamlar eve gelen misafirlere dahi sifreyi veriyorlarmis gecen orda oturuyorum bi baltim eve biri geldi eve gelen akrabalarindan biri telefonundan vifiden baglandi bide diyo covuklar sifreyi girmis ben buraya gelir gelmez internet baglaniyor
Bigun evlerinde yatili misafir var utu yapiyorum modem takili degil misafir kiz gelip diyoki abla modemi takin utuyu baska prizde yapin
Gecsnde oturuyoruz evleribde benim telefonumda internet cekmiyir onlarda cekiyor
Birde tahminimce sanirim birseyler indiriyorlar internet kotasiz oldugu icin internet bitmedigi icin agir isliyo bi arkadas oyle demisti
Gecen internet sifredini degistirmek icin tt neti aradim link cubuguna girilecek bi numara veriyir ama internet ikerlemiyir internet mi sikintili bilgisayar mi anlamadim sayfa degismeyince sifreyi degistiremedim
Modemin musteri hizmetlerini arayin dedi ordan uzaktan destekle yardimci olsunlar dediler
Eternet kablosu lazimmis midemle bilgisayar arasinda kurulym yalmak icin hem kablo yok hemde modemle bilgisayar arasinda oda farki var kablo nasil ulasacak
Velhasili kelam degistiremedik bikdiginjz sinir kupuyum
Zaten son zamsnlarda siber suc diye bisey cikti interneti kullansmadigimiza mi kullanmadigimiz intrnetin oarasini verdigimize mi yiksa yarin oburgun birisi bir halt yerse sucun ustumuze mi kalacagina yanalim bilemedik
Babamin umueunda degil cunku interneti mobilden kullandigi icin durumun farkinda degil ayip olmasin diyede sifreyi verin diyir ama bildiginiz deli olduk
Benimde telefon kontorlu oldugu icin gebelde telefon uslrini vs watsaaptan hallediyirum
Yoksa cekeyim fisi diycem Allah askina biri bi akil versin ne yapalim hafi sifreyi degistirdik isterlerse nasil vermeyelim biri en yakin kuzenlerim bildiginiz sıyırma noktasindayim
Nerden yapılıyor bilmiyorum ama sadece izin verilen cihazların bağlanmasını sağlayabiliyorsun, yani şifreyi bilmelerinin bir önemi yok. Onlar şifreyi girer bağlanır ama internete ulaşım sağlayamazlar. Çünkü sen ana bilgisayardan diğer bilgisayarların girişini yasaklamış olursun. Buna bi bak derim.