Wifi Şifresi Belası

Arkadaslar aile apartmaninda yasiyoruz sayilir sayilir diyorum cunku uzak akraba dahil olmak uzere cogunluk akraba ve yabancilarda var

Soruna gelecek olursak bizim internetimiz sınırsız kotasiz bunu duyan ustteki alttaki yandaki karsidaki demeden herkes sifreyi aldi babamda akrabadir vermezsek ayip olur isteyen olursa verin dedi
Babamdan dolayida veremiyoruz diyemedik

Bi donem zaten neredeyse interneti kullanamaz duruma geldik internetten film acip izlemek hayal gibiydi

Sonra modem bozulunca yenisinin kurulumunu yaptirdigimizda sifreyi degisttirttik degisttirttik diyiruz cunku biz degidimi bilmiyiroz kurulumunu yapan kisiler sagolsun degistirdiler

Ilkin kimseye sifre vermeme karari aldik ilkin amcamlar istediler biz onlarla cok yakiniz vermessek cok ayip olur diye verdik ama verirkende ozellikle dedik baska kimseye vermeyin diye

Sonra diger uzak akrabalardan isteyeen oldu hatta biri istemeye gelmisti gelio kendide istemiyo kuzenimden istemis kuzenimde bilmiyorum bi sorayim demis biz konusurken sifreyi duydu tamam tamam dedi hic kullanabilirmiyiz kullanamazmiyiz demeden gitti

Suan yine internet sifremiz herkeslerde mevcut ve bizim disimizda herkes girebiliyor dersek yeridir bizim evde birtek ben baglaniyirum

Fakat hesaplayinca bizim ev disinda 15 mobil cihazla baglanti var

Hatta amcamlar eve gelen misafirlere dahi sifreyi veriyorlarmis gecen orda oturuyorum bi baltim eve biri geldi eve gelen akrabalarindan biri telefonundan vifiden baglandi bide diyo covuklar sifreyi girmis ben buraya gelir gelmez internet baglaniyor

Bigun evlerinde yatili misafir var utu yapiyorum modem takili degil misafir kiz gelip diyoki abla modemi takin utuyu baska prizde yapin

Gecsnde oturuyoruz evleribde benim telefonumda internet cekmiyir onlarda cekiyor

Birde tahminimce sanirim birseyler indiriyorlar internet kotasiz oldugu icin internet bitmedigi icin agir isliyo bi arkadas oyle demisti

Gecen internet sifredini degistirmek icin tt neti aradim link cubuguna girilecek bi numara veriyir ama internet ikerlemiyir internet mi sikintili bilgisayar mi anlamadim sayfa degismeyince sifreyi degistiremedim

Modemin musteri hizmetlerini arayin dedi ordan uzaktan destekle yardimci olsunlar dediler

Eternet kablosu lazimmis midemle bilgisayar arasinda kurulym yalmak icin hem kablo yok hemde modemle bilgisayar arasinda oda farki var kablo nasil ulasacak

Velhasili kelam degistiremedik bikdiginjz sinir kupuyum

Zaten son zamsnlarda siber suc diye bisey cikti interneti kullansmadigimiza mi kullanmadigimiz intrnetin oarasini verdigimize mi yiksa yarin oburgun birisi bir halt yerse sucun ustumuze mi kalacagina yanalim bilemedik

Babamin umueunda degil cunku interneti mobilden kullandigi icin durumun farkinda degil ayip olmasin diyede sifreyi verin diyir ama bildiginiz deli olduk

Benimde telefon kontorlu oldugu icin gebelde telefon uslrini vs watsaaptan hallediyirum

Yoksa cekeyim fisi diycem Allah askina biri bi akil versin ne yapalim hafi sifreyi degistirdik isterlerse nasil vermeyelim biri en yakin kuzenlerim bildiginiz sıyırma noktasindayim

Nerden yapılıyor bilmiyorum ama sadece izin verilen cihazların bağlanmasını sağlayabiliyorsun, yani şifreyi bilmelerinin bir önemi yok. Onlar şifreyi girer bağlanır ama internete ulaşım sağlayamazlar. Çünkü sen ana bilgisayardan diğer bilgisayarların girişini yasaklamış olursun. Buna bi bak derim.

Tt neti aradim onlarin yonlendirmesiyle yapacaktim fakat internet agir oldugubicin sayfa degismiyirdu

Daha digrusu soylenen sayfa acilmiyordu diye yapadim

Sabaha karşı falan yapmaya çalışın. Kimse girmeyince hızlanır belki biraz...

Bir de sizin kotasız sandığınız internette adil kullanım kotası denen birşey var. Belli bir kota dolunca hız yerlerde sürünüyor. Aslında kotasız değil yani bu açıdan bakınca...

Siz de babanıza hem bu durumu hem de siber suç durumunu söyleyebilirsiniz.

Soranlara da kotalı internete geçtik daha hızlı olsun diye dersiniz ve şifreyi vermezsiniz.

Nerden yapılıyor bilmiyorum ama sadece izin verilen cihazların bağlanmasını sağlayabiliyorsun, yani şifreyi bilmelerinin bir önemi yok. Onlar şifreyi girer bağlanır ama internete ulaşım sağlayamazlar. Çünkü sen ana bilgisayardan diğer bilgisayarların girişini yasaklamış olursun. Buna bi bak derim.
Onu sadece bildigi ip adresleriyle yapabilir yani suan bagli olanlar icin.ama her gelen mobil baglanip oyundu guncellemeydi yapiyormus.takip edemez o sekilde

Cok yanlis yaptigimizin farkindayizda iste yanlistan nasil donucez onun caresini bile bulamiyoruz

Hic degistiremezsem artik kendimi internetten mahrum edip fisi tamamiyle cekicem

Babana söyle siyasi bir paylaşım ya da yanlış bir işlemde onlara birşey olmaz olan sana olur de .Kendini neden mahrum edeceksin ki ayrıca . Ara telefonla değiştiriler zaten .

Onu sadece bildigi ip adresleriyle yapabilir yani suan bagli olanlar icin.ama her gelen mobil baglanip oyundu guncellemeydi yapiyormus.takip edemez o sekilde

Mobili de engelleyebiliyor. Arada bir bakar engeller en kötü. Ya şifreyi saklayacak ya bunu yapacak :/ ya da sürekli şifreyi değiştirecek...

Hayir hic bir seye gerek yok. Modemde kücücük nokta gibi reset yeri var. Igneyle bi 10-15 saniye basili tut, resetlenecektir
Ilk sifresi modemin altinda yaziyor diue biliyorum omu

Deneyecegim olursa cok ama cok duacinizim cunku resmen verem ettiler zaten siber suc derdini hic soylemitorum bile

Modemi iptal ettir. Biz 4 kişik aileyiz bize bile yetmiyor WiFi. 19 tl ye 3 gb veriyor benim hattım yeterse idare et mobilden yorgan gitti kavga bitti olsun.

Cok yanlis yaptigimizin farkindayizda iste yanlistan nasil donucez onun caresini bile bulamiyoruz

Hic degistiremezsem artik kendimi internetten mahrum edip fisi tamamiyle cekicem
Yahu internet alamayacak kadar zormu durumları
Ayıp yani birleşsin kendilerine net alsınlar yada parasını versinler kotası dolmuş tarife degistik artık kotali deyin

Bu sebebten dolayı evin wifisini kullanmıyorum mobil hep açık çünkü zaman öyle ki eve gelen misafir bile hemen şifreyi soruyor kaç kere değiştim çözüm olmadı.

Maalesef oylesi cok fazla bigun amcamlardaydim gelen misafir kolundaki saatin fiyatindan canyasinin markasindan fiyatindan evinin kac tuvaleti oldugundan soz etti cocuklari sarki acmasini isteyincede benden bizim wifiyi istedi

Inanin hic kimseden istemedim simdiye kadar disarda netim yok ama gittigim kafelerden bile istemiyorum

Yahu internet alamayacak kadar zormu durumları
Ayıp yani birleşsin kendilerine net alsınlar yada parasını versinler kotası dolmuş tarife degistik artık kotali deyin

Ya bi ay 80 lira fazla fatura geldi iclerinden biri iglum uanlislikla oyun indirmis dedide en azindan fazladan o 80 lirayi verelim demedi

Bu sekildede insan baskalarini somurmez ya

Modemi iptal ettir. Biz 4 kişik aileyiz bize bile yetmiyor WiFi. 19 tl ye 3 gb veriyor benim hattım yeterse idare et mobilden yorgan gitti kavga bitti olsun.

Benim mobil verim falan yok ama sifreyi degistiremezsem midemi iptal ettirmeyi dusunuyirum bende internetsiz kalirim

Canım modemin markası ne uzerinde yazan modeli buraya yazar mısın
Sana yardımcı olacagım
Modem arayüzüne giriş yapman gerekiyor

Back
X