ya olursa dediğim başıma geldi tokat yedim :(((

Tokat atinca duzeldi sanki hersey..hey allah im karsindaki sana verilen bir emanet.en guzel zamanlari ne diye rezil ederler ki..kadinlari onlarin emrinde birey zannediyorlar..allah hakkinda hayirlisini versin arkadasim.

öyle canım erkeklerin 9 aklı bir nefsi varmış kadınların bir aklı 9 nefsi kadın bir aklıyla 9 nefsine sahip çıkarmış ama erkekler 9 aklıyla bir nefislerine yenik düşermiş.nefsine uymuş atmış tokadı . yani o an kavgayı büyütmeyip çıkarıp daha sakin bir zamanda o elbiseyi giymek istediğini söyleseydi konu sahibi bence etkili olabilirdi karşılıklı inatlaşma bu raddeye getirmiş olayları..buarada tokadı kesinlikle onaylamıyorum ama karşılıklı kurulan güzel bir iletişimle çözülmeyecek sorun yoktur diye düşünüyorum ..

biriniz ateş iken biriniz su olun demiş HZ. Muhammed (s.a.v)

Son düzenleme:

Konu sahibi tokat atılan taraf farkındasınız değil mi? Elbiseye değdi mi tokat ve evi terketmek diyebilmek için konu sahibinin eşine tokat atması gerekiyor da o bakımdan dedim. Evi terketme sebebi zaten elbise değil. Hiç bir aklı başında kadın elbise için evi terketmez. Ama bir elbise için eşini döven adam terkedilir.

İnatlaşmasaydı tokadı da yemezdi yani. Bir nevi tokadı yememek kendi elindeydi konu sahibinin mi demek istiyorsunuz?

İnatlaşmasaydı tokadı da yemezdi yani. Bir nevi tokadı yememek kendi elindeydi konu sahibinin mi demek istiyorsunuz?

arada geçen diyologları bilmiyoruz hanımefendi.. konu sahibinin eşi vay efendim bu elbiseyi niye giydin çaat dedi de mi yapıştırdı tokadı .. sizce?

ben eşinin yaptırımlarına göz yumsun demiyorum ama insan eşini tanır daha önceden de tecrübesi varmış o an uzatmayıp daha sakin bir zamanda o elbiseyi giymeyi istediğini bunun onu mutlu edeceğini vs konuşabilirdi diyorum tokadı haketti demiyorum...!

vay be. tokat atan değilde tokat yiyen suçlu olmuş. evi terk etme trip at ne demek. sanki şakalaşırken eli kaydı...

tokatı hiç bir yaratık hak etmez. çok büyük birşey olur. ozaman çözüm gene tokat değil.. boşanmaktır...

ailenin duyması iyi olmuş. belki bir aile büyüyü konuşurda aklı başına gelir....

Tokadı haketti dediğinizi asla iddaa etmem çünkü kimsenin o kadar şuursuz bir cümle kuracağını düşünmüyorum. Aralarındaki dialog çıkar dedim çıkarmıcam şeklindedir muhtemelen. Yani bir inatlaşma oldu. Tokat olsun olmasın bir erkek bir kadının üzerindeki kıyafeti zorla çöıkarttıramaz. Çıkar dedim diyince son söz onun değildir. Kadın o elbiseyi giymek istiyorsa giyer.

Tokat atma potansiyeli var eşimin diye de her söylediğini alttan alarak bir evlilik yürümez. Evlilik karşılıklı tavizlerle yürür. Tek tarafın sürekli alttan alması ile değil. GÜnün sonunda kimse kimseye tokat atamaz. Kimse de sırf bana tokat atmasın diye taviz vermek zorunda değildir.

Alnından öpmek istiyorum güzel arkadaşım. Ağzım açık okuyorum bazı yorumları. Bu eşimdir döver, dövdüyse ben yapmışımdır bir şey, aman alttan alıcaktım eşimin huyunu bilmiyor muydum zihniyetinin bizden önceki nesille öleceğini düşünürken burda bu kadar sayıda olduğunu görmek.

Son düzenleme:
Pireye kızıp yorgan yakmışsın gibi geldi bana..Tabiki de doğru bir davranış değil ama konuşarak çözülcek birşeyse kalkıp gitmen hata olmuş..Evli değilim ama genelde evliliğin başlarda böyle tartışmalar olduğunu hep okudum zamanla düzene gircektir.Kötü tarafından bakma.Sorun sadece tokatsa diğer şekilde iyi anlaşıyorsanız yazık etmeyin kendinize..Sizi ararsada düzgünce konuşun halledin ailenede biraz tartıştık kafa dinliyim hem de sizi göreyim diye geldim diyin..Aileleri pek iç işlerinize karıştırmayın.Çünkü hani olurda kocana bi kızgınlıkları olur bu olay üstünden hıncını alırlar.Tabiki zor zamanlarında ailenle dertleşmelisin fikir almalısın ama bence evde yaşananlar evinde kalsın..Geri dönecek olursanızda soranlara ailemi göreyim diye bi gittim geldim dersiniz..Evliliktede kocanızın sizi itaat altına almasına izin vermeyin ama sınırınızı bilin oda sizde tabi ki..Bu benim fikrim..

Sizzde bir tane tokat atsaydınız keşke

Vay arkadaş, adam karısına -sebebi ne olursa olsun- şiddet uyguluyor, tavsiye de trip atması mı? Yediğiniz tokada cevabınız sadece buysa o tokadın 3.sünü de, 4.sünü de, sonrasını da en yakın tartışmada görürsünüz. Neredeyse tokat yediği için konu sahibi suçlu çıkacak, hayret bir şey...

bakın konu sahibi tamda dediğiniz gibi düşünmüş. "bu konuda eşimin ikinci kez tokat atmasıydı bu ilkinde bende hatalıydım diye düşünerekten özürünü kabul ettim ama bu başka "

benim anlatmak istediğim bu değil kendinden tavizler versin tamam desin ne derse yapsın değil o anlık alttan alma ile böyle sonuçlar doğmaya bilirdi. sizin dediğiniz şekilde ne dostluklar yürür ne aile ilişkileri nede evlilikler..herkes kendi dediği olsun diye diretirse olmaz herşeyin mutlaka bir orta yolu vardır arkadaşım..

uygun zaman ve uygun bir dille halledilebilir herşey tatlıdil yılanı deliğinden çıkarır mesele sağlıklı iletişim kurabilmekte..
ama konu sahibi için bunu söyleyemiyeceğim çünkü eşinin şiddete karşı bir eğilimi var baksanıza bu ilk değil !ve ben burnunun sürteceğinide sanmıyorum ..

ilk seferinde tokat atmış bende hatalıyım demiş üstünde durmamışsın ikincide de aynı şeyi yapmış.artık bi durup düşünmek lazım.

bazı arkadaşlar bi elbesi için ev mi terk edilir demiş peki bi elbise için eşe tokat mı atılır? acaba sadece erkekler yönünden olaylara bakmamayı nasıl öğrenicez?zaten biz kadınlar böyle yaptıkça onları tepemize çıkarmadık mı devir değişiyor ama bakış açıları hala aynı.

kadın alttan alacak,hatasını hep o arayacak,ailesine bi şey duyurmayacak,erkek ateşse kadın su olacak,eğer dayak yediyse dönüp kendine bakacak vs vs..oldu,paşalar vururken de elleri yoruluyor mu acaba bi de ona da üzülelim bari.

bu adam eikinci kez aynı şeyi yaşatmış eşine üstelik daha 4 aylık evliler onların cicim ayları olmalı.sorunlar şiddetle hallediliyorsa konu sahibi sende bundan sonra eşinin yapmasını istemediğin bişeyinde bi tane patlat suratının ortasına bakalım nasıl oluyor.

iki oğlum var eşlerine vurduklarını duysam ben nasıl evlat yetiştirmişim diye kahrolurum.Allah nasip ederse bir de kızım olacak eşinin ona bir tane vurduğunu duysam ellerini kırarım o hadsizin!

Okuduklarımdan gördüğüm.. tokat gayet normal karşılanan affedilir, evide terketmeya sebep olmayan birşeymiş kadınlar arasında, çoğu insan tokadınıda yiyip oturuyor demek

Konusahibi arkadaşım böyle şeyin burun sürtmesi olmaz bildiğin dayak yemişsin sıradan bir tartışma değilki bu burnu sürtsün, sonraki kararın bundan sonraki hayatını belirleyecek affedip dönersen belki sürekli belki arada bir böyle şeyler yaşayacaksın o belli 4 aylık evlilikte bunu yapan adamın düşünce yapısı belli kafası bozuldumu bas tokadı sussun.. bir daha yapmaz diye kendini kandırma bunu bilerek evine döneceksen dön

affetmekle hata yapmışsın bana vursaydı eşim 1 dk durmazdım daha 4.ayda tokat atan 4.senede kafanı duvara vura vura deli eder seni elınede cocuk verır oturup kalırsın

Ne piresi ne devesi ne yorganı..
Ne yaparsa yapsın hiç kimse şiddeti hak etmez.. (tecavüzcüler ve katiller hariç onlar için iyi fikirlerim yok)
Hele de hukukla sorunlarını çözen bir memlekette..
Bu gün bir elbise için karısına tokat atan adam yarın hakkında en ufak bir laf çıksa sormadan direk öldürür..
Arkadaş en iyisini yapmış, eşinin huyunu biliyor ki - kapıyı yumruklar diye korktum dedi- evini bırakıp gelmiş..
Belki evde kalsa olay daha da büyüse ALLAH korusun ya uzuvlarından ya canından falan olabilirdi..

Arkadaşım bundan sonra yapman gereken bir şans daha vereceksen öncelikle eşine psikolojik tedaviyi şart koşmalısın..
Kesinlikle sinirini kontrol etmeyi ve adam gibi tartışmayı, talep etmeyi öğrenmeli..
Bir elbise için hiç düşünmeden tokat adam daha neler yapmaz..
Evine hemen dönme, sık dişini döneceksen bile eşinden en az iki hafta zaman iste..
Düşünmem gerekiyor de!
Uzat, iyi bir ders olsun..
Tokat attım bu kadın bu kadar incindi, kararlı davrandı ve bana muhtaç olmadığını gösterdi diye düşünsün!
Burnu sürtsün ki bir daha el kaldıracak olursa iki kere düşünsün..
Ama kesinlikle ağır şartlar koy bunun en önemlisi öfke kontrolü için aile terapisti ve psikolog olsun..
Şartlarını gerçekleştirmezse de sakın dönme..

neyse ki sizin gibi erkek çocuk anneleri de var, allahtan ...
erkek çocukları aman ağam aman paşam diye yetiştirdikçe, bi tokatçıktan ne olur, elbise için evden mi gidilir diye diye, dengesiz, empati yeteneğinden yoksun, kadının değerini 0 a indiren nesiller yetişti hala da uetişiyo, ondan sonra türkşyede kadın cinaytleri bitmiyo. bitmez bizde bu erken anaları oldukça maalesef.

Konu sahibinin ilk affedişini ben desteklemiyorum ki. Ayrıca uygun zaman ve dil, ve sağlıklı iletişim; ruh sağlığı yerinde olan insanlarla gerçekleşir. Eşine tokat atan insan bence insan bile değildir. Onu adam yerine koyup da sağlıklı iletişime geçme düşüncesi bana saçma geliyor.

Son düzenleme:

benimde oğlum var benimde abim var benimde kocam var ve böyle birşeyi hangisi yapmış olursa olsun kınarım asla kabul edilemez ne kadının ne erkeğin birine şiddet uygulaması! desteklediğim bizzat katkıda bulunduğum şiddet gören mağdur kadınlar var..

benim anlatmak istediğim sarpıtılıyor yada herkes anlamak istediği gibi anlıyor yada ben kendimi ifade edemedim..

demek istediğim olay tokada gelmeden önce yani hiç birimizin eşiyle zıt fikirleri olmuyor mu kimse olmuyor diyemez tabiki olur peki nasıl buluyorsunuz orta yolu yada isteğinizi nasıl kabul ettiriyorsunuz ..mesele burda iletişimde benim demek istediğim bu anlatmak istediğim bu orta yolu bulmak için yapılması gerekenler ben tokadı yesin otursun aman kocasıdır sussun demiyorum ki..

bana kalırsa konu sahibi bi daha dönmesin çünkü gene aynı sorun yaşanacak benim görüşüm bu.

bak bu söylediğine bende katılıyorum arkadaşım işte ikisi de normal bir psikolojide değil bence biri şiddet uyguladığı biride ilkinde de olsa bundan kendini sorumlu gördüğü hakettiğini düşündüğü için..

Bakın ben size bir örnekle ne demek istediğimi anlatmaya çalışacağım. Bir koca düşünün desin ki: maddi durumumuz bu aralar kötü, alışverişlerimizde biraz ölçülü olalım. Kadın da gitsin ihtiyacı olmayan bir kazak alsın. Adam da ona tokat atsın. O kadına derim ki asla dayağı haketmiyorsun ama keşke o kazağı almasaydın. Anlatabiliyor muyum? Burdaki konu daha başka. ben konu sahibine asla keşke o elbiseyi giymeseydin ya da bir süre çıkarsaydın demem. çünkü o elbiseyi giymeyeceksin diyen adam da hala bit hötlük, bir dağbaşından inmişlik var. O elbiseyi çıkar demesi bile başlı başına tartışma sebebi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…