ya olursa dediğim başıma geldi tokat yedim :(((

eşiyle tartışmayan insan yoktur zaten ama burada olay farklı.adam bir kez vurmuş kadına kadın affetmiş zaten yani ilk tokatta hadi evimi terk edeyim dememiş ama yine ufacık bir sebepten aynı şey yaşanınca dayanamamış ki çok haklı.oturulup konuşulacak bir eş olsa zaten bunu yapmazdı.

aslında aynı şeyleri savunuyoruz ama anlaşamadık bir türlü:) konu sahibi tamda son satırlarınızda dediğiniz gibi birini tercih etmiş ve onunla evli ya ailesinin yanından dönemeyecek bitirecek evliliğini ya da eşini böyle kabul edip eşinin dediklerini yapacak.. yada her seferinde konu sahibi kendi istediğini yaptığı için yiyecek tokadı .. burnu sürtecek diye bir şey yok ben buna inanmıyorum..bi kaç hafta orda kaldı diye adam vahlanıp da aynı şeyi tekrarlamayacak diye bir şey yok..

elbise bahane, tokat şahane.

bugün elbise için tokat atan, yarın yemeğin tuzu az diye küfür eder, çocuk ağlıyor diye dayak atar vs vs

anne evine gitmen iyi olmuş. eğer gerçekten pişman olduğuna inanırsan elbette yuvana dönmek ve sürdürmek, bir kez daha denemek hakkın, ayıp değil bu. ayıp kocan olacak adama ait.

inşallah eşekler gibi pişman olur da sana yalvarır. eğer hala dikine giderse sakın affetme, şiddetin devamı gelecek demektir.

kadesacım ,ben ilk yorumumda dedim ki bence sadece suç eşinizde değil sizde de .. neden dedim biliyor musun çünkü ilk tokat attı benim suçumdu dedim affettim bur da bir soru işareti? kim şiddeti kendine layık görür sen görür müsün ben görmem aslaa! farzadelim ki haketti demek ki konu sahibinde de bir problem var yalnız eşinde değil ..ikisinin de uzman eşliğinde problemlerini çözmesi şart!

bu evden gideyim burnu sürtülsün gibi bir tavırla çözülecek mesele değil.. bana göre

Tabiki de en güzel senaryo bütün bunları çekmemesi ama bunun alternatifi sadece ve sadece boşanmıyorsan bunlara katlanacaksın değil. Ya sev ya terket değil. Bu ülkeyi beğenmiyorsan git başka ülkeye değil. Kalıyorum ve bazı şeyleri değiştirmeye niyetliyim. Her insan çat diye boşanamayabilir. Ben onların ailesinin içini bilemem. Gönül ister ki hiç bir kadın bir dakka tahammül etmesin. Ha boşanmıyorsa kıracak dizini oturacak da diyemem. Elinden ne geliyorsa eşini değiştirmeye adam etmeye çalışabilir. Alttan alarak değil ama psikolojik destek almaya iterek. Onu da kendisine terkedilme korkusu vererek yapabilir. Başka yolları da vardır ama suyuna gitmek bunlardan biri değil.

Ne kadınlarımız var ya nerdeyse tokat yemek ıyıdır dıyecekler tövbe yarabbım kahkahalarla okudum yorumları. gıtmekle en ıyısını yapmışsın bende 4 aylık evlıyım ve boyle bıseyı bende kaldıramaz ve gıderdım bızde baska memlekette yasıyoruz. döneceksen esıne dedıklerını yaptırmalısın. bugun etek ıcıın yarın baska bısey ıcın. o yuzden bebek felanda yokken ıyı dusun.. kolay olmayabılır belkı cevrendekıler amaaan 1 tokat erkek bu severde döverde dıyerek vazgecırmeye calısabılırler cnku bızım ınsanımız kıt goruslu. ama bunu 1 2 defa yapan yıne yapar..

işte burda da kişisel tercih ve olanaklara düşüyor iş arkadaşım bende sana bir örnek vereyim benim kendi ablam ,senelerce şiddet gördü aralıklı ben o zaman bekardım bize gelirdi ben küçüktüm küçük dediğim 12,14,15 yaşları arası abla dönme bi daha kal burda diye kendimi yer bitirirdim 3,5 gün sonra eniştem gelir annem konuşur ablam konuşur bir daha yapmıyacağım derdi eniştem ama gene yaptı ablam gene geldi gitti annem ve ben gene gitme bir daha dedik ama o gene gitti şimdi ne mi oldu ablam sustu bir müddet onun istediğini yaptı sorunlar bitti! ablam böyle olmasını istedi.. eniştem tutup da bir uzmana götürülecek biri değildi ki ablamda demek ki boşanmayı göze alabilecek biri değildi ..sustu bir müddet bişeyler değiştiki şuanda ablamın da sözü geçiyor şiddette yok ama noldu olan ablama oldu..

İlk 2 sayfayı okudum kanım dondu ya.

Kadının en büyük düşmanı kadın derlerdi de inanmazdım.

Suç sendeeeee. Nasıl gidersin anneneeeeee. annenler ona güvenmeyecekkkkkk. Elbise için değdi miiiii. Alttan llll.

İsterseniz çiçekle çikolatayla özür dilesin gittiği için?

Arkadaşım neyin kafasındasınız anlamadım ben..
Mış-miş bunlar geçmiş olayları ifade eden kelimelerin sonuna konan eklerdir ve ne şimdi ki zamanı ne geleceği etkilemez, hiç bir getirisi de yoktur..
Aksine psikolojik olarak bir sürü olumsuz götürüsü olur..
Kişiyi dibe itmekten öteye gitmez!
Bu kadar kendinizi açıklamaya çalışıcağınıza burada kendini yalnız hisseden ve derdine çare arayan bu arkadaşın yüreğine bir damla su serpecek en basitinden "Sabret, geçecek.." deseniz bile konu sahibine sayfalarca yazdığınız şu cümlelerden daha faydalı bir iş olurdu bu.

İlk tokatta evliliğine en önemlisi kendine bir şans vermiş ha belki yanılmış ama yanılmayabilirdi de ve o zaman bu şansı denemeseydi hep pişman olabilirdi.
Siz denemeyebilirsiniz, denemediklerinizden pişmanlık duymama gibi becerillerinizde olabilir, ama siz yapmadınız diye bunu yapanlara baskı uygulama ve yüklenme gibi bir hakkınız yok.
Bu arkadaşın fiili hiç bir şekilde size dokunmuyor çünkü..
Bu kişi bir kez denemiş ve ikinci de yanıldığını anlamış ve çaresine bakmış..
En güzelini yapmış..
Yorum yaparken hep bir "sen şöylesin, sen böylesin, ben böyleyim" mantığı çok gereksiz ve gerçekten fuzuli..
Zaten bu arkadaş o dediklerinizi anlayaraktan gelmiş buraya farkında mısınız?

Değilseniz laf kalabalığı yapmanın anlamı yok.
Kaldı ki burnu sürtülsün mantığı sizin pencerenizden bakıldığında çözüm getirmeyecek bir yol gibi görünebilir, ama başkalarının penceresinden bakıldığında kuvvetli bir sorun çözüm yöntemidir.
İnsanların bazıları bu hayattan hiç sille yemediği için yaptıklarından pişmanlık duymadıkları gibi, hayattan sille yeyip farkındalık yaşayanları-yaşayabilecek olanları da es geçmemek lazım.

Son düzenleme:
gitmekle en iyisini yapmışsın burnu sürtsün anlasın senin değerini sonra dönersin bende bu yorumlara çok gülüyorum yaa hahaha:) yanındayken değerini bilmiyor bir kaç gün anasına gitti vay ben ne yaptım efendim karıma burnum sürttü çok pişmanım asla yapmıycam gel karıcım gel moduna girecek hemen de dimi yok öyle bir dünya o kadar anlayışı olan bir insan karısının gitmesine sebebiyet verecek bir şey yapmaz ..

gittiysem bitmiştir!

kalıyorsam da bununla mücadele edeceğim ,ben kazanıcağım her yolu deniyeceğim ..bu problem düzelecek demektir.. mesele sorundan kaçmak değil bu şekilde geri geleceğini bile bile gitmek bir çözüm değil.. bana göre geri dönende gururunu hiçe saymıştır tükürdüğünü yalamışsındır.. ya gittin mi tam gideceksin yada oturup mücadeleni vereceksin hangi yolla istiyorsan sonuçlarını da göze alarak.

önecelikle bana hitap şekline dikkat et lütfen ne demek neyin kafasındasın! ben zaten arkadaşa çözüm sunuyorum değilmi ya gittimi bitireceksin yada kalıp orta yolu bulmanın yollarını arayacaksın diye söylüyorum he ilk tokatta şans vermesini uygun gören arkadaşlar o zaman benim dediğime neden bu kadar bozuluyorlar ilk tokatta şans vermiş ve kalmış demek ki adamı kabul etmiş her haliyle o zaman huyunuda biliyorsa alttan alacaktı çünkü kalmış böyle bir tercih yapmış hee ben bu adama bişeyler direttirsem tokadı yiyebilirim potansiyelini biliyor yanlış anlaşılmamak şiddet uygulayandan taraf olduğum düşünülmesin diye bu kadar yorum yapmak zorunda kaldım ve herkes kendi fikirlerini yazıyor sen burnu sürter dersin ben sürtmez derim herkes aynı düşünce de olamaz ama bunu yok böyle düşünen ezik zavallılar yok böyle kadınlar falan diye yererek yorum yaparlarsa bende cvp veririm haliyle saygılar.

Aİlesi böyle düşünürse peki haksızlar mı daha 4 aylık evliyken adam 2 tokat atmış bunu ilerisini görmüyor musunuz, konu sahibi zaten 2. defa tokat yediği için evi terketmiş bence de en iyisini yapmış. O el kalkmış artık bundan sonrası zor canım ALLAH YARDIM ETSİN

ee sen sadece burnu sürtsün istiyorsun?
Allahım aklıma mukayyet ol yarabbim ya, adam 4 ayda 2 kere tokatlamış ama sadece burnu sürtsün istediğin için evi terk ettin???
3 gün sonra dönüp bu defa tekme tokat girişmesine izin veriyorsun yani??

tokatlar tokatlar sonra onlar sıradan bir olaymış gibi kendini kabul ettirmeye başlayacaklar.daha cicim aylarındasın sen ya.şu erkeklerin kukla arayışları beni çıldırtıyor.onlar bişey giyerken bize soruyormu yada biz çıkar bunu diyormuyuz.bende çok toparlanıp toparlanıp ailemin yanına geldim.ama ne oldu geldi konuştu bişekilde ikna etti geri getirdi beni.ama geri gidersen bi gün ki gideceksinde eminim sakın değişmesini bekleme asla değişmiyorlar çünkü.ve birdahaki buna benzer bi hareketinde ona neler yapabileceğini hatta boşanabileceiğini söyleki korksun.ne bu ya hayvanmıyız biz onu çıkar bunu giy oraya gitme burda oturma aksi halde dayağı yersin.bizi birey olmaktan çıkardılar hayvan gibi dayak bu ne ya.ama hemen geri dönme sürtsün burnu baya.açma telini falan sakın arama msj atma canım.üzüldüm sana yaa

O el bir kere kalkabiliyorsa artık hep kalkacaktır. Kavga sebebi ne olursa olsun o eller kalkamalıydı, problemler dayakla çözülmez. Ben bunun devamının geleceğini düşünüyorum. Çok üzüldüm.

cokda ıyı etmıssın cokda gusel olmus. ama sunuda söyleyım bıda tokat gelıcek daha fazlası gelmeyebılır ama tokatın devamı ılla gelıcek... ve tekrar tekrar aılene gıtmeye kalksan hem aılene yazık hemde bu rutınleşcek. adam dıcek aman anasıgıle gıdıo anca döner nasıl olsa dıcek. bı takmamaslık bı rahatlık. gozunun korkması durumu kalmıycak... PEKI BISIY SORUCAM BU ADAM ILE SEVGILIYKEN HIC BELLI ETMIORMUYDU ŞİDDETLİ HALİNİ?

Farkindayim canim.olay elbiseden ckmis ve durup dururken esi tokat atmamistir konu sahibinin de hatasi vardir diye dusunuyorum ayda.tokati hakli bulmuyorum biraz daha ilimli yaklasip tokat attiracak duruma gelmeseydi durum diyorum..

Farkindayim canim.olay elbiseden ckmis ve durup dururken esi tokat atmamistir konu sahibinin de hatasi vardir diye dusunuyorum ayda.tokati hakli bulmuyorum biraz daha ilimli yaklasip tokat attiracak duruma gelmeseydi durum diyorum..

Bir insan dayağı hiç bir koşulda haketmez hanımefendi. Çok işine gelmiyorsa bir erkeğin boşanabilir ama kimse kimseye tokat atamaz. "Tokat atttıracak boyut" kelimelerini kullanmak için nasıl bir düşünce yapısına sahip olmak gerekir bilemedim.

Son düzenleme:
Ya yanlış anlamayın kimseyi kırmak üzmek değil niyetimde, hani açıyorlar ya bu tarz başlıklar, eşim vurda tekmeledi dövdü falan diye, sonra geri dönüyorlar ve hatta bazen burda adama kızıldıgından ama kocam yapmazdı aslında sinirliydi tarzında savunan yorumlarda geliyor ya bazen, işte o zaman müstehak diyorum ya.

Ve bunu kaldıran bayanların özgüveni olmadıgını, ailelerin arkalarında durmadıgını, ezik kadınlar oldugunu düşünüyorum. Bilmiyorum belki düşünmemeliyim aynısı bana yada bir yakınımın başına da gelebilir ama onlara saygım kalmıyor gözümde. Ve ben bir bayan olarak bunu düşünürken, dayak atan adamın karısına saygı duyması, onların o aşamadan sonra mutlu bir evliliğe sahip olabilmesi bana imkansız geliyor.

Biz hep kendi düşüncelerimizi, kendi hayatımızı düşünerek bakıyoruz, yada elalaem ne der, annem ne der babam neder vs vs. Ama kimse düşünmüyor ya ben bu adamı affedip dönersem bu adam bana demez mi ne ezikmişsin babanın yapmadığını yaptım dövdüm hala affettin beni yaa gibi?

Son düzenleme:

yazdıgım gayet net canım...eger esıne gerı donmeme nıyetıyle evı terkedıp aılesının yanına donmusse cok ıyı yapmıs....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…