benimde oğlum var benimde abim var benimde kocam var ve böyle birşeyi hangisi yapmış olursa olsun kınarım asla kabul edilemez ne kadının ne erkeğin birine şiddet uygulaması! desteklediğim bizzat katkıda bulunduğum şiddet gören mağdur kadınlar var..
benim anlatmak istediğim sarpıtılıyor yada herkes anlamak istediği gibi anlıyor yada ben kendimi ifade edemedim..
demek istediğim olay tokada gelmeden önce yani hiç birimizin eşiyle zıt fikirleri olmuyor mu kimse olmuyor diyemez tabiki olur peki nasıl buluyorsunuz orta yolu yada isteğinizi nasıl kabul ettiriyorsunuz ..mesele burda iletişimde benim demek istediğim bu anlatmak istediğim bu orta yolu bulmak için yapılması gerekenler ben tokadı yesin otursun aman kocasıdır sussun demiyorum ki..
bana kalırsa konu sahibi bi daha dönmesin çünkü gene aynı sorun yaşanacak benim görüşüm bu.
Bakın ben size bir örnekle ne demek istediğimi anlatmaya çalışacağım. Bir koca düşünün desin ki: maddi durumumuz bu aralar kötü, alışverişlerimizde biraz ölçülü olalım. Kadın da gitsin ihtiyacı olmayan bir kazak alsın. Adam da ona tokat atsın. O kadına derim ki asla dayağı haketmiyorsun ama keşke o kazağı almasaydın. Anlatabiliyor muyum? Burdaki konu daha başka. ben konu sahibine asla keşke o elbiseyi giymeseydin ya da bir süre çıkarsaydın demem. çünkü o elbiseyi giymeyeceksin diyen adam da hala bit hötlük, bir dağbaşından inmişlik var. O elbiseyi çıkar demesi bile başlı başına tartışma sebebi.
eşiyle tartışmayan insan yoktur zaten ama burada olay farklı.adam bir kez vurmuş kadına kadın affetmiş zaten yani ilk tokatta hadi evimi terk edeyim dememiş ama yine ufacık bir sebepten aynı şey yaşanınca dayanamamış ki çok haklı.oturulup konuşulacak bir eş olsa zaten bunu yapmazdı.
aslında aynı şeyleri savunuyoruz ama anlaşamadık bir türlü:) konu sahibi tamda son satırlarınızda dediğiniz gibi birini tercih etmiş ve onunla evli ya ailesinin yanından dönemeyecek bitirecek evliliğini ya da eşini böyle kabul edip eşinin dediklerini yapacak.. yada her seferinde konu sahibi kendi istediğini yaptığı için yiyecek tokadı .. burnu sürtecek diye bir şey yok ben buna inanmıyorum..bi kaç hafta orda kaldı diye adam vahlanıp da aynı şeyi tekrarlamayacak diye bir şey yok..
Tabiki de en güzel senaryo bütün bunları çekmemesi ama bunun alternatifi sadece ve sadece boşanmıyorsan bunlara katlanacaksın değil. Ya sev ya terket değil. Bu ülkeyi beğenmiyorsan git başka ülkeye değil. Kalıyorum ve bazı şeyleri değiştirmeye niyetliyim. Her insan çat diye boşanamayabilir. Ben onların ailesinin içini bilemem. Gönül ister ki hiç bir kadın bir dakka tahammül etmesin. Ha boşanmıyorsa kıracak dizini oturacak da diyemem. Elinden ne geliyorsa eşini değiştirmeye adam etmeye çalışabilir. Alttan alarak değil ama psikolojik destek almaya iterek. Onu da kendisine terkedilme korkusu vererek yapabilir. Başka yolları da vardır ama suyuna gitmek bunlardan biri değil.
kadesacım ,ben ilk yorumumda dedim ki bence sadece suç eşinizde değil sizde de .. neden dedim biliyor musun çünkü ilk tokat attı benim suçumdu dedim affettim bur da bir soru işareti? kim şiddeti kendine layık görür sen görür müsün ben görmem aslaa! farzadelim ki haketti demek ki konu sahibinde de bir problem var yalnız eşinde değil ..ikisinin de uzman eşliğinde problemlerini çözmesi şart!
bu evden gideyim burnu sürtülsün gibi bir tavırla çözülecek mesele değil.. bana göre
♥gözyaşı♥;33150067 .!.:Arkadaşım neyin kafasındasınız anlamadım ben..
Mış-miş bunlar geçmiş olayları ifade eden kelimelerin sonuna konan eklerdir ve ne şimdi ki zamanı ne geleceği etkilemez, hiç bir getirisi de yoktur..
Aksine psikolojik olarak bir sürü olumsuz götürüsü olur..
Kişiyi dibe itmekten öteye gitmez!
Bu kadar kendinizi açıklamaya çalışıcağınıza burada kendini yalnız hisseden ve derdine çare arayan bu arkadaşın yüreğine bir damla su serpecek en basitinden "Sabret, geçecek.." deseniz bile konu sahibine sayfalarca yazdığınız şu cümlelerden daha faydalı bir iş olurdu bu.
İlk tokatta evliliğine en önemlisi kendine bir şans vermiş ha belki yanılmış ama yanılmayabilirdi de ve o zaman bu şansı denemeseydi hep pişman olabilirdi.
Siz denemeyebilirsiniz, denemediklerinizden pişmanlık duymama gibi becerillerinizde olabilir, ama siz yapmadınız diye bunu yapanlara baskı uygulama ve yüklenme gibi bir hakkınız yok.
Bu arkadaşın fiili hiç bir şekilde size dokunmuyor çünkü..
Bu kişi bir kez denemiş ve ikinci de yanıldığını anlamış ve çaresine bakmış..
En güzelini yapmış..
Yorum yaparken hep bir "sen şöylesin, sen böylesin, ben böyleyim" mantığı çok gereksiz ve gerçekten fuzuli..
Zaten bu arkadaş o dediklerinizi anlayaraktan gelmiş buraya farkında mısınız?
Değilseniz laf kalabalığı yapmanın anlamı yok.
Kaldı ki burnu sürtülsün mantığı sizin pencerenizden bakıldığında çözüm getirmeyecek bir yol gibi görünebilir, ama başkalarının penceresinden bakıldığında kuvvetli bir sorun çözüm yöntemidir.
İnsanların bazıları bu hayattan hiç sille yemediği için yaptıklarından pişmanlık duymadıkları gibi, hayattan sille yeyip farkındalık yaşayanları-yaşayabilecek olanları da es geçmemek lazım.
tokat tabı kotu olmus cnaım ama keske aılenın yanına gıtmeseydın ..belkı kendı aranızda bır sekılde hallederdınız..
sanırım bır de ayrı sehırdeler aılenler..onlar da panık olmuslardır..
sımdı esın gelır sız barısır evınıze donersınız....bır sure ıcınde bu yasananları unutur belkı uzerıne guzel seyler de yasarsınız ama aılen asla bunu unutmaz.
esin akıllarında daha 4 aylık evlı kızlarını döven saygıyı haketmeyen pislık bır adam olarak kalacak. belkıde daha da fazlası..
ama tabı barısmayı dusunmuyorsan da aılenın yanına donmekle dogru yapmıssın orası ayrı..
tekrar gecmıs olsun canım...
benim gibi olanlar varmı diye hemen buraya koştum evet yalnız değilmişim bu konuda eşimin ikinci kez tokat atmasıydı bu ilkinde bende hatalıydım diye düşünerekten özürünü kabul ettim ama bu başkamemleketimizden başka bi ilde yaşıyoruz daha evleneli ne olduki bugünki kavgadan sonra gururumu ayaklar altına alıp kalamazdım kalmadımda o evde yokken atladığım gibi memleketime geldim peki ya şimdi ne yapacağım ben nasıl güvenecem artık ;(((
Farkindayim canim.olay elbiseden ckmis ve durup dururken esi tokat atmamistir konu sahibinin de hatasi vardir diye dusunuyorum ayda.tokati hakli bulmuyorum biraz daha ilimli yaklasip tokat attiracak duruma gelmeseydi durum diyorum..Konu sahibi tokat atılan taraf farkındasınız değil mi? Elbiseye değdi mi tokat ve evi terketmek diyebilmek için konu sahibinin eşine tokat atması gerekiyor da o bakımdan dedim. Evi terketme sebebi zaten elbise değil. Hiç bir aklı başında kadın elbise için evi terketmez. Ama bir elbise için eşini döven adam terkedilir.
Farkindayim canim.olay elbiseden ckmis ve durup dururken esi tokat atmamistir konu sahibinin de hatasi vardir diye dusunuyorum ayda.tokati hakli bulmuyorum biraz daha ilimli yaklasip tokat attiracak duruma gelmeseydi durum diyorum..
Aİlesi böyle düşünürse peki haksızlar mı daha 4 aylık evliyken adam 2 tokat atmış bunu ilerisini görmüyor musunuz, konu sahibi zaten 2. defa tokat yediği için evi terketmiş bence de en iyisini yapmış. O el kalkmış artık bundan sonrası zor canım ALLAH YARDIM ETSİN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?