Yabancı (Hollandalı) bi erkekle ilişki?

hic de zor degil. ozellikle hollandali ve belcikali erkekler cok acik goruslu, cok sadik ve eglenceliler. benim belcikali sevgilim oldu, kuzenim de yillardir bir hollandaliyla beraber. siz de acik gorusluyseniz, seviyorsaniz milletin lafina bakmayin bence. en kotu ne olabilir, su an sevgili degil misiniz zaten?

Benim eşim İrlandalı canım.Yukarıda yazdıkların çok makul nedenler endişelenmen için.Ama şu 'Avrupalı erkeklerin tek amacı gönül eğlendirmektir,Ciddi ilişki istemezler,Tek amaçları cinselliktir.' gibi şehir efsanelerine inanma.Ben bu konuda endişelerini dindirebilirim sanırım.

görüşten değil de iş açısından sıkıntı olur sen gitsen çalışamazsın o kadar okumuşsun, o gelse çalışamaz erkek çalışması lazım illa. aranızda sıkıntı olur

mezhep çatışmaları bile yaşarken olmaz sanki yarın bir gün çocuk olunca ne olacak?

Sen seviyorsun, o da seviyorsa ve evlilik yolunda olumluysa neden olmasın? He o yola girerken sorun yaşar mıyız kısmı tamamen aile yapınla alakalı. Ailen hakkında bilgi vermemişsin. Böyle bir görüşe açık olacaklarsa zaten sorun yok. Yok karşı çıkarlar diyorsan o da senin sevgine sahip çıkışnla alakalı bir durum olacak. Sahip çıkar bırakmazsan, işin dini boyutu da seni sıkı sıkıya bağlamıyorsa yine olur.. Yanii bu sorunun cevabı senin sevginin gücü (karşılıklı olmak kaydıyla tabii) ve aile yapın..

Kendimi yerine koyacak olursam da ailem böyle bir durumu çook garipserdi, ama eğer o insanla birlikte bu yola girmek istiyorsak bir şekilde bir yolunu bulur hayalimi gerçekleştirirdim. Onları da bu fikre alıştırırdım. Yani imkansız diyecek kadar katı olamayıp bir yerde pes ederdi benim ailem.

Ben Hollandaya 2 defa gittim.
İnş erkek arkadaşın Surinamlı değildir.:S
Yanlış anlama şekerim, iyice tanımaya çalış.
Eşcinsellik eğilimi olmadığından emin ol.

bu arada konu sahibi, evlenme teklifi geldi mi vs hiç bahsetmemiş. ilişki yazmış sadece ama en azından kendisi evliliği düşünüyor. ben anlamadım valla başta yorum yazmıştım ama spesifik bilgiler verilmeden ne desek boş olur onu fark ettim.
önce aileler tanışacak bilmemne de ohoooo evliliğe çok var, bunların hiçbiri yapılmamış anladığım kadarıyla.

Gayet de güzel olur neden olmayacakmış? İşin dini boyutu kişinin kendisini ilgilendirir bu konuda yorum yapmak çok saçma zaten. Benim bir kız arkadaşım İspanyol bir erkekle evli, İspanya'da yaşıyorlar, kimse dinini değiştirmedi ve şuan bebekleri var gayet de mutlular. Ayrıca bu ülkede hayatta kalabilen herkesin bir Avrupa ülkesinde çok rahat hayatta kalacağını düşünüyorum...

İşin içinde aşk varsa din, ırk, mezhep vs farklılıklarının çok sorun olacağını zannetmiyorum. Gerçi insanlar bunu neden sorun eder anlamıyorum, işin özü iyi insan olmak. Karşınızdaki iyi bir insansa, aşk varsa, saygı varsa ve mutluysanız onunla, neden olmasın? Farklılıklara değil ortak noktalarınıza odaklanın. Aşk bu, çok kolay bulunmuyor

Ayrıca yurtdışında yaşamaya alışamazsın lafı da pek doğru değil bana göre, dil konusunda sıkıntınız yok anladığım kadarıyla, çok da güzel yaşanıyor dil bildikten sonra

Diline, örfüne, adete, geleneklere, kültüre çok bağlı değilsen, örf adet beni bağlamaz, ben yuvamda ki huzura bakarım diyorsan. Onun kültürü, onun bakış açısı beni ilgilendirmez, güzel anlar paylaşmak, güzel günler yaşamak, ortak hayaller kurmak ve gerçekleştirmek için beraber çalışabilirim diyorsan neden olmasın.

Dini boyutuna gelince, bunu da hiç anlamam. Örneğin müslüman bir erkek gayri müslüm bir kadınla evlenebiliyor ama müslüman kadın gayri müslüm bir erkekler evlenemiyor. Bunun açıklamasını da ayrıca merak ediyorum

Ama dinen yasak olduğunu biliyorum. He uyarsınız uymazsınız, bu sizi bağlar yada bağlamaz o kısmı beni ilgilendirmez. Sadece dipnot olarak söylemek istedim.

Motivasyonunuz bozmak istemem ama, kesinlikle tavsiye etmem. Çok yakınımda tanık oldum. Kültür farkı öyle bir şey ki, onlar nazik bir şey yaptığını düşünürken sizi çok incitecek bir sonuç bile alabiliyorsunuz.

Dinen de uygun değil elbet. Bir de ailenizi düşünün, onları birçok şeyden mahrum bırakmak zorunda kalabilirsiniz.

Tecrübeyle sabit arkadaşım, bence 'Acaba mı?' diye bile düşünme derim.

Sevgiler..

Kendi ülkemiz insanlarıyla bile anlaşamıyorken ,kültür farkı oluyorken ,başka bir ülke ,başka bir kültür ,başka bir din ..
Hiç yürümesinin ihtimali yok ..

bence olur neden olmasın..aşk varsa uyum varsa saygı varsa,evlilik için yeterli bence..kültür farklılıkları her zaman sorun olcak diye bir kural yok,be kadar saygı ve anlayışlı olunduğu ile alakalı bence...
yani tam tersi farklı kültürler evin içine farklı bir renk getirir bence..ilerde çocuklarınız olduğunda da her 2 kültürün karması çok şeker çocuklar olurlar:)

din mezhep kültür farkları genelde karşıdakini kendine benzetmeye çalışmaktan doğruyor..

Örf adet denmiş de ben kendi çevremden örnek vermek istiyorum. Bir yakınım bir kaç sene önce bir İngiliz bayan ile evlendi, kız Türkçe "merhaba" demekten öte gidemiyorken, en son kına gecesinde bindallı giymiş göbek atmaya çalışıyordu. Bir başka arkadaşım da geçen sene Güney Kore'li bir bayan ile evlendi, düğünü iki ülkede de yaptılar iki tarafın adetlerini de yerine getirerek. Bu iki bahsettiğim örnekteki yabancı arkadaşlar bayramlarda ellerinden geldiğince buraya gelir aile ile vakit geçirir kendi örf ve adeti olmasa bile, çünkü "eş"ine saygısı var. Arkadaşlarım da aynı şekilde karşı tarafın örf ve adetlerine saygılı davranırlar. Aileler de gayet güzel karşıladı durumu. Sorun olacaksa, aile sorun edecekse bahane arayana çok, bakın benim örf adet dil din vs hiç bir farkım olmamasına rağmen sorunum var evlilik sürecinde.

İş ikinizde biter arkadaşım. Karşılıklı saygı gösterebileceğinize inanıyorsanız herşey çoookk güzel olur :)

arkadaşlar bir arkadaş yazmıştı merak edenlere şu sorunun cevabı
Müslüman erkek Hıristiyan kadınla evleniyor, öyle ise Müslüman kadın da Hıristiyan erkekle evlenmelidir, arada fark yoktur iddiasının yanlışlığına.

Arada fark vardır. Hem de büyük fark vardır. Şöyle ki:

- Hıristiyan bir kadının vardığı Müslüman erkek, Hıristiyan kadının kitabını, peygamberini inkar etmiyor, aksine daha doğrusuyla tasdik ediyor, hürmet ve saygıda kusur etmiyor. Böylece Hıristiyan kadın, Müslüman'la yaptığı evlilikte din açısından bir aşağılanmaya maruz kalmıyor. Aksine dinde kendisinden ileride biriyle evlenmiş oluyor, dinini inkar eden birine boyun eğmesi söz konusu olmuyor.

Ancak Müslüman bir kadının varacağı Hıristiyan erkeğin, Müslüman kadının inandığı peygamberini de, Kur'an'ını da kabul etme yolunda bir inancı söz konusu olmuyor. Böylece Müslüman kadın kitabını da, peygamberini de, dinini de inkar eden bir Hıristiyan erkeğin inkar aşağılamasına boyun eğerek evlenmiş oluyor. Evliliğin engeli de işte bu inkar aşağılamasına boyun eğmekle meydana geliyor.

Bu evliliğin caiz olması, Hıristiyan erkeğin de alacağı Müslüman kadının kitabını, peygamberini tanıyarak şehadet kelimesini söyleyip kadının dinini kabul etmesiyle mümkün olacaktır. Böylece Müslüman kadın da dinini inkar etmeyip tasdik eden bir Müslüman erkekle evlenmiş olma şerefini taşıyacaktır.

İşte bu önemli farktan dolayı Müslüman bir kadın, duygularına mağlup olup da dinini inkar eden bir Hıristiyan'la evliliğe boyun eğer hale gelmemeli, ömür boyu pişmanlık duyacağı yanlış bir karara imza atar duruma düşmemelidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…