Mutlu olup olmadığımi belirtilmiştim, ama böyle tanimlam çok hoş. Evlenme kararı zordur hele tercih ettin eşinlefarkli anadile ve kültüre sahipsen daha zor. Bu kararı verdiim süreçte etrafımda benzer evlilikler olduunu duymak, yaşanan sıkıntıları nasıl aşabilecegi öğrenmek iyi geliyor. Belki benzer süreçlerde olanlar vardır ve paylasimlar onlara yol gösterirSen mutluysan niye baskalarinin evliligini merak ettin
Bende eskiden fransiz erkegi hayranligi vardi ama gecti.cok zordur tahmin ediyorum.onlar bireysel yetisiyor bizim gibi aile akraba vs onemli degil onlarda..MmMutlu m
Mutlu olup olmadığımi belirtilmiştim, ama böyle tanimlam çok hoş. Evlenme kararı zordur hele tercih ettin eşinlefarkli anadile ve kültüre sahipsen daha zor. Bu kararı verdiim süreçte etrafımda benzer evlilikler olduunu duymak, yaşanan sıkıntıları nasıl aşabilecegi öğrenmek iyi geliyor. Belki benzer süreçlerde olanlar vardır ve paylasimlar onlara yol gösterir
Harika bir paylaşım teşekkürler. Bizi arkadaşım tanıştırdı. 3 senedir Türkiyede yaşıyor turkcesi iyi dedi ama tanışmadan sonra anladım ki biz sadece ıngilizce anlasabiliriz. Dil konusunda da süper olduğumuz söylenemez ama eşim bana ayni dili konuşupta anlaşamayan o kadar çok insan var ki, önemli olan birbirimizi anlamaya çalışmak. Bu bizim ilişkinin temeli oldu. Arkadaş cevremle ve ailemle dil nedeniyle çok iletişim kuramaz ama sıkıntı da olmuyor çünkü iyi niyetli. Garip şekilde iki farklı kültürden olsakta değerlerimiz çok benzer. Çok zorlanmiyorum. Adapte olmak konusunda da anlayışlı. Birde konusmamiza daha çok dikkat ediyoruz o nedenle çok tartışmıyoruz. İyi taraflarida var yaniBenim esim enHdonezyali 1 yildir evliyiz bir oglumuz var henuz bir aylik o da ve cok iyi anlasiyoruz Allaha sukur bir problemimiz yok.kultur farki tabiki var ozellikle yemek konusunda ancak geleneksel bir aile yapimiz yok ikimizde muslumaniz ve islami kultur ve gelenekerden one koydugumuz icin ortak noktada bulusmamiz kolay oldu. Yemeklerne alismam biraz zaman aldi hala alisma surecindeyim aslindaonlarin haslanmis pirinci var bizim ekmek niyetine..hala pirincle omlet yiyemesemde bircok yemeklerini sevyrm pisiriyorum evde ..mutfagimiz biraz international japon cin arap hindistan uygur turk endonezya mutfagi karisimi.esimle alistim bende farkli yemeklere..dil konusuna gelince esbhai aim ve ailesiyle ingilizce anlasyorum. Turkiyde yasiyoruz esim burda calisiyor dolayisiyla turkceyide ogreniyor yavas yavas.. ailesi cok anlasyisli ve iyi insanlar simdiye kdar her konuda maddi manevi destek oldular. Benim ailemi iknam zor oldu cunku birde internet uzerinden bir dil forumunda tanistik biz yani iki kat zor oldu ikna etmek. Ama sonucta tanistiktn 2 yil sonra evlendik. Esinizi seviyorsaniz ve oda sizi seviyor deger veriyorsa her turlu zorlugu beraberce atlatirsiniz. Biz her zorlukta takim olarak calistik diyebilirim bazen o fedkarlik yapti bazen ben ve birbirizin hep yaninda olduk. evlilik demek hosgoru ve kaesilikli sevgi saygi anlayis demek bunlar olunca milliyet farki onemli degil gercekten. Umarim sende mutlu olursun
Akraba ilişkilerini çok önemsemiyor ama ayakuydurmaya da çalışıyor, bende canını okumuyorum bu konuda. Ama çok bireysel değil, konu ailem ve ben olursam akan sular durur. Kıskanır ama paranoyak gibi değil, bilgi vermeden büyük harcama yapmaz, önce aile der. Bana nerede olduğuna dair bilgi verir, çok beklemediğim halde. Bir çok türk erkeği bireysellesmeye çalışırken bencillesiyor. Evet eşim daha bireysel ama bazen beni şaşırtacak kadar da klasik bir adam.Bende eskiden fransiz erkegi hayranligi vardi ama gecti.cok zordur tahmin ediyorum.onlar bireysel yetisiyor bizim gibi aile akraba vs onemli degil onlarda..
Evet bazenHarika bir yazı olmuş. Paylaşım i
Harika bir paylaşım teşekkürler. Bizi arkadaşım tanıştırdı. 3 senedir Türkiyede yaşıyor turkcesi iyi dedi ama tanışmadan sonra anladım ki biz sadece ıngilizce anlasabiliriz. Dil konusunda da süper olduğumuz söylenemez ama eşim bana ayni dili konuşupta anlaşamayan o kadar çok insan var ki, önemli olan birbirimizi anlamaya çalışmak. Bu bizim ilişkinin temeli oldu. Arkadaş cevremle ve ailemle dil nedeniyle çok iletişim kuramaz ama sıkıntı da olmuyor çünkü iyi niyetli. Garip şekilde iki farklı kültürden olsakta değerlerimiz çok benzer. Çok zorlanmiyorum. Adapte olmak konusunda da anlayışlı. Birde konusmamiza daha çok dikkat ediyoruz o nedenle çok tartışmıyoruz. İyi taraflarida var yani
Evet katilyrm zaten o sevgi ortmami olusunca birbirinizi anlamak ve anlasmak icin illa kelimeler kullanmaya gerek olmuyor.benimde tanidiklarim var ebliler ncak ortak dil yok gibi birsey ama cok mutlular ve birbirlerine hep anlayis gosteryrlar konusmlarina dikkat edyrlar sizin dediginiz gibi.benim esimde dil problmi yasiuor ama sizinki gibi iyi niyetli samimi olunca sempati duyuyor herkes anlasiyor bi sekilde:)Harika bir yazı olmuş. Paylaşım i
Harika bir paylaşım teşekkürler. Bizi arkadaşım tanıştırdı. 3 senedir Türkiyede yaşıyor turkcesi iyi dedi ama tanışmadan sonra anladım ki biz sadece ıngilizce anlasabiliriz. Dil konusunda da süper olduğumuz söylenemez ama eşim bana ayni dili konuşupta anlaşamayan o kadar çok insan var ki, önemli olan birbirimizi anlamaya çalışmak. Bu bizim ilişkinin temeli oldu. Arkadaş cevremle ve ailemle dil nedeniyle çok iletişim kuramaz ama sıkıntı da olmuyor çünkü iyi niyetli. Garip şekilde iki farklı kültürden olsakta değerlerimiz çok benzer. Çok zorlanmiyorum. Adapte olmak konusunda da anlayışlı. Birde konusmamiza daha çok dikkat ediyoruz o nedenle çok tartışmıyoruz. İyi taraflarida var yani
Ne güzel o zaman iste.iyiyse sorun yok.turk erkeginin en kötü ozelligi bence capkin olmalari .onun dışında sahiplenicilikleri daha fazladir .genel konusuyorum.senin esin iyi olabilir ama avrupada bu sahiplenicilik pek yokAkraba ilişkilerini çok önemsemiyor ama ayakuydurmaya da çalışıyor, bende canını okumuyorum bu konuda. Ama çok bireysel değil, konu ailem ve ben olursam akan sular durur. Kıskanır ama paranoyak gibi değil, bilgi vermeden büyük harcama yapmaz, önce aile der. Bana nerede olduğuna dair bilgi verir, çok beklemediğim halde. Bir çok türk erkeği bireysellesmeye çalışırken bencillesiyor. Evet eşim daha bireysel ama bazen beni şaşırtacak kadar da klasik bir adam.
kim bilir kismet. esimle tanismayi baslangicta sadece ingilizce pratik yapayim diye istemistim ama neye kismet olduAyy çok güzel ya belki benim de beyaz kedili prensim bi yabancıdır
Nasil tanistiniz ki özel degilse paylaşır misinkim bilir kismet. esimle tanismayi baslangicta sadece ingilizce pratik yapayim diye istemistim ama neye kismet oldu
selam arkadaslar,
esim alman, aranizda yabanci ile evli olan var mi? zorluk yasiyor musunuz?dil sorununu nasil asiyorsunuz? ailenizi evlenmeye nasil ikna ettiniz?
Ayy çok güzel ya belki benim de beyaz kedili prensim bi yabancıdır
geç yanıt verdim kusuruma bakma. bizi arkadaşım tanıştırdı. önce çok sıcak bakmadım ama sonra neden görüşmeyeyim. evlenecek halim yok ya dedim ama şimdi evliyim. hayat işte...Nasil tanistiniz ki özel degilse paylaşır misin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?