Esim agzini bile acamaz bu saatten sonra..Cok dogru yapmissiniz bu artik torun sevgisi falan degil hastalik olmus. Cocugun dinini degistirmek ne yahu? Umarim esiniz de destek olur istemediginiz halde bu kadinla gorusmek zorunda kalmazsiniz
Esim yanimda olmasa da gorusmuyorum artik, bebegimi de hicbir yere gondermiyorum. Senin hatrina sustum ama yeter artik kaldiramiyorum dedim esime.Ovvv konuyu da okudum evlerden ırak sayko babaanne. Şimdi ilk mevzu hadi kıskançlık, huysuzluk diyeceğim ama alo fetva hattı, din değiştirme falan bunlar çok densiz ve haddini aşan hareketler. Bir süre bıçak gibi kesin dediğiniz gibi, eşiniz de yanınızdaysa o da görüşmesin biraz kendine gelsin kayınvalideniz. Çok uçmuş çünkü.
Esim ailesi gibi davransa evlenmezdim, sonradan onlarin tarafina gecerse de gule gule...Hani hep diyoruz ya evlenirken sadece eşle değil aileyle de evleniliyor diye, sizin sorununuz bu malesef canım...
Kayınvaliden de kendince iyi birşey yaptığını sanıyor. Allah akıl fikir versin ne diyelim...
Napiyim artik siz soyleyin..Babaanneye bak.
Dine bile karışıyor
Oyleyse oglunuzun boyle bi evlilik yapmasina izin vermezsiniz, once oglumun mutlulugu deyip sonradan boyle tartismalar cikarmazsiniz, tavriniz net olur..Ben üzülüyorum kayınvalidenize ya , valla şahsen ben de başka bir dinde gelin istemezdim .
Sana da üzülüyorum , inanç en zor kaledir bu savaşınız hiç bitmeyecek.
Akıllı kadınsın vesselam.
Aynen katılıyorum size kv bizim dinimiz olacak diye konu sahibi de benim dinim olacak diye israr etmenim anlami yok bu yönde iki tarafta suçlu bide küçücük cocugun dini nedir Allah aşkına küçük cocugun dini olmaz zatenAyrıca çocuğa niye kendi dininizi ısrarla empoze edeceksiniz ki bırakın kendi karar versin madem bu kadar modern bir ailesiniz. Siz de savaş veriyorsunuz niye kadının zaafının üstüne üstüne gidiyorsunuz ki ?
Niye birakayim? Esimle kararimiz bu yonde, biz boyle uygun gorduk.Çocuğun din hanesini boş bıraksaydınız keşke.
Zaafinin ustune gitmiyorum, niye gidiyim kendi kavga cikarip duruyor kimsenin bir sey yaptigi yok. Niye soz konusu baska din olunca empoze oluyor onu da anlamiyorum, bizim esimle kararimiz bu yonde. Konuyu da cevirmeyelim cok fazla lutfen, sonra kapaniyor.Ayrıca çocuğa niye kendi dininizi ısrarla empoze edeceksiniz ki bırakın kendi karar versin madem bu kadar modern bir ailesiniz. Siz de savaş veriyorsunuz niye kadının zaafının üstüne üstüne gidiyorsunuz ki ?
Kesinlikle her cümlene katılıyorum kimseyi kırmadan bu işi yürütebilirler aslında.:* aklı fikri olmayan bir bebiş üzerinden din inatlaşması olmuş. Tamam baba müsade etmiş ama çocuk ortak bir kültürde büyüyecek iki tarafın da gönlünü kırmayacak bir tavır takınabilir çocuğa da yine o doğrultuda eğitim verilirdi.
Missburc senin durumun hepimizinkinden farklı , içinde bulunduğun durumun gerçekliğini 'huzur' istiyorsan kabul etmen gerek yok bizim kararımız diye ısrar edersen bu böyle gidecektir.Niye birakayim? Esimle kararimiz bu yonde, biz boyle uygun gorduk.
Zaafinin ustune gitmiyorum, niye gidiyim kendi kavga cikarip duruyor kimsenin bir sey yaptigi yok. Niye soz konusu baska din olunca empoze oluyor onu da anlamiyorum, bizim esimle kararimiz bu yonde.
Orasini bilmiyorum ne demisler. Biliyodu tabii once gonulsuzdu sonra oglum mutlu olsun deyip destek verdi.ayyy allah sabir versin size. siz evlenirken din meselesinden haberdar degilmiydi bu kadin ? alo fetva hattindan ne demisler bu arada cok merak ettim ?
Evet esim cok bagli degil boyle seylere.Valide hanım bütün konularda haksız.
Din değiştirme konusunda o kadar dinini önemsiyorsa oğlunu ona göre yetiştirseydi. Eşiniz bile bebeğiniz konusunda sizi desteklemişse, kendi doğurduğu evladını eleştirsin, sizi değil..
Müslümanım bu arada.. Ve asla sizi eleştirmiyorum yanlış anlamayın sakın.
Sunu anlatamiyorum, inatlasma olmadi ki.. Biz kimligine boyle yazdirdik, simdi kv konusunu acip kavga cikariyor. Biz uzatip inatlasmiyoruz, kendi kendine yapiyor boyle.:* aklı fikri olmayan bir bebiş üzerinden din inatlaşması olmuş. Tamam baba müsade etmiş ama çocuk ortak bir kültürde büyüyecek iki tarafın da gönlünü kırmayacak bir tavır takınabilir çocuğa da yine o doğrultuda eğitim verilirdi.
Niye birakayim? Esimle kararimiz bu yonde, biz boyle uygun gorduk.
Anne baba olarak biz cocugumuzla ilgili kararlar veriyoruz, ama kayinvalideler kirilmasin diye her seyi de onlara danisamayiz ki. Ayrica konu burada cikardigi kavgalar, onun icin actim.Missburc senin durumun hepimizinkinden farklı , içinde bulunduğun durumun gerçekliğini 'huzur' istiyorsan kabul etmen gerek yok bizim kararımız diye ısrar edersen bu böyle gidecektir.
Eşiniz bağlı değil, peki siz bağlı mısınız kendi inancınıza?Orasini bilmiyorum ne demisler. Biliyodu tabii once gonulsuzdu sonra oglum mutlu olsun deyip destek verdi.
Evet esim cok bagli degil boyle seylere.
Yine konu esimin annesi, yaka silktim. Boyle seylerle mi ugrasicam diyen ben evet bunlarla ugrasiyorum.
Bayramdan beri kv ile kavgaliyiz, o yuzden konusmuyoruz. Haftasonu yine kavga ettik. Ben gecen hafta ise basladim, oglum 3.5 aylik. Daha fazla izin alamadim zaten. Manikur pedikur yaptirmaya gitmiyorum esimle beraber oglumun rizkini kazaniyorum Allaha sukur. Annem bakiyor cocuga, kavgamizin konusu da bu oldu. Beni aramis, 'Sen arkamdan gizli is ceviriyosun niye cocuga annen bakiyo ben dururken, sen oglunu biraktin ise basladin ne bicim annesin, vicdanin yok mu duygusuzun tekisin hamileyken de boyleydin, torunumu benim kadar kimse sevemez zaten biliyodum getir buraya cabuk ben bakicam o cocuga' diye ses telleri kısılana kadar bagirdi.
Sonra esimi arayip torunuma cok uzuluyorum uykularim kaciyo diye aglamis kendini yerlere atmis. Bu varan bir.
Olayli yasam tarzindan dolayi aileden pek kimsenin gorusmedigi bi hala kizi var esimin. Ben de pek gorusmem, ama niye bilmiyorum beni cok seviyor. Bayagi seviyor yani samimi de degiliz niye seviyor merak ediyorum.
Kayinvalidem hafta basinda esimin halasinin evine gitmis. Onceki konularimi bilen bilir ben ve ailem ve bebegim baska bi dine mensubuz ve esim bunu dert etmedigi gibi beni bebegimiz konusunda destekledi.
Niye anlatiyorum, cunku kv bu kuzeni kahve getir diye mutfaga yollamis, esimin halasiyla diyanet islerini mi su alo fetva hattini mi aramis, kimliginde baska bi din yazan bebegi anne babasindan habersiz musluman yaparsak ama kimlikte yine o din yazarsa kabul olur mu diye sormuslar. Kiz beni aradi, hepsini anlatti gizlice dinledim yengemin boyle bi niyeti var dedi.
Ben de aradim kayinvalidemi kavga kiyamet. Anne babasinin karar verdigi seye sen hangi hakla burnunu sokarsin. Yeter artik akil hastasi midir yoksa asiri hadsiz midir, yaka silktim bu kadindan. Yapma dedigim ne varsa cocuga inadina hepsini yapiyor. Yurtdisina gecici gitme durumumuz var habire esimi arayip beni torunumdan ayirmayin gitme oglum ben evlatlarim olmadan nasi nefes alirim diye agliyormus.
Ben bundan sonra gorusmeme karari aldim. Bir sureligine oglumu da gostermeyi dusunmuyorum. Bu masum bi babanne sevgisi olamaz cunku. Esim de benim yanimda ama arada kalmaktan bunaldi, sen git gorus sadece boyle bi mesafeye ihtiyacimiz var artik bi sure muhatap etme beni lutfen dedim. Bu kararim hakkinda ne dusunuyosunuz? Her yaptigina sustukca abartarak olay cikardi, ben de bunaldim.
Inanin baskasi anlatsa abartma derim su soylediklerime inanmam ama daha yazmadiklarim bile var gecen oturup agladim sutum kesiliyordu artik. Ben bunlari hakedecek naptim ogluyla evlendim yuva kurdum diye mi bu zulum?
Konuyu saptirmayalim lutfen, ben icimi dokme dertlesme amaciyla yazdim kapattirmayin konumu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?