Egitimini burada almayacak.Çocuğun 2 dini olamaz sonuçta. TR de büyüyecekse din hanesini boş bırakmak olmaz. Okula başladığında din dersleri falan var. Boş kalırsa bir şekil o derslere girmek zorunda kalır.
Neyse zaten babaanne rahat durmayacak. Çocuğa bir şekil kelime-i şehadeti okutup müslüman yapar söyliyeyim. :)
Neyse senin bu konuda yapacak bir şeyin yok. Kulağına ismini ezanla okumuslardir bile.
Yeni dogmus bebegi, kuvezden yeni cikmis bebegi isirarak sevmeye calisan bir kadina ne yapsam anlamaz. Birakiyorum artik kendi kendine kudursun.
Soyledim. Ben kendi cocuklarimi da isirarak seviyodum dedi.Anlamasa da olur, size yaptıklarının cezasını çeksin yeter. Yasal olarak kimsenin size psikolojik şiddet göstermeye hakkı yok. Aşırı cahil sanırım. Ben olsam dayanamaz, "küvezden çıkan bebek ısırılır mı? Bu nasıl cahillik?" diyerek olay çıkartırdım. Şu olay gelişmiş bir ülkede olsa ve anne tepki gösterip olayı duyursa uzaklaştırma kararı alırdı, bebeğe yaklaşamazdı.
Egitimini burada almayacak.
Gecici gidiyoruz gidecegimiz ulkeye, ama yerlesmeye karar verebiliriz oraya ya da baska ulkeye.Yurtdışında mı yaşayacaksınız? Umarım öyledir.
Çocuğun 2 dini olamaz sonuçta. TR de büyüyecekse din hanesini boş bırakmak olmaz. Okula başladığında din dersleri falan var. Boş kalırsa bir şekil o derslere girmek zorunda kalır.
Neyse zaten babaanne rahat durmayacak. Çocuğa bir şekil kelime-i şehadeti okutup müslüman yapar söyliyeyim. :)
Neyse senin bu konuda yapacak bir şeyin yok. Kulağına ismini ezanla okumuslardir bile.
Kayinpederim diyor kizim dinle de cok bir alakasi yok amac elalem ne der diye senin ustune geliyor diye adamla kac saat konustuk. Biktim ya.allahım
o yaslılık hucrelerı terbıyesını takınarak ılerlese ne kaybeder yanı
cok merak edıyorum bu kayınvalıdenın anası bu kadına hamıleyken ne yedı
bunun hucrelerı nıye bukadar gerı acaba
yanı suraya yazamıyorum ama resmen 4284889347438 tane kufur gecırdım ıcımden
dengesız cırkef kadın ya
konusma ya bunlarla ne hadsız ne gereksız ınsanlar bunlar
gosterme oglunu gormesın vallahı kotu bu kadın kotu ya
ne halı varsa gorsunler
nasıl sinirlendım anlatamam
Biz saglik ve ileride Musluman olmak isterse aci cekmesin konularini dusunup sunnet ettirdik zaten :)
Dediginiz gibi dindar bi kadin da degil, kayinpederim anlatti kizim dinimize dair hicbir sey yapmaz sana satasmaya yer arar bosver bu kadini ben boyle kabul ettim diyor.
Gecici gidiyoruz gidecegimiz ulkeye, ama yerlesmeye karar verebiliriz oraya ya da baska ulkeye.
E ise giderken her gun cocugu ona birakinca beni unutup sana yakin olmicak mı dedim. Bir sey olmaz diyor cildirmamak elde degil. Hamileyken karnimi seviyordum hemen elimi tutup aaa ojenin rengi ne guzelmis ama fazla oje aseton koklama falan yapiyordu.
Kayinpeder 'Hanim artik hacca gitsek mi' dediginde baska zaman insallah hele o zaman olsun diye gecistiren bir insan, iste bu yuzden onun gonlu olsun hanesi bos kalsin diye dusunmedim. Ki dini butun olsa bile bu bizim anne baba kararimiz ya, onaylamadigini boyle cirkefce gizlice is cevirerek belirtemez.Kendine yakin olunca sikinti yok, sizin tarafa hatta sana bile yakin olmasin da. Mantiga bak. Bir de sanki kendi ornek musluman da, torunu ilerde musluman olmak istediginde "babaanne bana dinimi ogret" dediginde apisip kalacak kadin kendi dininden olsun istiyor.
Cocuk olmasa gitmem, ama gercekten egitim burada gittikce kotulesiyor.Umarım öyle olur. Çok daha mutlu olursunuz gibi geliyor.
kesınlıkle katılıyorumValla annesi başka bir kültür ve dine bağlı olarak yetişmesini onaylıyor mu? Evet.
Babası onaylıyor mu? Evet.
O zaman bitmiştir. Çünkü bir çocuğun üzerinde karar yetkisi olan sadece 2 kişi vardır. O ikisi böyle olacak diyorsa olur. Nokta.
Kimse benim çocuğumu nasıl yetiştireceğime karışamaz. Benim müsade ettiğim ölçüde iletişim kurar, bir şeyler katar doğrudur ama asla istediği gibi bir konuma gelemez.
O sebepten konu sahibi haklı.
aynen bu cok ıyı bı fıkırBen olsam iyi bir avukat tutup, "sen oglunu biraktin ise basladin ne bicim annesin, vicdanin yok mu duygusuzun tekisin hamileyken de boyleydin" sözleriyle psikolojik şiddet uyguladığını ve hakaret ettiğini, bunların yasaların şu maddelerine aykırı olduğunu ve bunların tekrarlanması halinde hukuki süreç başlatılacağını bildiren yasal bir belge göndertirdim. Bir daha telefonla görüşürsem de konuşmayı kaydeder ve her konuşma öncesinde "bu konuşma kaydediliyor haberiniz olsun" derdim. Haketmiş.
Soyledim. Ben kendi cocuklarimi da isirarak seviyodum dedi.
Kayinpederim diyor kizim dinle de cok bir alakasi yok amac elalem ne der diye senin ustune geliyor diye adamla kac saat konustuk. Biktim ya.
Kadini degersiz goren biri zaten bebegime ilk kiz dediler diye surat asip kavga cikarmisti.
Huzur bozma odakli olmasaydi ona birakacaktim bebegi. Daha bebek yokken de huzur bozmak icin kavga sebebi yaratirdi.Bence barışma payı bile birakmayin
bütün babaannelerden nefret ediyorum hepsinin tek derdi elaleme torunu asla seven yok
bugün bu konuda aşırı sınırlıyim bu konuda tam üstüne geldi
çocuğun anne ailesi sağlam olsun düzgün olsun yeter baba tarafı tamamen gereksiz bir insan yığını
Kayinpeder 'Hanim artik hacca gitsek mi' dediginde baska zaman insallah hele o zaman olsun diye gecistiren bir insan, iste bu yuzden onun gonlu olsun hanesi bos kalsin diye dusunmedim. Ki dini butun olsa bile bu bizim anne baba kararimiz ya, onaylamadigini boyle cirkefce gizlice is cevirerek belirtemez.
Kimlik hanesine esimin dinini yazdirsak kimse o bebegin dini yok daha, senin ailene de sana da orta yol bulunmaliydi demez kimse. Zaten kari koca biz karar vermisken ailelere laf dusmez bizim fikrimiz bu, biz de mutluyuz. Konu carpitildi ama ben kayinvalidenin kavgalarindan dert yaniyodum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?