Ben kendi düğünümde kuaföre bile çağırdım, nedimeydi yani. İnsan verdiği kadar değer görmeyince kırılıyor ne diyeyim.
en yakin arkadasin oldugu icin cagirmamissin ki. kendi sehrinden arkadaslarin zaten o sehre geldi diye bu düğüne katilmamis. bu sehirde de yapayalnizsin.İki düğünüm oldu, memur olarak geldiğim eşimin şehrinde de düğün yaptık. O sebeple ikinci düğünümde arkadaşım olarak sadece o ve ortak arkadaşımız vardı. İkisi de nedimemdi.
Bende hiç öyle olmuyor ya çıktı mı tamamen çıkıyor insanlar. Rütbe düşürme değil direkt kışkışlama yapıyorumsu yasadiklari hicbir sey. hakaret vs yoksa 5 sene sonra bir araya gelinebilir. buyutulecek bi durumlari yok. birkac aya niye kustuklerini hatirlamayacaklar.
allah gecinden versin 2 sene sonra birisinin ailesinde biri vefat eder, digeri de empati yapar, buyukluk eder, isyerinde digerinin yanina ugrar, surecte destek olur, unutulur gider.
Mekan 25 kişilik demedim ki ben. 25 kişi+ortak arkadaş 26 ediyor. Ben bekarlığa veda tercih etmediğim için suçlu olduğumu düşünmüyorum. Kına bile yapmadım bu da benim tercihim.en yakin arkadasin oldugu icin cagirmamissin ki. kendi sehrinden arkadaslarin zaten o sehre geldi diye bu düğüne katilmamis. bu sehirde de yapayalnizsin.
kiz da allah razi olsun gelmis surecin en basindan beri - en yardima ihtiyacin olan gunde yaninda olmus. sanki deger verdiginden cagirdin nedimen yaptın. tam tersi kadin sana deger verdiginden senin nedimen olmus.
ben de eskiden bekarken nedime secenin deger verdiğini sanırdım. Hani gelin nedime secmis deger vermis dostuna vs. ne zaman ki kendi dugunumu yaptim nedime diye sectigim arkadaslarim benim ayakkabimi bile giydirdi, herseyime kostu, ailemin son saniiye çıkan islerini halletti, makyajimi yaptilar, stresimde güldürdüler, düğünde birsey yedikten sonra gelin odasinda ben iple misvakla dişlerimin arasindan yemegi temizlerken bana ayna tuttularanladim ki hayir ya nedimelik kesinlikle arkadasin verdigi degeri gosteren birseyi.
sen onu cagirdin ama belli ki mecburiyetten cagirdin. o gelmeseydi düğünde cok daha yalniz kalacaktin
bence bakis acini degistir
ayrica mekan 25 kisilikmis. e kiz da elemis ne yapsin yani bu insanlar. o alınmasın bu gucenmesin diye yedi duveli mi çağırsın? valla nefret ediyorum bu alinganliktan. Ben de nikahtan sonra kucuk bir kokteyl istiyordum basit cekirdek kadroyla en yakinlar ve aile dostlari. gelin damat dahil 40 kisi. sonra annem basladi xi çağırıp yi cagirmazsam ayip yyi cagirip z gelmezse küser, vazgectim ben de. x y derken benim amca teyze sayim zaten 12 . kuzen sayim kirka yakin:) ne kadar gelebilir ki herkes
oyle yani, bence alinma gucenme
bunda kizacak birsey yok.
seni cagirsa baska yakin arkadasi gelmeyecekti sayıdan bu sefer de o kusecekti.
yani zaten stresli zamanlar ne gerek var cidden boyle alinmaya kusmeye?
ayrica bekarliga vedayi benim bildigim arkadaşlar organize eder. kimse aksiyon alip yapmasa da benim arkadaşlarım soylemisti ayarlayalim bekarliga vedani ayarlayalim vs vs diye.
yani organizasyon, insta fotosu meraklisi insanlar kendileri yaparlar belki ama normalinde yakin arkadaslar ayarlarlar.
keske nedime olarak cagiracaginiz yakinlikta arkadaşınıza bekarliga veda kutlaması yapsaydiniz kucuk de olsa
Ben de minnet duydum ama öyle bir dönem yaşıyorum ki sınava çalışıyorum sürekli dersim var ve evimle bile zar zor ilgileniyorum. Daha kendime yetemiyorken tam anlamıyla nasıl başkalarına yeteyim. Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum ama belki de arkadaşım yeterli bulamamıştır. Bu durumda bile keşke benimle konuşsaydı saçma sapan bir şeyim içine düştüm.Çok yakın olmamanıza rağmen o size nedimelik yapmış epey de bir ilgilenmiştir. Daha başka şeyler de olmuştur, çok yakın arkadaşmış gibi yaptıkları. Yani ne gerek vardı neden bu kadar yaptım ki demiş olabilir içten içe; fazla enerji geçişi olmuş durduk yere. Bu fazla enerji karşısında eğer siz de yakın arkadaş gibi davrandıysanız ve çeşitli incelikler yaptıysanız haklısınız ama değilse haklı değilsiniz, sadece bir iş arkadaşısınız ve size mesafe koymak istiyordur, düğüne gitmezseniz de hiç olmaz. Düğüne de gittikten sonra mesafenizi fazlaca koyarsınız.Tabi bu benim düşüncem, bana yapılan bu tarz iyilikler karşısında çok minnet duyuyorum çünkü
Yakın arkadaşınız değilmiş onu oğrenmis oldunuzMerhaba hanımlar,
Yakın zamanda bir arkadaşım evlenecek, ortak bir arkadaşımızdan yarın Bride etkinliği olduğunu öğrendim ancak ben davet edilmedim. Son zamanlarda sınava hazırlandığım için iletişimimiz sürekli değildi ama gördüğüm yerde bir şeye ihtiyacı olup olmadığını sorardım, hazırlıklar nasıl gidiyor sorar kolaylık dilerdim. Açıkçası kırıldım ve nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Bir hata mı yaptım diye sorguluyorum ama daha iki gün önce karşılaştık sarıldık gayet iyi konuştuk. Düğüne gitmek bile zulüm oldu bana çok kırıldım, nasıl davranmalıyım?
siz bekarliga veda yapmadiniz demedim ki, cok yakin arkadasiniz olsaydi siz organize ederdiniz dedim.Mekan 25 kişilik demedim ki ben. 25 kişi+ortak arkadaş 26 ediyor. Ben bekarlığa veda tercih etmediğim için suçlu olduğumu düşünmüyorum. Kına bile yapmadım bu da benim tercihim.
Ortak arkadaşımı davet eden gelinin kendisi. Yani sandığınız gibi arkadaşlar tarafından ayarlanan bişey de yok. Beni davet etmedi dediğimde de şaşırdı zaten. Keşke herkes sizin kadar iyi niyetli olsa...
Aksine baglarım cok güclüdür sevmedigim insanlarla takılamam zaten. Ama cok gariptir ki bir yerden sonra araya zaman girince bende duygu muygu kalmıyor özellikle özlem duygusundan çok yoksunum. Birde hic anlamadıgım bilmedigim bi sebepten uzaklasılma varsa degmeyin keyfime hic gelmez aklıma. Daima önüme bakarım eskilerle yasamam.Beni staja al nolur ya
Bu gamsızlık değil de kendini, duygularını koruma becerisi. Yüzeysel olmadan insanları mevsimlik nasıl görebiliyosun? Ben sanki o bağı kurmazsam yüzeysel olurum gibi hissediyorum. Günümüz koşullarında saçma biliyorum ama öyle hissediyorum. Sen bunu nasıl yapıyosun
hakli oldugunu sana düşündüren sey nedir hic anlayamadimBen de normalde lafımı esirgeyemem hiç söylerim böyle bir durumda ama şimdi söylersem iyi ki çağırmamışız çirkefe bak densin istemiyorumhaklı iken haksız duruma düşmek istemem
Haksız olduğumu size düşündürten ise söz konusu arkadaş gibi bir karaktere sahip olmanız ben sizi anladım mesela. Bakış açınızı değiştirip benim penceremden bakarsanız anlarsınız.hakli oldugunu sana düşündüren sey nedir hic anlayamadim
bence seninle cok bir samimiyeti olmamasina ragmen sehirde yalnizsin diye koca gününü sana ayiran, sana nedimelik yapan, alt tarafi is arkadasi olmana rağmen ceyrek takan kiza boyle birsey icin alinma.Haksız olduğumu size düşündürten ise söz konusu arkadaş gibi bir karaktere sahip olmanız ben sizi anladım mesela. Bakış açınızı değiştirip benim penceremden bakarsanız anlarsınız.
Hepsini okumadım, o kadar zamanım yok ama başına cevap vermek istiyorum. Açık havada, evinin bahçesinde kişi sayısı sıkıntısı olduğunu sanmıyorum.bence seninle cok bir samimiyeti olmamasina ragmen sehirde yalnizsin diye koca gününü sana ayiran, sana nedimelik yapan, alt tarafi is arkadasi olmana rağmen ceyrek takan kiza boyle birsey icin alinma.
belki mekanda kisi sayisi sikintisi vardir , belki o düşman oldugun kizi daha cok seviyordur ortam gerilmesini diye cagirmamistir, belki "cok yoğunum zaten" demistin sanirim,daha once birkac kere reddetmissindir bazi tekliflerini gicik olmustur, nasilsa yogunum der diye cagirmamistir, belki daha once bir arkadasin sana soyledigi gibi koca surecte bir kere bile "bir seye ihtiyacin var mi" demedigin icin sana kırılmıştır (sonradan cok demissin ama ne onemi var bazi seyler icten gelir), belki de unutmustur sadece.
olamaz mi yani düğünün son iki haftasini hatirla.
su son iki haftada kadin kina mekaniyla organizasyonuyla ilgileniyor, sarki seciyor, insanlara hediyelik seciyor belki kendi yapiyor, almadiysa hem giris kiyafeti hem bindalli alacak, ikisinin de altina ayakkabi sececek, yeni nesil salak salak giris vs yapiyor onlarin dansina calisacak, kuafor bulacak, bulduysa istedigi modele emin olacak, düğün icin plan yapacak, muzik sececek , davetiye secip bazilarina elden verecek, whatsapp grupları kurup kurup atacak, sehir dışından gelecek insanlar varsa onlarin organizasyonunu yapacak, gelin çiçeğine karar verecek, nisanlisiyla ilk dans calisacak, en az bir gününü yeni evin detayli temizligine ayiracak, cumbur cemaat evi, mobilyalari temizle temizle ugrasacak, ceyizleri tasinacak, baba evindeki kiyafetlerin, kitaplarin, takilarin hangileri gidecek hangileri kalacak bir eleme yapacak (ki zahmetli bir surec). kalanindan bir sekilde kurtulmak icin kafa yoracak, balayi icin alisveris yapacak, o arada ailesine düşkünse onlarla zaman gecirmek isteyecek, dugun evinin kaosu bitmez belki erkek tarafi nazli onlarla ugrasacak. cogu insan nisanliligjn iliskinin en stresli donemi oldugunu iddia ediyor belki bir yandan akli arasira tartistigi nişanlısında olacak.
ve bu kadin haftada 5 gun ise gidiyor. bu saydığım herseyi yapmak icin is cikisi halledecek ertesi gun daha yorgun ise gelip is cikisi kalanını da o is cikisi halledecek, haftasonlari da dinlenemedigi icin cok yorgun bir kadin.
basinda binlerce dert varken, herseyi cozmesi gereken oyken hevesleniyor bir bride to be partisi yapayim diyor onda da çağırmadigi kisilerin tribiyle naziyla uğraşıyor, nedimesi olup ceyrek taktigi kiz "kinasina gitmem dugunune gitmem" diye kendi kendine kuruluyor.
yani bakis acimi degistirmeye calistim ama yok ya hak veremedim
zaten tum yakin kiz arkadaslarin davet edildiği bir etkinlik var adi kina gecesi. e ona da davetlisiniz gidin yani.
ille her zaman her yerde bas kosede tum etkinliklerde olmak zorunda misiniz?
Bu söylediklerin hazırlığın en tatlı telaşları böyle maden ocağında çalışan işçi gibi ağır iş görüyorsa evlenmemeli devamı daha ağır çünkü. İnsan bu özel günü de arkadaşlarını unutmaz. Konu sahibi kırılmakta çok haklı. Ben olsam bahane bulur düğüne gitmem hediyede vermem yada basit bir kahve takımı veririm üzgünüm o taktı diye çeyrek falan almazdim basitlestirirdim durumu ama yüzüne de bir şey demezdim.bence seninle cok bir samimiyeti olmamasina ragmen sehirde yalnizsin diye koca gününü sana ayiran, sana nedimelik yapan, alt tarafi is arkadasi olmana rağmen ceyrek takan kiza boyle birsey icin alinma.
belki mekanda kisi sayisi sikintisi vardir , belki o düşman oldugun kizi daha cok seviyordur ortam gerilmesini diye cagirmamistir, belki "cok yoğunum zaten" demistin sanirim,daha once birkac kere reddetmissindir bazi tekliflerini gicik olmustur, nasilsa yogunum der diye cagirmamistir, belki daha once bir arkadasin sana soyledigi gibi koca surecte bir kere bile "bir seye ihtiyacin var mi" demedigin icin sana kırılmıştır (sonradan cok demissin ama ne onemi var bazi seyler icten gelir), belki de unutmustur sadece.
olamaz mi yani düğünün son iki haftasini hatirla.
su son iki haftada kadin kina mekaniyla organizasyonuyla ilgileniyor, sarki seciyor, insanlara hediyelik seciyor belki kendi yapiyor, almadiysa hem giris kiyafeti hem bindalli alacak, ikisinin de altina ayakkabi sececek, yeni nesil salak salak giris vs yapiyor onlarin dansina calisacak, kuafor bulacak, bulduysa istedigi modele emin olacak, düğün icin plan yapacak, muzik sececek , davetiye secip bazilarina elden verecek, whatsapp grupları kurup kurup atacak, sehir dışından gelecek insanlar varsa onlarin organizasyonunu yapacak, gelin çiçeğine karar verecek, nisanlisiyla ilk dans calisacak, en az bir gününü yeni evin detayli temizligine ayiracak, cumbur cemaat evi, mobilyalari temizle temizle ugrasacak, ceyizleri tasinacak, baba evindeki kiyafetlerin, kitaplarin, takilarin hangileri gidecek hangileri kalacak bir eleme yapacak (ki zahmetli bir surec). kalanindan bir sekilde kurtulmak icin kafa yoracak, balayi icin alisveris yapacak, o arada ailesine düşkünse onlarla zaman gecirmek isteyecek, dugun evinin kaosu bitmez belki erkek tarafi nazli onlarla ugrasacak. cogu insan nisanliligjn iliskinin en stresli donemi oldugunu iddia ediyor belki bir yandan akli arasira tartistigi nişanlısında olacak.
ve bu kadin haftada 5 gun ise gidiyor. bu saydığım herseyi yapmak icin is cikisi halledecek ertesi gun daha yorgun ise gelip is cikisi kalanını da o is cikisi halledecek, haftasonlari da dinlenemedigi icin cok yorgun bir kadin.
basinda binlerce dert varken, herseyi cozmesi gereken oyken hevesleniyor bir bride to be partisi yapayim diyor onda da çağırmadigi kisilerin tribiyle naziyla uğraşıyor, nedimesi olup ceyrek taktigi kiz "kinasina gitmem dugunune gitmem" diye kendi kendine kuruluyor.
yani bakis acimi degistirmeye calistim ama yok ya hak veremedim
zaten tum yakin kiz arkadaslarin davet edildiği bir etkinlik var adi kina gecesi. e ona da davetlisiniz gidin yani.
ille her zaman her yerde bas kosede tum etkinliklerde olmak zorunda misiniz?
Ne saçma yorum yapıyorsunuz. Neden hayatından çıkarsın, engellesin. Sanki eski sevgilisi. Olgunca davranışlar değil bunlar.Hep de en yakın arkadaşlara yapılır bu nedense.hiç şaşmaz.nerede bir amelelik varsa hemen size koşar ama bence tamamen hayatınızdan çıkartın.bunun açıklaması yok.engellemeden önce de güzel uzun bir mesaj döşeyin.
Hahahhahahah şaka mı yaptınız yoksa ciddi ciddi anlamadınız mı bilmiyorum ama güldüm :dddddbiride kim af buyur. yanlış yerde olduğunuzu düşündünüz zaar. çoğunluk türk olduğunu düşündüğüm bir platform burası . hakket biride töbe kim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?