Yakin gordugum arkadasimin bence bana kazigi olan davranisi..sizce ben mi yanlis dusunuyorum?

bilmiyorum ya, herkesin kendince bi huyu suyu var,
ama ben bi olayı yaşayıp haklı haksız önemli değil,

birinin yüzüne yaptığı bir şeyi basit buluyorum, çok mu yanlış bi hareket,bi daha samimi davranmam , sır vermem, bitti gitti
kaynanam kendisine yapılan herşeyde karşı tarafa hesap sorar gibi yaptığı için kazandığım güzel bir huyda olabilir

Beni yormadi ben Allah rizasi icin yaptim kula yaranmak icin degil. Belki kabul olmustur belii olmamistir. Onu Allah bilir.

Rapor almanın amacı çalışamayacak durumda olan kişiye dinlenmesi için yasal olarak alan tanımaktır. Kişi o süreçte tatile gitse, nisanlansa veya birinin nişanına bile bir isveren bu konuda ne düşünür? Üstelik işveren bunun peşine düşerse haklı fesihe kadar ugrasir.
Konunuza gelirsem; düşünce yapınız bana biraz değişik geldi. Normal hayatınızda her şeyi böyle irdeleyen biri misiniz? Kimsenin sizi kiskandigini falan da düşünmüyorum. Yani gitmeyin nişana, düğüne olsun bitsin.

Ustte bir arkadasimizin yazdigi gibi ortak hediyeye katilip gecicem. Ikidir ayni seyi yaziyorsunuz yalniz kimse beni kiskaniyor demedim.

Isverenin ne dusunecegini ben bilemedim ama zaten gecmisolsun bile demeyen bolum arkadaslarina da bu durumu nisanlanirken soylese yada soylemis olsa da isverenin haberi olacagini sanmiyorum. Ki tatile gitmek icin bile rapor alanlarin oldugu bi memlekette yasiyoruz.

Sosyal hayatta sormustunuz sanirim ustteki mesajda da yanitlamistim. zaten sorunum sadece hastaliginda durumu degil isyerinde calisma donemi boyunca basina gelen iyi kotu bircok durumu da bana anlatip(mudurunu tanidigim icin) akil almasiydi.

işte gerçek dost kelle paça yapardı. Bu durumda değil evleneceğini, düğünde bakıştığı çocuğu bile anlatmaz sana
Malum hayat pahali butcem ancaa mercuyee yetti e cocuk olunca da kelle paca gotururum ozaman

İş ortamı leş ortamıdır. Beklentinizi insanlara karşı yükseltmeyin.

Kendince rapor dönemini değerlendirmiş. Açıkçası ben size a hak verdim.

Ahlan vahlan dualar iste ama nişanını sakla.

Bu sadece size yapılan bir şey değildir karakteri böyledir..

Yerinizde olsam takmam. Hayırlı olsun der bundan böyle bende o kişiye karşı ketum olurdum.

Sizi kıskanmış mı bilemem ama nişanlısını birinin kapacacağından acayip korkuyor.

Bu kadar gizlemesinin alt metni bu.

Bu tipler, nazar değecek diye, birileri nişanlısına sarkacak nişanlısının gözü açılacak diye acayip korkar..

Oncelikle size cok tesekkur ederim.
Yukaridaki nezaket iceren birkac kullanicinin mesajin disinda anlasildigimi dusunmuyorum. Milletin beni bi linclemedigi kalmis
Yok irdeleyen biriymisim yok bilmek ne
Bu iki insan ve benzer konu uzerinden ornek verdim belki ben eksik anlattim ve anlasilmadim.
Bir surec yasandi insanla 5 hafta arkadaslik edip yakin olmadim.
Sorun olunca nilsuu avukati mi arasak nilsuu sen mudurle mi konussan adami taniyorsun yada nilsuu bana dua et (kabul olur olmaz orasini ancak Rabbim bilir)
Ama mutlu gune gelince de nilsuuya herseyy bittikten sonra soylee..
Kendimi kotu hissettim ve altinda arayip buldugum tek sebep de bu oldu.
Cunku bu insanlara arkadasligin boyunca yardimim dokundu.
Tekrar anlasildigim icin tesekkurler

Mesela ben hic boyle dusunmedim hatta beni neden tanistirmadin bile demedim demem de..
Dusunun yani sorunlu doneminde herseyi en ince ayrintisina kadar soyleyen benden yada tanidiklarimdan ben vasitasiyla yardim isteyen insanlar..
Yok yok beni kiskanma gibi bir durumu yok bi kullanici yorumuydu benim oyle bisi soyledigim yok. Aksini soyledim hatta sucu kendimde aradim.

sen de sevgilini söylememişsin demek ki herkes herşeyini söylemek zorunda değil.

kadın herkes benı kıskanıyor dememıskı benım onu kıskanacagımı dusunmus olabılır demıs. Nasıl okudunuz yazıyı
Arkadaslıklara cok fazla anlam yukluyoruz. Benım de cok yakın bır arkadasım, nısanına 1 hafta kala soylemıstı. Guya nazar deger dıye gec soyluyorlar. Evlendı sonra dertlerını bosaltacagı kotu gun dostu oldum. Sonra bosandı. Yanı bu işler nazara bakmıyor.
Rapor aldıgı ıcın etık olmaz dıye kımseye dememıstır. Kendını dedıkodu malzemesı yapmak ıstememıs. Dugunune gıtmeyın

Hiç suçu kendinizde aramayın belli ki bireyselliği yanlış algılamış birisi ile iş arkadaşısın.

Durumunuz iş arkadaşlığınınn dışına çıkmasın.

Ay onda da belki ilk akla gelen sen değilsindir, belki herkesten dua istedi en son sana da yaa nilsu bana dua et öyle laf olsun diye... Bunu hiçbir zaman bilemeyeceğiz...
Yok onu biliriz.. bolumundeki kisiler hastaliginda ne gecmis olsun deyip ne de arayip soran kisiler.( kendisinin soyledikleri) benim problemim de ilk alla gelen olmak degil zaten ki oyle bi soylemim olmadi bunlar senin sahsi yorumun..
Ayrica hadi seni kirmayalimm laf olsun diye soyledi diyelim benim dua etmis olup olmamda seni rahatsiz eden durum olmamali. Bu konu uzerinden ornek verdim zor durumda oldugunda destek oldugum baska orneklerim de var. zaten anlamak isteyen anlayip yapici yorum ve elestiride bulunmus bana. Senle ortak paydada bulusmak zorunda degiliz.

sen de sevgilini söylememişsin demek ki herkes herşeyini söylemek zorunda değil.
Herkes herseyini soylesin demiyorum bence de soylemesin. Kimse emin olmadan soylemesin ama nisana 2-3 hafta kala artik emin olur insan meselakotu gunde beni bulup iyi gunde esgecmesi(ama davetiye diye pesimde gezmesi) bana tuhaf geldi

Size de tesekkur ederim yapici fikirlerinizi paylastiginiz icin.
ben kiskanildigimi ne yazdim ne aklimdan gecirdim. Sahsi fikirlerini yazmislar sakin ol kiskanilmiyosun diyorlar bi de ben de hayret ettim

Ehh yani sorunlu donemlerinde kisinin aklina ilk gelenin ben olmasi gibi degilmi.
Yukarı bak kendin dedin akla ilk gelen benim diye. Ama sen böyle her dediğini 10 saniye sonra inkar edersen aynı paydada buluşmayı geç aynı nişanda da buluşamiyorsun insanlarla bak:))) dua etmen beni rahatsız etmedi niye etsin ki? Senin anlayamadığın şu, biz insanlarla dualaşirken " bundan sonra sonsuz minnet duyulsun bana" kafasıyla yapmıyoruz. Bak sana da dua edeyim, Allah'ım sen nilsu bacima açık zihin, anlayışta kavrayista kuvvet, kalbine de huzur ver. Ne oldu şimdi sonsuza kadar bütün herşeyi ilk bana anlatmak zorundasın:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…