• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakismadi...

o kadar ıyı anlıyorum kı ama ıste hayat bu basımıza hersey gelıyor hersey haketsekte haketmesekte , ama her kosulda dık durmak zorundayız anca bu sekılde sorunların ustesınden gelırız degılmı
ılk evlılıgnzden ndn ayrılmıstnz?

İlk esim calismiyordu, 5 yilin sadece 6 ayi calisti ve butun evin sorumlulugu, hersey bendeydi ve bitirdim sonunda..Evet, hersey gelebilir basimiza..ilk zamanlar simdiki esim oyle ustume titrerdi ki, yillar once seni kaybettim ,bir daha kaybedersem yasayamam diye..ama oyle olmuyormus iste..2 mesajla bitti evliligimiz..Bir daha asla evlenmem, beceremiyorum sanirim bu isleri :)

Haksız olduğunuzu hiç düşünmüyorum lafın altında kalmayıp koyun gibi adam sus dedimi susmayıp gereken yerde cevap verdiğiniz ve çoğu kadın gibi hep suçu kendinizde aramadığınız içinmi dırdırcı oldunuz
2 sene geçmiş insan hiç bir girişimde bulunmazmı ya hem suçlu hem güçlü günlerce birde ne telefon ne bişey hiç arayıp sormayacak tek sebep çalışmasımı öyle saçmalık olurmu
Allah bundan sonra sizi iyilerle karşılaştırsın üzülmeyin sorumsuz adam oda ettiğini bulur bir gün

Ustuste yapilan 2 yanlis evlilik ve toparlanmasi gereken bir hayat..Ama Allah'in izniyle bunun da altindan kalkicam..sadece cok yorgunum, istedim ki bir kez soylenenler yalan cikmasin, birine inanip guvendigim icin pisman olmayayim..bir aile kurayim, bebegim olsun..ama anladim ki zorlamaya gerek yok..ustune gittikce olmuyor bazi seyler..ucuncusu olmayacak, artik tek derdim kendi hayatimi toplamak. Misafir olarak, tatile geldigim anne-babamin evinde yine bir evliligi daha bitmis, mutsuz biri olarak en basa dondum, birkac yil once gordugum filmi yeniden izliyorum sanki.ama bu kez daha da yorucu bir bicimde, cunku bu kez barismak icin yalvaran bir es yok, sadece kacan, telefonlarini acmayan, aileye verdigi onemi yillardir suslu cumlelerle anlatan ama gercekte hakkini veremeyen bir adam var...annemler de bikti beni aglarken gormekten. Gunlerdir agliyorum, yemek yemiyorum bile..ama artik bitti kendime verdigim zararlar. Bundan sonra sadece kendim icin yasayacagim.

ilk esim calismiyordu, 5 yilin sadece 6 ayi calisti ve butun evin sorumlulugu, hersey bendeydi ve bitirdim sonunda..evet, hersey gelebilir basimiza..ilk zamanlar simdiki esim oyle ustume titrerdi ki, yillar once seni kaybettim ,bir daha kaybedersem yasayamam diye..ama oyle olmuyormus iste..2 mesajla bitti evliligimiz..bir daha asla evlenmem, beceremiyorum sanirim bu isleri :)

benzer seyler yasamısız bn de evlenıp ayrıldım ... Bnm kı 1 sene bıle surmedı oda calısmıyordu ...

Haksız olduğunuzu hiç düşünmüyorum lafın altında kalmayıp koyun gibi adam sus dedimi susmayıp gereken yerde cevap verdiğiniz ve çoğu kadın gibi hep suçu kendinizde aramadığınız içinmi dırdırcı oldunuz
2 sene geçmiş insan hiç bir girişimde bulunmazmı ya hem suçlu hem güçlü günlerce birde ne telefon ne bişey hiç arayıp sormayacak tek sebep çalışmasımı öyle saçmalık olurmu
Allah bundan sonra sizi iyilerle karşılaştırsın üzülmeyin sorumsuz adam oda ettiğini bulur bir gün

Tesekkur ederim..Bundan sonra artik kimseyle ugrasamam..bu ikinciydi cunku..yeter bu kadar..Ben de kendimi suclu hissetmiyorum, bazi yerlerde fazla tepki vermis olabilirim, biraz agir konusmus olabilirim ama bunlar hazmedilmeyecek seyler degil..ben onun herseyini hazmettim, o benim iki lafimi cekemedi iste..kacti gitti..2 senedir problemleri cozemedi. 5 aydir Turkiye'deyim..hersey daha kotuye gitti, 5 ayda cozulduk, bitti gitti..

benzer seyler yasamısız bn de evlenıp ayrıldım ... Bnm kı 1 sene bıle surmedı oda calısmıyordu ...

Ben biraz fazla fedakarim galiba, cok gereksiz birsey..olmuyorsa zorlamanin anlami yok. Benim ilk esim cok kotuydu, ama sadece tembelligi kotuydu..ben de ayrildim. Cok yalvarmisti ama normal tabii, kim bakacakti artik ona:) Allahim daha kotu koca olamaz dedim, olabiliyormus iste..ikinci tecrubem de kotu oldu, halbuki yanyanayken biz 1 kez bile kavga etmedik..o kadar yumusak, o kadar sevgi dolu, resmen taparak seven bir adamdi..simdiyse telefonlarimi bile acmiyor. maillerimi bile okumuyor..Baskasni bulmus olabilir diyenler var, emin olamiyorum..olabilir elbette..Ama o durumda da karsima cikip mertce soylemesini, konusarak bitirmesini isterdim. Cocuk degiliz, bu adam 43 yasinda, 20 degil...kendimi terkedilmis liseli ergen gibi hissediyorum:)

ben biraz fazla fedakarim galiba, cok gereksiz birsey..olmuyorsa zorlamanin anlami yok. Benim ilk esim cok kotuydu, ama sadece tembelligi kotuydu..ben de ayrildim. Cok yalvarmisti ama normal tabii, kim bakacakti artik ona:) allahim daha kotu koca olamaz dedim, olabiliyormus iste..ikinci tecrubem de kotu oldu, halbuki yanyanayken biz 1 kez bile kavga etmedik..o kadar yumusak, o kadar sevgi dolu, resmen taparak seven bir adamdi..simdiyse telefonlarimi bile acmiyor. Maillerimi bile okumuyor..baskasni bulmus olabilir diyenler var, emin olamiyorum..olabilir elbette..ama o durumda da karsima cikip mertce soylemesini, konusarak bitirmesini isterdim. Cocuk degiliz, bu adam 43 yasinda, 20 degil...kendimi terkedilmis liseli ergen gibi hissediyorum:)

zaten hersey fedakarlıktan basımıza gelıyor , dedgın gıbı bnmkıde cok yalvardı cunkı bnm gıbı bır enayıyı bır daha bulamaz heralde saflıgımdan faydalandı resmen :) gecmıste olanlara sımdı guluyorum sımdı oda guzel bırsey ama sız kac yasındasınız ?

İlişkilerinize atfettiğiniz değer bir kenara göstermiş olduğunuz cesaret dahi büyük harflerle yazılmayı hakediyor lakin varlığı ile yokluğu kantarda aynı çeken bir kadın konumuna indirgenmiş olmanız kadınlık gururunuza halel getirir ki bu da görüldüğü üzere hayat algınızda radikal değişiklikler yaratacak. Denizin kıyısında durup su çarşaf gibi, manzara ne hoş demek pek güzel de suyun içine girince yüzmeyi bilmek gerek.. Nihayetinde sudan çıktınız boğulmadan, fikrinizle, iradenizle hem de, sadece ıslaksınız şimdilik ama kurumak için güneş her zaman var, biraz zaman, biraz sabır, umarım bundan sonraki adımlarınız sizi gülümsetecek türden olur, olacaktır da..

zaten hersey fedakarlıktan basımıza gelıyor , dedgın gıbı bnmkıde cok yalvardı cunkı bnm gıbı bır enayıyı bır daha bulamaz heralde saflıgımdan faydalandı resmen :) gecmıste olanlara sımdı guluyorum sımdı oda guzel bırsey ama sız kac yasındasınız ?

O zaman olanlara ben de guluyorum simdi..Ama bu son olanlara gulebilecegimi hic sanmiyorum bir gun, cunku cok uzucu..Ben 38 yasindayim. Yeniden baslamak biraz urkutucu olsa da, bunun da altindan kalkicam bir sekilde.

İlişkilerinize atfettiğiniz değer bir kenara göstermiş olduğunuz cesaret dahi büyük harflerle yazılmayı hakediyor lakin varlığı ile yokluğu kantarda aynı çeken bir kadın konumuna indirgenmiş olmanız kadınlık gururunuza halel getirir ki bu da görüldüğü üzere hayat algınızda radikal değişiklikler yaratacak. Denizin kıyısında durup su çarşaf gibi, manzara ne hoş demek pek güzel de suyun içine girince yüzmeyi bilmek gerek.. Nihayetinde sudan çıktınız boğulmadan, fikrinizle, iradenizle hem de, sadece ıslaksınız şimdilik ama kurumak için güneş her zaman var, biraz zaman, biraz sabır, umarım bundan sonraki adımlarınız sizi gülümsetecek türden olur, olacaktır da..

Mebrur, yorumun icimi acitsa da, aglatsa da cok gercek..tesekkur ederim..yoklugu ve varligi bir kadin durumundayim evet, ve bunu bu kelimelerle ifade edememistim simdiye kadar..sen ettin, iyi de ettin..canimi yakan tek sey bu su anda..zorla toparladigim kendime guvenim biraz daha yikildi ama gecicek, hepsi gecicek..

O zaman olanlara ben de guluyorum simdi..Ama bu son olanlara gulebilecegimi hic sanmiyorum bir gun, cunku cok uzucu..Ben 38 yasindayim. Yeniden baslamak biraz urkutucu olsa da, bunun da altindan kalkicam bir sekilde.

pekı calısıyrmusunuz meslegınız varmı

aynı derede iki kere yıkanılmaz demişler. neden eski sevgilinizle evlendiniz ki? başka biri olsaydı, ikiniz için de temiz bi ilişki olurdu. bi şekilde bunun etkilediğini düşündüm, özellikle eşinizi.
bundan sonrası güzel olur inş.

pekı calısıyrmusunuz meslegınız varmı

Meslegim var, hem de cok iyi bir meslegim var..kariyerimin en guzel zamanlarinda birakip gittim..aptallik iste, yapicak bisey yok..kendi isimi yapiyorum su an, cok fazla bir getirisi yok simdilik ama yetiyor bana..bunun yaninda bir de ise donecegim..maddi bir sikintim yok cok sukur.

Mebrur, yorumun icimi acitsa da, aglatsa da cok gercek..tesekkur ederim..yoklugu ve varligi bir kadin durumundayim evet, ve bunu bu kelimelerle ifade edememistim simdiye kadar..sen ettin, iyi de ettin..canimi yakan tek sey bu su anda..zorla toparladigim kendime guvenim biraz daha yikildi ama gecicek, hepsi gecicek..

BellaGasca; cambaz ipi üzerinde duran hislerini dalgalandırdığım için üzgünüm inan.. Ederi üç kuruş olan dünyada, kişiye beş paralık değer veriyor işte insan bazen, bir kere veriyor, bir kez daha ve bir kez daha ve nihayetinde galip gelecek olmanın bedeli defalarca mağlup olmak belki de. Kaderde keder varsa bu iş sabır işi sözünü kulağımıza çalanlar pek de haksız değiller ve bilmemiz gereken hüznün çok olduğu yerde sevabın da fazla olduğu.. Yaraların merhemlere karışacak bu dönemde ama zaman eczadır Bella.. Senin yazdıklarını okuyup da karakterini az çok yazdıklarından çıkarmaya çalıştığımda, sürecin muhasebesini vicdan terazisinde en iyi şekilde yapıp alnının akıyla yoluna devam edeceğini görüyor, hissediyorum..

aynı derede iki kere yıkanılmaz demişler. neden eski sevgilinizle evlendiniz ki? başka biri olsaydı, ikiniz için de temiz bi ilişki olurdu. bi şekilde bunun etkilediğini düşündüm, özellikle eşinizi.
bundan sonrası güzel olur inş.

Biz onunla sevgiliyken cocuktuk, icimizde kaldi hersey..zaten 1 yil bile surememisti iliskimiz, ama hep aklimda kalmisti..yillar sonra birbirimizi bulunca ben bunun guzel bir tesaduften ote birsey oldugunu dusundum..basima gelecek varmis:)

BellaGasca; cambaz ipi üzerinde duran hislerini dalgalandırdığım için üzgünüm inan.. Ederi üç kuruş olan dünyada, kişiye beş paralık değer veriyor işte insan bazen, bir kere veriyor, bir kez daha ve bir kez daha ve nihayetinde galip gelecek olmanın bedeli defalarca mağlup olmak belki de. Kaderde keder varsa bu iş sabır işi sözünü kulağımıza çalanlar pek de haksız değiller ve bilmemiz gereken hüznün çok olduğu yerde sevabın da fazla olduğu.. Yaraların merhemlere karışacak bu dönemde ama zaman eczadır Bella.. Senin yazdıklarını okuyup da karakterini az çok yazdıklarından çıkarmaya çalıştığımda, sürecin muhasebesini vicdan terazisinde en iyi şekilde yapıp alnının akıyla yoluna devam edeceğini görüyor, hissediyorum..

Merbur, ben artik savasmayi biraktim..Her savasmak icin ayaga kalktigimda yikiliyorum cunku..bundan sonra hayalkirikligi istemiyorum, cok severek, cok benimseyerek, sevgisine cok guvenerek basladigim ikinci evliligimin de bitmesi, "artik bu konularla ugrasma" diyor bana..bundan sonra sadece kendi hayatimi toparlamak icin ugrasacagim..Ilki bu kadar yakmamisti canimi ama cok sevdigim, ugruna dunyanin obur ucuna herseyimi birakip gittim, ve giderken maddi durumunu bile sormadigim bir adam..O kadar zor zamanlar yasadik ki bazen onunla..evet, maddi anlamda cok guzel gunlerimiz de oldu ama ertesi sabah kahvaltida yumurta yiyecegim icin sevindigim geceler de oldu..ki ben hayatimda hic zorluk cekmemis bir insanim..yine de sesimi cikarmadim, kimselere anlatmadim..gecer dedim, ugrasiyordu cunku..ama ugrastigi tek sey para kazanmak oldu cikti iste..ne beni kaybederken umursadi, ne de geri kazanmaya calisti..ben onu kirdim evet, ama o da beni cok kirdi..ben ozur dilemesini de bildim, beklemeyi de, mertce cikip konusmayi da..ama o kacmayi secti..ortadan kaybolmayi, maillerimi bile acmamayi secti..ben sadece icimdeki ofkeyi nerden cikaracagimi bilmiyorum..yoksa bugunler gececek biliyorum..tek ihtiyacim biraz zaman, biraz akil..kendimi toplayacagim elbet. Vazgecmek icin cok erken..

Merbur, ben artik savasmayi biraktim..Her savasmak icin ayaga kalktigimda yikiliyorum cunku..bundan sonra hayalkirikligi istemiyorum, cok severek, cok benimseyerek, sevgisine cok guvenerek basladigim ikinci evliligimin de bitmesi, "artik bu konularla ugrasma" diyor bana..bundan sonra sadece kendi hayatimi toparlamak icin ugrasacagim..Ilki bu kadar yakmamisti canimi ama cok sevdigim, ugruna dunyanin obur ucuna herseyimi birakip gittim, ve giderken maddi durumunu bile sormadigim bir adam..O kadar zor zamanlar yasadik ki bazen onunla..evet, maddi anlamda cok guzel gunlerimiz de oldu ama ertesi sabah kahvaltida yumurta yiyecegim icin sevindigim geceler de oldu..ki ben hayatimda hic zorluk cekmemis bir insanim..yine de sesimi cikarmadim, kimselere anlatmadim..gecer dedim, ugrasiyordu cunku..ama ugrastigi tek sey para kazanmak oldu cikti iste..ne beni kaybederken umursadi, ne de geri kazanmaya calisti..ben onu kirdim evet, ama o da beni cok kirdi..ben ozur dilemesini de bildim, beklemeyi de, mertce cikip konusmayi da..ama o kacmayi secti..ortadan kaybolmayi, maillerimi bile acmamayi secti..ben sadece icimdeki ofkeyi nerden cikaracagimi bilmiyorum..yoksa bugunler gececek biliyorum..tek ihtiyacim biraz zaman, biraz akil..kendimi toplayacagim elbet. Vazgecmek icin cok erken..

Körükörüne bir gidiş olmuş (sana en çok kızılası nokta da tam burası) ve boynu bükük bir dönüş, acı bir aldanış.. 2+2 nin senin için 4 etmediği zamanlar.. Puşkin ne diyordu biliyor musun Bella; "meğer ki bir hayale aşıkmışım" .. Attila İlhan daha net ifade ediyor bunu; "Git başımdan Aysel, seni seviyorum" diyor, hasılı, içinde, gönlünde sevdiğin adam karşında duran adam ile aynı değil malesef, işin bu noktası acı.. Seven farkeder, sen ne çok şey farketmişsin, yani sevmişsin karşında duran put, söylesen de bir söylemesen de.. Bella keşke içimdeki öfkeyi nereden çıkaracağım demesen de içindeki öfkeyi içinden çıkarıp atmayı denesen, belki de böyle dedin, ben yanlış yorumlamış olayım. Yaşadıkların her ne kadar iradeni hurdahaş edip zaafa uğratsa da yarına yön verecek olan yine sensin, şimdi kendinle birlikte olma zamanı.. Fakat "vazgeçmek için çok erken" telkininin öznesi kim, kendinden vazgeçmek mi, ondan vazgeçmek mi?

Körükörüne bir gidiş olmuş (sana en çok kızılası nokta da tam burası) ve boynu bükük bir dönüş, acı bir aldanış.. 2+2 nin senin için 4 etmediği zamanlar.. Puşkin ne diyordu biliyor musun Bella; "meğer ki bir hayale aşıkmışım" .. Attila İlhan daha net ifade ediyor bunu; "Git başımdan Aysel, seni seviyorum" diyor, hasılı, içinde, gönlünde sevdiğin adam karşında duran adam ile aynı değil malesef, işin bu noktası acı.. Seven farkeder, sen ne çok şey farketmişsin, yani sevmişsin karşında duran put, söylesen de bir söylemesen de.. Bella keşke içimdeki öfkeyi nereden çıkaracağım demesen de içindeki öfkeyi içinden çıkarıp atmayı denesen, belki de böyle dedin, ben yanlış yorumlamış olayım. Yaşadıkların her ne kadar iradeni hurdahaş edip zaafa uğratsa da yarına yön verecek olan yine sensin, şimdi kendinle birlikte olma zamanı.. Fakat "vazgeçmek için çok erken" telkininin öznesi kim, kendinden vazgeçmek mi, ondan vazgeçmek mi?

:) evet, bana herkes cok kizmisti zaten ama ben gercekten ibr hayale asik olmusum..Boynu bukuk donmedim ki buraya, kocamla birlikte, cok mutlu bir sekilde dondum..tup bebek ve diger bircok seyin hayaliyle..ama iste surec buraya getirdi bizi..karsimdaki put gibi evet..bende mail sifresi var, girip bakiyorum dunden beri, mailleri okunmamis diye dualar ediyorum ona birsey olmasin diye..hastaymis ya..bugun bir daha bakiyorum, diger mailler okunmus, sadece benimkiler okunmamis..ki kotu bisey yazmadigimi anlasin diye "canim" yazmisim konu kismina..Bir insan bu kadar mi nefret eder bir kalemde? bu kadar yok sayilmak beni yaralayan..dunyanin bir ucundayim, kapi calisnca aptal gibi heyecanlaniyorum..acaba cikip gelmis midir, acaba hatasini anlayip bana cicek gondermis olabilir mi gibi ergen hayallerim var:) Ama gecicek hepsi...vazgecmek icin cok erken derken, oznesi hayat..mucadeleyi birakmayacagim, hayatima sahip cikacagim..hayatimi tekrar kuracagim..ama biraz zamana ihtiyacim var..insallah bu kez galip gelecegim..Cok sagol yorumlarin icin, cok iyi geliyo yazdiklarin bana, gozumu aciyorsun:)

icimdeki ofkeyi ise dogru anlamissin Merbur, icimde inanilmaz bir ofke var ona karsi..beni bu kadar kolay silebildigi icin, yok sayabildigi icin..zamanla gecicek bu ofke elbet ama kendimi mumkun oldugunca az yaralamaya calisiyorum..calisacagim daha dogrusu..

Back
X