• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakismadi...

Kalbinin iki çarpıntısı arasında halen umut var Bella, sitem değil bu, ne de olsa umut en son ölen değil mi? hepimizde aynı hal vaki. "hastaymış ya" derken bile öfkeli ruhuna mukabil hayallerine amadeliğini bozmayan bir kadını izliyorum, bir sunak kalıntısını andıran yüreğine değecek bir demet papatya örtüsü dahi seni saraya çevirmeye yeterli. Yaşanan her şeye rağmen "razıyım, bozulmasın aramız" kabilinden sözcüklere yerin var hala, ne güzel, gönlün güzel.. Ama geleceğe dair kurduğun yeni sözcüklerin de var bir yandan, daha da yeni sözcüklerinin olmasını isteyen bir yanın ve en sevdiğim yanın; ne iptal ne erteleme, "eylem" halinde oluşun, eylemim ben diyebilmeli insan. Ve ne olmalı en sonunda biliyo musun Bella; sahnelenen bu oyunun şu an başrol oyuncususun, bakma şu an yaşlı gözlerle ve hayretle hem sahnedeki hem de koltuktaki seni seyretmene, ileride şeref konuğu olacaksın..

Merbur yazdıklarını roman okur gibi okuyorum yüreğine sağlık
konu sahibesi Inşallah her şey istediğin gibi olur hani maillerimi okumuyor diyorsun ya belki de okuyor ama senin girip bakicagini bildigi icin okunmamis gibi gösteriyor ola bilir:26:

O kadar guzel anlatiyorsun ki hislerimi, beni..Bu kadar guclu analiz edebilmeni yasanmisliklarina baglamali mi acaba diyorum ama ne olursa olsun sebebi, sonucu cok guzel..
Ben affetmeye hazirim ama ne affettirmeye calisan biri var karsimda kendini, ne de umursayan..su an yaraliyim cok, ne zaman iyilesirim, onu da bilmiyorum ama biran once toparlanmak icin elimden geleni yapacagim..sadece bir ozur yeterdi cicek acmama ama yok, kocaman bir sessizlik..Elbet sesi cikacak birgun ama korkarim ki o gun cooook gec olacak..Bosanmak icin benimle baglantiya gecmek zorunda..canimi o kadar yakti ki, su an onu nasil acitirim, onu dusunuyorum..

Azerin,tesekkur ederim yorumun icin..cok da iyi niyetlisin..ama okudugu halde okunmamis gostermesi bile cok yaralayici olurdu, ki oyle degil, biliyorum..Annem aramis bugun, ona da acmamis..ki sozde cok severdi annemi..yazik etti, iki lafa bitirdi bizi..cok acik maalesef

Facebookta eski bir arkadasiyla 3 yil onceki yazismalarini okudum az once..ona demis ki, bosanma karari alirken arama, sorma..ayrilmissin gibi dusun..elin ayagin titrer bir sure, kiskanirsin ama sigar icmek gibidir, aliskanliktir..bir sure gecince unutursun gider..bana su an yaptigi da ayni bu..annesiyle konustum az once..bana diyor ki, bak suleyman hurrem'e ne cezalar veriyor ama hurrem yine de ona tatli tatli seyler yazip gonderiyor, adam da yumusadi..ben de dedim ki, ne senin oglun kral, ne de ben onun cariyesiyim! ben kotu bisey yapmadim ki bunu hakedecek! sadece bana verilen sozler tutulmadigi icin kizdim..her normal insan gibi gelecegimi nerde kurmam gerektigini bilmek istedim! gelecegim onun keyfinden daha onemliydi benim icin cunku! Ama artik biliyorum..tek bilmedigim icimdeki bu ofkenin ne zaman gececegi..ariycam onu demis annesine..artik arasa ne, gelse ne!

Allah yardımcınız olsun
siz kızmakta haklısınız ama sizi çok seven bir insan böyle yapıyorsa demek ki o da sıkıntılardan ne yapacağını şaşırmış olmalı
tabii ki bu mazeret değil ama size sevgisinden şüphe etmeyin
o böyleyse siz sabırlı olun
bir gün gelir o da size sabır gösterir
yeter ki siz ona sabırlı olmayı öğretin kendi davranışlarınızla
çünkü siz de onu seviyorsunuz belli ki
ikiniz de böyle olmasını istemiyorsunuz
siz değer verildiğinizi bilmek istiyorsunuz haklı olarak
hangi kadın istemez ki
o da eşini yanına almak, ona para göndermek istiyordur ama yapamıyorsa onun içi sizden daha çok sızlıyordur
kendisi parasız kalsa idare eder ama eşi parasız kalınca çok üzülmüştür, sıkıntıya girmiştir
o yüzden size böyle umursamaz gibi davranıyordur
halbuki bu hali sizi koruyamadığı içindir
zor ama siz ona destek olun
boşanma lafını ağzınıza almayın, söyleye söyleye adam ikna olmasın
boşansanız daha mı iyi olacak
zamana bırakın
sanki birbirinden ayrı düşmüş iki sevdalı gibi birbirinizi sevin, özleyin, güzel sözler söyleyin
ama bir süre para, vize, evrak, ayrılık, demeyin, bana değer vermiyorsun demeyin birbirinize
biraz sabredin her şey güzel olur inşallah
sabrın sonu selamettir
çok dua edin Allah'a

ha bir de siz ona cariye olun o size kral olsun ne olur ki
o kral olursa siz de kraliçe olursunuz
mutlu mutlu yaşarsınız inşallah

Allah yardımcınız olsun
siz kızmakta haklısınız ama sizi çok seven bir insan böyle yapıyorsa demek ki o da sıkıntılardan ne yapacağını şaşırmış olmalı
tabii ki bu mazeret değil ama size sevgisinden şüphe etmeyin
o böyleyse siz sabırlı olun
bir gün gelir o da size sabır gösterir
yeter ki siz ona sabırlı olmayı öğretin kendi davranışlarınızla
çünkü siz de onu seviyorsunuz belli ki
ikiniz de böyle olmasını istemiyorsunuz
siz değer verildiğinizi bilmek istiyorsunuz haklı olarak
hangi kadın istemez ki
o da eşini yanına almak, ona para göndermek istiyordur ama yapamıyorsa onun içi sizden daha çok sızlıyordur
kendisi parasız kalsa idare eder ama eşi parasız kalınca çok üzülmüştür, sıkıntıya girmiştir
o yüzden size böyle umursamaz gibi davranıyordur
halbuki bu hali sizi koruyamadığı içindir
zor ama siz ona destek olun
boşanma lafını ağzınıza almayın, söyleye söyleye adam ikna olmasın
boşansanız daha mı iyi olacak
zamana bırakın
sanki birbirinden ayrı düşmüş iki sevdalı gibi birbirinizi sevin, özleyin, güzel sözler söyleyin
ama bir süre para, vize, evrak, ayrılık, demeyin, bana değer vermiyorsun demeyin birbirinize
biraz sabredin her şey güzel olur inşallah
sabrın sonu selamettir
çok dua edin Allah'a

Cok tesekkur ederim guzel yorumun icin..keske bilsem beni sevdigini, o zaman hersey daha kolay olurdu..ama bu kadar yok sayilmak, bu kadar saygisizlik gormek beni de cok yaraladi..o her zaman elinden geleni yaptigini savundu, kendine hic toz kondurmadi..ben hep konusan taraf oldum..ona gore boyleydi..adam bir laf icin 2 cocugunu birakmis gitmis..aile kavramini cok onemsedigini sanirdim ama yanilmisim..ben artik maalesef onun sevgisine inanmiyorum..tek istedigim insan gibi bitirmesi, karsima cikip, beni arayip, iki cumle de olsa kurup oyle gitmesi..boyle kacmasi icimdeki yangini daha da arttiriyor..oyle bir aci var ki icimde..zamanla gececegini bilsem de cok yaraliyor..

Konuyu bastan sona okudum seven bı adam nasıl bu kadar duyarsız olur anlamıyorum, bu adamın sevgısınden suphe edıyorum acıkcası :19: umarımki duzelır evlılık bı tlfla bı msjla bıtecek kadar basıt degıl ya, ınsalah hatasını anlarda gönlünüzü alır cok uzuldum durumunza...

Konuyu bastan sona okudum seven bı adam nasıl bu kadar duyarsız olur anlamıyorum, bu adamın sevgısınden suphe edıyorum acıkcası :19: umarımki duzelır evlılık bı tlfla bı msjla bıtecek kadar basıt degıl ya, ınsalah hatasını anlarda gönlünüzü alır cok uzuldum durumunza...

Tesekkurler Mira..evlilik bir mesajla bir telefonla bitecek birsey degil ama, bizde o da yok:) ne telefon, ne mesaj, ne mail..ne de telefonlara cevap verme..hicbiri yok..sadece ortadan kayboldu gitti..10 gundur yok..o kadar emek verdigim evliligimin bu sekilde bitirilmesini hazmedemiyorum, sorun bu..yoksa ceksin gitsin isteyen, kimseye yalvaracak degilim! ama insan olsun yeter ki, mert olsun!

Haklısın canım ne olursa olsun ınsan bırbırıne son sözü söylemeli, böyle umursamaz davranması ve hıc bısey soylememsı cok yıpratıyodur senı, sahsen ben cok yıpranırdım ve aklıma bı suru ıhtımaler üsüsürdü özelliklede baska bı kadının olma olasılıgı uzerınde dururum herhalde(gerci ne tür kisilikte biri onuda bilmiyorum) ama eninde sonunda konusacak canım cok merak edıyorum nasıl bı acıklamada bulunacak, bi gelisme oldumu yaz lutfen, rabbım gönlüne göre versın ınsalah...

Haklısın canım ne olursa olsun ınsan bırbırıne son sözü söylemeli, böyle umursamaz davranması ve hıc bısey soylememsı cok yıpratıyodur senı, sahsen ben cok yıpranırdım ve aklıma bı suru ıhtımaler üsüsürdü özelliklede baska bı kadının olma olasılıgı uzerınde dururum herhalde(gerci ne tür kisilikte biri onuda bilmiyorum) ama eninde sonunda konusacak canım cok merak edıyorum nasıl bı acıklamada bulunacak, bi gelisme oldumu yaz lutfen, rabbım gönlüne göre versın ınsalah...

Baska biri de olabilir, sorun degil benim icin artik..benim icin tek sorun, insan gibi bitirmesi..baskasini severbilir, anlarim..bana bunu acik cik soylemeyecegini biliyorum oyle bisey olsa bile..ama en azindan karsima gecip "artik devam etmek istemiyorum" demesini beklerim..yakin olsa, gidebilsem gidip konusucam, kavga edicem, gerekirse agzini burnunu kiricam..ama dunyanin obur ucunda, hicbirsey gelmiyor elimden..daha da yipratiyor bu durum insani..o zaten kalkip gelmez, ama gidebilsem ben su an ilk ucaga atlayip giderdim..

canim bilmem yanlis anlarmsin ama soyliyimde benden gitsin.
Biraz tez canli biri oldgunu dusunuyorum senin.
Acelecisin.
bunu nerden cikardim diye sorarsan,mesajlarindan.
birisinden mesaj beklemeden hemen geri bi mesaj atma ihtiyaci duyuyosun.
Sakin yanlis anlama senin burda mesjlari yazman sadece avantaj bize
cunku boylce daha cabuk coze biliriz ve yardimda buluna bilriz.

Ama bi dusunsene o mesajlarin hepsinde ve hepsinde hadiiii halami ayarlayamadin
gibisinden cumleler olsa benide bayar bu mesajlar.

Bence gercekten biraz salmalisin kocani,birak kendi haline

canim bilmem yanlis anlarmsin ama soyliyimde benden gitsin.
Biraz tez canli biri oldgunu dusunuyorum senin.
Acelecisin.
bunu nerden cikardim diye sorarsan,mesajlarindan.
birisinden mesaj beklemeden hemen geri bi mesaj atma ihtiyaci duyuyosun.
Sakin yanlis anlama senin burda mesjlari yazman sadece avantaj bize
cunku boylce daha cabuk coze biliriz ve yardimda buluna bilriz.

Ama bi dusunsene o mesajlarin hepsinde ve hepsinde hadiiii halami ayarlayamadin
gibisinden cumleler olsa benide bayar bu mesajlar.

Bence gercekten biraz salmalisin kocani,birak kendi haline

:) tezcanlilik evet, olabilir..ama benm icinde oldugum sartlara gore yine ben cok sabirli davraniyorum..ben hadi hadi demiyorum ki ona hic bir zaman..sadece endiselerimden bahsediyorum o da her zaman degil..ona agucuk gugucuk yaptigim zaman gunde bin kez ariyordu beni..ama ben de bunu her zman yapamiyorum, oyle bir dunya yok..cunku bu adamin cok sorunlari var kizlar, herseyi anlatamiyorum..bana soz verdigi, coktaaaan cozmus olmasi gereken sorunlari var..ozellikle bir tanesi cok canimi yakiyor..ve tup bebek bile yapmamiza engel olan sorun o..gelip halletmesi gereken birsey..acmasi gereken bir dava..ve hala maddiyati bahane ediyor..annesi diyor, ben vericem hepsini, gel hallet su isi diye..ama yine de gelmiyor..cok yoruldum artik..artik ben de onu istemiyorum, tamam ama insan gibi gitsin, gitmenin de bir adabi var..

Haklısın canım katılıyorum sana gıtmenınde bı adabı olmalı, bu saaten snra arama msj atma, kendısı braz merak etsın, bakalım ne zaman arar sabırlı ol bıraz.

aramasin, bir kac gune zaten gecer benim acim..ben toparlanmanin derdindeyim artik..hayatimi yoluna koymanin derdindeyim..beni bundan 1 hafta sonra arasa da cok gec olacak ki..ben de ondan vazgectim artik..sadece cok kirginim..haketmedim bunlari..yani en azindan boyle bir sonu haketmedim..ve beni cok sevdigini sandigim bir adam bunlari yapan..kimseye inanmamak lazim..ozellikle suslu cumlelere..cok laf yalansiz olmazmis..

Sizi seven adam nereye gitti?
Sizi seven adam bir yere gitmemis ki, siz onu birakip gitmissiniz. Kendi basina gurbette mucadele etmek kolay mi saniyorsunuz? islemleri kendiniz neden baslatmiyorsunuz, illa onun yapmasi sart mi herseyi? Adam evlenmis, ama daha yeni evli sayildigi karisi onu birakip ailesinin yanina donmus. Eee adama hem kadinlik yapilmiyor, hem para bekleniyor, hem basina bi suru is aciliyor, hemde ustune kavga cikartiliyor.. Herkesin sabri bir yere kadar. Makul olmalisiniz. Hic bi zaman esinizi birakip gitmemeniz gerekiyordu. Ben ailesini ozledi diye kocasinin yanina geri donemeyecegini bildigi halde basip giden es hic duymamistim hayatimda..

Sizi seven adam nereye gitti?
Sizi seven adam bir yere gitmemis ki, siz onu birakip gitmissiniz. Kendi basina gurbette mucadele etmek kolay mi saniyorsunuz? islemleri kendiniz neden baslatmiyorsunuz, illa onun yapmasi sart mi herseyi? Adam evlenmis, ama daha yeni evli sayildigi karisi onu birakip ailesinin yanina donmus. Eee adama hem kadinlik yapilmiyor, hem para bekleniyor, hem basina bi suru is aciliyor, hemde ustune kavga cikartiliyor.. Herkesin sabri bir yere kadar. Makul olmalisiniz. Hic bi zaman esinizi birakip gitmemeniz gerekiyordu. Ben ailesini ozledi diye kocasinin yanina geri donemeyecegini bildigi halde basip giden es hic duymamistim hayatimda..

Dogru, haklisin aslinda.. Buraya donmekle hata yaptim, o da beni hep sucladi AMA biz birlikte, konusarak karar verdik..Ben orda da bu problemlerden dolayi biraz sinirli olmaya baslamistim.. O nun da Isine geldi..ustelik Ben geldigim tarihten 1-2 Ay sonra Zaten donmek zorundaydim, cunku vizem bitiyordu ve Zaten turist vizesini uzatarak orda oldugumdan bir daha uzatmam cok zordu.yani Zaten gelmek zorunda kalicaktim.
Bakin, evlendik ten sonra hazirlanmasi gereken evraklar cok cok fazladir ve ayrica evliligin gercek oldugunu da ispatlayan evraklar gereklidir. Ben aylarca Tum forumlari okuyarak ugrastim, herkes in dunyanin parasini vererrk hazirladigi evraklari hazirladim..AMA islemleri baslatamadik, cunku esim nerdeyse 2 yildir vergi islerini yaptiramadi! Yoksa Ben Zaten hazirlamistim herseyi..Ben ondan para asla beklemedim, sadece Neden gonderdin demedim ..Zaten sadece 3 kez Falan gonderdi, 300$ gibi bir meblag, gunde 3 katini kazaniyor bunun! AMA karisi Kendi ihtiyaclarini gormeye calisiyor yetmediginde kocasindan degil Kendi annesinden aliyor..orasi gurbet degil ona, Ev..Sonuc olarak, beni istemiyor AMA insan gibi terketmiyor Ben ona kiziyorum..

Bugun daha sakinim..sabah sakinlestirici almaya basladim, biraz daha rahat hissediyorum kendimi, psikolojik de olabilir tabii ki..bu ilaclarin hemen rahatlatmadigini biliyorum:)

Herhangi bir gelisme yok, sadece annem annesiyle konustu, annesi oglunun beni cok sevdigini oyle bisey olacagina inanmadigini soylemis..esimle konusmus, kizi ara cok uzuluyor demis..o da ariyacagini soylemis..baska da bir haber, ses seda yok..maillerim de hala okunmamis..

erkekler kadınlar gibi değil ki
kadınlar umursar, önemser, acı çeker
erkekler daha soğukkanlı olur, kabullenir
kadınsa kabullenmeyi istemez
sağlıklı olan onlarınki
ayrıca erkeğin umursamaz görünmesi gerçekten umursamaz olduğunu göstermez
onlar dışarıya belli etmezler ve çözüm görmüyorlarsa içlerinde bitirirler
o seni seviyor
ama sen böyle yaparsan kafasında bitirir seni
yine sabır ve anlayış, tatlı dil sana düşüyor
kimse yanlış anlayıp kadın hakları falan diye sataşmasın sakın,
sen sonradan üzülmek istemiyorsan bunu yapmalısın
çünkü erkekler yapmaz ve iş çözümsüzse unutur
ama kadın her zaman fedakardır ve evliliğin için bunları yapmak küçük düşmek değil, senin ne kadar güçlü olduğunu gösterir

Back
X