Haklısınız aslında ama üzerimde öyle bir korku var ki okulu bile bırakmayı düşündüm
Ashshs yok artık.
Aklıma ortaokulda kendimi kaptırıp anlattığım yalan geldi ahshs
7. sınıfa geçiyorduk ve yaz tatili dönüşü öğretmenimiz tatil anılarımızı yazmamızı istemişti ama böyle güzel bi kompozisyon filan istiyor.
Bütün yazım dümdüz geçmiş, işte deniz, karpuz, tv zapla... Ya nalet olsun bu hikayeye, artık bu sınıfa birinin aksiyon taşıması lazım dedim ve hayal gücümle Indiana Jones filmlerini birleştirerek bir hikaye yazdım. Of, o hikayede kuzenlerimle öyle bir keşifte bulunuyoruz ki, ailelerle birlikte gezmeye gittiğimiz şehrin merkezine yakın bir mesire yerindeki, eski bir kuyuyu fark ediyoruz ve sonrasında bizi tutabilene aşkolsun. İnsan iskeletleri buluyoruz filan ama bunun kriminal bir şey mi tarihi bir şey mi olduğunu düşünüyoruz; fosil gibiler de, taşın içindeymiş de biri filan. Yoksa bir hayvana mı ait?
Edebiyat öğretmenim "Strobe! Böyle büyük bir şeyi haber verdiniz değil mi?!! Polislere?!! Birilerinin bundan haberdar olması gerekiyor!" dedi ki ya gerçekten yedi(sanmıyorum ahsh), ya da bana güzel bir korku yaşatmak istedi.
"Ehmm, verdik tabii vermez olur muyuz?" filan.
"Ee sonra ne oldu?"
"İşte sonra bizi tebrik ettiler"
"Niye çıkmadı haberlere?"
"Yok aslında haber vermedik.."
"O zaman biz haber verelim!"
Böyle tuhaf, gergin bir konuşma yaşandı, sınıftakiler pür dikkat.
O gece uyuyamadım, diğer gün okula gittiğimde yalanım çıkacak, polisler gelecek, tüm okula rezil olacağım diye. Annemlere söyleyemedim "Strobe niye rahat durmuyorsun sen?!" diye bi de onlardan tantana. Öğretmenimle çekip bir köşede mi konuşsam ne yapsam onu da bilemedim... O da hiç ses etmedi, okula bir hafta boyunca "Acaba polisler ne zaman gelecek?" diye bakına bakına gittim.
Sonra sessizce unutuldu ama bana hayatımın derslerinden biri olmuştu ahsh
Şimdi düşününce "Evet, sıkıldım yazdım nolmuş? Hayal kurmayı seviyorum" der geçerdim diyebilirdim ama o yaşta bunu düşünemiyor insan. Sizinki de biraz böyle, bir an demişsiniz işte artık, bundan sonra yalan konuşmamaya dikkat edersiniz; "Hee dedim dalga geçmeyin susun diye" dersiniz. Nolacak? :)