köy değil ilçeyi söylemişsin tam olarak yalan sayılmaz aslında köyde o ilçede sonuçta:44:bence sırası gelince laf arasında sıkıştıver,normal sohbet ederken
mesela;
-havalarda çok sıcak
-hmm evet bizim ordada sıcakmış,babamlar yanmışlar köyde sıcaktannasıl oldu mu
sen benim yorumlarimi gercekten okudunmu
nerde ferihasin demisim, nerde alay etmisim, getir göster senden özür dilicem ok
sevgilime yalan soyledim kendimle ilgili iki konu hakkinda...3 aydr beraberiz ama hala itiraf edemedim ona bu yalanlarimi...bu gunlerde artk itiraf edicem deyip duruyorum kendi kendime bilmesi lazim diyorum daha fazla bole devam etmek istemyiorum sanki ne kdr gec solersem o kdr cok beni affetmicekmis gibime geliyor...aslinda oyle ck onemli seylerde degil...ben koy kiziyim yani koyde buyudum ailem koyde yasiyor snra liseyi yatili okudum univ de ole yatili okuyorum...ona koyden oldugumu soleyemedim...ama er yada gec solemem lazim...koylu oldugum icin utanmiyorum sadece insanlarin sana bakisi degisiyor...belkide oda oyle bakar diye soylemedim...soyleyemedim...onu cok seviyorum kaybetmekten ck korkuyorum...zaten beni ben oldugum icin gecmisimle dogrularimla yalnisalirmla sevmicekse sevmesin...dort dortluk biri degilim...ona gelince onun durumu ck iyi zenginler desem abartmam herhalde...ilk zmnlar onu simarik buluyordum sevgili olunca onu tanidim ve ona ck baglandim...yalanimi itiraf etmek ona daha fazla yalan soylemek istemiyorum...onunla konusmadan once sizlere sormak istedim...sizce affeder mi beni...
koylu olduğundan niye utanıyorsunuzki hepimiz koyluyuzz koyden indik şehreekoylusun diye bırakacaksa seni bıraksın zaten adam değilmiş o zaman
öyle de genelde herkes 3. kuşaktan bilemedin 2.kuşaktan taşralı. konu sahibi 1.kuşaktan taşralı, sevgilisi sorun etmese bile sevgilisinin ailesi arkadaşları ileri geri konuşabilir. açık arayabilir. "şehirli" insan yapsa batmayacak şeyler o yaptı diye batabilir.
öyle de genelde herkes 3. kuşaktan bilemedin 2.kuşaktan taşralı. konu sahibi 1.kuşaktan taşralı, sevgilisi sorun etmese bile sevgilisinin ailesi arkadaşları ileri geri konuşabilir. açık arayabilir. "şehirli" insan yapsa batmayacak şeyler o yaptı diye batabilir.
sevgilime yalan soyledim kendimle ilgili iki konu hakkinda...3 aydr beraberiz ama hala itiraf edemedim ona bu yalanlarimi...bu gunlerde artk itiraf edicem deyip duruyorum kendi kendime bilmesi lazim diyorum daha fazla bole devam etmek istemyiorum sanki ne kdr gec solersem o kdr cok beni affetmicekmis gibime geliyor...aslinda oyle ck onemli seylerde degil...ben koy kiziyim yani koyde buyudum ailem koyde yasiyor snra liseyi yatili okudum univ de ole yatili okuyorum...ona koyden oldugumu soleyemedim...ama er yada gec solemem lazim...koylu oldugum icin utanmiyorum sadece insanlarin sana bakisi degisiyor...belkide oda oyle bakar diye soylemedim...soyleyemedim...onu cok seviyorum kaybetmekten ck korkuyorum...zaten beni ben oldugum icin gecmisimle dogrularimla yalnisalirmla sevmicekse sevmesin...dort dortluk biri degilim...ona gelince onun durumu ck iyi zenginler desem abartmam herhalde...ilk zmnlar onu simarik buluyordum sevgili olunca onu tanidim ve ona ck baglandim...yalanimi itiraf etmek ona daha fazla yalan soylemek istemiyorum...onunla konusmadan once sizlere sormak istedim...sizce affeder mi beni...
konu sahibine iyi davrancam diye yalanı pembeleştirmiyorum,yaptığım şey nasıl olsa olmuş bitmiş bir olaydan pişman olan bir kişiye yardım etmek...eğitim psikolojisi diye bir ders vardır bilmem duydunuz mu? Eleştiri ve ceza asla insanı doğruya sevketmez... Bir kişiye gerçekten yardımcı olmaksa niyetiniz karşınızdakine kendisini zaten pişman olduğu bir meseleden dolayı suçlu hissettirmezsiniz...
Yalanın iyibirşey olduğunu hiçbir yerde yazmadım,yazmam da...tek maksadım yardımcı olmaktır anlaşıldığı üzre. Ben burdaki insanlar sorunlarını anlattığında sadece düşündüklerimi hissettiklerimi yazıyorum,hayatın heryerinde hoşgörü gerektiğine inanıyorum.
Burda birisi konusunu anlattı diye "feriha" diye lakap takmaktansa(yapmadığınızı iddia etmeyin lütfen) gerçekten kendimi ablası gibi görüp akıl veriyorum.çok fazla insan tanıdım,çok fazla örnek gördüm,ve bu kızın böyle sanal ortamda rencide edilecek kadar büyük bir hata yaptığını düşünmüyorum.
Ciddi konularda söylenen yalanlar insanın güvenini sarsar ama herkesten sizin gibi düşünmesini bekleyemezsiniz değilmi, ayrıca kızın ve çocuğun yaşlarının kaç olduğu hakkında bir fikriniz varmı?
18-20 yaşlarında köyde büyümüş bir kız kasya tahmin ettiğim kadarıyla...şehirde büyümüş okumuş,mevki ve tecrübe sahibi olmuş,evlenmiş değişik tecrübeleri olmuş, farklı ortamlara girip çıkmış insanlarız çoğumuz.onun nasıl hissettiğini nerden bilebiliriz.empati diyoruz işte.keşke herkes yapabilse suçlamak yerine.
haatınızın her döneminde bu kadar anlayışlı bu kadar olgun musunuz çok merak ettim.
Yorum şekliniz bile çok hoş....
3 ayda neden birine baglanamayim ki...baglanmanin bi zmni mi var anlamadim...bu kdr sert konusmasanz hatamin farkindayim yarami daha ck kanatmasanz...yalnis yaptim simdide o yalnisi duzeltmek istiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?