Yalnız Aileler..

reedd

Guru
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
910
1.039
313
Herkese merhaba. Bu ara her şeyi kafama çok mı takıyorum bilemiyorum ama içim çok darlanıyor.
Ben tek çocuğum.
Babamın tarafı çok uzakta ve babama zamanında çok kazık atmışlar o yüzden görüştüğümüz söylenemez. Babam tek gibi yani tek tük arkadaşları var burada sadece.
Annemler 6 kardeş hep farklı farklı şehitseler. Görüşüyoruz tabi ki ama herkes işin özünde kendi çocuklarınla kendi hayatında doğal olarak.
Annemin arkadaşı yok komşuları da hep taşındı.
Annem de yalnız yani.
Ben hep yanlarında olmaya çalışıyorum. Babam çalışıyor.
Bayramda, Ramazan’da vs.
Şimdi annem rahatsız ben yanındayım ama diyorum ki tek başıma nasıl yeteceğim. Annem, babam.. çocuğum olsa o. Nasıl yetişeceğim diye düşünüyorum.
Var mı benim gibi yalnız hissedenler ?
Tek çocuk olanlar ?
Tek çocuk düşünen varsa bana her şeyi sorabilir bu arada zorlukları ve kolaylıkları olarak…

Akraba akreptir. Bu dünyada cenneti yaşıyorsunuz haberiniz yok.

Vakti gelip çocuk sahibi olmaya karar verirseniz yettiğinizi göreceksiniz.

İlahi bir güç geliyor annelere.

En uykuya doyamayanı bile uykusuzluğa dayanabiliyor.

Kendinize güvenmezseniz de çocuk sahibi olmazsınız.

Sosyal sorumluluk projeleri oluyor her ilde oyle seylere katilabilirsiniz hem annenizede iyi gelir hem orda arkadas edinirsiniz en onemliside kimsesiz cocuklara yaslilara faydali olur, ya da gezilere katilabilirsiniz yine annenizle birlikte...agac dikme etkinlikleri olabilir hayvanlar icin olan projeler olabilir dernekler vs. hem kendinizi iyi hissettiren hemde cevre edinebileceginiz

Herkese merhaba. Bu ara her şeyi kafama çok mı takıyorum bilemiyorum ama içim çok darlanıyor.
Ben tek çocuğum.
Babamın tarafı çok uzakta ve babama zamanında çok kazık atmışlar o yüzden görüştüğümüz söylenemez. Babam tek gibi yani tek tük arkadaşları var burada sadece.
Annemler 6 kardeş hep farklı farklı şehitseler. Görüşüyoruz tabi ki ama herkes işin özünde kendi çocuklarınla kendi hayatında doğal olarak.
Annem de yalnız yani.
Bayramda, Ramazan’da vs.
Şimdi annem rahatsız ben yanındayım ama diyorum ki tek başıma nasıl yeteceğim. Annem, babam.. çocuğum olsa o. Nasıl yetişeceğim diye düşünüyorum.
Tek çocuk olanlar ?
Tek çocuk düşünen varsa bana her şeyi sorabilir bu arada zorlukları ve kolaylıkları olarak…
Bende de bu kaygılar var ileride çocuğum için
Biz üç kardeşiz mesela iyi kotu zamanlarımızda hep beraberiz.
Ben kalabalık ailelere özeniyorum.
Şuan kendimizi bile az buluyorum.
Babam hastanede kalp ameliyatı gecirdi sırayla kaldık çok iyi oldu.
Arkadaşım tek çocuk çok manevi anlamda zorlandi ama maddi olarak rahat yaşadı.
Çok değişik çetrefilli bir konu.
Eşimin ailesi ile nesafeliyim bende .
Orada kuzen çok ama belli günlerde gidiyorum onlarla oğlum ne kadar samimi olabilir sonuçta çok görmüyor.
Ablamın sadece bir çocuğu var.
Kafamda deli sorular.
Yorumları okuyayim bende.

Niye akraba annenin arkadaşları komşuları diyorsun ki onlar annenin arkadaş dostları akrabaları
Sizin okul çalışma hayatı olmadimi arkadaş edinmediniz mi
Tek çocuk konusu evet zor ben kalabalık ailede büyüdüm bunun da zorluğu güzelliği oluyor
Annen çok muhtaç bir rahatsızlığı varsa bir sürü kardeşte olsa yine bir bakıcı olayı oluyor artık
Herkesin ayrı telaşı oluyor hatta bugün gel sen bak deyince kardeşler arası kavga oluyor
Tek yada çok illaki zorunluk kolaylık oluyor

Ben de tek çocugum. Ameliyathanede vs beklediğimde içim burkulmuştu neden tekim diye. Ama kendinden çok verip kendini ihmal edip ailene destek olursan ilerleyen yıllar için enerjin kalmaz. Yılbaşı bayram üniversite iş hep dizlerinin dibindeydim. Ama şimdi enerjimin kalmadığını hissediyorum. Onlarda kendi sosyal çevrelerini kurmalılar. Bir de bazı insanlar sosyal olmakta istemiyor daha çok tek başına zaman geçirmek istiyor ailen öyle bir yapıda da olabilir.

Ben tek çocuğum.
Annem de yalnız yani.
Bayramda, Ramazan’da vs.
Tek çocuk olanlar ?

Tek kızım var şu an 4 aylık :KK43: ikinciye maddiyat izin vermeyecek gibi duruyor :KK43:

Sizdeki gibi bizde de akraba yok denecek kadar az.

Biz şöyle düşündük; eğer ikinci çocuğu yapamazsak kızımıza işte maddi olarak elimizden ne geliyorsa en iyisini yapmaya çalışacağız. Sonra yaşlanınca zaten kendi kabuğumuza çekiliriz, çok muhtaç kalırsak bakımevine geçeriz diye düşünüyoruz . Biliyorum çok uzun vadeli planlar ama düşünmek zorundayız. Allah sağlık ve vakit verirse zaman akıp gidiyor. Çocuğumuzun bize hiçbi şekilde sorumluluk duymasını istemiyoruz bilmiyorum yanlış mıyız 🙄

Ha şunu da ekliyeyim, ikinci çocuğumuz olursa ona da sorumluluk yüklemeyiz

Son düzenleme:
Ben tek çocuğum.
Annem de yalnız yani.
Bayramda, Ramazan’da vs.
Tek çocuk olanlar ?

Akrabam yok, babamın sülalesinden hayatta kalan tek insan yok, yaşarken de yanımızda değillerdi, boşanmadan sonra kimse arayıp sormadı bizi.
Annemin sülalesinden bir teyzem bir de dayım var, kendi dünyalarındalar arada bir telefonlaşıyoruz
Rahmetli annem 9 yıl hastalık çekti, allah bir şekilde yardım ediyor
4 kardeşiz biz ama hepimiz tekiz aslında, kardeşlik bağı her zaman düşündüğünüz gibi olmuyor
Kısaca şöyle özetleyeyim hayatta eşimden başka insanım yok, insanın sahibi Allahtır derim hep geçerim, bu dünyada kimseden beklentim yok en başta kardeşlerimden, herkese yerinde rahatlık versin rabbim

Çok buruk bir konu olmuş. Söylediklerinizin hepsi doğru. Aslında aile yapımızdaki değişikliğin sancılarını çekiyoruz. Eskiden geniş aile olarak yaşanırmış. Çocuklar büyüklerin gözetiminde büyürken, yaşlılara da hayatın akışı çok da değişmeden ilgi gösterilir, bakım sağlanırmış. Şimdi ben dahil kimse aile ile yaşamak istemiyor. Bu durum da hem çocuk bakımında hem yaşlıların bakımında sorun oluşturuyor.

Tek çocuk olmanızın illa ki etkisi vardır. Ama 3 kardeş olup herkes dünyanın başka bir yerinde de olabilirdi. Aile yine yalnız kalacaktı. Yaşadığınız durum geniş aile olarak yaşamayan herkesin sorunu maalesef.

Akrabam yok, babamın sülalesinden hayatta kalan tek insan yok
Annemin sülalesinden bir teyzem bir de dayım var, kendi dünyalarındalar arada bir telefonlaşıyoruz
Rahmetli annem 9 yıl hastalık çekti, allah bir şekilde yardım ediyor
4 kardeşiz biz ama hepimiz tekiz aslında, kardeşlik bağı her zaman düşündüğünüz gibi olmuyor
Kısaca şöyle özetleyeyim hayatta eşimden başka insanım yok, insanın sahibi Allahtır derim hep geçerim, bu dünyada kimseden beklentim yok en başta kardeşlerimden, herkese yerinde rahatlık versin rabbim
Aminn. Biz de çok kardeşiz. Seviyor muyum evet seviyorum. Ama tek olsaydım da niye tekim demezdim. Benim de yapım öyle çünkü

Aminn. Biz de çok kardeşiz. Seviyor muyum evet seviyorum. Ama tek olsaydım da niye tekim demezdim. Benim de yapım öyle çünkü

Bizim ailede kardeşlik evlenene kadar oldu ; herkes evlendi ve kendi dünyasına çekildi, erkek yok 4 kız kardeşiz, çokta severim kardeşlerimi ama herkesin kendi yaşamı, kendi dertleri oluyor. Aileler genelde kocalara göre şekilleniyor bizde öyle oldu başkalarını bilemem tabi. En son ben evlendim ve yıllarca yalnız kaldım diyebilirim, hastalandım, zor zamanlarım oldu bi zahmet haftada bir arayıp nasılsın dediler, gönül koymadım ama yalnızlığı kabullendim

Ben tek çocuğum.
Annem de yalnız yani.
Bayramda, Ramazan’da vs.
Tek çocuk olanlar ?
Yani genelde hastalık durumunda yada yalnızlık olayında her şey tek çocukta kalıyor.
Çok medeni çocuğum yurt dışında okusun yaşasın diye düşünen bir tanıdığım var .
Ama o kadın kendi aşırı sosyal çevresi çok.
Bu tarz aileler az.
Çocukta manevî yük olunca aşırı zorlanıyor bu bir gerçek.

Öyle bakmayın. Herkes kendi içinde yalnız. Biz dört kardeşiz. Abim yurtdışında bekar tek yaşıyor. Senede bir kere geldiğinde beraberiz. Tek başına bizden pek de fayda yok. Yada eşim üç kardeş inanın öyle birbirlerine destek değiller. Aramazlar sormazlar. Doğumgünlerinde arıyorlar sadece işte. Herkes kendi ailesinde kendi dertleriyle meşgul. Elbette zorda kardeş desteği güzel. Ama benim kardeş gibi arkadaşlarımda var. Senelerdir iyi kötü küssek de barışsak da Yanyana olamazsak da varlığını bilmek önemli.
Yada ne kardeşler var anne baba ölünce mal paylaşımına küsen araya soğukluk sokan.
Annenizin mesela kardeşi varmış ama onu da yalnız buluyorsunuz demek ki tek çocuklukla alakası yok.
Biz 3 kız kardeş üçümüzde tek çocuk yaptık. Kendi ailelerini kurarlar, arkadaşlıklarını devam ettirirler yalnız kalmazlar diye umuyoruz.

Bir de bu işler kader mesela.
Kimisinin çevresi çok geniş akraba eş dost aile.
Kimi de hep tek kalıyor.
Ama benim gördüğüm herkes son zamanlarda kendi cekirdek ailesi ile zaman geçiriyor.
Arkadaş vs de uzaklaşıyor başka yere taşıniyorsun felan.
Gene çekirdek ailene kalıyorsun.
Esin vs çok iyi adamsa oradanda sanslisin ama hayırlı eş bulamadiysan ailende yoksa çok zor hayat.
İnsan manevi yükünü hafifletecek insan arıyor.

Annemler 8 kardeş babamlar 6 kardeş babamda dahil hiç bir akrabayla görüşmüyoruz yıllardır biz 3 kardeşiz eşim tek çocuk sadece kayinvalidem var oda hiç bir akrabasiyla görüşmüyor iki çocuğum var annelerimize biz bakıyoruz her şeyine biz koşturuyoruz hiç akrabaların eksikliğini hissetmiyoruz akrabanın faydası değil zararı oldu bu güne kadar Allah onlara muhtaç etmesin

Bizim ailede kardeşlik evlenene kadar oldu ; herkes evlendi ve kendi dünyasına çekildi, erkek yok 4 kız kardeşiz, çokta severim kardeşlerimi ama herkesin kendi yaşamı, kendi dertleri oluyor. Aileler genelde kocalara göre şekilleniyor bizde öyle oldu başkalarını bilemem tabi. En son ben evlendim ve yıllarca yalnız kaldım diyebilirim, hastalandım, zor zamanlarım oldu bi zahmet haftada bir arayıp nasılsın dediler, gönül koymadım ama yalnızlığı kabullendim
Buna ben de katılıyorum. Ablalarım evet destek oluyor varlıkları yeter. Ama her zaman yanımda olamazlar kendi aileleriyle de dertleri oluyor. Bu haftasonu mesela biz yalnızız çekirdek aileyle. Annem babam yazlıkta, ablam arkadaşına gidecek iki günlüğüne. Büyük ablam da kızının kursları nedeniyle kimseyle görüşemez bugün. Yani evlenince kendi hayat dertlerine odaklanıyorsun.
Kardeşi olan da olmayan da yalnız.
Ben mesela kardeşlerimin içinde çevresinde en çok insan tutanım. İnsanları idare eden bir yapım var sanırım. Büyük ablam da genelde yalnızım diye içine kapanır. İnsanları çok Tolere edemez. Ben ilkokul lise üniversite yurt derken pek çok insanı arar sorarım. Oğlumun arkadaşlarının annelerini dahi samimi arkadaşlığa çevirmeye çalıştım. Tek çocuk olsam da yalnız kalmazdım. Biraz da yapı sanırım. Bazı insanlar yalnızım diye üzülüyor ama en ufak ters düşmede soğuyor çekiyor elini. Ben insanları hatalarıyla kabul edip çevremde tutuyorum yine

kalabalıkta olsa herkes kendi hayatını yaşıyor kendi koşuşturmacasında oluyor.
ben tek çocuğum.
bu yaşıma kadar kardeşim olsaydı diye düşünmedim öyle bir eksiklik hissetmedim.
bana burada açılan tek çocuk olsa konuları falanda hep saçma gelirdi insan bilmediği hissetmediği bir şeyin eksikliğini neden nasıl hissetsinki diye.
kardeşim olsun diye hissetiğim tek an yoğun bakımın kapısında babamın eşyalarını bir çöp poşeti ile elime tutuşturdukları andı.

Ben tek çocuğum. Oğlum da tek. Annemin kardeşleri var, hiç biriyle görüşmüyor artık. Eşim kendi ailesiyle görüşmez. Pırıl pırıl yaşıyoruz. Akraba dediğin başa beladır, sömürmekten başka işe yaramazlar. Verip yine kötü olursun yaranamazsın. En iyisi tek olmak. Yalnızlık iyidir keyfini çıkarın.

Küçüklüğümden beri kalabalığa özeniyorum sanırım ondan böyle oldum. Ben de çalışıyorum bu arada öğretmenim. Eşimin iyi kötü yanları var tabi ama benim ailemi de kendi ailesi gibi benimser asla ayrım yapmaz ve hiçbir şeylerini ihmal etmez öyle bir yapısı var zaten.
Babam şuan 66, annem 60 yaşında. İşte birkaç sene daha ilerisini düşününce ne olacak nasıl olacak yetebilecek miyim diye düşünmeden olmuyor. Çalışmasam hayat çok zor artık. Çalışsam nasıl bakacağım. Anksiyetem de var bu ara azdı biraz o da ondan böyle oldum sanırım. Bayramlar felan da benim için hep zulüm olmuştur.
He bu arada bu kadar yalnızlığı da seçen annem evet. Evinde tvsini açsın işini gücünü yapsın ister bu devirde kimseden fayda yok der hep ama bazen de işte yalnızlıktan dem vurur o da..
Bilemedim ki kafamda bir ton soru işte.

Back
X