Yalnız hayata alışmış, etrafına duvarlar örmüş erkege ulaşma yolları?

miniminimarg

Bir umut lazım şimdi bana
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2013
435
403
123
Biraz uzun olabilir ama okursanız ve cevaplarsaniz çok sevinirim, fikirlerinize ihtiyacım var.

Şöyle baslayayim, yaklaşık iki ay önce bir buçuk yıllık ilişkim bitti. Son zamanlarda ailesinden dolayı aramiz kötüydü, ben her şeye rağmen beni birakmayacagindan ve bizim galip gelecegimizden emindim. Ailesini ikna edecek diye beklerken bir küs bir barışık gitmek iyice psikolojimi bozdu, en sonunda aglaya aglaya mesaj attım ben artık dayanamıyorum uzak olmaya diye. Bana verdiği cevap "unut artık ben evlendim" oldu. O an neler yaşadığını anlatamam, hayattan koptum. Ailesinin evlenmesi için baskı yaptığı kız ile imam nikahı kıyılmış ve birkaç gün sonra nişan olacagini benim de kendi yoluma bakmam gerektiğini söyledi. İki hafta ağzımdan lokma geçmedi, surekli ağladım. Antidepresana başladım doktor kontrolünde. Ya uyuyordum ya da ağlıyordum başka hiç bir şey yapamıyordum. Üçüncü hafta artık yataktan kalkabilmeye başladım ama hala tam iyi degildim. Bir yakınımız beni biri ile tanıştırmak istediğini söyledi. Bu kişi ile bir - iki yıl öncelerde de bir kaç kere daha konuşmaya başlayıp, isteksiz olduğunu dusunup konuşmayı kesmistim.
Tekrar adı geçince içime bir umut doğdu, beni isteyen biri olduğu için iyi davranır ve belki toparlanırım, yeniden birini sevmeye baslarim diye düşünüp kabul ettim konuşmaya başladık. Bu kişi 10 yıldan fazla ailesinden ayrı yaşamış, evi ayrı tek yaşıyor. Bir işyerinde çalışmıyor yani is arkadaşları yok, evden tek başına iş alıp teslim ediyor geçimini böyle sağlıyor. Ailesiyle de akrabalarıyla da arası pek iyi değil, kimseyle gorusmuyor. Kimsesiz gibi bi nevi. Oturduğu siteden bir kaç arkadaşı var onlarla takılıyor sadece ama en yakin arkadaşım diyeceği biri yok. Sanirim ciddi bir güven sorunu var. Bir aydır bu kişiyle konuşuyoruz ama genelde ben onu konuşturmaya çalışıyorum soru soruyorum, bunun dışında muhabbet kuramiyoruz. Yalnızlığa alıştığı için, kimseyle dertlerini paylaşmadığı için içini açamıyor galiba diye sabrettim ama artık dayanamadım patladım. Telefonla aramiyor, buluşalım demiyor, sadece whatsapptan yazıyor o da bir kaç kelimeden öteye geçmiyor. İstemiyor musun diyorum, istemesem söylerim öyle birşey yok diyor. Çok ustune gittiğimde "benim hiç düzenli ilişkim olmadı ondan olabilir" tarzında biseyler dedi. Tek gecelik ilişkileri olmuş ama ciddi iliskisi olmamış.
Geçen hafta bir anda iki gün tamamen iletişimi kesti. Üçüncü gün nedenini sorduğumda bazi zamanlar böyle bir kac gun içine kapandigini söyledi. Ben yazdım diye biraz konuşmaya başladı ama bu sefer de ben sinirlendiğim için konuşmak istemedim. İki gundur hic sesi çıkmayıp, ben yazınca sesi çıktığı için sinirlendim sustum.
Bayramda goruselim demisti tamam demistim ama unuttu, gorusmedik. Bu son damla oldu, "ben yapamicam böyle surecekse gorusmeyelim" dedim saydım da saydim. Bisey demedi.

Umursuyor mu umursamiyor mu sıkıntıları mi var ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum ama bizi tanıştıran kisi onun sessiz ve içe kapanik olduğunu, kimseyle konuşmadığını ama efendi durust biri olduğunu söyledi. Ailesi pek iyi davranmiyormus çok dedikoducuymuslar. Güvenini çok sarsmislar.

Bir haftadır konuşmuyoruz. Acaba yaralı olduğum için hıncımı ondan mı çıkardım diye dusundum bugün, haksızlık etmiş olabilir miyim? Belki de adam haklı, daha aramızda bisey yokken hesap sorup bunaltmaya başladım. Ama o da coook ilgisiz. Belki ilgilenir de kendimi yeniden değerli hissederim diye umarken o da beni degersiz hissettiriyor kendisini ağırdan alarak.
Sizce whatsapptan bi "naber" yazıp nabzını yoklasam mi, yoksa ben de sessiz kalmaya devam edip ondan adım gelmesini mi beklemeliyim?

Sizce ne yapmaya çalışıyor olabilir?

Nasıl davranmalı? Bu tarz biriyle birlikte olan var mı?

Lütfen arıza tipleri bulup peşlerine düşmeyin. Ilk sevgiliniz ailesinin lafından çıkmayan bir süt kuzusuymuş. Zaten ailesinin istediği şeyi yapıp yolunuzdan çekilmiş. Bunun için çocuk falan sevindirmelisiniz.

Ikinci sevgili asosyal, içe kapanık, etrafa güvenmeyin bir tip. Bence psikiyatra ihtiyacı var. Kendinizi azıcık seviyorsanız mesaj falan atmayın. Uğraşmakla düzeltilseydi 10 senelik evliler kocam değişmiyor diye konu açmazdı.

Mesajınız iyi geldi. Zira hiç mantıklı düşünemiyorum...

Bu adam sana yararı değil zararı dokunur başladığın yere geri dönersin vakit israfından başka birşey olmaz

Yani zamanla bana güvenip içini açmaz mı? Bazen belki de hayatta tek yoldaşı olurum daha çok deger verir bi tek bana güvenir falan diye dusunuyorum ama pembe hayaller mi kuruyorum...

Kimse için hayattan kopmaya değmez öncelikle. Benim de iki buçuk yıllık ilişkim bitti, üzüldüm ağladım ama yeter, canı cehenneme. Sen ondan önce de vardin ve ondan sonra da var olacaksın. Lütfen kendini üzme
Şu an gorustugun adamdan da arkama bakmadan kaç bence. Uyuz oluyorum şu ıssız adam tavırlarına. Onun derdini mi çekeceksin. Değmez

Bugün okuduğum bir yazıyı paylaşmak istedim:

Daha bir öncekinin taziyesi bitmeden,yenisini hayatına alırsın,
Boşluk nedir bilmezsin,
Birinden ayrılığın tecrübesini kazanmadan,aynısının güncellenmişini bulursun.

Tanışma sürecini kafeye gitmek,film izlemek,öpüşmek zannedersin,
Tanıma olmadan nişan takarsın,
nişanlılık sürecini koltuk seçmeyle,
davetiye yazmayla geçirirsin,
"Ben ne yapıyorum" diye hiç düşünmezsin,
Uyumsuz olduğunu fark etmene rağmen başarısız görünmemek,pişman olmamak için ayrılmazsın,
%100 mutsuz olacağını bildiğin halde nişan atmayı yarı boşanma sanıp devam edersin,
Çevrenin lafıyla kendini artıları görmeye zorlarsın,
Kadının güzelliğine, erkeğin gelirine aldanır,onların herşeyi çözeceğini sanırsın,
Bari ayrılamayacağım deyip intikamla,
Sonbaharda kır düğünü istersin,
Asgari ücretli eşinden burnun kadar tek taş,
Yeni evlenen eşinden annen gibi yemek yapmasını istersin,
5 yıl flört eder,1. Yıl boşanma planı yaparsın,
Elma aldım, armut çıktı dersin..

Bir kere toptan ayrılamamanın bedelini, eşinle beraber morgıç kredisi gibi ölene kadar taksit taksit ödersin.

SERHAT YABANCI
Aile-Evlilik-Yetişkin Terapisti

Yani zamanla bana güvenip içini açmaz mı? Bazen belki de hayatta tek yoldaşı olurum daha çok deger verir bi tek bana güvenir falan diye dusunuyorum ama pembe hayaller mi kuruyorum...
Olmaz diyemem adamı tanımıyorum ama buradan bana çok zor göründü sen zaten bir travmanın altından yeni kalkmışsın onun guvenini kazanmaya o kalın duvarları aşmak için savaşmaya gücün var mı ? Sen de biliyorsun bence işin hiç kolay olmayacak

Bi ana kuzusu bulmuşun birde sonra ailesiyle iletişimi hiç olmayan birini tavsiyem normal birini bul sen onun için uğraşma o senin için uğraşsın

bence bir daha sakın aramayın, o ararsa açmayın, msj atarsa da cevaplamayın, durun durun kaçın bu adamdan, bence allahın sevgili kuluymuşsunuz ki ileri boyuta geçememiş, yoksa sürekli kendinizi kandırıp duracaktınız.. lütfen kendinize değer verin, sevgiye ve ilgiye layık olduğunuzu hatırlayın, sevgiyle kalın..

allaşkına bu adamdan nasıl birşey yaratmayı umuyorsun?? şutla gitsin ya. koskoca herifi sen mi değiştirceksin? adamın zaten sevgiye ilgiye ihtiyacı olsa sana gerçekten deger verse böyle davramaz. en pasif en özgüvensiz erkek bile istediği kadın sözkonusu olunca aslan kesiliyor. bu adam seni de istemiyor bence kimseyi de istemiyor. adam hayatından memnun. hiç bunla zaman öldürme sinirlerini de yıpratma.iletişimi kes.

Benzer biri için ben çok uğraştım. Çevresi genişti. Asosyal de değildi. Ama nasıl desem kalıcı ilişki istemiyordu sanırım.35 yaşında dünyayı gezen biri. Değişir gibi geldi.Kıskançlığı sevgiyi hissediyordum ama yanlıştı bir şeyler.
Yorumlarda da yazmışlar. İstemeyen hiç istemiyor ya da bizi yeterli bulmuyor . Tedavi etmeye çalışmanın anlamı yok. Biz de yeterince kırgınız

Ben asıl böyle tipleri tanıştırmaya yeltenen insanları anlamıyorum. Hayır yani adam yeminli resmen kimseyle aşk yaşamamaya. Tanıştıran insanlardaki kafayı ciddi ciddi anlamadım, kusura bakma da.

Bu adamın ciddi sorunları var. Asosyallikten öte şeyler bence psikolojik bir rahatsızlığı olabilir. He diyorsan ben bu adama çok aşık oldum, onunla olmak istiyorum diye devam et ama enerjin tukenecektir. Son kalan enerjini de böyle birine harcama. Yeniden enerji toplamaya bak bence, kafa dinle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…