- 26 Kasım 2024
- 98
- 41
- 3
- 41
- Konu Sahibi Polyannaaaaa
-
Sanırım düzgün okumadınız konuyu. 4,5 yıldır zaten bu duruma alışmaya çalışıyorum. Terapide aldım, fakat ödediği paranın lafını yapınca bıraktım. O dönem iyiydim mesela. Kişisel saçma yerlere borç yapar da benim biriktirdiğim kısımdan hep giderse yapılır. Neden hep düşünen kadınlar oluyor mesela. Bencillik gibi görülebilir ama baş edemediğim bir durum, elimde olsa zaten böyle talebim olmaz. Korkuyorum diye ağlayınca gülmek çok mu normal bilemedimOfff gerçekten çok bencilsiniz. İnsanlar memur olmak için nasıl çabalıyor siz memur olan adamı işten çıkmadığı için bencillikle suçluyorsunuz. Ben bu kadar para verdim o bu kadar para verdi diye hesap yapılmaz karı koca arasında bırçmu olur allah aşkına. Gidip terapi alın kaç yaşında kadınsınız. Benimde eşim haftada en az 2gün nöbete gidiyor 1-2ay zorluk çektim sonra alıştım. Herşeyi abartıp olayları büyütüp kavgaya bahane aramanın manası yok.
Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Beni yaptıkları ve yapmadıkları bu hale getiriyor aslında, daha yalnız hissettikçe daha da korkuyorum galiba. Mutluluğunuz daim olsunAklın varsa o evden gitme degistir kapının kilitini Arabanın anahtarını da sakla şimdi s... Git evden seni bosuyorum de bak bakalım nasıl adam oluyor.Bak bende anksiyete panik atak var ben yıllardır ilaç kullanıyorum ama benim devlette gittiğim psikiyatri en büyük şansım oldu çünkü beni dinledi özel psikolog gibi sonra eşimi çağırdı odaya ben eşini iyilestiremem onun ilacı sende onun yasadiklari hayal değil atak geldiği an sadece eşinin elini tut ve anlamaya çalış dedi okadar güzel konuştu ki eşim o günden sonra çok değişti geceleri asla uyuyamazdim korkudan ses duyardım biri var evde diye kafayı yerdim eşim polis gece gorevleri eşime de bana da zehir olurdu.Psikiyatrist sayesinde çok güzel atlattik ve tam dört yıl sonra daha yeni çok kötü atak geçirdim eşim yine isteydi gece aradım biliyorum gorevdesin ama iyi değilim şuan bu durumun üstesinden gelemiyorum dedim arayıp konserini hemen durumu anlatmış mümkün değil bu gece bırakamam eşimi demiş çıktı geldi Allah binlerce kez razı olsun ama dedgidim gibi biz bu hale o doktor sayesinde geldik kesinlikle önce kendini düşün ve sana zerre yararı olmayan o adamı evde barındırma !! Ve unutma gecicek bu durum sadece kendi değerini bil iyileşmek için ne gerekiyorsa yap
yanlış anlamayın ama memurluğu bırakmaz adam üzgünümAslında birinin eve gireceği korkusu . Bunu bekarken bir kez evde tekkenn yaşadım. Kendisi de biliyor, ama başka şeylerden de korkuyorum . Evet maalesef yanlış kişi. Bu böyle gitmiyor devam edemiyorum.
ailenizin yanına gidin de abinizin evine gidip de kendiniz dönmüşsünüz ya öyle yapmayınKonuşmuyoruz konuşunca da kavga ediyoruz. Ailemin yanına gideceğim, ciddiyetimin farkında değil. Bu durum çok yıprattı beni.
Ben şuan çalışmıyorum 2 çocuğum var. Çocuklar olana kadar çalışıyordum. Terapiye ödediği ücretin lafını yaptığı için bıraktım. Ama sözle bile teselli etmek yerine gülmeyi tercih etti.yanlış anlamayın ama memurluğu bırakmaz adam üzgünüm
rahat iş çünkü
siz de memur musunuz size destek çıkmıyorsa ara verin bir süre işe
yine konuşun çok yorulduğunuzu işten çıkacağınızı söyleyin
bakalım ne olacak?
Yanıma bir şey almadım anlık çıktım , o yüzden. Evet gelmek istemediğimi söyleyeceğimailenizin yanına gidin de abinizin evine gidip de kendiniz dönmüşsünüz ya öyle yapmayın
eğer gidecekseniz birçok şeyi göze alın
ve gelip o alsın sizi yoksa bu sorunlar hiç bitmez
Aslında lafını etse de umurunuzda olmayacaktı ve devam edecektiniz terapiye.Ben şuan çalışmıyorum 2 çocuğum var. Çocuklar olana kadar çalışıyordum. Terapiye ödediği ücretin lafını yaptığı için bıraktım. Ama sözle bile teselli etmek yerine gülmeyi tercih etti.
arabanın anahtarını alsaydınızYanıma bir şey almadım anlık çıktım , o yüzden. Evet gelmek istemediğimi söyleyeceğim
Şuana kadar hep çalıştığım için böyle bişey dile getirince yediremedim açıkçası.Aslında lafını etse de umurunuzda olmayacaktı ve devam edecektiniz terapiye.
Alınıp güvenecek bir konu değilmiş sizin açınızdan.
ya terapist diye saçma sapan birisine gittiniz ya da terapistin söylediklerini kafanıza göre yorumluyorsunuz/çarpıtıyorsunuz. Düzgün bir terapistin böyle bir şey demesine imkan yok çünkü fobi veya travmatik yaşantı veya böyle kaygılı durumlarda yaptığımız şey hep kişiyi fobinin üzerine gitmeye teşvik etmektir. Tabi bir sistematiği veya teknikleri var, adına sistematik duyarsızlaştırma veya maruziyet vs denir. Kişi korktuğu şeye maruz kalsın isteriz çünkü devreye klasik koşullanma ilkeleri girer ve yaşadığı fobi zamanla söner. Bu işin yolu yöntemi tekniği budur. Yani bir terapistin size yalnız kalma falan demesi bana ya uydurma geldi ya da o kişinin uzman olmadığı izlenimi verdi. ikincisi yine bir terapist "panik atağa çevirebilir" gibi bir cümleyi nasıl kurdu onu da anlamadım. Panik atak bir tanı değil ki. herkesin yaşayabileceği bir panik/korku yaşantısıdır. Bozukluk olan/çevirebilecek olan şey "panik bozukluk"tur ki o da panik atak geçirmek anlamına gelmez, panik atak geçirdikten sonra korku geliştirip tekrar panik atak geçireceğim diye kaygı duymak demektir. Yani kusura bakmayın ama biraz yaşadığınız sorundan dolayı olayları lafları çarpıtıyorsunuz gibi geliyor. Ayrıca eşinizin tavrı çok yanlış ve diğer yaptığını söylediğiniz şeyler de öyle (karşınızda gülmesi, evde durmayıp arkadaşlarıyla çıkması vs vs) olsa da konu özelinde haklı. Sizin fobiniz yüzünden neden iş değiştirsin ki birisi? Bu sadece sizin fobinizin daha da yerleşip kökleşmesine neden olur. Fobiden kurtulma yolu üzerine gitmektir, hayatınızı ona göre uyarlayıp ona göre düzenlerseniz fobi de senelerce devam eder bu şekilde. Hem nereye kadar adam sürekli her gece sizle olabilir? Allah korusun hastalık var ölüm var şehir dışına gitmek zorunda kalmak var? İş değiştirmesini isteme sebebiniz farklı olsaydı daha başka yaklaşabilirdim, ben de partnerimin gece çalışıp gündüz dinlenmek zorunda olmasını pek istemezdim. ama sizin sebebiniz gece korkmanız. Bunun çözümü bu değil.Merhaba arkadaşlar , benim eşim memur ve hep gece çalışıyor (maalesef) Bende kızım doğana kadar gündüz çalışıyordum hafta da bir akşam vakit geçirebiliyorduk. Fakat tek kaldığım sürede gece yalnız kaldığımda fobim oluştu. Ya da vardı kalmadığım için bilmiyordum. Uyuyamıyorum veya uyusam da hep kötü rüyalar görüp uyanıyorum. Eşime iş teklifleri gelse de reddetti. Ben kabul etmesini istedim hatta ağlıyordum gitme diye evlendiğimizde . Şimdi ikinci çocuğum oldu ve korkularım daha da arttı. En küçük seste çok korkuyorum terapi dahi aldım ve terapist yalnız kalmamam gerektiğini ileride panik atağa bile çevirebileceğini söyledi. (O dönem hafifledi) Fakat eşim asla iş ara dememe rağmen oralı olmuyor. Sadece kendini düşünüyor (özel sektörden daha rahat çünkü) ama ben 2 çocukla perişan oluyorum gece uyku yok gündüz ayakta. Bir iki saat gündüz çocuklara bakıp bugün uyudun diyor. Artık dayanacak gücüm kalmadı diye ağladım 1 hafta önce. Karşımda gülmeye başladı inanamadım kriz geçirdim resmen kendimi tutamadım ben ağlarken gülüp benim mizacım böyle demez mi? Ben ağlarken kızım gelip sarılıp öpmeye çalışıyor ama o gülüyordu. Kendimi o kadar kötü hissettim ki, evlendiğimizde benimle ağlayan adamdı bu. Eğer böyle giderse bu işin boşanmaya kadar gideceğini söyledim , o da benimle konuşmuyor. 2 gün abimde kaldım, sonrasında mecbur eve döndüm 1 hafta oldu konuşmuyoruz ve çocuklar konusundaki bütün yardımını da kesti. Bekar gibi takılıyor . Bende yokmuş gibi davranıyorum ve ailemin yanına gideceğim bir süre. Bilmiyorum ben mi haksızım bu konuda, ama ne çocuklara sabrım kalıyor böyle ne de gücüm.. Kendini de haklı görüyor, borcumuz varmış. Ödenmeyecek bir borç değil , bahanesi tamamen bu.
Ya bi de özel sektörde bu maaşı alamaz ki. Bu şartlarda da çalışamaz. Yani çözüm adamın işi bırakması olmamalıBen sizin korkunuzu anladım duygularınıza hak da verdim ama siz korkuyorsunuz diye adam niye memuriyeti yakıp özele geçsin duygu korku ve hislerinizde yüzde yüz haklısınız ama isteğiniz fazla ve anlaşılabilir değil
Adam vasıflı işteymiş o ayrı. Düşünülebilir sanırım. Ama hala ne iş yaptiğini söylemedinizYalnız tam okumadınız sanırım iş teklifi geliyor. Şuan kazandığından fazlasını dahi teklif edildi. Fakat şuan doğru düzgün çalışmadığı için kabul etmedi. Terapi aldığımı da yazdım fakat belli süreden sonra ödediği tutarı yüzüme vurdu. ( Oturduğumuz evi bekarken ben aldım, ve arabanın %75 parasını da ben verdim. Maks 200 bin borcu var , bu bize harcadığı bir para değil) ben fedakarlık yaptıysam onun da yapması gerekmez mi? Sadece kendini düşünen kendisi daha huzurlu yaşamamız için teklifleri değerlendiremez miydi sizce? Elimde olan bir durum değil , ve buna gülerek mi tepki verilir.
Bu konuda sizin kadar bilgi sahibi değilim. Yaşadığım süreci yazdım, ve bana verilen bilgiyi zaten aşmaya yönelik adımdı terapi almak o dönem iyiydim. Belki de yalnızlık her anlamdadır burda okuduğum cevaplara göre gülmek bile yalnızlık duygumu tetikliyordur , mutsuz olduğumda bu korkum daha da artıyor çünkü.ya terapist diye saçma sapan birisine gittiniz ya da terapistin söylediklerini kafanıza göre yorumluyorsunuz/çarpıtıyorsunuz. Düzgün bir terapistin böyle bir şey demesine imkan yok çünkü fobi veya travmatik yaşantı veya böyle kaygılı durumlarda yaptığımız şey hep kişiyi fobinin üzerine gitmeye teşvik etmektir. Tabi bir sistematiği veya teknikleri var, adına sistematik duyarsızlaştırma veya maruziyet vs denir. Kişi korktuğu şeye maruz kalsın isteriz çünkü devreye klasik koşullanma ilkeleri girer ve yaşadığı fobi zamanla söner. Bu işin yolu yöntemi tekniği budur. Yani bir terapistin size yalnız kalma falan demesi bana ya uydurma geldi ya da o kişinin uzman olmadığı izlenimi verdi. ikincisi yine bir terapist "panik atağa çevirebilir" gibi bir cümleyi nasıl kurdu onu da anlamadım. Panik atak bir tanı değil ki. herkesin yaşayabileceği bir panik/korku yaşantısıdır. Bozukluk olan/çevirebilecek olan şey "panik bozukluk"tur ki o da panik atak geçirmek anlamına gelmez, panik atak geçirdikten sonra korku geliştirip tekrar panik atak geçireceğim diye kaygı duymak demektir. Yani kusura bakmayın ama biraz yaşadığınız sorundan dolayı olayları lafları çarpıtıyorsunuz gibi geliyor. Ayrıca eşinizin tavrı çok yanlış ve diğer yaptığını söylediğiniz şeyler de öyle (karşınızda gülmesi, evde durmayıp arkadaşlarıyla çıkması vs vs) olsa da konu özelinde haklı. Sizin fobiniz yüzünden neden iş değiştirsin ki birisi? Bu sadece sizin fobinizin daha da yerleşip kökleşmesine neden olur. Fobiden kurtulma yolu üzerine gitmektir, hayatınızı ona göre uyarlayıp ona göre düzenlerseniz fobi de senelerce devam eder bu şekilde. Hem nereye kadar adam sürekli her gece sizle olabilir? Allah korusun hastalık var ölüm var şehir dışına gitmek zorunda kalmak var? İş değiştirmesini isteme sebebiniz farklı olsaydı daha başka yaklaşabilirdim, ben de partnerimin gece çalışıp gündüz dinlenmek zorunda olmasını pek istemezdim. ama sizin sebebiniz gece korkmanız. Bunun çözümü bu değil.
Hayır fazlası teklif edildi sadece burda rahat.Ya bi de özel sektörde bu maaşı alamaz ki. Bu şartlarda da çalışamaz. Yani çözüm adamın işi bırakması olmamalı
eşiniz siz evlendiğinizde de bekçi miydi evlendikten sonra mı oldu?Hayır fazlası teklif edildi sadece burda rahat.
bu çıkarımlarınıza bir itirazım olamaz ne yaşadığınızı hissettiğinizi en iyi siz bilirsiniz. Ancak süreç birebir aktardığınız şekildeyse diyorum ki terapist yaklaşımı bana doğru (yalnız kalma panik atağa dönüşebilir kısmı yani) gelmedi. Bu yaklaşım fobiyi yenmez güçlendirir çünkü. Belki uygun birisiyle tekrar denemek iyi gelebilir. iyi günler diliyorum ve yalnızlıkla ilgili yorumunuza katılıyorum.Bu konuda sizin kadar bilgi sahibi değilim. Yaşadığım süreci yazdım, ve bana verilen bilgiyi zaten aşmaya yönelik adımdı terapi almak o dönem iyiydim. Belki de yalnızlık her anlamdadır burda okuduğum cevaplara göre gülmek bile yalnızlık duygumu tetikliyordur , mutsuz olduğumda bu korkum daha da artıyor çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?