Yalnız kalma korkum ve eşim

Sanırım düzgün okumadınız konuyu. 4,5 yıldır zaten bu duruma alışmaya çalışıyorum. Terapide aldım, fakat ödediği paranın lafını yapınca bıraktım. O dönem iyiydim mesela. Kişisel saçma yerlere borç yapar da benim biriktirdiğim kısımdan hep giderse yapılır. Neden hep düşünen kadınlar oluyor mesela. Bencillik gibi görülebilir ama baş edemediğim bir durum, elimde olsa zaten böyle talebim olmaz. Korkuyorum diye ağlayınca gülmek çok mu normal bilemedim

Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Beni yaptıkları ve yapmadıkları bu hale getiriyor aslında, daha yalnız hissettikçe daha da korkuyorum galiba. Mutluluğunuz daim olsun

Aslında birinin eve gireceği korkusu . Bunu bekarken bir kez evde tekkenn yaşadım. Kendisi de biliyor, ama başka şeylerden de korkuyorum . Evet maalesef yanlış kişi. Bu böyle gitmiyor devam edemiyorum.
yanlış anlamayın ama memurluğu bırakmaz adam üzgünüm
rahat iş çünkü
siz de memur musunuz size destek çıkmıyorsa ara verin bir süre işe

yine konuşun çok yorulduğunuzu işten çıkacağınızı söyleyin
bakalım ne olacak?

Konuşmuyoruz konuşunca da kavga ediyoruz. Ailemin yanına gideceğim, ciddiyetimin farkında değil. Bu durum çok yıprattı beni.
ailenizin yanına gidin de abinizin evine gidip de kendiniz dönmüşsünüz ya öyle yapmayın

eğer gidecekseniz birçok şeyi göze alın

ve gelip o alsın sizi yoksa bu sorunlar hiç bitmez

Ben şuan çalışmıyorum 2 çocuğum var. Çocuklar olana kadar çalışıyordum. Terapiye ödediği ücretin lafını yaptığı için bıraktım. Ama sözle bile teselli etmek yerine gülmeyi tercih etti.

Aslında lafını etse de umurunuzda olmayacaktı ve devam edecektiniz terapiye.
Alınıp güvenecek bir konu değilmiş sizin açınızdan.

Yanıma bir şey almadım anlık çıktım , o yüzden. Evet gelmek istemediğimi söyleyeceğim
arabanın anahtarını alsaydınız

o gidene kadar gelmek istemediğinizi
o taşındıktan sonra eve geçeceğinizi söyleseydiniz

aslında kilidi değiştirip onu def etmek var ya

Son düzenleme:
Ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin. Görünen o ki sen deveyi güdemiyorsun ve güdecek gibi de durmuyorsun. Seni urganla zincirle falan bağlayan mı var da bu diyardan gitmiyorsun? 10 sene daha yakınırsın eşinden. Ama emin ol o değişmeyecek.

ya terapist diye saçma sapan birisine gittiniz ya da terapistin söylediklerini kafanıza göre yorumluyorsunuz/çarpıtıyorsunuz. Düzgün bir terapistin böyle bir şey demesine imkan yok çünkü fobi veya travmatik yaşantı veya böyle kaygılı durumlarda yaptığımız şey hep kişiyi fobinin üzerine gitmeye teşvik etmektir. Tabi bir sistematiği veya teknikleri var, adına sistematik duyarsızlaştırma veya maruziyet vs denir. Kişi korktuğu şeye maruz kalsın isteriz çünkü devreye klasik koşullanma ilkeleri girer ve yaşadığı fobi zamanla söner. Bu işin yolu yöntemi tekniği budur. Yani bir terapistin size yalnız kalma falan demesi bana ya uydurma geldi ya da o kişinin uzman olmadığı izlenimi verdi. ikincisi yine bir terapist "panik atağa çevirebilir" gibi bir cümleyi nasıl kurdu onu da anlamadım. Panik atak bir tanı değil ki. herkesin yaşayabileceği bir panik/korku yaşantısıdır. Bozukluk olan/çevirebilecek olan şey "panik bozukluk"tur ki o da panik atak geçirmek anlamına gelmez, panik atak geçirdikten sonra korku geliştirip tekrar panik atak geçireceğim diye kaygı duymak demektir. Yani kusura bakmayın ama biraz yaşadığınız sorundan dolayı olayları lafları çarpıtıyorsunuz gibi geliyor. Ayrıca eşinizin tavrı çok yanlış ve diğer yaptığını söylediğiniz şeyler de öyle (karşınızda gülmesi, evde durmayıp arkadaşlarıyla çıkması vs vs) olsa da konu özelinde haklı. Sizin fobiniz yüzünden neden iş değiştirsin ki birisi? Bu sadece sizin fobinizin daha da yerleşip kökleşmesine neden olur. Fobiden kurtulma yolu üzerine gitmektir, hayatınızı ona göre uyarlayıp ona göre düzenlerseniz fobi de senelerce devam eder bu şekilde. Hem nereye kadar adam sürekli her gece sizle olabilir? Allah korusun hastalık var ölüm var şehir dışına gitmek zorunda kalmak var? İş değiştirmesini isteme sebebiniz farklı olsaydı daha başka yaklaşabilirdim, ben de partnerimin gece çalışıp gündüz dinlenmek zorunda olmasını pek istemezdim. ama sizin sebebiniz gece korkmanız. Bunun çözümü bu değil.

Son düzenleme:
Ya bi de özel sektörde bu maaşı alamaz ki. Bu şartlarda da çalışamaz. Yani çözüm adamın işi bırakması olmamalı

Adam vasıflı işteymiş o ayrı. Düşünülebilir sanırım. Ama hala ne iş yaptiğini söylemediniz

Bu konuda sizin kadar bilgi sahibi değilim. Yaşadığım süreci yazdım, ve bana verilen bilgiyi zaten aşmaya yönelik adımdı terapi almak o dönem iyiydim. Belki de yalnızlık her anlamdadır burda okuduğum cevaplara göre gülmek bile yalnızlık duygumu tetikliyordur , mutsuz olduğumda bu korkum daha da artıyor çünkü.

Eşinizin tavırları çok rahatsız edici inanılmaz sinir oldum. Eskiden böyle değildi diyorsunuz , inşallah bu bir süreçtir ve düzelir.Kendine gelir. Alanım değil ama terapistin önerilerini anlamsız buldum. Sizin bir şekilde yalnız kalmayı başarabilmeniz gerekiyor. Hayatın ne getireceği belli olmaz. Maliyetini bilmiyorum ama eve alarm taktırmayı düşünebilirsiniz. Telefondan uygulamaları filan da oluyor tek tuşla polis vs çağırabiliyorsunuz. Maddi anlamda da kendinizi geri çekmeyin sizin aldığınız evde oturup , sizin sayenizde sahip olduğu arabayı sürüyor. Hiç sevmem aslında senin benim muhabbetini ama terapi parasını size sunan birine bu şekilde davranılır.

bu çıkarımlarınıza bir itirazım olamaz ne yaşadığınızı hissettiğinizi en iyi siz bilirsiniz. Ancak süreç birebir aktardığınız şekildeyse diyorum ki terapist yaklaşımı bana doğru (yalnız kalma panik atağa dönüşebilir kısmı yani) gelmedi. Bu yaklaşım fobiyi yenmez güçlendirir çünkü. Belki uygun birisiyle tekrar denemek iyi gelebilir. iyi günler diliyorum ve yalnızlıkla ilgili yorumunuza katılıyorum.

Terapi için harcadığı parayı ne kadar yüzünüze vursa da bunu duymamazlıktan gelip terapi almalısınız. Ama iyi araştırın uzmanı ve dikkatli seçin.

Ben sizi çok iyi anliyorum. Cunku benim de aynı korkularım vardı
Yani hiç yalnız kalmamıştım. Bir gün esimin yakını aniden vefat etti. Gece haber verdiler ve esim gitti.kucuk çocuğum vardı, ben gidememistim. O gün sabaha kadar kabus gördüm.
Sonrasında her yalnız kaldıgimda benzer sekilde oldu. Kendimi korkmadığıma ikna etsemde, uykuya daldığımda hep kabus görmeye başladım. Suan cocuklar buyudu, rahatım ama yalnız kalmamda gerekmedi bilmiyorum.
Siz gerekeni yapmissiniz zaten. Esinizin de anlayışlı olması gerekir
Eviniz arabanız var. Cocuklar biraz büyüyünce yine destek olursunuz. Sadece korkulardan dolayı değil, şartlar uygunsa normal çalışması daha mantikli zaten. Ki iyi maaşlı teklifler geliyor diyorsunuz.
Evi terketmeyin bu arada ,Ev sizin uzerinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…