Yalnız kalmıcam, yalnız kalmıcam

Prensescann

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2017
4.791
3.004
133
41
Arkadaşlar iki sene önce babam vefat etti
Annem babamdan sonra rahatsızlandı hep , falan filan derken bu günlere geldik , ben farklı bir ildeyim , dört kardeşiz , ikisi ile aynı ildeler ,
Annem in yanına kardeşleri vs ziyarete gelirler , annemi bize getiririm , bazen kendi kardeşlerine ziyarete gider falan
Ama her konuştuğumuzda şu gelecek yalnız kalmıcam muhabbetinyapması aşırı cnaımı sıkıyor
Sanırım hep onun yanında olmalıyım yükü üstüne biniyor o yalnız kalmıcam dedikçe ve sinirleniyorum , hayatım boyunca hep yalnızdım kendi işlerimi hep kendim hallettim !!!
Hep yalnızdım , annemle ilişkim hep dua et anne idi, annem hep pasif bi melekti hayatımda aramız kötü olmadı hiç ama bu kadar yalnız kalmamaktan dem vurması beni sinirlendiriyor , herkes en hayırlı evladı olarak beni görüyor , üstümde çok yük varmış gibi hissediyorum

Annem babamdan sonra rahatsızlandı hep , falan filan derken bu günlere geldik , ben farklı bir ildeyim , dört kardeşiz , ikisi ile aynı ildeler ,
Annem in yanına kardeşleri vs ziyarete gelirler , annemi bize getiririm , bazen kendi kardeşlerine ziyarete gider falan
Ama her konuştuğumuzda şu gelecek yalnız kalmıcam muhabbetinyapması aşırı cnaımı sıkıyor
Sanırım hep onun yanında olmalıyım yükü üstüne biniyor o yalnız kalmıcam dedikçe ve sinirleniyorum , hayatım boyunca hep yalnızdım kendi işlerimi hep kendim hallettim !!!
Hep yalnızdım , annemle ilişkim hep dua et anne idi, annem hep pasif bi melekti hayatımda aramız kötü olmadı hiç ama bu kadar yalnız kalmamaktan dem vurması beni sinirlendiriyor , herkes en hayırlı evladı olarak beni görüyor , üstümde çok yük varmış gibi hissediyorum

Anneniz kaç yaşında, evlenmekten söz ediyor olabilir mi?

Anneniz normalde evde tamamen yalnız mı?
Onun açısından bakın, ne kadar birileri gelip gitsede evde tek başına kaldığında üzülüyordur. Kimi insan yalnızlığı sevmez, annenizinki seçilmiş bir yalnızlık değil.
Aynı şeyleri diğer kardeşlerinize de söylüyordur, siz vicdan yaptığınız için içerliyorsunuz sanırım.

Anneniz normalde evde tamamen yalnız mı?
Onun açısından bakın, ne kadar birileri gelip gitsede evde tek başına kaldığında üzülüyordur. Kimi insan yalnızlığı sevmez, annenizinki seçilmiş bir yalnızlık değil.
Aynı şeyleri diğer kardeşlerinize de söylüyordur, siz vicdan yaptığınız için içerliyorsunuz sanırım.

Bekar erkek kardeşim var evde , çalışıyor o , işe gidiyo , yan binada kız kardeşim evli , girip çıkıyorlar

Annenizi hep sarin sarmalayin. Diger kardesleriniz evlatligi iyi yapmiyor diye siz de mi oyle olacaksinz? Burda annem yasasaydi da sirtimda gun boyu gezdirseydim keske diyecek bi cok kisi vardir eminim. Annedir bi omur ne deniyorsa yapilir.

Bilmem mi...

Benim babam vefat ettikten sonra benzer şeyler yaşadık. Annem için oldukça zor (bizim içinde tabi) bir dönem oldu. Hala acısı taze. Bende uzun yıllar kendimi bu konuda sorumlu hissettim ve elimden gelenden fazlasını yapmaya çalıştım. Ama bu konuda maalesef bazı gerçekleri degistiremezsiniz ve iki tarafın bunu kabul etmesi lazim:
1. Anneniz hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak. Hayat arkadaşını, yoldasını kaybetti. Heleki rahmetli iyi bir insan ise bu daha da artar.
2. Siz ne kadar yanında olsanız olun, o "yalnız kalma" korkusunu tamamen kaldıramazsiniz. Neden bu böyle bilmiyorum, ama sanırım bu korku çocuklar evlenince de artıyor. Su anda kardeşiniz daha evde, ama evlenince evde yalnız kalacak.
3. Siz konu sahibi hayatınızı yaşamak zorundasınız. Bu ilk bakışta sert bir cümle gibi görünse de, aslında öyle değil: nasıl anneniz babanız zamanında hayatını yaşadıysa sizde yaşamak zorundasiniz. Sizinde sorumluluklarınız var. Başkalarının dertlerini ve hayatlarını yüklenmek doğru bir eylem değil, çünkü sonunda iki tarafın mutsuz edeceği sonuçlar çıkıyor o zaman. Annenizin derdini dinleyin, yanında olun. Ama korkularıni sanki size baskı olarak algilamamaya gayret edin. Anneniz icin durum gayet zor. Ve alışması zaman alacaktir. Başınız sagolsun. Babanizin mekani cennet olsun inşallah

Back
X