yalnız kayınvalide ve sık giden eş

Yalnız olabilir gel kal dediği zaman gitmezmisin ? Ne güzel işte hayırlı evlat.. Anne dua si almak başka birşey.. Haa ama kaynananı bilmem kötü niyetli biri ise orasını bilemem:)
ben size şöyle söyleyeyim bizim evlenmemizi istemedi. benden kaynaklı değil eşim daha evvel nişan arefesindeyken ayrılmıs anne doldurusu kızın ve esimin hataları derken ayrılık olmus.
biz sevgiliyken kv bana cok iyiydi eşim bana evlenme teklifi ettiğinde aman ne evliliği nikaha gerek yok oğlum sende kalsın demişti

Hastane durumunda en cok ben düsünüyorum kv'yi, panik biri oldugum icin mesela aşı oldugunda vs 2 3 saatte bir konustum annemle de kv ile de bir sorun var mı birsey oldu mu hastaneye gidelim hemen gelirim vs hastaneye götürmelerine asla lafım olmaz aksine ben giderim onunla hastalık durumunda.. Allah korusun allah uzun ömürler versin annelerimize sevdiklerimize...
Bu konuda hakkınızı yiyemem bir hafta kalmasında da siz haklısınız. Ama şu konu biraz ağır ilerde Allah korusun müşkül bir hale geldi. Kızı evinde baksa eşinizinde evinde bakması gerekir. Dönüşümlü olursa adaletli olur. Ben size yoksa siz gidin bakın edin demem kimsede demedi diyemez. Oğlunun görevidir.

ben size şöyle söyleyeyim bizim evlenmemizi istemedi. benden kaynaklı değil eşim daha evvel nişan arefesindeyken ayrılmıs anne doldurusu kızın ve esimin hataları derken ayrılık olmus.
biz sevgiliyken kv bana cok iyiydi eşim bana evlenme teklifi ettiğinde aman ne evliliği nikaha gerek yok oğlum sende kalsın demişti
Ya tabi ben konuyu tam okumadım ilk okuyunca böyle pamuk bianne hayal ettim. Ama işte kaynananın niyetikötüyse onu bilemem. Ne diyeyim bilmiyorum ki ama bence bu sevepten eşinle aranı bozma sürekli mi böyle gidip kalıyor eşin günlerce. Yada eşinle aran nasıl genel olarak?

Herkese selamlar..

Yaklaşık 1 senedir evliyiz. Kayınvalidem yalnız yaşayan bir kadın. 60 yasında cok dinç, eşimin bir ablası var. Ablası evli bir de çocugu var. Ben evlenmeden ortalığı çok yıktım ileride olur olmaz senaryoları eşimin önüne döktüm birlikte yaşamam dedim. annesine bile yüzüne söyledim ileride de birlikte yaşamam asla diye. Yapım bellidir biraz dik başlıyım. Bunun için eşim bana zaten annem beraber yaşamak istemez öyle biri değil dedi hep. Allah var birlikte yaşama konusu yok. Hiç olmadı. neyse annesi ile çok uzak değiliz semt olarak.
Amaaaaa gel gelelim evlendikten sonra ne hastalığı bitti ne de nazı. Eşim hassas şak koşuyor. Bana istersen sen de gel ama yapını biliyorum diyor. mesela gidiyor ayda 1 hafta kalıyor ayrıca sık sık da gidiyor kalmalı olsun normal olsun.
Eşime ablanda var sen tek çocuk değilsin diyorum , annesinin kafası götürmüyormuş çocuğu o yüzden ablayı saymıyor annesi ille oğlum diyor :) Gidip onda da kalacakmış sık sık. bizim çocuğumuz yok düşünmüyoruz.. bunu da biliyor zaten.. çocuksuz çöpsüz üzümüz :)

Ben yanlış mı düşünüyorum? Eşini bırakıp her zaman kalmalı gitmesi normal mi? evlilik bu mu? ben kendimi çok yalnız hissediyorum.. gerçekten hasta olan insan oğlum kızım demez birini ister yanında ama yok illa oğlu.
Zaten ben dik başlıyım diye evlenmemizi hiç istemedi (dik başımda yüzüne beraber yaşamak istemem dememden ibaret asla saygısızlık etmedim) eşimin kimseyle evlenmesini istemiyordu yalnız olup onunla yaşamasını istiyordu. Eşim karantina başladı birkaç gün geçti vın gitti anneye ben evde yalnızım. ikimizde evden çalışıyoruz bilgisayarını falan da aldı götürdü. çok mutsuzum panik atağım tuttu bugün stresten ...
Eşiniz neden evlenmiş ki? Boşuna düzenini bozmuş

Kesinlikle
Konu sahibini savunuyor gibi duruyorum ama tamamen evlenmeden anlaştıkları için.
Yoksa mesela eşim bana evlenmeden ailene bakmam ona göre evlen dese evlenmezdim
Evlilik bu da değil, konu sahibinin yaşadığı da değil.
Ama aile ne olursa olsun atılmamalı, herkes ona göre evlenmeli

Burada mesela kendi ailesine gitmeyen, ailesini silen çok kadın var. Bazılarımız is3 ailesine çok düşkün, annesi hapşırsa günde 10 kez arar nasılsın diye. Herkes baştan kendi gibi biriyle konuşup anlaşıp evlenmeli. SOnra böyle sorunlar oluyor
Bende öyle sizin gibi düşünüyorum. Şu an nişanlıyım. O zaman en başta dedim ben hemen çocuk düşünmüyorum bir kaç sene evliliğin oturmasını beklerim planlarımı hedeflerimi gerçekleştirmek gerek dedim. Kardeşim var rahatsız yarın bir gün aileme bir şey olursa bizle yoksa hiç evlenmeyelim yarın bir gün isteksizliğini belli edersen boşanırım dedim. Oda bana annesinin ayağından rahatsızlığı var bir ayağı felçli %70 eşi kızları yardımcı oluyor işlerini her şeyini yapıyor ama merdiven vs gibi şeylerde koluna giriyorlar. Yarın bir gün yaşladığında müşkül olur dahada kötü olur yanıma alıp kardeşimle dönüşümlü baksam sıkıntı olur mu ben bakarım sen sadece yemekte fazladan bir tabak koyman gerekir gerekirse yardımcı tutarım vs dedi. Ne diyim ki anne bu empati yaptım aynı şeyde bende alırım tabiki dedim. Her şeyi düşğndüm öğretmenim öyle durumda zaten iki kişi çalışıyor oluyoruz bir yardımcı tutarız iki kızıda var şimdi kızları sadece bakar diyemem oğluda eşek gibi bakacak hizmetini evinde görecek. Çok şükür bizimki zaten alışık temizlik yapar yemek yapar annesiyle temizlik yapar. Ben görüyorum bana zaten hizmetini bırakmaz

Son düzenleme:
Ya tabi ben konuyu tam okumadım ilk okuyunca böyle pamuk bianne hayal ettim. Ama işte kaynananın niyetikötüyse onu bilemem. Ne diyeyim bilmiyorum ki ama bence bu sevepten eşinle aranı bozma sürekli mi böyle gidip kalıyor eşin günlerce. Yada eşinle aran nasıl genel olarak?
biz ruh eşiyiz eşimle ev içinde cok iyi anlasırız. tek anlasamadıgımız nokta annesi. ben eminimki biz bosansak esim cok ama cok üzülür, ben de öyle. ciddi bir ask acısı cekeriz ikimizde. ama işte sevgi yetmiyor bazen.. bunun için cok üzgünüm.
bir anne olarak oğlunun mutlulugunu bölünmemesini istemesini dilerdim.. kv genel olarak oğlunun evlenmesine karsı biri bana özel değil.. önceki sevgililerini de kabul etmemiş hic.

biz ruh eşiyiz eşimle ev içinde cok iyi anlasırız. tek anlasamadıgımız nokta annesi. ben eminimki biz bosansak esim cok ama cok üzülür, ben de öyle. ciddi bir ask acısı cekeriz ikimizde. ama işte sevgi yetmiyor bazen.. bunun için cok üzgünüm.
bir anne olarak oğlunun mutlulugunu bölünmemesini istemesini dilerdim.. kv genel olarak oğlunun evlenmesine karsı biri bana özel değil.. önceki sevgililerini de kabul etmemiş hic.
Oğlunu paylasamayan kayınvalide sendromu desene. . esin annesine gidip de sana karsi tavırlı olmuyor gel diye ısrar etmiyor sa aranızı bozma bence.. Annesi tabiki gitsin kalsın 1 hafta fazla tabiki 2 3 gün kalmasında bence mahsur yok. Dedigim Gibi esinle aranı bozma bence insallah anneside farkına varıyordur anlıyordur da kötü niyetli düşünmüyordur

Eşinle konuşucaksın bir hafta kalmasını buradaki herkes yanlış görüyor. Hasta olsa bir kaç gün kalsın derim ama hizmet görüyor oğluma kadın bu yüzden kalmamasını anlatıcaksın. Sürekli gitsin ihtiyacını alsın hizmetini görsün ne biliyim oturmaya gitsin yalnızlık çekmesin diye ama kalmasının yanlış olduğunu güzelce anlat hatta eşeğe anlatır gibi anlat zira erkekler biraz bu tarz konularda akıllarını kullanamıyor anlamıyorlar. Sizde zaten gidip sohbet vs ediyorsunuz.

Ben burada gördüğüm kadarıyla evladına sarılmıcaksın belli hitaplarda bulunamazsın aşkım diyemezsin tek aşkım diyecek olan eşidir. Çok sık gelemez sende gidemezsin. Masaj yapamazsın boynuna sarılıp öpüp koklayamazsın ne öpcen eşek kadar adama artık senin evladın değil evlenince afaroz ediliyorsun
Zaten olması gerekenler bunlar. Öbür türlüsü vıcık vıcık bir ilişki oluyor

Hastane durumunda en cok ben düsünüyorum kv'yi, panik biri oldugum icin mesela aşı oldugunda vs 2 3 saatte bir konustum annemle de kv ile de bir sorun var mı birsey oldu mu hastaneye gidelim hemen gelirim vs hastaneye götürmelerine asla lafım olmaz aksine ben giderim onunla hastalık durumunda.. Allah korusun allah uzun ömürler versin annelerimize sevdiklerimize...
kendı annenızle esınızın annesını aynı eve tasıyın hem ıkısıde yanlız kalmaz:))

Herkese selamlar..

Yaklaşık 1 senedir evliyiz. Kayınvalidem yalnız yaşayan bir kadın. 60 yasında cok dinç, eşimin bir ablası var. Ablası evli bir de çocugu var. Ben evlenmeden ortalığı çok yıktım ileride olur olmaz senaryoları eşimin önüne döktüm birlikte yaşamam dedim. annesine bile yüzüne söyledim ileride de birlikte yaşamam asla diye. Yapım bellidir biraz dik başlıyım. Bunun için eşim bana zaten annem beraber yaşamak istemez öyle biri değil dedi hep. Allah var birlikte yaşama konusu yok. Hiç olmadı. neyse annesi ile çok uzak değiliz semt olarak.
Amaaaaa gel gelelim evlendikten sonra ne hastalığı bitti ne de nazı. Eşim hassas şak koşuyor. Bana istersen sen de gel ama yapını biliyorum diyor. mesela gidiyor ayda 1 hafta kalıyor ayrıca sık sık da gidiyor kalmalı olsun normal olsun.
Eşime ablanda var sen tek çocuk değilsin diyorum , annesinin kafası götürmüyormuş çocuğu o yüzden ablayı saymıyor annesi ille oğlum diyor :) Gidip onda da kalacakmış sık sık. bizim çocuğumuz yok düşünmüyoruz.. bunu da biliyor zaten.. çocuksuz çöpsüz üzümüz :)

Ben yanlış mı düşünüyorum? Eşini bırakıp her zaman kalmalı gitmesi normal mi? evlilik bu mu? ben kendimi çok yalnız hissediyorum.. gerçekten hasta olan insan oğlum kızım demez birini ister yanında ama yok illa oğlu.
Zaten ben dik başlıyım diye evlenmemizi hiç istemedi (dik başımda yüzüne beraber yaşamak istemem dememden ibaret asla saygısızlık etmedim) eşimin kimseyle evlenmesini istemiyordu yalnız olup onunla yaşamasını istiyordu. Eşim karantina başladı birkaç gün geçti vın gitti anneye ben evde yalnızım. ikimizde evden çalışıyoruz bilgisayarını falan da aldı götürdü. çok mutsuzum panik atağım tuttu bugün stresten ...
Sende kendi ailenin yanına git bu süreçte.neden yalnız kaliyonki

"Kayınvalideler oğullarını yolda görürlerse selam vermesinler" olabilir? Sonuçta artık evli bir erkek, sadece karısının selamını alabilir.

Ben diyorum en iyisi evlatlıktan reddetmek
Gelin beni dinleyin :D

Şey de olabilir, erkek ailesinden kız ailesinin kütüğüne kaydırabiliriz damadı.

Gelin beni dinleyin :KK70:

Yok o olmaz evlattıktan men edersen mal alamazlar unutma maddi konular söz konusu olunca evlatlık hakkı başlıyor :KK14:

Gelin beni dinleyin :KK70:

Elektra benden önce davranmış:KK24: Düğün, ev dizme, altın alma, torun bakma konularının ana sponsoru kim olacak?

Eşim çocuk istemiyor tanıştığımız günden beri ben ise çekimserim. Bunun da bazı zamanlar tartışmasını yaptım. Anneler yaşlanacak bakmamız gerekirse ben de çocuk yapar ona bakarım yaşlı bakacağıma diye çok söyledim. Bilmiyorum muhtemelen çocuk yapmayız

Bu yorumları biri bana yapsa, niyeti ne olursa olsun çok sert ve acımasız bulurum. Siz öylesiniz demiyorum, belki çok merhametli de olabilirsiniz ama böyle söylemlerle kendinizi başından beri yanlış ifade etmiş olabilirsiniz.

Bu kadar tavırlı olacağınıza gidip bir gün birlikte kalıp eşinizle dönebilirdiniz. Erkeklerin en safı bile konu anneye gelince korumacı oluyor. Sizin bu söylemleriniz onu bir hafta kalmaya, annesinin de sürekli oğlum da oğlum demesine, eşinizin çocuk istememesine sebep olmuş olabilir.

Siz dik başlı iseniz karşınızdakilerin de kendilerine göre silahları var ve sessiz sessiz kavgasız dövüşsüz istediklerini elde ediyorlar.

Back
X