yalnız kayınvalide ve sık giden eş

Bir kaç kişi beni haksız buldu..
Annesine gidip sık sık kalması haftayı bulması normal sanırım gerçekten haksızsam eleştiriye de açığım..
Dediğiniz gibi ciddi bir rahatsızlığı yoksa normal falan değil gibi her ay bir haftaya yakın kalması. Kadın aynı şekilde ayda bir hafta annesinin yanında kalsa bir sürü laf ederiz hep birlikte.

Verilen tepki çocukla ilgili yazdığınızda oldu.

Eşinizle konuştunuz mu bu kalma olayını? Gerçekten çok saçma.

Annesine gidip sık sık kalması haftayı bulması normal sanırım gerçekten haksızsam eleştiriye de açığım..
Bu konuda haksız değilsiniz, sadece yaşlı bakımı konusundaki söylemleriniz yanlıştı veya yanlış anlaşıldınız her neyse.
Adamın başından beri anneci olduğu belliymiş demek ki, keşke evlenip kendinizi yakmasaydınız. Adam sizinle evli gibi değil ki.

Bir hafta kalmasını kimse doğru bulmadı ama diğer düşüncelerin saçma geldi. Gidip görmesini bile aslında istemiyorsun anlaşılıyor kelimelerinden hem görünen hastalığı yok diyorsunda burada en son bu tavırda eşinin babası hakkında konuşan ve eşini yollamayan üyenin kayınpederi vefat etmişti

Dediğiniz gibi ciddi bir rahatsızlığı yoksa normal falan değil gibi ay bir haftaya yakın kalması.

Verilen tepki çocukla ilgili yazdığınızda oldu.

Eşinizle konuştunuz mu bu kalma olayını? Gerçekten çok saçma.
Sanırım biraz kendimi ifade edemedim cocuk konusunda.. Bakış açım asla baktırmak için cocuk yapmak değil.. buna da cok karsıyım..

Evet konustum kabul etmiyor bunun hata olduğunu, annesi hastayım lafını kullandığı için normal görüyor. Sen de git bir yerlere diyor mesela.
Annene git arkadasına git falan diyor böyle hayat arkadaşlığı olmaz..

Eşinizin 1 hafta annesinde kalmasını bende normal bulmadım ki sizin deyiminize göre temizliğe yemeğe el sürmüyorsa ne diye gidiyor? annenin gerçekten ihtiyacı olsa amenna. sizi bezdirme politikası falan mı acaba çünkü mantıklı bir tarafı yok abla annesine daha faydalı olacakken illede oğlum demesi garip

Bence haklısınız hiç normal değil.Annesi hususi yapio gibi geldi bana da.

Eşinizin 1 hafta annesinde kalmasını bende normal bulmadım ki sizin deyiminize göre temizliğe yemeğe el sürmüyorsa ne diye gidiyor? annenin gerçekten ihtiyacı olsa amenna. sizi bezdirme politikası falan mı acaba çünkü mantıklı bir tarafı yok abla annesine daha faydalı olacakken illede oğlum demesi garip
Aynen öyle benim de tepki vermediğim konu tam olarak bu. Ben annesine dedim ki bizzat, temizliğe sakın kalkışmayın size her hafta bir yardımcı göndereyim dedim. Çok içten bir şekilde..
İlle de hayır istemem dedi.
Oğlu gidiyor da temizliği yemeği kendi yapıyor kadın.

Herkese selamlar..

Yaklaşık 1 senedir evliyiz. Kayınvalidem yalnız yaşayan bir kadın. Eşimin bir ablası var. Ablası evli bir de çocugu var. Ben evlenmeden ortalığı çok yıktım ileride olur olmaz senaryoları eşimin önüne döktüm birlikte yaşamam dedim. annesine bile yüzüne söyledim ileride de birlikte yaşamam asla diye. Yapım bellidir biraz dik başlıyım. Bunun için eşim bana zaten annem beraber yaşamak istemez öyle biri değil dedi hep. Allah var birlikte yaşama konusu yok. Hiç olmadı. neyse annesi ile çok uzak değiliz semt olarak.
Amaaaaa gel gelelim evlendikten sonra ne hastalığı bitti ne de nazı. Eşim hassas şak koşuyor. Bana istersen sen de gel ama yapını biliyorum diyor. mesela gidiyor ayda 1 hafta kalıyor ayrıca sık sık da gidiyor kalmalı olsun normal olsun.
Eşime ablanda var sen tek çocuk değilsin diyorum , annesinin kafası götürmüyormuş çocuğu o yüzden ablayı saymıyor annesi ille oğlum diyor :) Gidip onda da kalacakmış sık sık. bizim çocuğumuz yok düşünmüyoruz.. bunu da biliyor zaten.. çocuksuz çöpsüz üzümüz :)

Ben yanlış mı düşünüyorum? Eşini bırakıp her zaman kalmalı gitmesi normal mi? evlilik bu mu? ben kendimi çok yalnız hissediyorum.. gerçekten hasta olan insan oğlum kızım demez birini ister yanında ama yok illa oğlu.
Zaten ben dik başlıyım diye evlenmemizi hiç istemedi (dik başımda yüzüne beraber yaşamak istemem dememden ibaret asla saygısızlık etmedim) eşimin kimseyle evlenmesini istemiyordu yalnız olup onunla yaşamasını istiyordu. Eşim karantina başladı birkaç gün geçti vın gitti anneye ben evde yalnızım. ikimizde evden çalışıyoruz bilgisayarını falan da aldı götürdü. çok mutsuzum panik atağım tuttu bugün stresten ...
Kendi annemi gordum
O cocuklu kizda ben 😂
Guldugume bakma, bende kafama takiyorum evladi olarak
Suan erkek kardesim bekar 23 yasinda gorustugu bir kiz var ciddi dusunuyolar. Annemle altli ustlu oturma plani kuruyo kardesim. Aslinda annemin psikolojik baskisindan oyle istiyo. Ben istemiyorum annem kardesimin hayatina cok dahil'olmasini. Ayni sizin kv gibi ne hastaligi biter ne nazi ne kusmesi ne darilmasi..... Ohoooooo
Bende diyorumki bizde ev bakiyoruz ayni yerden alalim, bi ihtiyacin oldugunda bende gelirim. Hep ogluna yuklenme diyorum. Ben yuk olmam diyo. Ya yuk olmazsinda gelin adayi ayni senin gibi sikayetci olursa! Hakkida, hakkinda yani!

Sen evlenip yuva kurmusun artik bi aile olmusun. Esinin gidip orada kalmasi falan cok sacma
Kv duygu somurgusu yapiyodur

Sana net soyluyorum anneni veya babani arayz kat guzelce konussunlar. Yoksa kendiliginden bise degismez...

Demek istediğim bu değil elbette bakacağım işim gücüm devam ederse yardımcı da tutarım cok yakınıma taşınır .. Sadece eşime şunu demek istedim eşim cocugu zahmet gördüğü icin istemiyor ama ailesine bakabiliriz görüşü bu ben de eğer içimde birine bakmak varsa çocuk yapabilirim demek ki diye düsündüm
Adam cocuk ıstemıyorum demıs sızde kabul etmıssınız..
Benım rahmetlı esım ben cocuk ıstıyorum demıstı en basta sorumluluk benı hep korkutmustur..ama esım ıstedıgı ve bunu soyledıgı ıcın kabul etmıstım..
Istemedıgı bırseyı zorlayamazssınız adam bastan soylemıs sıze..
Evlenınce anasına gıtmez bende cocugu yaparım dedınız herhalde

Ayda 1 hafta kalması banada saçma geldi. Esinizin sık sık kontrol etmesi güzel ama annesi gerçekten hasta olmadığı sürece gidip 1 hafta kalması bilemedim, zaten yakınmışsınız.
Buarada sizde tamamen elinizi çekmesiniz sanırım, anlatiminizdan buz gibi bir insan canlandi gözümde. Nihayetinde yaşlı kadın size karsi tutumu nasil bilmiyorum ama arada size davet etseniz ya da sizde gitseniz yazik üzüldüm ya, bizlerde yaşlanacagiz ilerde..

Son düzenleme:
Adam cocuk ıstemıyorum demıs sızde kabul etmıssınız..
Benım rahmetlı esım ben cocuk ıstıyorum demıstı en basta sorumluluk benı hep korkutmustur..ama esım ıstedıgı ve bunu soyledıgı ıcın kabul etmıstım..
Istemedıgı bırseyı zorlayamazssınız adam bastan soylemıs sıze..
Evlenınce anasına gıtmez bende cocugu yaparım dedınız herhalde
hayır ben de cocuk istemiyorum zaten.. anasına gitmesin demiyorum sadece samimi bir kadınsa öz kızının yardımı daha cok dokunur diyorum.. kaldı ki sık sık kahveye caya ben de giderim zaten

Kendi annemi gordum
O cocuklu kizda ben 😂
Guldugume bakma, bende kafama takiyorum evladi olarak
Suan erkek kardesim bekar 23 yasinda gorustugu bir kiz var ciddi dusunuyolar. Annemle altli ustlu oturma plani kuruyo kardesim. Aslinda annemin psikolojik baskisindan oyle istiyo. Ben istemiyorum annem kardesimin hayatina cok dahil'olmasini. Ayni sizin kv gibi ne hastaligi biter ne nazi ne kusmesi ne darilmasi..... Ohoooooo
Bende diyorumki bizde ev bakiyoruz ayni yerden alalim, bi ihtiyacin oldugunda bende gelirim. Hep ogluna yuklenme diyorum. Ben yuk olmam diyo. Ya yuk olmazsinda gelin adayi ayni senin gibi sikayetci olursa! Hakkida, hakkinda yani!

Sen evlenip yuva kurmusun artik bi aile olmusun. Esinin gidip orada kalmasi falan cok sacma
Kv duygu somurgusu yapiyodur

Sana net soyluyorum anneni veya babani arayz kat guzelce konussunlar. Yoksa kendiliginden bise degismez...
Benımde oglum var ben ıstemezdım yakın olmasını gelın surat asar ınsanın zoruna gıder

Eşim çocuk istemiyor tanıştığımız günden beri ben ise çekimserim. Bunun da bazı zamanlar tartışmasını yaptım. Anneler yaşlanacak bakmamız gerekirse ben de çocuk yapar ona bakarım yaşlı bakacağıma diye çok söyledim. Bilmiyorum muhtemelen çocuk yapmayız
Bu kadar " bakmam da bakmam" tutturmanız çok ilginç
İnsanız kalbimiz merhametimiz var
Ne demek bakmam
Bir de anneler diyorsunuz yani sizinki de işin içinde
3 evlat büyütüyorum şu sözü duyana kadar ölsem daha iyi
Elbette ki bana baksınlar diye büyütmüyorum
Herkes yerinde sağ olsun
Ama yani hastalandigimda bir bardak suyumu da versin isterdim
Cidden bana çok kötü kalpli geldiniz
Bunca yüksekten atıp tutarken o sözlerden biriyle sınanmayin inşallah ne diyeyim

Back
X