yalnız kayınvalide ve sık giden eş

Ben en başında böyle dik olmasaydım benden hizmette beklenecekti yemekte temizlikte ben ilk zamanlarda bunun önünü kestim ondan memnun değiller benden. Keyfimden olacağına varsın kötü olayım dedim bu arada benim annemde yalnız babam yok. Annem hiç onun gibi değil gelse bile bir kaç saat oturur gider nadiren
Oldu olacak sen de annene git ?
hiç evlenmeseydiniz ?
Gerçeğe dönersek bence sen de eşin gelince annene git ve kal ,
Eşin anlasın nasıl saçma bir şey yaptığını , şuan sen de hastasın (panikle atak ) senin de eşine ihtiyacın var , hadi gitmişken bir gece kalsın eşin de bir hafta da ne demek oluyor ? Annesi sürekli bakıma muhtaç biriyse eşin senin yanında iken nasıl hallediyor kadın ?

Çok uzun oldu konu sahibi kusura bakmayın. Ama daha söyleyeceklerim var annelerine çok düşkün ve bağlı erkek kuzenlerim var. Günde 4_5 kez tlf ile anneyi ararlar. Hafta sonu mutlaka gider anneyle kahvaltı ya da yemek organizasyonu yaparlar ama hepsi de dönüp evlerine giderler bir kaç saat sonra. Anne can'dır ilgilenilir, sevilir, sayılır, alışverişleri yapılır ama olağan üstü bir durum yoksa bir erkek olarak aynı şehirde eş yalnız bırakılıp da günlerce anne ile yaşanılmaz. Anneyle yaşamayı tercih ediyorsa da evlenmemek gibi bir seçenek vardır. Anne yalnız kalamıyorsa yanına yatılı yardımcı tutulur hatta bir amca ile evlendirilebilir. Yahu bizim büyüklerimizin asla böyle anormal talepleri olmazdı ve izin verilmezdi eşi yalnız bırakmaya filan! Eşinizle konuşup bu konuya makul ve mantıklı bir çözüm bulun bence Hoppa

Yıldırma politikasi olabilir mi? Oglu hep onda. Gelin de kocasının hasretine dayanamayip hadi gelin bir çatıda buluşalım diyecek.
Benimle pek rahat edebileceğini de sanmıyorum derli toplu anaç biri değilim hizmet etmem mesela evden calıstığımız icin de yemek olayımız genelde cabuk yenecek yemekler düzenimiz pek yoktur. temizlikte pek yapmam ev kücük 1+1 kıyafetlerimiz öyle derli toplu değildir. askıdan alıp giyeriz desem yeri..
Beni de bilir pratik anaç biri olmadıgımı bence esas yük beni görür birlikte yasasak bu kız hicbir sey yapmıyor der :-)

Yukarıda bir abla çok güzel özet geçmiş. Anne yatalak değil tamam aynı semttesin her gün uğra am eşini evde bırakıp da 1 hafta kalmak çok saçma. Üstelik annenin ciddi bir hastalığı yok oğluna düşkünlükten başka. Ki bir torunu varmış sadece 1 çocuk tek başına ne kadar gürültü çıkarır? Ki çıkarsın anneanne ciddi bir hastalığı yoksa nasıl canının canından rahatsız olurda kızının gelmesini istemez. Kk sayesinde çok değişik karakterli insanlar tanıyoruz. 🤔
torun olayına cok ama cok dik kızının gözleri hep doluyor bu durumdan. asla da bakmam bana mı güvendin yaparken deyip durmus torunu doğdugu zaman (durduk yere ortada konu yokken) sakın bana bırakma asla demiş (bakmak zorunda değil ama 1 saat bile mesela torununa bakmıyor kızı iş görüşmesine vs gittiğinde bile kızı komsuya bırakıyor evler yakın).. Asıl benden de dik bir kaynanam var.. :)

Anacığım sende meydanı çok boş bırakmışsın! Kocanla bi iki gidip işveleşip cilveleşsen :KK31::KK31::KK31:canım sıkıldı diyip müzik açsan, rahatını bozacak şeyler yapsan, emin ol sizi fırça sapıyla kovalar :KK70:oğlundan bile vazgeçer

Anacığım sende meydanı çok boş bırakmışsın! Kocanla bi iki gidip işveleşip cilveleşsen :KK31::KK31::KK31:canım sıkıldı diyip müzik açsan, rahatını bozacak şeyler yapsan, emin ol sizi fırça sapıyla kovalar :KK70:oğlundan bile vazgeçer
malesef kocam ailelerin yanında yakın davranan biri değil :) mesela cinsellik sıfır evde biri varken.. hele de annelerimizden biri varken. kardes kardes uyuyor, ses gider diye :D benden daha takıntılı..
Kendi evimizde hiçbir sorun yok herşey tıkırında :D

Anasının gözü kayınvalide yi bende görün kızlar :KK49:Tez yazarım bu konuda teeeez 🤓 geçen sene kayınvalidenin süpürgesi bozulmuş; tamire vermişler 1 ay da falan gelmiş herhalde. 15 gün sonra eşim gelmiş, bizim süpürgeyi anneme götüreyim evi süpüreceğim dedi😳 Nöööö demişim boş bulunarak. Kızı ile evleri karşılıklı apartman, kızı evinden çıkıyor 1.5 dakika sonra annesinde ve bu kız 24 saat anasında yaşayan, sadece onların parasını yiyen, çocuğuna baktıran evine sadece uyumaya giden bir tip. Dikkatinizi çekiyorum, o gelip süpürmüyor, benimki süpürecekmiş. Gönderdimmi hayır 😁

malesef kocam ailelerin yanında yakın davranan biri değil :) mesela cinsellik sıfır evde biri varken.. hele de annelerimizden biri varken. kardes kardes uyuyor, ses gider diye :KK70: benden daha takıntılı..
Kendi evimizde hiçbir sorun yok herşey tıkırında :KK70:
Tatlım bişey olmasına gerek yok. Sen tabiri caizse fingirdeş. Kaynanin gözüme batacak şekilde. O odada yokken bi şeyler konuş cilveli cilveli kahkahalar at eminim gıcık olur oğluna

Anasının gözü kayınvalide yi bende görün kızlar :KK49:Tez yazarım bu konuda teeeez 🤓 geçen sene kayınvalidenin süpürgesi bozulmuş; tamire vermişler 1 ay da falan gelmiş herhalde. 15 gün sonra eşim gelmiş, bizim süpürgeyi anneme götüreyim evi süpüreceğim dedi😳 Nöööö demişim boş bulunarak. Kızı ile evleri karşılıklı apartman, kızı evinden çıkıyor 1.5 dakika sonra annesinde ve bu kız 24 saat anasında yaşayan, sadece onların parasını yiyen, çocuğuna baktıran evine sadece uyumaya giden bir tip. Dikkatinizi çekiyorum, o gelip süpürmüyor, benimki süpürecekmiş. Gönderdimmi hayır 😁
E bi zahmet yanııı. Çin olmuş adam çarpacak

Herkese selamlar..

Yaklaşık 1 senedir evliyiz. Kayınvalidem yalnız yaşayan bir kadın. 60 yasında cok dinç, eşimin bir ablası var. Ablası evli bir de çocugu var. Ben evlenmeden ortalığı çok yıktım ileride olur olmaz senaryoları eşimin önüne döktüm birlikte yaşamam dedim. annesine bile yüzüne söyledim ileride de birlikte yaşamam asla diye. Yapım bellidir biraz dik başlıyım. Bunun için eşim bana zaten annem beraber yaşamak istemez öyle biri değil dedi hep. Allah var birlikte yaşama konusu yok. Hiç olmadı. neyse annesi ile çok uzak değiliz semt olarak.
Amaaaaa gel gelelim evlendikten sonra ne hastalığı bitti ne de nazı. Eşim hassas şak koşuyor. Bana istersen sen de gel ama yapını biliyorum diyor. mesela gidiyor ayda 1 hafta kalıyor ayrıca sık sık da gidiyor kalmalı olsun normal olsun.
Eşime ablanda var sen tek çocuk değilsin diyorum , annesinin kafası götürmüyormuş çocuğu o yüzden ablayı saymıyor annesi ille oğlum diyor :) Gidip onda da kalacakmış sık sık. bizim çocuğumuz yok düşünmüyoruz.. bunu da biliyor zaten.. çocuksuz çöpsüz üzümüz :)

Ben yanlış mı düşünüyorum? Eşini bırakıp her zaman kalmalı gitmesi normal mi? evlilik bu mu? ben kendimi çok yalnız hissediyorum.. gerçekten hasta olan insan oğlum kızım demez birini ister yanında ama yok illa oğlu.
Zaten ben dik başlıyım diye evlenmemizi hiç istemedi (dik başımda yüzüne beraber yaşamak istemem dememden ibaret asla saygısızlık etmedim) eşimin kimseyle evlenmesini istemiyordu yalnız olup onunla yaşamasını istiyordu. Eşim karantina başladı birkaç gün geçti vın gitti anneye ben evde yalnızım. ikimizde evden çalışıyoruz bilgisayarını falan da aldı götürdü. çok mutsuzum panik atağım tuttu bugün stresten ...
Evlenmemeliymis o adam arada sen yanmışsin

Ben buna isim koydum
Duygusal ensest.

Sşze katılıyorum. Eşimi kaybetmiş belki eşi ile tam Bi duygusal bag kuramamış kadınlarda oğlunun hayatındaki birinci kadın olma oğlunu her sekilde etkileme manipüle etme davranışı olabiliyor.

Bir de ana hakkı diye bişey var bunu da evirip ceviri kullanıyorlar. Evet ana hakkı var da yuva dağıtmak da var işin ucunda. E iş boşanmaya giderse de gelin huysuz de at sucy askasına. Bu konuda toplumumuz cok iki yüzlü. Ahlaki ve toplumsal degwrleri tam da bu noktada hwrseyi yaslı anne lehine kullanıyorlar. Yazık.
Duygusal ensestte agar oldu bence
Vallahı bızım ülkemızde gecmıste cogu analar boyle ne yapalım
Erkek cocugu daha cok el ustunde tutulur
Olgun davranmak cogı zaman gelınlere dusuyor
Benım evlılıgımde bu sekıldeydı
Kayınvalıde gorumce sıkıntısı yasadım
Belkı onlar kadar ogullarını dusunmıycemı ılgılenmıycemı
Yada aralarını bozacagımımı dusunduler
Ne dusunduklerını bılemoyorsunkı
Dunyanın en ıyı gelınıde olsan cogu zaman sabıt fıkırlıler
Toplumumuzun kultur alt yapısı yasam tarzı hayata bakısı
Aılemle yasayan bır genc kızken anne ve babamı olgun karsılamak zorundaydım
Evlenınce esımın aılesı
Artık evlıler bız onlara olumlu sekılde destek olalım vb gıbı dusunmuyorlar
Ve ınsan yasadıkca olgunlastıgı ıcın
Surtusmelere maruz kalıyor

Duygusal ensestte agar oldu bence
Vallahı bızım ülkemızde gecmıste cogu analar boyle ne yapalım
Erkek cocugu daha cok el ustunde tutulur
Olgun davranmak cogı zaman gelınlere dusuyor
Benım evlılıgımde bu sekıldeydı
Kayınvalıde gorumce sıkıntısı yasadım
Belkı onlar kadar ogullarını dusunmıycemı ılgılenmıycemı
Yada aralarını bozacagımımı dusunduler
Ne dusunduklerını bılemoyorsunkı
Dunyanın en ıyı gelınıde olsan cogu zaman sabıt fıkırlıler
Toplumumuzun kultur alt yapısı yasam tarzı hayata bakısı
Aılemle yasayan bır genc kızken anne ve babamı olgun karsılamak zorundaydım
Evlenınce esımın aılesı
Artık evlıler bız onlara olumlu sekılde destek olalım vb gıbı dusunmuyorlar
Ve ınsan yasadıkca olgunlastıgı ıcın
Surtusmelere maruz kalıyor
Benimki oğluna cıplak masaj yapıyordu ben bu ne dedim eşim dedi ki anne oğul arasında olabilir. Benim be kültürüm ne de yetişme tarzında var bu. Benim annem değil de babam bana cıplak halde sırtım masaj yapsa sen kusmaz mıydın dedim. Ne demek istediğimi anlamadı. Ben mi ilginc planım bilmiyorum.

Benim de abilerim var kuzenlerim var hiç boyle Bi anne ogul ilişkisi görmedim. Bir erkeğin sırtına krem sürükecekse eşi cagrılır yani annesi ben ben diye alamaz. Ya da evde Bi çok yer varken ogluna uykusu gelince Kv kendi yatagı gösterilmez (gündüz).
Hayır kayınvalidem in kızları da var onları kremlediğini onlarla sarılıp hemhal oldugunu inanın görmedim ama oğullarına ve özellikle de eşime Bi sacma sapan hallere giriyor. Sen yokken ben vardım gibisinden. Kv ile gelinin kategorisi aynı mı.

Benimki oğluna cıplak masaj yapıyordu ben bu ne dedim eşim dedi ki anne oğul arasında olabilir. Benim be kültürüm ne de yetişme tarzında var bu. Benim annem değil de babam bana cıplak halde sırtım masaj yapsa sen kusmaz mıydın dedim. Ne demek istediğimi anlamadı. Ben mi ilginc planım bilmiyorum.

Benim de abilerim var kuzenlerim var hiç boyle Bi anne ogul ilişkisi görmedim. Bir erkeğin sırtına krem sürükecekse eşi cagrılır yani annesi ben ben diye alamaz. Ya da evde Bi çok yer varken ogluna uykusu gelince Kv kendi yatagı gösterilmez (gündüz).
Hayır kayınvalidem in kızları da var onları kremlediğini onlarla sarılıp hemhal oldugunu inanın görmedim ama oğullarına ve özellikle de eşime Bi sacma sapan hallere giriyor. Sen yokken ben vardım gibisinden. Kv ile gelinin kategorisi aynı mı.
Ne dıyeceyımı bılemedım gercekten..
Kayınvalıdem yaslıydı rahmetlı oglu dızıne yatardı..oda basını oksardı..
Ne bılıym anne ogluna masaj yapsa namahrem olmuyo annelık vasfından dolayı..🙄

Ne dıyeceyımı bılemedım gercekten..
Kayınvalıdem yaslıydı rahmetlı oglu dızıne yatardı..oda basını oksardı..
Ne bılıym anne ogluna masaj yapsa namahrem olmuyo annelık vasfından dolayı..🙄
Evet kesinlikle olmaz ama mahiyetini münasebetsiz buluyorum. Eşinin oldugu ortamda eger sart olmayan (az bişey boynum tutuldu demişti. Hani insan beli tutulur kaza gecirir masajı vardır fizik tedavi görüyordur ameliyatlıdır vs bunları demiyorum. Gündelik bir ayy boynum sanki tutulmuş cümlesine binaen) birşey için kaynana koşturuyorsa rol calıyor demektir. Benim yasam görüşüm böyle satır aralarını da bu sekilde okuyorum.

Evet kesinlikle olmaz ama mahiyetini münasebetsiz buluyorum. Eşinin oldugu ortamda eger sart olmayan biraey için kaynana koşturuyor rol calıyor demektir. Benim yasam görüşüm böyle satır aralarını da bu sekilde okuyorum.
Herkesın hayat gorusu farklı tabı arkadasım
Cekememezlık olamazmı kosturmanın nedenı
Bızım toplumun aılelerınde olabılıyor bu garıp cekememezlıkler

Herkesın hayat gorusu farklı tabı arkadasım
Cekememezlık olamazmı kosturmanın nedenı
Bızım toplumun aılelerınde olabılıyor bu garıp cekememezlıkler
Demek istediğim su. Yani ben bazı spesifik seyleri anne evlat arasında bile olsa mecburiyet olursa normal buluyorum.
Ama ortam olusturup bahane ile rol çalmak Baska sey.
Zaten ben burada sunu dedi şunu yaptı diye anlatsam da boş. Bi söz vardır ne dendiği unutulur ne hissettirdiği unutulmaz diye.
Tuhaf Bi hale giriyor. Dediğim gibi aynı hale kızında girmiyor anlatabiliyor muyum.

Back
X