Yalnızım ve Üzgünüm

Siz biliyorsanız lütfen anlatın, aydınlanalım.

Evet, yalnız yaşıyorum. Belki de farkında olmadığım özgüven eksikliğimde vardır ama biri olsa iletişim kurabileceğimi düşüyorum, ne var ki şimdiye kadar kimsenin ilgisini çekmemiş olmak da gururumu kırmıyor değil.

Basma kalıp şeyler söylemek istiyorsanız elbette söyleyebilirsiniz ama bunun kime ne faydası olur?
Psikoloğa gitsem bana ne diyebilir ki diye düşündüğüm için gitmek bana anlamlı gelmiyor:)
Vücudum ahım şahım değil ama formda sayılırım, spor da bu yüzden pek cazip değil. Sağlık için yapmak lazım tabii ama bu aynı zamanda zaman ayırmak gerektiği anlamına geliyor.
Psikolog size sihirli değnekle dokunmuş gibi değiştirmez bir anda zaten , sizin düşünme şeklinizi değiştirir.Düşünme şekliniz değiştiğinde de hayata bakışınız değişeceği için hayattan keyif almaya başlarsınız.Hiçbir şey yapmak istemeyen , her şeyi gereksiz gören bir ruh halindesiniz ve normal değil bu haller.Psikolog desteği size iyi gelebilir.

Sadece başından biraz okudum.
Yanlış yerlerde yanlış insanlarla olmaktansa, onurlu, dürüst bir yalnızlık tercihimdir.
Üzülme asla.

amann be ya boşver dünyayı falan gez. Work and travel e katıl olmadı erasmus yap rahatla. Hayatına başka şekillerde hareket kat.
Ne çirkinler ne yakışıklı erkekleri kapıyor demek ki sen sosyal ve konuşkan değilsin gibi geldi bana..
Ayrıca klişe sözü söylemezsem catlarim ben buldum da ne oldu az önce konumda annesi babası diye diye dert yaniyordum.
Tam ben de bunu dicektim. Günlerdir ağlamaktan gözlerim şişti de, keşke yalnız olsaydım diye dert yandım

Merhabalar,

Ben yirmi sekiz yaşındayım ve şimdiye kadar hiç kimse ile bir ilişkim (erkek arkadaş/sevgili) olmadı, dahası ben bu durumu kafama çok takar oldum. Gün içerisinde, aklımda sürekli yalnız olduğum düşüncesi var. Akşam kafamı yastığa koyduğumda da "bir gün daha geçti gitti ve ben bugünü de yalnız biri olarak geçirdim" diye düşünüp duruyorum ve ne kadar acıdır ki bunu ne kadar süredir yaptığımı artık hatırlayamıyorum bile.

Şu anda öğrenimime devam ediyorum ve biliyorsunuz ki üniversitelerde, öğrenciler için, günlük yaşama kıyasla daha rahat bir yaşam var. Yolda yürürken el ele tutuşan çiftler görüyorum, onlar için sevinsem de benim yüreğim dağlanıyor, çok merak ediyorum nasıl bir duygu diye. Geçenlerde yalnızca yan yana yürümekte olan bir çift gördüm, ne el ele tutuşuyorlardı, ne birbirleri ile konuşuyorlardı, ne de birbirlerine bakıyordular, öylece usul usul yürüyorlardı, yalnızca yürümek olsa bile ne çok isterdim öyle huzurlu bir şekilde yürümeyi. Nitekim şimdiye kadar benim elimden hiç tutan olmadı, gözlerimin içine bakan hiç olmadı, beni sımsıkı saran biri hiç olmadı. Bırakın anlamlı bir durumu, en son ne zaman biri ile rastgele, bir şey alıp verirken vs., bir temas yaşadım onu da hatırlamıyorum.

Şimdiye kadar aklımdan geçen birkaç kişi oldu, hiçbiri ile iletişime geçme teşebbüsünde bulunmadım/bulunamadım. Yalnızca, uzunca zamandır aklımda olan son kişinin sosyal medya profilinde dolaşırken bir fotoğrafını yanlışlıkla beğenmem üzerine kendisi benimle iletişime geçti. Ben de “ok yaydan çıktı” diyerek kendisine durumu anlattım, ne var ki kendisi ilgilenmediğini belirtti. O istemedikten sonra benim yapabileceğim bir şey yoktu. Ben onca zaman hayaller kurmuşken, beni tanımak bile istemeyişine oldukça üzüldüm ama sanırım artık yavaş yavaş bu durumu da unutuyorum. Hatta, biraz abes olsa da, bana günaydın diyen kişiler için bile “acaba benden hoşlanıyor mu” diye kaldırıp koyar oldum.

Sosyal medya kullanmam; okuldan eve, evden okula gidip gelirim; yaşadığım şehirde yakın arkadaşım yok ki yakın arkadaşlarım da benim hakkımda bu konuları önemsemez; dersler dışında zaman ayırdığım bir etkinliğim yok ki buna zamanım da yok, dolayısıyla lütfen kursa yazıl, spora git (bunca zamandır ilgilenen olmadığına göre herhalde güzel sayılmam, dahası şimdiye kadar hiç iltifat eden de olmadı, ama kilom boyumun son iki hanesinden az), kulüp etkinliklerine katıl gibi önerilerde bulunmayın. Zamanım olsa dahi bu gibi ortamlarda aradığım nitelikte kişiler bulunmuyor.

Elimde olsa bu konuları hiç düşünmez, yalnızca öğrenimime odaklanırdım ama yapamıyorum. Lütfen “boş ver”, “aldırma”, “eğitimine odaklan”, “her şey olacağına varır”, “özendiğin şeyler hiç de öyle değil”, “ben yaşadım da ne oldu”, “bu gibi şeyler en ummadığın zamanlarda olur” vs. gibi basma kalıp telkinlerde bulunmayın. Açıkçası bu düşüncelerimi sizinle paylaşmamdaki amaç nedir veya siz bana ne diyebilirsiniz ki hiç bilemiyorum ama nedense yazmak istedim.

Okuyup zaman ayırdığınız için teşekkür ederim, tavsiyeleriniz varsa bunları duymaktan memnun olurum.
Kendi kendini depresyona sokuyorsun ne gerek var demek ki doğru zamanda doğru İnsan çıkmamış henüz vakit gelmemiş gelince herşeyin kendiliğine gelişeceğini göreceksiniz sabır otu acıdır lâkin devası çok hoştur

Keşke nasıl olacağını bilebilsem. Zaman ayırsam dahi nasıl sosyal olunur bilmiyorum ki, kimse beni bir yere davet etmez, bu ortamlar nedir bilmem, dahası bu gibi ortamlarda nasıl davranılır ne yapılır onu da bilmem.
Ortamlara gitmediğiniz sürece oralarda nasıl davranılacağını da öğrenemezsiniz, doğal olun, hata yapar mıyım diye düşünmeyin ( patavatsızlık yapacak kadar da rahat olmayın ama) hepsi bu...

Kendi kendini depresyona sokuyorsun ne gerek var demek ki doğru zamanda doğru İnsan çıkmamış henüz vakit gelmemiş gelince herşeyin kendiliğine gelişeceğini göreceksiniz sabır otu acıdır lâkin devası çok hoştur
Teşekkürler.
Ortamlara gitmediğiniz sürece oralarda nasıl davranılacağını da öğrenemezsiniz, doğal olun, hata yapar mıyım diye düşünmeyin ( patavatsızlık yapacak kadar da rahat olmayın ama) hepsi bu...
"Ortamlar"dan kast ettiğiniz nedir?

bız bırsey yapamayız bırsey de dıyemeyız
sosyal ortamım yok onerıde bulunmayın dıyorsunuz sız kendınızı yalnızlastırmıssınız boyle 90 yasına kadar yalnız kalırsınız
ben esımı ıs ortamında tanıdım mükellefımdı benım
sosyal ortamda tanısırsınız arkadasınızın arkadası olur kuzenın arkadası olur kurstan okuldan işten olur
yanı sosyal cevreden olur
kımse kapınızı calıp evlılık geldı demez kı

Siz biliyorsanız lütfen anlatın, aydınlanalım.

Evet, yalnız yaşıyorum. Belki de farkında olmadığım özgüven eksikliğimde vardır ama biri olsa iletişim kurabileceğimi düşüyorum, ne var ki şimdiye kadar kimsenin ilgisini çekmemiş olmak da gururumu kırmıyor değil.

Basma kalıp şeyler söylemek istiyorsanız elbette söyleyebilirsiniz ama bunun kime ne faydası olur?
Psikoloğa gitsem bana ne diyebilir ki diye düşündüğüm için gitmek bana anlamlı gelmiyor:)
Vücudum ahım şahım değil ama formda sayılırım, spor da bu yüzden pek cazip değil. Sağlık için yapmak lazım tabii ama bu aynı zamanda zaman ayırmak gerektiği anlamına geliyor.

kusura bakmayın
okudum ve ıcım cekıldı
bence sız hayata bıraz baglanın neşe kazanın
sızın asıl sorununuz neşesızlık buda sızı yalnızlastırmıs
yanınızda kımse durmak ıstemez bu muhabbetle
sureklı bana bu soyledıgınızın faydası ne kıme ne faydası olur deyıp duruyorsunuz herkese
evet bızım sıze hıc bır faydamız olamaz ancak sızın kendınıze olur
yapabılecegımız bırsey yok
yapabıleceklerınızı soyledık ısınıze gelmıyor gecmıs olsun ne dıyelım

Anladığım kadarıyla dışarda arayamayacak kadar utangaç ve içe kspanıksın. Oturduğun yerden gelsinler istiyorsan İnternet arkadaş bulma siteleriyle dolu. Akıllı telefonlarda bizzat bu iş için geliştirilen uygulamalar var. Bu sitelerde bir sürü erkekle tanuşabikirsiAma bu tarz uygulamalarda genelde erkekler takılma derdinde olurlar. Eğer isteğin illa evlilik değil de sevgililikse bu uygulamaları dene. Tavsiye ederim. Ben çok kişiyle tanıştım netten.. burda önemli olan gardını alman ve kendini kullandırmaman..!!! Karşına çok çeşitli erkek çıkar.. çoğu uçkur düşkünü ve para yiyici tipler. Bunları seçip def etmen lazım..

bu tarz çok konu açılması bile bu sorunun çok yaygın olduğunu gösteriyor. yani yalnız değilsin.birini bulup sevgili olmak ya da evlenmek deveye hendek atlatmaktan zor hale geldi. çok sosyal, kendisiyle barışık insanlar bile bulamıyor. gerçekçi olmak gerekirse işiniz zor gibi kusura bakmayın.

Sosyalleşme seçeneğini elediğinize göre tek bir seçenek kalıyor geriye.

Çevrenizdeki komşu teyzelere akraba ablalara haber salın birileriyle tanıştırsınlar sizi.
Bu öneriye neden sıcak bakmıyorsunuz ki? Bence bir bakıma daha güvenli ve her şey net. Gurur yapacak bir şey yok, isteğiniz çok doğal ve yerinde.

Bu arada alıntıladım ama cevabım konu sahibine. Öneriyi beğendim.

Beğenmediklerine şans versen acaba beğendiğine dönüşür mü? Denedin mi bunu?

Aşk öyle şimşek çarpmış gibi olmuyor, daha önce de yazdım bunu. Görüp adamlarla karşılıklı birbirimize vurulmuyoruz. Zamanla, birbirini tanıdıkça gelişiyor bazı duygular.

Adamları göbeği var, kafası kel, işi yeterince iyi değil, kötü giyinmiş, arabası yok, evi kira, gözünün üstünde kaşı var diye eliyor çoğu genç hanım kızımız. Siz öylesiniz demiyorum, etrafta gördüklerim böyle.

Bu öneriye neden sıcak bakmıyorsunuz ki? Bence bir bakıma daha güvenli ve her şey net. Gurur yapacak bir şey yok, isteğiniz çok doğal ve yerinde.

Bu arada alıntıladım ama cevabım konu sahibine. Öneriyi beğendim.
Belki de bir ömür boyu beraber olacağım kişiyi ben seçmek isterim ya da benimle bir ömür boyu beraber olmak isteyecek biri tarafından bizzat merak edilmek isterim, öteki türlü ara bulucu kişilerin hayatını yaşıyormuş gibime geliyor ama o seçeneği tercih edenlere de saygı duyarım.

Belki de bir ömür boyu beraber olacağım kişiyi ben seçmek isterim ya da benimle bir ömür boyu beraber olmak isteyecek biri tarafından bizzat merak edilmek isterim, öteki türlü ara bulucu kişilerin hayatını yaşıyormuş gibime geliyor ama o seçeneği tercih edenlere de saygı duyarım.
Kusura bakma ama hic alakasi yok.Senin disarda ozenerek baktigin ciftlerin veya sevgililerin yarisi birbirlerini kendileri seçmis olsa bile, yarisida gorucu usulü birinin vesilesiyle tanismadir.Yoksa sevenler birbirini nasil bulsun?Bazen insanlar vesile olur bazen hayat getirir onune.Bu konuda yaklasimin yanlis bana kalirsa.Goruxu usulu de birbirini cok seven , cok mutlu olan insan var.Bütün ihtimalleri kapatmissin.Zamani gelince bulur seni vs.gibi yaklasimlarda bulunmayın demissin ama gercek böyle. Zamani gelmeden sen istesende hicbirsey olmaz.Kimisine erken gelir kimisine gec.Bnu bilemeyiz.Allah en kisa zamanda tamda sizin istediginiz gbi bir insan çıkarsın karsiniza.

Bende çok sorguladım ve fark ettim ki inancımı da sarsıyor bu kadar düşünmek bence bahar geldi komple 5 ay falan dışarı çıkmayın çünkü artık her yerde el ele çiftler olacak düşünme demiyorum çünkü elinde değil kader kısmet hiç demiyorum çünkü o da artık bana hikaye geliyor. Bence hiç sallama birini beğenirsen yürü sonuçta ne ünlüler eşlerine dm den ordan burdan yürüyerek buldu

Bende çok sorguladım ve fark ettim ki inancımı da sarsıyor bu kadar düşünmek bence bahar geldi komple 5 ay falan dışarı çıkmayın çünkü artık her yerde el ele çiftler olacak düşünme demiyorum çünkü elinde değil kader kısmet hiç demiyorum çünkü o da artık bana hikaye geliyor. Bence hiç sallama birini beğenirsen yürü sonuçta ne ünlüler eşlerine dm den ordan burdan yürüyerek buldu
Kahlofrida selam :) nasıl durumlar ? Var mı bi değişilik? En son hangi forumdasınız kuzucum beni de unutma , kaybetmişim bulamıyorum:((( öptüm

Kore dizilerine başlasana a4 kağıt :) bayılırsın...beni süper yapıyo..😍💞🥰😇🌼😌ruh haline de iyi gelecek gör bak romantiklerini seç yalnız;) bu arada nasibin varsa seni bulucaktır. Bulmuyorsa da eminim en hayırlısıdır. Ben buna çok inanıyorum. Evet ben de istiyorum hayatımın aşkını bulayım doğal olarak ama tevwkkül ediyorum eminim ki hayatımda ne oluyorsa benim için en hayırlısı. Senin serüveninde de boşluk olucağını sanmıyorum, o kalp dolacaktır mutlaka :)

Back
X