Yalnızım ve Üzgünüm

Sen değişmedikçe kimse sana yakınlık göstermez sanki çok soğuk konuşmayan herkesten uzak bir profil çiziyorsun, erkeklere farklı yaklaşımda bulunmalısın onlara bir şey sor
Sonra konu konuyu açar sohbet ortamı oluşur, veya bşr konuda yardım etmelerini iste rast gele veya birini gözüne kestir git sor, öyle uzak durma cesaretli bunu bir dene bakayım,
Aslında erkeklerde kızlardan korkuyor şimdi kıza birşey sorsak gemen sapık damgası yeriz diye veya taciz edildi diye kız gider bizi şikayet eder diye, kütüphanede bir sürü erkek vardır içinden birini seç yardım etmesi için ricada bulun
Yani gökten bir erkek kucağına düşmeyecek, sen cesaretli olmadığın sürece

Online okey oyna telefondan herkes tanışmaya çalışıyor . Sohbet kısmını kapatmadan okey oynayamıyorum resmen. Hemde resim vs koymadan bayan olduğunu anlayan yazıyor. Tamam orada çok gereksiz tipler de olabilir ama belki biraz konuşursan sevebileceğin biri çıkar karşına belli mi olur? Ben öyle online oyunlarda tanışıp evleneni çok duydum. Arkadaşların burada söylediği her şıkkı elemişsin bunu bir dene bence. Normal oyun oynicaksın kimse ismini bilmiyor resim koymak zorunda değilsin beğeni derdi yok cafeye gitmek zorunda değilsin gururunu kırıcı bişi de olmaz dene bence

Herkese tekrar merhabalar,

Bu konuyu açmamın üzerinden neredeyse bir yıl geçmiş olsa da benim duygusal hayatım da hiçbir değişiklik olmadı, hâlâ yalnız ve üzgünüm. Değişen bir şey varsa o da kendimle her baş başa kaldığımda aklıma gelen içinde bulunduğum duruma ek olarak devamına “Ben neden yaşıyorum?” sorusunu da kendime soruyor oluşum.

Gündelik yaşantımda ise kayda değer bir değişiklik oldu ve bir işe başladım. Burada edindiğim çevrede dikkatimi çeken biri var. Her ne kadar ben kendi değerlendirmemin bir önemi olmadığını düşünsem de bu kişinin hoş biri olduğu tezi sanıyorum ki iş yerinde diğer kişilerin de katılacağı bir önerme olur. Mustarip olduğum karşı cins ile iletişim sorunu yüzünden birçok kişi ile yakın bir ilişki kuramadığım gibi bu kişiyle de tanışmaktan öteye geçemedim. Başlarda bu kişinin hoş olduğu ve beraberinde çalıştığı gruptan ötürü çevresinden epey ilgi gördüğü, dolayısıyla benim kendisi hakkındaki düşüncelerimin onun için bir değeri olmayacağı düşüncesi ile onu fikrimden bir nebze de olsa uzak tutabiliyordum. Dahası, çalışma ortamımız aynı olmadığı için, her gün karşılaşmıyorduk ve dolayısıyla onu geri plana itmek daha kolay oluyordu. Şimdilerde ise üzerinde çalıştığı iş dolayısıyla benim çalıştığım bölgeye daha sık gidip gelir oldu ve onu gördükçe, sesini duydukça aklımı ondan alamıyorum. Konuştuğu zaman içimden susmasını diliyorum ki ben de işime odaklanabileyim aksi takdirde ağızından çıkacak bir kelime ile hakkında bir şey daha öğrenir miyim düşüncesi ile anlattıklarına istemsizce dikkat kesiliyorum. Muhtemelen içinde bulunduğum hâl nedeni ile kendisine çok fazla anlam yüklüyorum; onu hiç tanımamış olsaydım aklımı işime daha fazla verebilirdim. Sorun şu ki muhtemelen etrafındaki diğer kişilere istemsizce bakarken birkaç kere göz göze geldik ve bu durum neticesinde ben aklımı ondan daha fazla alamaz oldum. Şimdi bu durumda ne yapmalı? Aklımda bu düşünceler varken ben işime tam olarak odaklanamıyorum ve bu durum beni üzüyor. Onu aklımdan söküp atmak mümkün olsaydı muhtemelen bunu tercih ederdim ama böyle bir şey mümkün değil. Kendimi bir noktaya kadar dizginleyebilsem de yoğun etki altında bir noktadan sonra başarısız oluyorum. Denk geldiğimizde günaydın demediğim veya selamlamadığım birine (bir kere başımla selamlar gibi oldum tepki vermedi) birkaç kere göz göze geldik diye karşısına çıkıp “Hoş biri olduğunuzu düşünüyorum” da diyemem. “İsteyerek göz göze mi geliyoruz yoksa bazen baktığınız tarafta mı oluyorum?” diye de soramam. Tüm cesaretimi toplayıp karşına geçsem ne diyebilirim? Hadi diyelim niyetimi belli eden bir şey dedim ve uygun görmediğini belirtti ben bu kişi ile aynı ortamda nasıl çalışacağım? Aklımda bu gibi sorular varken ben ne yapayım?

Not: Ben yine önden tedbirimi alayım: çalıştığımız işler aynı değil dolayısıyla “Şu konuda bana yardımcı olur musun?”, “Bu nasıl yapılır?” vs. vs. gibi klişe sorularla diyalog kuramam. Kendisinin sosyal medya hesabı var ama benim yok, onun için hesap açıp “Bak ben şu kişiyim, seni de tanımak istiyorum” diye bir itirafta bulunmak da bana göre değil.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Yine A4kağıt ve yine onu yapamam bunu yapamam sizce ne yapabilirim temalı bir konu. Bir şey yapamazsın arkadaşım, anca uzaktan izlersin.

Bu arada genelde yeni olaylar için yeni konular açıyoruz. Alakasız konuları devam ettirmiyoruz bu şekilde.

Bence biraz dış görünüş olarak albenili ve ilgi çekici olmaya çalışın. Anladıgım kadarıyla klasik bir yaşantınız var. Yani makyaj yapmayan düz kadınsanız bunu değiştirin. Değişim iyidir. Hoş bazı erkekler de düz klasik kadınlardan hoşlanıyor. Yani her nasılsa tarzınız tam tersi olmaya çalışın yavaş yavaş. Sadece tavsiye

Kusura bakmayın dürüst olucam sevgilinizin olma ihtimali bu şartlar altında yüzde 1. Evlenme ihtimaliniz yüzde 5 o da görücü kabul ederseniz. Tavsiyem yok çünkü bütün tavsiyelere kendinizi kapatmışsınız.

Bu gibi ortamlar derken kafanızda nasıl bir ortam canlandı anlamadım ama klüp etkinliklerinin, sporun vs ortak özelliği her bölümden, her yaştan, her çeşit insanı içinde barındırması.
kesinlikle katılıyorum. çok sosyal insanlar bile bulamıyor günümüzde. bu modda bulsan ne olur. erkekler çok çabuk sıkılan yaratıklar. konu sahibinin bu şekilde ilişkisini devam ettirebilmesi de epey zor olurdu.

Bazı arkadaşlar deger görerek bir ilişki tadamamis sanıyorum çünkü sevilmek öyle büyük bir nimet ki ne müzik çikolata ne gezme tozma dolduramiyor yerini ergenliğe ilk adım atisimizdan itibaren başlıyor kkarsi cins çekimi ve ihtiyacı ve bunu başka şeylerle otelemek öyle zor ki.. ben 25 yasima dek elim erkek eline değmeden geldim ve hayattaki herşeyi deneyimledim paramı kazandım gezdim tozdum kariyer kurslarına katildim ama birşey hep eksikti.. evliyim şu an ve ruhum gönlüm doydu o hep birşey eksik hissi şükür ki yok oldu saclarinin oksanmasi tatlı iltifatlar ilgi ve cinsel doyum bunları bekarligimin hiçbir hazzina degisemem şu an Allah elimden almasın .. siz de size değer veren birilerine şans verin benim eşim çok yakışıklı değildi ama beni öyle sevdi ki şu an dünyanın en karizmatik erkeği .. kalbiniz ilk önce atmasa da karaktere fırsat verin tanıyın tanışın derim

kesinlikle katılıyorum. çok sosyal insanlar bile bulamıyor günümüzde. bu modda bulsan ne olur. erkekler çok çabuk sıkılan yaratıklar. konu sahibinin bu şekilde ilişkisini devam ettirebilmesi de epey zor olurdu.

Haklısınız, ben hep ilişkinin başlama kısmını düşündüm ama dediğiniz gibi başlasa devam etme ihtimali de çok çok düşük.

Belki de bir ömür boyu beraber olacağım kişiyi ben seçmek isterim ya da benimle bir ömür boyu beraber olmak isteyecek biri tarafından bizzat merak edilmek isterim, öteki türlü ara bulucu kişilerin hayatını yaşıyormuş gibime geliyor ama o seçeneği tercih edenlere de saygı duyarım.
Görüşlerin çok dar. Ben kendim seçtim tercih ettim , edildim. Sonuç aldatıldım. Nişanlımla görücü usulü tanıştık. Ne zaman istersek o zaman ciddiyete taşıdık. Aracılara fırsat vermedik karisamadilar evet istediler hatta aramız bozuldu arkadaşımla görüşmüyorum su an ama biz o sınırı çizdik.
Kadere inanmıyormuşsunuz, mucizelere de mi inanmıyorsunuz? nasıl tanistiginizdan ziyade kiminle tanıştığınız önemli.
Yalnız burdaki yorumlara katılıyorum meselenin hayatınıza birinin almak olduğunu sanmıyorum . Birçok aktiviteden hoşlanmam demissiniz. Öyleyse hayatınıza birini ne paylaşmak için almak istiyorsunuz? küçük basit mutluluklar büyük hisleri beraberinde getiriyorlar. Bazen kahkahalarla gülüyoruz nişanlımla. Bazen sessizce çay icip haber izlerken yorum yapıyoruz. Hayat tek düze gitmiyor. Ya kendiniz gibi birini bekleyeceksiniz ki insanlar genelde zittini arar gerçi ya da tabularınızı yıkmaya çalışacaksınız.

Öncelikle ilgilenip mesaj atan herkese teşekkür ederim, dahası geç cevap verebildiğim için de özür dilerim. Muhtemelen şimdi de herkese bir cevap yazmayacağım ama zaman içerisinde makul mesajları cevaplandırmaya çalışacağımı bilmenizi isterim.

Şimdi birincisi ınstagram kullanmamaniza saygı duyarım ama sizde kullananlara saygı duyun. Foto yuklemeyi - çaresizce ve sessizce ama bağırarak yedi düvele haykırmak - olarak görmüşsünüz. Çok ama çok dar görüşlü bi yaklaşık ki bana göre genel olarak düşünceleriniz dar görüşlü. Arkadaşımla güzel bir mekana gidip orada foto çekinip ınstagramda paylasmamin nesi çaresizlik ki güzel bir anı olarak görüyorum.

Şuan yakın arkadaşlarımdan birini sporda tanıdım. Gördüğümuzde her medeni ınsanlar gibi birbirimize merhaba derdik. Birgün baktım yüzü asik. Ne oldu canın sıkkın duruyor dedim. O gün spordan sonra bir yere gittik dertlestik ve samimi arkadaş olduk. Spor dışında kuaföre ya da yemek gezme gibi yerlere beraber gitmeye başladık

3 sene once yine bir cafeye gitmiştik bir kız arkadaşımla. Çapraz masamızda oturan 2 kız vardı. Istanbulun en iyi mekanlarından biriydi ama iki masa olarak klimayı actirmaya calsitik acmadiklar. Sonra birbirimize bakip sizde mi söylediniz v.s dedik baktık masamıza çağırdık. Çok tatlı bizim yaşlarda 2 kızdı. Beraber oturduk gezdik o gün arkadaş olduk ve hala arkadaşız.
Bunları arkadaşım da yok demissiniz ona nazaran yazıyorum.
Ben sizi yanlış anlamayın biraz yabani buldum. Yani spor yaparken mi konuscaz cafede otururken mi konuscaz v.s demeniz garip. Güzel.bir otelin spor salonuna kayitliydim genelde erkeklerde kızlarda birbilerine merhaba diyorlardık. Bir hareketi yanlış yaparsam herhangi bir erkek ya da kız bak lara bu şekilde aslında diye uyarıyordu.

Bir arkadaşım bir turda bir erkekle tanıştı. Çocuk yanına geldi açık açık numarasini istedi. Arkadaşım verdi ve evlendiler 2 sene once. Biriyle 1.5 sene süren bir beraberliğim olmuştu ve instagramdan tanışıp buluşmuştuk o şekilde olmuştu.
Instagamdan bir fenomeni takip ediyorum. Kız eşiyle tanışma hikayesini anlattı. Bir balikciya gitmis. O sırada şuan ki eşi masada onu görmüş ve tanışmak istemiş. O şekilde tanışıp evlenmişler.
Yani tüm kapıları kapatıp ben yanlızim demek garip. Ve zaman yok derken isterseniz herşeye zaman ayırabilirsiniz 👍
Sevgiler.

Elbette ki instagram vs. gibi sosyal medya araçlarını kullanan kişilerin seçimlerine saygı duyuyorum ama bu belirttiğim şeylerin geçersiz olduğu anlamına gelmez. Görünen o ki siz bu gibi araçları kullandığınız için yazdıklarımdan rahatsız olmuşsunuz dahası beni de “dar görüşlü” olmakla suçlamışsınız. Aslına bakarsanız düşüncelerimin dar görüşlülük kavramı ile pek bağlantısı yok ama doğru betimlemeyi kullanıp kullanmamış olmanızı pek önemsemiyorum nitekim bana yönelttiğiniz ithamların benim için pek bir değeri yok çünkü yaptığım değerlendirmeler bir anlık heyecanla birden ağzımdan çıkan şeyler değil, aksine uzun süreli gözlem ve irdelemelere dayanan, akıl ve mantık çerçevesinde yoğrulmuş gerçekçi ve dolayısıyla çoğu zaman muhatabını yaralayabilecek nitelikte olan ifadelerdir. Bu iddiamı doğrulayacak en basit örnek de bizzat yazdığınız mesajda bulunmaktadır: arkadaşınızla gittiğiniz o “güzel” mekânda fotoğraf çekip bunu internet ortamında alakalı alakasız kişilerle paylaşmanın kime ne faydası var? Ben söyleyeyim siz ve fotoğrafta bulunan arkadaşınız haricinde hiç kimseye en ufak bir faydası yok! Peki bunu neden yapıyorsunuz? Çünkü siz birilerinin orada o arkadaşınızla olduğunu bilmesinden haz alıyorsunuz nitekim içinde bulunduğunuz sosyal durum, sahip olduğunuz ekonomik yeterlilik gibi çeşitli faktörler sizi fotoğrafınızı gören diğer birçok kişiden üstün kılıyor. Lakin, arayışı içinde bulunduğunuz tek şey bu üstünlük hissi değil aynı zamanda siz beğenilmek ve onaylanmak istiyorsunuz, o yüzdendir ki fotoğrafı paylaştıktan sonra telefonu kapatıp kenara koymaksan her dakika başında fotoğrafınızı kaç kişinin görüntülediğini, kaç kişinin beğendiğini, beğenenler arasında kimlerin olduğunu kontrol ediyorsunuz. Siz ve sizin gibi pek çok kişi bu araçları kullanabilir, kullanmasının ardında yatan bu gerçekleri inkâr da edebilir, bu durum benim için hiçbir sorun teşkil etmez hatta tercihlerinizden dolayı saygı duyduğumu da söylerim ki aslında hissettiğim asıl hissiyatım umursamamaktır. Benim biraz önce belirttiğim gibi dürtülerim, ihtiyaçlarım yok. Ben kimsenin beğenisine veya onayına muhtaç değilim. Ben elimde bulunan imkanları diğer kişilerin gözüne sokma çabasında olamam. Ben bazılarımızın iyi bildiği ama işine gelmediği için görmezden geldiği görgüye dayalı, ahlaki ve medeni gereklilikleri benimseyerek samimiyetle hayatına uygularım.

Sanıyorum ki spor vs. gibi sosyal ortamlarda hemcinslerimizle tanışmak daha kolay, mesela siz aynı yakınlığı bir erkeğe gösterir miydiniz? “Yabani” yakıştırmanızı bir noktaya kadar kabul edebilirim çünkü iletişim problemimin olduğunun ben de farkındayım, hâl böyleyken ne yapılabilir onu merak ediyorum.

Turda tanışma durumu da ilginç, hani uygun olanı önce tanışıp arkadaş olduktan sonra yakınlık durumu kendiliğinden ilerliyorsa karşımızdaki kişiye ilgi duymalıydık. Mesela o arkadaşınız hiç kendine sordu mu acaba eşim gerçekten kültürel bir faaliyet amacıyla mı o tura katıldı yoksa “avlanmak” için mi, eğer öyleyse böyle kaç tura katıldı vs. diye? Ya da eşi ile orada tanışmaydı onun için daha “iyi” biri ile acaba ileride tanışır mıydı?

Tüm kapıları belki de bizzat ben kapatıyorumdur, bu konuda haklı olabilirsiniz, içinde bulunduğumuz durum aslında kendi tercihlerimizin bir sonucudur denir ama ben yalnız olmak istemiyorum ki…

İlginiz ve iyi dileğiniz için tekrar teşekkürler.

Konunuz çok ilgimi çekti. İlk yorumumu eski konu olduğunu fark etmeden yazmıştım. Bütün sayfaları okudum. 1 yıl olmuş ve siz tek bir adım ilerleyememişsiniz ve görünen o ki aradan 50 yıl da geçse siz yine aynı yerde olacaksınız. Yalnız olmak istemiyorum demişsiniz ama bunun için çaba göstermiyorsunuz. Sizinkisi sadece lafta. Bence bu durumu kabullenin, şikayet etmeyi bırakın. Kendinizi değiştirmediğini sürece hayatınıza birinin girmesi mümkün değil. Ne hayal ediyorsunuz mesela? Bir insan sizinle nerde nasıl tanışabilir? Ne diyebilir mesela bu süreç nasıl ilerler? Düşündüğünüzde nasıl bir cevap buluyorsunuz gerçekten merak ettiğim için soruyorum size en az 50 öneri gelmiş ve siz hiçbirini kendinize uygun bulmamışsınız. Sizin kendinize uygun bulduğunuz bir insanla tanışma yolu nedir?

Konunuz çok ilgimi çekti. İlk yorumumu eski konu olduğunu fark etmeden yazmıştım. Bütün sayfaları okudum. 1 yıl olmuş ve siz tek bir adım ilerleyememişsiniz ve görünen o ki aradan 50 yıl da geçse siz yine aynı yerde olacaksınız. Yalnız olmak istemiyorum demişsiniz ama bunun için çaba göstermiyorsunuz. Sizinkisi sadece lafta. Bence bu durumu kabullenin, şikayet etmeyi bırakın. Kendinizi değiştirmediğini sürece hayatınıza birinin girmesi mümkün değil. Ne hayal ediyorsunuz mesela? Bir insan sizinle nerde nasıl tanışabilir? Ne diyebilir mesela bu süreç nasıl ilerler? Düşündüğünüzde nasıl bir cevap buluyorsunuz gerçekten merak ettiğim için soruyorum size en az 50 öneri gelmiş ve siz hiçbirini kendinize uygun bulmamışsınız. Sizin kendinize uygun bulduğunuz bir insanla tanışma yolu nedir?

Arkadaş asosyalliğini çok kültürlülük, eğitimlilik, görgü vs arkasına saklamaya çalışan, kendi psikolojik problemlerini insanları ezerek karşısındakine (gerçek hayatta değil tabi ki sadece burada belki başka sanal ortamlarda) yansıtan, kronik sosyalleşme sorunları yaşayan bir kişilik benim çıkarımlarıma göre. Problemlerini kabul etmediği sürece de bir adım ilerleyemez.

Simdi canim ablacim ben de Instagram falan kullanmam, ilgimi gercekten cekmiyor oyle sosyal medyaya foto koyma gibi bir hobim falan da yok pesinen soyleyeyim bana da tepeden baktigin insanlar gibi tepden bakmaya kalkisma diye :bicak:

Ote yandan tabi ki sohbeti muhabbeti severim, arkadaslarimla takilirim eglenir gulerim. Sosyal hayati severim yani.

Sen diyorsun ki

- ilgi duydugun konudan hoslanan erkek olmaaaaaaz. Misal tiyatroya gittin, orda yanina oturan adam arada sohbet etmek kendini tanitmak istedi. Sen yazmissin ki kesin o benim kadar kulturlu degildir! konusmam bile. Bu durumda ortak noktan olan bir insani tanimicaksin bile.

- sporda olmaz diyorsun. Ben mesela luks bir spor salonuna gidiyorum, bana benzer sosyo-ekonomik sartlarda erkekler de uye yani ortak noktamiz var. Sen diyorsun ki o da olmaz. Yahu niye olmasin belki adamin muhabbetine bayilacaksin? Bana yaklasan bir abi oldu valla gayet kibar ve yakisikliydi, sana gore o da olmaz cunku o avukat ben muhendisim ya mesleklerimiz hic benzemiyor.

- sana gore isyerinde de olmaaaaaaaaaaz. Ben son 2 sevgilimi de isyerinde tanidim, ikisine de cilginca asik oldum. Teknik mesleklerde, ayni meslegi yapmak buyuk bir ortak taban sagliyor. Bu yuzden doktor-doktor evliligi gayet yaygin (bence) mesela.

Boylelikle dunya populasyonunun %90ini elemis oldun. Hobi yok, spor salonu yok, is hayati yok, hicbiri sana layik degil biri Instagrama foto atiyor bosbeyinli, oburu spor salonunda kari kiza yanasiyor gevsek, o kotu, bu ciddiyetsiz ... eee o olmaz bu olmaz kim olsun peki? Hicbir sans vermezsen insanlari nasil taniyacaksin?

Tamam duzgun insan bulmanin zor oldugunu ben de kabul ediyorum ama bu kadar karamasar bakarsan, aramazsan da nasil bulacaksin ki?

Arkadaş asosyalliğini çok kültürlülük, eğitimlilik, görgü vs arkasına saklamaya çalışan, kendi psikolojik problemlerini insanları ezerek karşısındakine (gerçek hayatta değil tabi ki sadece burada belki başka sanal ortamlarda) yansıtan, kronik sosyalleşme sorunları yaşayan bir kişilik benim çıkarımlarıma göre. Problemlerini kabul etmediği sürece de bir adım ilerleyemez.

Anladığım kadarıyla konu sahibi için çok kültürlülük ve eğitimlilik= üniversitede başarı, akademik kariyer anlamına geliyor. Aslında göreceli bir kavram kültürlü olmak. Bana göre her konu hakkında fikri, bilgisi, yorumu bulunan insan kültürlüdür. Bir önceki sayfada burcunu sorduklarında şimdi baktım demiş. Astroloji ilgimi çeken bir konu değil ama illa birileri bana burcumu sormuştur bende kerelerce cevap vermişimdir. Bir insanın bunu bu yaşına denk bilmemesi gerçekten tuhaf. Profilinde yazdığına göre yüksek lisans yapıyor ve İzmir’de yaşıyor. Bu kadar sosyal çevrede bu kadar asosyalliği gerçekten aklım almıyor. Bu konuyu bana bir başkası anlatsa gerçekten inanmazdım. Umarım konu sahibi problemlerini kabul edip onları çözmek için en kısa zamanda adım atar

Anladığım kadarıyla konu sahibi için çok kültürlülük ve eğitimlilik= üniversitede başarı, akademik kariyer anlamına geliyor. Aslında göreceli bir kavram kültürlü olmak. Bana göre her konu hakkında fikri, bilgisi, yorumu bulunan insan kültürlüdür. Bir önceki sayfada burcunu sorduklarında şimdi baktım demiş. Astroloji ilgimi çeken bir konu değil ama illa birileri bana burcumu sormuştur bende kerelerce cevap vermişimdir. Bir insanın bunu bu yaşına denk bilmemesi gerçekten tuhaf. Profilinde yazdığına göre yüksek lisans yapıyor ve İzmir’de yaşıyor. Bu kadar sosyal çevrede bu kadar asosyalliği gerçekten aklım almıyor. Bu konuyu bana bir başkası anlatsa gerçekten inanmazdım. Umarım konu sahibi problemlerini kabul edip onları çözmek için en kısa zamanda adım atar

Aahhhh be millet ne ziyan ediyor Izmir'de yasasam hemen ortamlara akardim:KK200: Harika bir sehir civil civil, yiyecek de super seyler var pastanelerde acaip seyle oluyor.

Asil ne yazcaktim burc demisken bu Izmirde cok iyi falcilar var yahu ben olsam kapardim bir kiz arkadasimi hemen damlardim:bicak:

Karşınıza sizin gibi biri çıksa nasıl vakit geçirmeyi düşünüyorsunuz ? 28 yaşındasınız şu hayatta şunu severim veya bundan keyif alırım dediğiniz bir durumunuz yok. Ortak bir paydanız olmadan biriyle ne konuşabilirsiniz , sadece iş mi ?. Sevdiğiniz , ben bunu yaparken keyif alırım dediğiniz şeyler neler?
Bu halinizle mutlusunuz .Öneriler de size ters geliyor , kulp buluyorsunuz. Yalnız kalmanız karşınızdaki kişinin ruh ve akıl sağlığı için en hayırlısı , böyle kalın.

Konu sahibi açısından dedim zaten kültür eğitim olayını. Benim fikrime göre de konu sahibi kültürlü ya da eğitimli değil, sadece okumuş.
Burcunu soracak bir arkadaşı bile yok, annesiyle bile oturup bir kahve fal muhabbeti yapmamış demek ki. Yazık, üzüldüm...

Öncelikle ilgilenip mesaj atan herkese teşekkür ederim, dahası geç cevap verebildiğim için de özür dilerim. Muhtemelen şimdi de herkese bir cevap yazmayacağım ama zaman içerisinde makul mesajları cevaplandırmaya çalışacağımı bilmenizi isterim.

Elbette ki instagram vs. gibi sosyal medya araçlarını kullanan kişilerin seçimlerine saygı duyuyorum ama bu belirttiğim şeylerin geçersiz olduğu anlamına gelmez. Görünen o ki siz bu gibi araçları kullandığınız için yazdıklarımdan rahatsız olmuşsunuz dahası beni de “dar görüşlü” olmakla suçlamışsınız. Aslına bakarsanız düşüncelerimin dar görüşlülük kavramı ile pek bağlantısı yok ama doğru betimlemeyi kullanıp kullanmamış olmanızı pek önemsemiyorum nitekim bana yönelttiğiniz ithamların benim için pek bir değeri yok çünkü yaptığım değerlendirmeler bir anlık heyecanla birden ağzımdan çıkan şeyler değil, aksine uzun süreli gözlem ve irdelemelere dayanan, akıl ve mantık çerçevesinde yoğrulmuş gerçekçi ve dolayısıyla çoğu zaman muhatabını yaralayabilecek nitelikte olan ifadelerdir. Bu iddiamı doğrulayacak en basit örnek de bizzat yazdığınız mesajda bulunmaktadır: arkadaşınızla gittiğiniz o “güzel” mekânda fotoğraf çekip bunu internet ortamında alakalı alakasız kişilerle paylaşmanın kime ne faydası var? Ben söyleyeyim siz ve fotoğrafta bulunan arkadaşınız haricinde hiç kimseye en ufak bir faydası yok! Peki bunu neden yapıyorsunuz? Çünkü siz birilerinin orada o arkadaşınızla olduğunu bilmesinden haz alıyorsunuz nitekim içinde bulunduğunuz sosyal durum, sahip olduğunuz ekonomik yeterlilik gibi çeşitli faktörler sizi fotoğrafınızı gören diğer birçok kişiden üstün kılıyor. Lakin, arayışı içinde bulunduğunuz tek şey bu üstünlük hissi değil aynı zamanda siz beğenilmek ve onaylanmak istiyorsunuz, o yüzdendir ki fotoğrafı paylaştıktan sonra telefonu kapatıp kenara koymaksan her dakika başında fotoğrafınızı kaç kişinin görüntülediğini, kaç kişinin beğendiğini, beğenenler arasında kimlerin olduğunu kontrol ediyorsunuz. Siz ve sizin gibi pek çok kişi bu araçları kullanabilir, kullanmasının ardında yatan bu gerçekleri inkâr da edebilir, bu durum benim için hiçbir sorun teşkil etmez hatta tercihlerinizden dolayı saygı duyduğumu da söylerim ki aslında hissettiğim asıl hissiyatım umursamamaktır. Benim biraz önce belirttiğim gibi dürtülerim, ihtiyaçlarım yok. Ben kimsenin beğenisine veya onayına muhtaç değilim. Ben elimde bulunan imkanları diğer kişilerin gözüne sokma çabasında olamam. Ben bazılarımızın iyi bildiği ama işine gelmediği için görmezden geldiği görgüye dayalı, ahlaki ve medeni gereklilikleri benimseyerek samimiyetle hayatına uygularım.

Sanıyorum ki spor vs. gibi sosyal ortamlarda hemcinslerimizle tanışmak daha kolay, mesela siz aynı yakınlığı bir erkeğe gösterir miydiniz? “Yabani” yakıştırmanızı bir noktaya kadar kabul edebilirim çünkü iletişim problemimin olduğunun ben de farkındayım, hâl böyleyken ne yapılabilir onu merak ediyorum.

Turda tanışma durumu da ilginç, hani uygun olanı önce tanışıp arkadaş olduktan sonra yakınlık durumu kendiliğinden ilerliyorsa karşımızdaki kişiye ilgi duymalıydık. Mesela o arkadaşınız hiç kendine sordu mu acaba eşim gerçekten kültürel bir faaliyet amacıyla mı o tura katıldı yoksa “avlanmak” için mi, eğer öyleyse böyle kaç tura katıldı vs. diye? Ya da eşi ile orada tanışmaydı onun için daha “iyi” biri ile acaba ileride tanışır mıydı?

Tüm kapıları belki de bizzat ben kapatıyorumdur, bu konuda haklı olabilirsiniz, içinde bulunduğumuz durum aslında kendi tercihlerimizin bir sonucudur denir ama ben yalnız olmak istemiyorum ki…

İlginiz ve iyi dileğiniz için tekrar teşekkürler.
Bence sen çok farklı bir ruhsun,sanata ilgin olabileceğini düşünüyorum fakat açığa çıkaramamış olabilirsin. Bence “avlanmak” için değil ruhunu doyurmak için nelerden hoşlandığını keşfetmelisin. Kitap okumayı seviyormuşsun, genelde kitap okuyan insanlar gözlem yapmayı da severler. Yeni insanlarla tanışma olayını gözlem yapmak için bir fırsat olarak düşünüp bunu gergin bir şey olmaktan çıkarabilirsin. Hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama büyük bir şehirdeysen boş beleş olmayan kitap kulüpleri var ya da yazarlık eğitimi bile alabilirsin. İnsanlarla tanıştıkça,konuştukça tıpkı bir kitap okuyormuş hissine kapılacaksın. Onları gözlemlemek,kitapta okuduğun değişik hayatları,farklı karakterleri canlı canlı deneyimlemek gibi bir şey. Ve sen bunu yaparken belki de hayatının aşkıyla karşılaşacaksın. Hem ilgi duyduğun ve hoşlandığın şeylerle ilgilendiğin için çevrende ona göre olacak bu sayede sevgilim dediğin insanla da ordan tanışabileceğin için pek çok ortak noktanız da olacak. Hayatın ne getireceği hiç belli olmaz. Sadece 1 şansımız var yaşamak için. Bunu da bazen sonu nereye gider diye düşünmeden tıpkı sims oynar gibi keyifle ve kendi isteğimize göre yaşamamız gerek. Eminim adım attıktan sonra her şeyi başarabilecek birisin. Zeki ve eğitimli biri olduğun yazdıklarından anlaşılıyor toplumun senin gibi insanları tanımaya da ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Belki bir sürü fikrin vardır,bunları insanlarla paylaşman seni de rahatlatır. Yani sözün özü sen kendin için bir şeyler yaparken karşına senin için biçilmiş kaftan olan o kişinin çıkması çok muhtemel.

Hem burada konu açıp yardım istiyorsunuz hem üstten üstten cevaplar veriyorsunuz insanlara.
Madem içinde bulunduğunuz durumdan memnunsunuz, böyle devam edin.

Hoşlandığınız beyle ilgili kimse tavsiye veremez size.
Adamla sevgili olsanız ne yapacaksınız onu da anlamadım zaten.
Gerçekten soruyorum, adamla ne yapmayı planlıyorsunuz? Ve adamın sizinle ne yapabileceğini sanıyorsunuz?
Yana yana oturup duvarları mı izleyeceksiniz bütün gün?

Dışarısı cıvıl cıvıl, hayattan keyif alan, hobileri olan, "ama bu kurguuu ben bunu izlemem, ama bu kurguuu ben bunu okumam" demeyen, "ayyii bundan ne keyif alıyorsunuz anlamıyorum cınımss" diyerek insanın ruhunu emmeyen insanlarla dolu.
Kusura bakmayın ama siz böyle devam ederseniz birileri hayatı yaşarken arkalarından bakmakla yetinirsiniz.
Hoşlandığınız beylerin arkasından da el sallarsınız.

Back
X