• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalnızım

Seni çok iyi anlıyorum 5 yıl yalnız yaşadım. Yalnızlık hissi böyle zamanlarda birde bayram seyran özel günlerde daha bir acıtır insanı. Şimdi 3 yıllık evliyim inan bana yalnızlığımı o huzurumu en azından umutlarımı hayallerimi çok özlüyorum. Yalnızlığını sevmeye gayret göster👍

Seni çok iyi anlıyorum 5 yıl yalnız yaşadım. Yalnızlık hissi böyle zamanlarda birde bayram seyran özel günlerde daha bir acıtır insanı. Şimdi 3 yıllık evliyim inan bana yalnızlığımı o huzurumu en azından umutlarımı hayallerimi çok özlüyorum. Yalnızlığını sevmeye gayret göster👍
Böyle söyleyenler beni çok şaşırtıyor. Yani neden o zaman herkes evleniyor, herkes anne oluyor. Yanlış anlamayın tepki anlamında yazmıyorum sadece merak ediyorum.

Konu sahibi endişelerini anlıyorum. Çok arkadaşım var gerçi ama hayatta kan bağı olarak anne babasından başka kimsesi olmayan biri olarak yalnızlığı çoğu zaman iliklerime kadar hissediyorum. Özellikle iç dünyamıza döndüğümüz karantina günlerinde sanırım ket vurduğumuz korkularımız ve endişelerimiz bir tık daha öne çıktı. Bende ki yalnızlık korkusu da aldı başını gitti..

Şimdiye kadar uzun süreli ilişkilerim de oldu, kısa flörtlerimde. Çok üzüldüğüm, ayrılıklar sonunda depresyona girdiğim ilişkilerde yaşadım ama hala sevmek, sevilmek, ait olmak hissini yaşamak istiyorum. Çünkü bana göre bu duygular, yurtdışına tatile gitmenin vehayut gitar, piyano kursuna gitmenin vereceği hazdan çok çok daha keyifli ve çok daha gerçekçi. Herkesin hayattan aldığı tat ve beklenti farklı işte. Ve bu yüzdendir ki; hadi artık evlenmiyor musun yaşın geçti diyenler kadar (sanki pazardan elma armut alacağız) boşverin evlenmeyin biz evlendik de ne oldu (boşanmak da bir seçenek) diyenlere gönül koyuyoruz.

Velhasıl bazı işler gerçekten kader kısmet, olmayınca olmuyor. Tabii bu demek değil ki saldım çayıra mevlam kayıra. Uzun mücadeleler sonucunda evlenen çiftleri görünce çabanın da önemi yadsınamıyor. Siz mücadelenizi verin, yeni ortamlara girin, eş dost akraba varsa evlenmek istediğinizi söyleyin. Kısmetin nereden geleceği hiç belli olmaz. Umarım bu forumda mutlu bir yuva kurup evlenmek isteyen tüm arkadaşların dilekleri gerçek olur.
Çok güzel bir yorum. Tamamen düşüncelerimi aynen dile getirmişsiniz. Ait olma hissi. Bu bence herşeyden daha da önemli.

Böyle söyleyenler beni çok şaşırtıyor. Yani neden o zaman herkes evleniyor, herkes anne oluyor. Yanlış anlamayın tepki anlamında yazmıyorum sadece merak ediyorum.
Bende kızıyordum yalnızlığımdan den vurunca delimisin ye iç gez eğlen diyenlere suratına bağırasım geliyordu niye evlendin o zaman diye. O zmn şöyle söyleyeyim.. Yalnızım diye evlenme önce yalnızlığını sev öyle evlen. Ben öyle Bi hata yaptım malesef.

Bende kızıyordum yalnızlığımdan den vurunca delimisin ye iç gez eğlen diyenlere suratına bağırasım geliyordu niye evlendin o zaman diye. O zmn şöyle söyleyeyim.. Yalnızım diye evlenme önce yalnızlığını sev öyle evlen. Ben öyle Bi hata yaptım malesef.
Özel değilse şayet; severek mi evlendiniz acaba? Bir de madem bu denli mutsuzsunuz neden boşanmıyorsunuz?

Özel değilse şayet; severek mi evlendiniz acaba? Bir de madem bu denli mutsuzsunuz neden boşanmıyorsunuz?
İşte böyle oluyo mutsuzsan niye boşanmıyosun diye soruyorlar bu seferde sana
Sen şimdi yalnızlığını şıp diye bitiremiyosan boşanmayıda şıp diye bitiremiyosun.
40 yaşıma kadar direndim. Ve evet severek evlendim ama olmayınca olmuyor yanlış seçim yapmışım.

Bana göre nedenler şöyle:
1. Cinsellik isteği. Çünkü toplumda cinsellik bir tabu.Çoğu kadın anca evlenince cinsellik yaşayabiliyor.
2. Anne olma isteği. Toplumda çok ünlü biri de olsan evlenmeden anne olamazsın. O yuzden evlenmen lazım.
3. Toplumda daha kabul görme isteği. Toplum için ideal bir kavram evlilik. Toplumda evli kadınlar daha statü sahibidir bekarlara göre. O yüzden annelik mükemmelleştirilir.
4. Yalnız kalma korkusundan dolayı. Ne kadar kendi paranı kazanıyor da olsan paralara sarılıp yatamazsın. Onlarla konuşamazsın.
5. Duygusal bağ isteği.
6. Biri tarafından koşulsuz sevilme ve kabul görme ihtiyacı.
7. Maddi ve manevi destek ihtiyacı.

8.Ve en önemlisi sevgi ihtiyacı. Evet bizi annemiz babamız; varsa kardeş abla abimiz de sever. Ama karşı cins tarafından sevilme ihtiyacı çok başka bir ihtiyaç. Bundan dolayı hangi yaşta olursa olsun kadınlar evlenmek ister.

Benim düşüncelerim bu.

Bana göre nedenler şöyle:
1. Cinsellik isteği. Çünkü toplumda cinsellik bir tabu.Çoğu kadın anca evlenince cinsellik yaşayabiliyor.
2. Anne olma isteği. Toplumda çok ünlü biri de olsan evlenmeden anne olamazsın. O yuzden evlenmen lazım.
3. Toplumda daha kabul görme isteği. Toplum için ideal bir kavram evlilik. Toplumda evli kadınlar daha statü sahibidir bekarlara göre. O yüzden annelik mükemmelleştirilir.
4. Yalnız kalma korkusundan dolayı. Ne kadar kendi paranı kazanıyor da olsan paralara sarılıp yatamazsın. Onlarla konuşamazsın.
5. Duygusal bağ isteği.
6. Biri tarafından koşulsuz sevilme ve kabul görme ihtiyacı.
7. Maddi ve manevi destek ihtiyacı.

8.Ve en önemlisi sevgi ihtiyacı. Evet bizi annemiz babamız; varsa kardeş abla abimiz de sever. Ama karşı cins tarafından sevilme ihtiyacı çok başka bir ihtiyaç. Bundan dolayı hangi yaşta olursa olsun kadınlar evlenmek ister.

Benim düşüncelerim bu.
Tespitleriniz harika... Zaten birçok yorumunuzu da doğru ve yerinde buluyorum belirtmeden geçemeyeceğim...

İşte böyle oluyo mutsuzsan niye boşanmıyosun diye soruyorlar bu seferde sana
Sen şimdi yalnızlığını şıp diye bitiremiyosan boşanmayıda şıp diye bitiremiyosun.
40 yaşıma kadar direndim. Ve evet severek evlendim ama olmayınca olmuyor yanlış seçim yapmışım.
Size boşanın demiyorum bu sizin bileceğiniz iş bu hususta kimseye ültimatom verecek haddi görmem kendimde ancak boşanmak sizin elinizde bunu net bir şekilde söyleyebilirim. Bekarlığım evliliğimden daha iyiydi deyince insan neden boşanmıyorsunuz diye de merak ediyor haliyle. Yani söyledikleriniz ile davranışlarınız tutarsız olunca en kötü evlilik yine de yalnızlıktan daha iyidir gibi bir şey çıkıyor ortaya.

Tespitleriniz harika... Zaten birçok yorumunuzu da doğru ve yerinde buluyorum belirtmeden geçemeyeceğim...
Teşekkür ederim. Çok incesiniz. Hoppa
Bende 33 yaşında bekar bir kadınım. Evet ilişkim var ama sonuçta daha evli değilim.
Bu konuyu kendi içimde irdeledim zamanında oradan cıktı bu tespitler..

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Çok incesiniz. Hoppa
Bende 33 yaşında bekar bir kadınım. Evet ilişkim var ama sonuçta daha evli değilim.
Bu konuyu ilişkim yokken kendi içimde çok irdeledim zamanında oradan cıktı bu tespitler..
Rica ederim.. 😉
Ben de bekarım... Hayatı akışına bıraktım artık, tek başıma keyif alabileceğim aktivitelere yöneliyorum. Düşünmemeye çalışıyorum. Hayatıma eşlik edecek beyefendinin daha zamanı varmış diyorum.. Ve kendimi her geçen gün ona daha yaklaşmış hissediyorum ve motive oluyorum... 🙏🏻
Sevgiler..

Rica ederim.. 😉
Ben de bekarım... Hayatı akışına bıraktım artık, tek başıma keyif alabileceğim aktivitelere yöneliyorum. Düşünmemeye çalışıyorum. Hayatıma eşlik edecek beyefendinin daha zamanı varmış diyorum.. Ve kendimi her geçen gün ona daha yaklaşmış hissediyorum ve motive oluyorum... 🙏🏻
Sevgiler..
En iyisini yapıyorsunuz.:KK66:
Konu sahibine de yazmıştım.
Benim hiç ummadığım anda oldu. Evet arada aklıma geliyordu. Ama akışına bıraktım. Olmazsa da ne yapalım diye düşünüyordum. Bu konuda düşünsel zorlayınca enerji bloke oluyor. Zamanında burada bir üye yazmıştı. Spiritüel bir konu. Isteyen tabi ki inanmayabilir ama ben inanıyorum. Hayatta neyi takıntı getirirsen ya o iş olmuyor ya da çok zor oluyor. O yüzden yokluk enerjisine girmemek lazım.

Evet zor bir durum. Yaşınız kaç bilmiyorum ama 30 ve üstü olunca toplumdaki ideal beklenti tavan yapıyor. Ama buna karşı koymak lazım. Bu konularda zorla olmuyor. Bence kabule geçmek lazım. Bu olumsuz olup umut kırmak değil. Vardır bir hayır diye bakmak. Umarım burada olan tüm bekar kadınlar gonullerine göre iyi evlilikler yaparlar. Umarım siz de iyi bir evlilik yaparsınız..

Benim hiç ummadığım anda oldu. Evet arada aklıma geliyordu. Ama akışına bıraktım. Olmazsa da ne yapalım diye düşünüyordum. Bu konuda düşünsel zorlayınca enerji bloke oluyor. Zamanında burada bir üye yazmıştı. Spiritüel bir konu. Isteyen tabi ki inanmayabilir ama ben inanıyorum. Hayatta neyi takıntı getirirsen ya o iş olmuyor ya da çok zor oluyor. O yüzden yokluk enerjisine girmemek lazım.

Evet zor bir durum. Yaşınız kaç bilmiyorum ama 30 ve üstü olunca toplumdaki ideal beklenti tavan yapıyor. Ama buna karşı koymak lazım. Bu konularda zorla olmuyor. Bence kabule geçmek lazım. Bu olumsuz olup umut kırmak değil. Vardır bir hayır diye bakmak. Umarım burada olan tüm bekar kadınlar gonullerine göre iyi evlilikler yaparlar. Umarım siz de iyi bir evlilik yaparsınız..
Güzel temennileriniz için teşekkür ediyorum. Herkesin gönlüne göre güzel bir evliliği olsun..

Size boşanın demiyorum bu sizin bileceğiniz iş bu hususta kimseye ültimatom verecek haddi görmem kendimde ancak boşanmak sizin elinizde bunu net bir şekilde söyleyebilirim. Bekarlığım evliliğimden daha iyiydi deyince insan neden boşanmıyorsunuz diye de merak ediyor haliyle. Yani söyledikleriniz ile davranışlarınız tutarsız olunca en kötü evlilik yine de yalnızlıktan daha iyidir gibi bir şey çıkıyor ortaya.
Teşekkür ederim evet tutarsızım

Bu olayı çok düşünmeyim diyorum ama ister istemez kafama takıyorum. Çünkü benim öyle akrabalarım filan da yok. Yani hiç kimsem yok. Yalnızlık korkusu beni mahvediyor. Bir ailem olsun, yuvam olsun istiyorum. Yaşım 36. Bugün birini tanısam ne zaman evlenicem ne zaman çocuğum olacak diyorum. Bu anne olamama korkusu da mahvediyor beni.

Bu olayı çok düşünmeyim diyorum ama ister istemez kafama takıyorum. Çünkü benim öyle akrabalarım filan da yok. Yani hiç kimsem yok. Yalnızlık korkusu beni mahvediyor. Bir ailem olsun, yuvam olsun istiyorum. Yaşım 36. Bugün birini tanısam ne zaman evlenicem ne zaman çocuğum olacak diyorum. Bu anne olamama korkusu da mahvediyor beni.

Kardeşiniz de yok mu? Sizi çok iyi anlıyorum. Evlilik kaderdir ve hani bir laf var ya Allah'tan ümit kesilmez diye, ümidinizi kesmeyin. Öte yandan, toplumda hiç evlenmemiş hanımlar da var önceki mesajımda bahsetmiştim. Bu da bir kader, bir imtihan. Olası bir yalnız yaşlılık durumuna karşı kendinize iyi bakın, iyi beslenin, spor yapın, para biriktirin yaşlılık günleri için iyi birikim yapın. Hiç evlenmeyeceksiniz demiyorum yanlış anlamayın, belki yarın biriyle tanışıp 3 ay sonra evleneceksiniz. Didem diye bir oyuncu kız evlendi dün ve 38 yaşında evlenmiş uzun süre yalnızım evlenemiyorum diye üzülmüş eşiyle altı ay içinde evlenmiş hayatın sürprizleri de olabiliyor demek ki, ama ihtiyatlı ve tedbirli olun ilerdeki olası yalnızlığa karşı.

Son düzenleme:
Tutarsız olmaktan hoşnut musunuz ? Yoksa bu durumdan rahatsız mısınız ? Tutarsız insanlar sizce toplumda ciddiye alınmalı mı ?

Bu sorularıma da tutarsız bir cevap mı vereceksiniz ? Bekliyorum
Yoo hiç hoşnut değilim
Toplumda hiç ciddiye alınmamamız lazım hatta dışlanmamız lazım siz neden bu kadar ciddiye aldınız beni.? . Hatta tutarsız insanlaraın yorumlarını ciddiye alarak vakit kaybetmemek lazım
Ne cevap vereceğim konusunda siz yargıya varmışsınız zaten. Cevaptan yeterince memnun kaldınızmı yoksa düzeltmelimiyim nasıl istersiniz?

Back
X