Durduk yere laf eden sizsiniz benceNiye durup dururken insanlara laf ediyorsun şimdi.herkes güzel bir ilişki ister yani.hem tavsiye, teselli istiyorsunuz hem de teselli ve tavsiye yollarını kapatıyorsunuz? Ee ne yapsın insanlar istiyorsunuz ki?

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Durduk yere laf eden sizsiniz benceNiye durup dururken insanlara laf ediyorsun şimdi.herkes güzel bir ilişki ister yani.hem tavsiye, teselli istiyorsunuz hem de teselli ve tavsiye yollarını kapatıyorsunuz? Ee ne yapsın insanlar istiyorsunuz ki?
çok net ve güzel açıklamışsınız teşekkür ederimYasla alakali degil demissiniz de konuyu okudukca aslinda tam da olarak yasla alakali demeye geldim çünkü yas aldikca bu tur seylerle barisik olmayı öğreniyorsunuz.
Hayatinizda birini istemeniz cok normal
Duygusal boşluk yaşamak da
Yalnizlikla barisik olsaniz bile insanin duygusal, fiziksel ve ruhsal ihtiyaçları vardir. Yani birini sevmek ve o kişi tarafindan sevildiğini hissetmek, sarılmak, kokusunu icine cekmek ve ruhen de kendini rahat ve mutlu hissetmek. Bunlarin hepsi normal ve her insanin ihtiyacı olabilecek seyler.
Bu evrelerden gecmis bir ablanız / büyüğünüz olarak şunu diyebilirim ki, bunları önemsizlestirmeye calismayin. Boyle yaparsanız kendinizden uzaklaşırsiniz. Tabii ki bununla bas etmek ve daha olurunda yasamak mümkün.
Şu an belki de birinin size "yanındayım, buradayım demesine, sinav stresindeyken "bu da geçecek, biraz daha sabret beraber atlatacagiz bu süreci " demesine ihtiyacıniz var. Bu cok normal ve kabul edilebilir bir sey.
Ne yapilabilire gelirsek, önceliğinizi belirleyin. Eger bu sinav onemliyse ona odaklanin. Ve ihtiyaciniz olan duygusal destegi siz kendinize verin. "Evet flower sen yapabilirsin, bu sinavi da atlatalim hele, ondan sonrasi rahat" gibi kendinizi motive edebilirsiniz.
Ben de sizin gibi kaliteli bir iliski yasamak istedigim için görüştüğüm kisilerle bir sure sonra olmuyor. 10 senedir de yalniz yasadigim için kendimle ilişkim konusunda cok düşündüm, uzerine calistim. En zor zamanlarda beni ayaga kaldiran yine kendi ic motivasyonum oldu baska care de yoktu zaten. O yuzden sizi anliyorum.
Sadece duygularinizi önemsizlestirme cabasini doğru bulmadigimi zaten dile getirdim diye düşünüyorum.
İnşallah arkadaş boyutunu geçersiniz o zaman o kişiyleBence kaliteli erkek yok değil ama az ve belli cevrelerde vardir diye düşünüyorum. Ben kendini yetistiren bir insanim ama cevremde gördüğüm ben buyum boyle kabul et kafasinda erkekler. Yani 10 sene önce tanidigim adam şimdi gelse yine ayni kisi hic bir gelisim emaresi yok bense cok degistim gelistim. O kisi bana cocuk gibi geliyor mesela.
Biraz da ailelerden kaynakli ve sorumluluklarla alakali. Mesela 40 yasina gelmis bekar ve ailesiyle yasayan bir erkekle bunun 20 yasindaki hali arasinda fark yok sadece yaş almislik var. Bununla beraber 40li yaslarda olup ne istedigini bilen olgun adamlar da var. Onlar da bizim gibi seçici oldugundan denk gelemiyoruzvar oyle bir arkadasim oradan biliyorum ama o da sadece arkadas
yani yok degil ama az.
Ahaha evet ben gençken de bunlar vardı. Elimiz alışveriş poşetleriyle dolu eve dönüyoruz zor taşıyoruz, arkadaşın telefonu çaldı diye kenara koşup bırakıyoruz elimizden. Çünkü girlinredle alışverişteydik de eve yeni geldik dese olmaz, telefonu açmasa ölecek hastalığıEvet bu tarz insanlar var cidden. Ütopik bir şeymiş gibi lanse ediyorlar sevgiliyi,evliliği. Arkadaş buluşmalarında sık sık sevgilisini arayıp nerede olduğuyla ilgili durum bilgisi vermeler filan, sevgilisiyle 2 saat konuşmasa olmaz çünküBunlar aşırı saçma geliyor bana da. Bu kadar hayatın merkezine konulmamalı. Ama karşılıklı sevgi güven olan bir ilişki isterdim tabiki de
Ayy aynı benim modumdaymışsınızzz. Yani herkes sevgilisiyle mutlu huzurlu olsun iyiliklerini isterim ama bu tarz şeyler bana da ergence geliyor. Bir yerden çıkıyoruz mesela, arayıp "hayatım biz çıktık otobüse bindik şimdi, sen napıyorsun" filan demeleri.Konuştuğu kişinin de işi oluyor kısa kesiyor, yoksa dakikalarca konuşacak insanlar var o arada. Arkadaşlarıyla insan her gün bir arada olmuyor. 2-3 saatlik dilimde de konuşmasalar olmazAhaha evet ben gençken de bunlar vardı. Elimiz alışveriş poşetleriyle dolu eve dönüyoruz zor taşıyoruz, arkadaşın telefonu çaldı diye kenara koşup bırakıyoruz elimizden. Çünkü girlinredle alışverişteydik de eve yeni geldik dese olmaz, telefonu açmasa ölecek hastalığıtabii bunların ayrıldığını söylememe gerek yok herhalde. Ama o zaman diyordum ki ya ben yaşlıyım ya bunlar ergenlikten çıkamamış.
Ben yedi yaş büyük erkekle evlendim de rahatladımAyy aynı benim modumdaymışsınızzz. Yani herkes sevgilisiyle mutlu huzurlu olsun iyiliklerini isterim ama bu tarz şeyler bana da ergence geliyor. Bir yerden çıkıyoruz mesela, arayıp "hayatım biz çıktık otobüse bindik şimdi, sen napıyorsun" filan demeleri.Konuştuğu kişinin de işi oluyor kısa kesiyor, yoksa dakikalarca konuşacak insanlar var o arada. Arkadaşlarıyla insan her gün bir arada olmuyor. 2-3 saatlik dilimde de konuşmasalar olmazAyrılma durumları normal çünkü ilişkiyi her dakika telefonlaşmak olarak görüyor taraflardan biri. Ben de sorguluyordum kendimi "benim ruhum mu öldü yoksa bunlar ergen filan mı" diye
![]()
Bence de erkeğin biraz daha büyük olması daha iyi. Şöyle daha iyi böyle daha uygun diye diye yıllar geçiyor orası da ayrı konuBen yedi yaş büyük erkekle evlendim de rahatladımtıfıllarla yürütemiyormuşum kafalar başka işliyormuş sonradan anladım
Aynı durum bende de var. Hem istiyorum hem de karşıma çıkan insanlarla uyumlu olamam diye düşünerek şans vermiyorum sanırım yalnızlığı sevmeye başladım bu şekilde mutluyum. Nasip dicez artık oluruna bırak takılma umutsuz da olma elbet olur sadece zamanı vardır.Merhaba arkadaşlar. 25 yaşındayım ve üniversiteyi 3 yıl önce bitirdim. Bu zamana kadar olacaksa doğru kişi olmalı diye düşünüp tanışmak isteyen kişileri tanıdığımda uyumlu olmadığımız için devam etmedim başlamadan bitirdim. Böyle olunca da bu zamana kadar sevgilim olmadı. Sırf sevgilim olsun diye uyumsuz kişilerle devam etmedim bunu mantıklı buluyorum ama artık neden olmuyor diye düşünmeye başladım. Yeni kişilere şans vermeye başladım ama olmayınca olmuyor yani. Flörtöz ya da o olmazsa bu, bu olmazsa şu modunda biri değilim , karşı cinsteki yaşıtlarım genel olarak böyle ya da ciddi düşünmeyen kişiler. Ya da bana denk gelmiyor bilmiyorum.
Sorunum şu ki bu duygusal boşluğu nasıl önemsizleştirebilirim ? Normalde umrumda değildi ama bu yıl canımı sıkmaya başladı. Buna ek olarak mesleki bir sınava hazırlanıyorum. Acabalarım nedenlerin bu sınav sürecimi de olumsuz etkilemesini de istemiyorum. Bu konuları akışa bırakmak nasıl oluyor tavsiyelerinizi bekliyorum
Yaşın daha genç neden acele ediyorsun demeyin çünkü herkesin bakış açıları ya da hayattan beklentileri farklı. Mesela 32 yaşındaki bir insan yalnızlığıyla mutlu olabilir ya da 25 yaşındaki biri uyumlu olabileceği biriyle karşılaşmak isteyebilir. Yaşla ilgili değil kişisel seçimler bence.
az çok anlaşılıyor zaten karşımızdaki kişinin yasam tarzı vs. bu durumda uyumsuzluğu farkediyoruz.,hayırlısıAynı durum bende de var. Hem istiyorum hem de karşıma çıkan insanlarla uyumlu olamam diye düşünerek şans vermiyorum sanırım yalnızlığı sevmeye başladım bu şekilde mutluyum. Nasip dicez artık oluruna bırak takılma umutsuz da olma elbet olur sadece zamanı vardır.
Uyumlu biri derken kastettiğim genel anlamda o zatenUyumlu birini aramak hatan. Evlilik niyetiyle gorusen ve anlayisli birini bulman yeterli.
Ben konunuzu okurken sinav stresinden duygusal olarak bosluga dustugunuzu dusunmustum benim yazdıklarıma da yuzeysel cevap verdiğinizi ve bu mesajlari da gorunce anladim gercekten ne istediginizi bilmiyorsunuz.Bence de erkeğin biraz daha büyük olması daha iyi. Şöyle daha iyi böyle daha uygun diye diye yıllar geçiyor orası da ayrı konu![]()
Sizin yorumunuz çok hoşuma gitmişti aslında. Çünkü yorumunuz genel olarak beni tarif etmişti. Teşekkür de ettim bu sebeple yorumunuza hatta. Neden böyle düşündünüz anlamadımBen konunuzu okurken sinav stresinden duygusal olarak bosluga dustugunuzu dusunmustum benim yazdıklarıma da yuzeysel cevap verdiğinizi ve bu mesajlari da gorunce anladim gercekten ne istediginizi bilmiyorsunuz.
Hayatınıza birinin girmesini istiyorsunuz ama kriterleriniz var. Elbette olmali ama sizinkisi garip yaşa da takmissiniz. Önce ne istediginize net karar verin, hayattan beklentiler de dahil.
Öyle yaşı buyuk olsun şundan da isterimle olmaz.
Insanlara sans vermek ve bazi seyleri de tolere edebilmek gerek.
Simdi yine kendimden örnek vereyim son konumda da bahsettim
Cogu erkek kadin ona uysun istiyor kendi uymak istemiyor. Ama oyle bir dunya yok. Siz de kafanizda her konuda mukemmel bir erkek ariyorsunuz baktiniz uymuyor iliskiye dönmüyor diye anladim. Biraz tanimak da gerekiyor ama acele etmeyin yasiniz genc ve şimdiden kendinizi 30 yaş üstü insanlarla kiyaslamayin henuz o yasa ve olgunluga gelemediniz çünkü.
Ama ben konuda ne istedigini bilmeyen, hosuna gitmeyen yorumlari da sallamayan birini gördüm. Önce kendiniz hayatinizla ilgili bir yol çizin siz kendinizle barisik oldugunuzda illa ki biri eslik edecektir
Biliyorum tesekkur ettiginizi ben kisisel algiladigim icin söylemedim sanirim hosunuza gitmedi ama ne istediginizi de cozemedim dedim. Yardimci olamadigimi dusundugum icin.Sizin yorumunuz çok hoşuma gitmişti aslında. Çünkü yorumunuz genel olarak beni tarif etmişti. Teşekkür de ettim bu sebeple yorumunuza hatta. Neden böyle düşündünüz anlamadım
Ne istediğimi biliyorum aslında ama istenilen şeyler bir anda olmuyor. Yaş konusunu da öyle genel anlamda söyledim yoksa illaki şu yaşta olsun diye bir kriterim yok. Karşılıklı uymak konusu da içime sinmemesi ya da hoşlanamamak anlamında. Olumlu hissetmediğim biriyle devam edemem ki
Amin inşallahBiliyorum tesekkur ettiginizi ben kisisel algiladigim icin söylemedim sanirim hosunuza gitmedi ama ne istediginizi de cozemedim dedim. Yardimci olamadigimi dusundugum icin.
Umarim hakkinizda ne hayirliysa o olsun
bence sen kesinlikle yeteri kadar etkilenmemişsin adayların hiçbirinden
etkilenmiş olsan uyumsuzluklar gözüne fazla batmazdı
oldurmak için uğraşırdın en azından buna meylederdin
bende zor etkilenen biriyim ve gerçekten etkilenmemişsem en ufak hatasında
bununla olmayacak diye düşünüp silmekte asla tereddüt etmiyorum
bu hayatta en fazla tolerans gösterdiğim insan gerçekten derin duygular beslediğim kişiydi
dünya kadar zıtlığa rağmen onunla olmak istedim ve oldum da
gerçek anlamda etkilenmek gerekiyor demek ki senin model kişiler için
Ne oluyor da bizim ülkedeki erkekler bu kadar iletişim kurmayı bilmeyen, kalitesiz, kadınlarla konuşmayı bilmeyen tipler oluyor ben de onu anlamıyorum.bizim 10 parmağınızı 10 marifet.maddi, manevi her türlü kendimizi gelistirebiliyoruz ama aynı şeyi niye erkekler yapamıyor acaba? Ülke kalitesiz desen, kadınlarda sorun yok.hâlden anlamayan hemcinsine anlatsan bazıları da ee sen de o kadar iyi değilsin demek ki sana iyisi gelmiyor diyor.gel de cinnet geçirme.![]()