- 26 Ocak 2015
- 88
- 59
- 88
- 37
- Konu Sahibi Haydegidelum1990
çok iyi laf yaa annenizi tebrik ediyorum...eren kız erini bulur duran kız yerini bulur
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
çok iyi laf yaa annenizi tebrik ediyorum...eren kız erini bulur duran kız yerini bulur
Zihniyete bak! Sizin gibiler işte evliliği zafer olarak görenler.Bence evlilik icin son düzlüge girmissin. Diger arkadaslar gibi yok illa evlenirsin, daha gencsin vs diyemeyecegim. Evlilik ve cocuk istiyorsan ve evlenmis olmak icin degil de severek evlenmek istiyorsan sen de bir seyler yap. Kismetin üstüne yagmasini bekleme. Cünkü bir yastan sonra evlilik de zor, kadinlar icin cocuk sahibi olmak da..
Ask bitiyor erkekteBunu bu forumda çok evli üyeden duyuyorum.
Neden ki?
Adam bir anda huy mu değiştiriyor?
Veya aileci mi oluyor?
Sebebini merak ediyorum.
Sizin gibiler de her seyi bildigini zannedenler! Okuma ve algilama yetiniz varsa mesajimda evlilik ve cocuk istiyorsaniz diye yazdim. Herkes evlenmek zorunda degil, cocuk yapmak zorunda da degil. Ama bunlari istiyorsa pek tabi yas kriterleri var. Burda tanisip hizla evlilik sürecine girenleri de evlenip hemen cocuk yapanlari da yerden yere vuruyorsunuz. Bir insanin tanismasi, evlilige karar vermesi, cocuk icin evliligini oturtmasi falan derken 5-6 yil zaman gecer. O da isteyince hemen hamile kalabilirse.. 30 yasinda bir kadindan bahsettigimize gore önünde cok da zaman olmadigini görmek icin matematik profesörü olmaya gerek yok.Zihniyete bak! Sizin gibiler işte evliliği zafer olarak görenler.
Konu sahibi sen bu tarz insanları dinleme. Sadece koca bulunca birey olduğunu sanan tipler bunlar. Kısmet bu işler. Sen ayaklarının üzerinde dur ve hayırlı olanı bekle. Hayırsız ve cahil! bir adamla olacaksa hiç evlenme daha iyi.
35 yaşındaki kadın hemen nine statüsüne girmez.Sizin gibiler de her seyi bildigini zannedenler! Okuma ve algilama yetiniz varsa mesajimda evlilik ve cocuk istiyorsaniz diye yazdim. Herkes evlenmek zorunda degil, cocuk yapmak zorunda da degil. Ama bunlari istiyorsa pek tabi yas kriterleri var. Burda tanisip hizla evlilik sürecine girenleri de evlenip hemen cocuk yapanlari da yerden yere vuruyorsunuz. Bir insanin tanismasi, evlilige karar vermesi, cocuk icin evliligini oturtmasi falan derken 5-6 yil zaman gecer. O da isteyince hemen hamile kalabilirse.. 30 yasinda bir kadindan bahsettigimize gore önünde cok da zaman olmadigini görmek icin matematik profesörü olmaya gerek yok.
Ben konu sahibini ya da bu yas civarinda olup ayni durumda olan hicbir üyeyi kirmak, rencide etmek icin o mesajlari yazmadim. Kirdiysam da kirdigim herkesten özür dilerim. Burasi bdv ve üyelerin dertlerine cözüm bulmak icin yaziyoruz. Bu tarz konulara “aman bosver acele etme”, “evlilikte ne var canim evlenme sen de” “bekarligin tadini cikar, hayatini yasa” vs vs yazanlara cok kiziyorum. Konu sahibi evlenmek istiyorsa bu tarz mesajlar hic de amaca hizmet etmiyor. Ozellikle bekarligin tadini cikar diyenler evliliklerinde ne yasadilar da bekarlik bu kadar kiymetli anlamiyorum. Esim benim oncelikle arkadasim. Gezeriz, tozariz, birlikte guzel vakit geciririz. Birbirimizi kisitlamayiz. 34 yasindayim, benden büyük olup evlenmek isteyen bekar arkadaslarim var. Belli bir yastan sonra evliligin ne kadar zor oldugunu onlardan görüyorum. Yillar önce reddettikleri teklifler icin sonra pisman oluyorlar. Cocuk mevzusuna gelince evet genc olup cocuk sahibi olamayan da yasca daha olgun olup kolay hamile kalan da var. Ama bu ihtimallerin sıklıgını herkes bilir. Velhasil kelam kizlar “evlenmek istiyorsaniz” oturup beklemeyin. Bir seyler yapin diyorum.35 yaşındaki kadın hemen nine statüsüne girmez.
Benim annem 30 yaşında evlenmiş.32de ben 37 yaşında kardeşim doğmuş.Tamamen normal yolla.
Tabi ki hamile kalamayanda vardır.
Ama 22 yaşında evlenip hamile kalamayan da var.
Oradaki mesajınıza gösterilen tepki " Son Düzlük" demeniz yüzünden.
Siz bunu bir hemcinsinize dememelisiniz.
Burada hiçbir konuda yaşı kaç olursa olsun kimse son düzlük lafını kabul etmez.
Etmemeli de.
Bizde yaşımızın farkındayız.
Ama bu yüzümüze pat diye sizin son demleriniz oldu oldu yoksa geçmiş olsun denmesini haklı çıkarmıyor.
Bu arada kimin ne olacağı belli olmaz bu hayatta.
O yüzden evli bile olunsa bekarlara empati kurulmalı.
Bu konularda kalp kırmamak lazım.
Belli bir yastan sonra evliligin ne kadar zor oldugunu onlardan görüyorum. Yillar önce reddettikleri teklifler icin sonra pisman oluyorlar. Cocuk mevzusuna gelince evet genc olup cocuk sahibi olamayan da yasca daha olgun olup kolay hamile kalan da var. Ama bu ihtimallerin sıklıgını herkes bilir. Velhasil kelam kizlar “evlenmek istiyorsaniz” oturup beklemeyin. Bir seyler yapin diyorum.
Neden söylediklerim anlasilmiyor acaba? Mesajimda “evlenmis olmak icin evlenmek istemiyorsaniz” diye yazmistim. Ben kimseye sevmedigi bir adamla evlenmeyi, her önüne gelene evet demeyi nasihat etmiyorum burada. Ama belli bir yastan sonra evlenemiyorum kaygisiyla yanlis kararlar alinabiliyor diyorum. Evet evlenmek icin bir seyler yapilabilir. Yagmur duasi yerine sosyal cevreyi genisletmek, yakinlarina evlenmeyi dusundugunu soylemek, internetten tanismak vs etkili olabilir diye dusunuyorum. Bu zamanda dogru insani bulmak, hatta ne yazik ki “insan” bulmak zor. Evde oturup kismet degilmis yerine kismetini yaratmaktan bahsediyorum yani. Ama benim inancima gore herkesin sinavi farklidir. Tum gayretinize ragmen olmaya da bilir. Kimi evlenememekle sinanir, kimi evliligiyle.. kimi cocuk sahibi olamamakla sinanir, kimi cocuguyla..Aslinda mahalle teyzesi kivamindaki yorumunuza cevap vermeyecektim ama ....
Evlenmis olmak icin evlenmek , ya mutsuz bir evlilige ya da bosanmaya yol acar.
Insanlar dogru kisiyi bulduklarinda evlenmeli. Mutsuz ailelerden mutsuz cocuklar doguyor. Buyuduklerinde toplumu sekillendiriyor . Toplumun hali ortada.
Bir seyler yapin derken , yagmur duasi gibi evlilik duasina mi cikalim.
Kismet bu isler , kismetinde varsa onune gecilmez bir durum .
Bu arada 35 + yim. Ahhh be keske sununla evlenseydim dedigimi de hic ama hic hatirlamiyorum . Aksine iyi ki evlenmemisim. Evlenseydim bosanirdim diyordum.
Umarim bu buyuk konusmalariniz bir gun size yol ,elektrik ve su olarak geri donmez.
Neden söylediklerim anlasilmiyor acaba? Mesajimda “evlenmis olmak icin evlenmek istemiyorsaniz” diye yazmistim. Ben kimseye sevmedigi bir adamla evlenmeyi, her önüne gelene evet demeyi nasihat etmiyorum burada. Ama belli bir yastan sonra evlenemiyorum kaygisiyla yanlis kararlar alinabiliyor diyorum. Evet evlenmek icin bir seyler yapilabilir. Yagmur duasi yerine sosyal cevreyi genisletmek, yakinlarina evlenmeyi dusundugunu soylemek, internetten tanismak vs etkili olabilir diye dusunuyorum. Bu zamanda dogru insani bulmak, hatta ne yazik ki “insan” bulmak zor. Evde oturup kismet degilmis demek yerine kismetini yaratmaktan bahsediyorum yani. Ama benim inancima gore herkesin sinavi farklidir. Tum gayretinize ragmen olmaya da bilir. Kimi evlenememekle sinanir, kimi evliligiyle.. kimi cocuk sahibi olamamakla sinanir, kimi cocuguyla..
Öncelikle yapıcı mesajınız için teşekkür ederim.Ben konu sahibini ya da bu yas civarinda olup ayni durumda olan hicbir üyeyi kirmak, rencide etmek icin o mesajlari yazmadim. Kirdiysam da kirdigim herkesten özür dilerim. Burasi bdv ve üyelerin dertlerine cözüm bulmak icin yaziyoruz. Bu tarz konulara “aman bosver acele etme”, “evlilikte ne var canim evlenme sen de” “bekarligin tadini cikar, hayatini yasa” vs vs yazanlara cok kiziyorum. Konu sahibi evlenmek istiyorsa bu tarz mesajlar hic de amaca hizmet etmiyor. Ozellikle bekarligin tadini cikar diyenler evliliklerinde ne yasadilar da bekarlik bu kadar kiymetli anlamiyorum. Esim benim oncelikle arkadasim. Gezeriz, tozariz, birlikte guzel vakit geciririz. Birbirimizi kisitlamayiz. 34 yasindayim, benden büyük olup evlenmek isteyen bekar arkadaslarim var. Belli bir yastan sonra evliligin ne kadar zor oldugunu onlardan görüyorum. Yillar önce reddettikleri teklifler icin sonra pisman oluyorlar. Cocuk mevzusuna gelince evet genc olup cocuk sahibi olamayan da yasca daha olgun olup kolay hamile kalan da var. Ama bu ihtimallerin sıklıgını herkes bilir. Velhasil kelam kizlar “evlenmek istiyorsaniz” oturup beklemeyin. Bir seyler yapin diyorum.
Evet bitiyormuş.Ask bitiyor erkekte
Ben beyaz atlı prens değil beyaz atlı bir cengaver bekliyorum..30 yaşımdayım.. benim yaşımdaki bütün akranlarım evlendi..hepsinin çoluğu çocuğu var ..hatta hayatı en hızlı yaşayan akranlarım bile evlendi yani ...Ama benim bu yaşa kadar evlenmemiş olmam benle ilgili çünkü zor beğeniyorum ve çabuk soguyorum karşındaki insandan... pire için yorgan yakabiliyorum maalesef.. bilmiyorum ayaklarımı yerden kesecek bir beyaz atlı prens bekliyorum işte çok mu şey istiyorum yani ... ay şimdi zor bulursuncılar gelir size sormuyorum lütfen yorum atmayın![]()
H Haydegidelum1990
Yaşıtız yahu, gerçi birkaç ay sonra otuz olacağım ben. evli değilim, evin en büyük kızı da benim üstelik. İki yılı nişanla geçen üç yıllık bir ilişkim oldu, berbat bir ayrılık yaşadım. Adam yüzüme çirkinsin daha iyilerine layığım ben dedi, ben de üç yıldır aklın nerdeydi, yolun açık olsundedim. Şimdi bakınca komik geliyor.
Nişanlıyken bile hayatımda evliliği ön plana hiç almadım. Şu anda benim için öncelik iş bulmak. Çok zor bir dönemden geçiyorum. Koca en son derdim. Allah hayırlısını nasip etsin size de.
Sizin internetten evlenen ve evliliği gayet iyi devam eden oldu mu ?Neden söylediklerim anlasilmiyor acaba? Mesajimda “evlenmis olmak icin evlenmek istemiyorsaniz” diye yazmistim. Ben kimseye sevmedigi bir adamla evlenmeyi, her önüne gelene evet demeyi nasihat etmiyorum burada. Ama belli bir yastan sonra evlenemiyorum kaygisiyla yanlis kararlar alinabiliyor diyorum. Evet evlenmek icin bir seyler yapilabilir. Yagmur duasi yerine sosyal cevreyi genisletmek, yakinlarina evlenmeyi dusundugunu soylemek, internetten tanismak vs etkili olabilir diye dusunuyorum. Bu zamanda dogru insani bulmak, hatta ne yazik ki “insan” bulmak zor. Evde oturup kismet degilmis yerine kismetini yaratmaktan bahsediyorum yani. Ama benim inancima gore herkesin sinavi farklidir. Tum gayretinize ragmen olmaya da bilir. Kimi evlenememekle sinanir, kimi evliligiyle.. kimi cocuk sahibi olamamakla sinanir, kimi cocuguyla..
Aslinda farkli dusunmuyoruz sadece farkli ifade ediyoruz. Ben de sevmedigin adamla evlenmenin yanlis oldugunu soyluyorum. Ayrica mutlu olmayan bir evlilikte mutlu bir cocuk yetistirilemez. Once bizler esimizle dogru frekansi yakalamaliyiz ki iyi ebeveynler olabilelim. İkinci olarak da onceki mesajimda soyledigim gibi bazen gercekten cabaladiginiz halde olmayabilir, bu da sizin sinavinizdir. Ama en azindan denemissinizdir, gayret etmissinizdir. Ondan sonrasinda tevekkul etmeli.. Dedigim sey su: evlenme niyetindeyseniz ve gec kaldim panigiyle yanlis karar vermek istemiyorsaniz zamaninda gayret gosterin.Öncelikle yapıcı mesajınız için teşekkür ederim.
Evet bu konulara bilinçsizce evlilik yapan bazı üyeler sürekli evlenme yazıyorlar bunu bende garipsiyorum.
Madem bu kadar kötü bir evliliğin olacaktı evlenmeseydin. Veya diyelim eşinin böyle çıkacağını bilmiyordun o zaman boşan. Bunu bende garipsiyorum.
Fakat iki dediğinize katılmıyorum.
1.cisi; benimde taliplerim oldu.Ve iyi ki reddetmişim dedim.Çünkü asla uyuşmazdık şimdi daha iyi görüyorum.Büyük ihtimal pişman olan kadınlar en kötü bir çocuğum olsaydı diye baktığı için pişman. Yoksa adamı çok istese eminim evlenirlerdi.Fakat sırf çocuk için evlenmeyi ben sağlıklı bulmuyorum.Adamı affedersiniz aracı olarak kullanıyorsunuz.Amaç çocuk sahibi olmak yuva kurmak değil.
2.si; herşey bizim elimizde değil. Nice sosyal meslek sahibi kadınlar ne yapsa da olmuyor.Bunlardan biri de benim. Evlilik kader kısmet bence. Evet çabalarsın ama herşey bizim elimizde değil.Başkasının kalbine hükmedemiyorsun.Bazen sen istemezsin bazen karşındaki seni istemez.Yani ben bu konuda bireysel çabanın çok etkili olduğunu sanmıyorum.
Birde bence bir kadının kişiliği 25ten sonra oturuyor.Hatta bazen 27 yaşı bile buluyor. Çok erken yapılan evlilikler bence evlilik değil evcilik.
Ayrıca çoğu erkek 30 ve 35ten sonra evleniyor ve geç olmuyor.Bize neden geç olsun ki?
Bizim toplumdaki çifte standart bitse çok sevineceğim..
Ayrıca çoğu üye bunu anlamıyor.Bazen çocuk sahibi olmak hayırlıdır ve bazen çocuk sahibi olmamak hayırlıdır.Bunu avuntu için demiyorum.Nice anne duyuyorum ki keşke doğurmasaydım diyorlar. Herkesin çocuğu çok hayırlı olmuyor.ille de çocuk diye diretmek iyi değil.Çoğu kadın ondan sözde pişman. Yani bazı üyelerin ayy evlenme ne Gerek var demesini bende çok boş buluyorum. Ama diğer konularda farklı düşünüyorum.
Ben internetten tanistimSizin internetten evlenen ve evliliği gayet iyi devam eden oldu mu ?
Bunu bir ara bende düşündüm ama nasıl güveneceksin ki ?
Ortak tanıdık yok ya adam sahtekar çıkarsa?
Daha vahimi internette erkekler sex ilişkisi arıyormuş.
Burada öyle konular okudum.
O yüzden internet bence çok sakat. Gerçekten iyi bir örnek görene kadar öyle düşüneceğim.
Evet yaaaa önce kendilerine baksinlar ve az ötede oynasinlar kuzum
O dengesiz erkekler ne kadar kötü düşünüyor.
Onlar 40 yaşında evde kalmıyor biz neden 32 35 yaşında evde kalkıyoruz bu haksızlık yahu..
Niye bizim toplumda herşey çifte standart ki?
Sinir oluyorum..