Yalnızlık, yuva kuramamış olmak.

Şuan 26 yaşındayım bekarim ama üzülüyorum evet. Birileri tarafindan sevilmek fark edilmek değer görmeyi beklemek neden evlilik icin can atiyor kategorisine giriyor ki? Hayat bu zorluğu kolaylığı birlikte aşacağın birini istemek suc mu? Ben mesleğimi de aldim elime henüz karşıma iste bu diyeceğim biri çıkmadı allah bilir ne zaman olacagini fakat insani bazi anlarda bi hüzün kaplıyor bu da normal bence. Bilsem ki birkac sene icinde evleneceğim hic dert etmem ama onu da bilmedigimiz icin hayırlısını beklemek zorundayiz

Nedense evlilikte keramet var saniliyor Allah hayirli evlilik nasip etsin. Evlenince burnundan gelecekse hic evlenme daha iyi. Hayirli zamanda hayirli bir es nasip etsin Allah

Aşkın süresi 3,5 yıl zaten, bu kanıtlandı. Bu süreden sonra evliliğin sağlamlığına göre ilerliyor durumlar.
Hımm.. bilgilendirme için teşekkür ederim.
O zaman 3 yıl çocuk yapmamak lazım..
Ama o bana çok uymayabilir.
Yaş biraz kritik Bende..

Hayırlısı artık..:cool:

Hımm.. bilgilendirme için teşekkür ederim.
O zaman 3 yıl çocuk yapmamak lazım..
Ama o bana çok uymayabilir.
Yaş biraz kritik Bende..

Hayırlısı artık..:cool:

Bu daha çok körü körüne evlenen kişiler için geçerli bence. Mantık da varsa, sevgi de varsa, hoşgörü ortak noktalar çoksa evlilik gitgide güzelleşiyor, etrafımdan gördüklerim bunlar. Ama bazı şeyler eksikse, sadece ilkel "aşk" yani aslında cinsel çekim varsa o da bitmeye mahkum oluyor.

• Muhteşem
Reactions: 000
Aslinda farkli dusunmuyoruz sadece farkli ifade ediyoruz. Ben de sevmedigin adamla evlenmenin yanlis oldugunu soyluyorum. Ayrica mutlu olmayan bir evlilikte mutlu bir cocuk yetistirilemez. Once bizler esimizle dogru frekansi yakalamaliyiz ki iyi ebeveynler olabilelim. İkinci olarak da onceki mesajimda soyledigim gibi bazen gercekten cabaladiginiz halde olmayabilir, bu da sizin sinavinizdir. Ama en azindan denemissinizdir, gayret etmissinizdir. Ondan sonrasinda tevekkul etmeli.. Dedigim sey su: evlenme niyetindeyseniz ve gec kaldim panigiyle yanlis karar vermek istemiyorsaniz zamaninda gayret gosterin.
Işte bazen zamanında çaba gösterince de olmuyor..
Tam bırakıyorsun artık olmaz diyorsun oluyor.
Garip bu işler..

Anlamıyorum artık.

Ben internetten tanistim :KK76: 3 yil beraberlikten sonra 6 yillik evlilik, 2 cocuk ve mutlu bir yuva ile bu konuda size ornek teskil edebilirim :) gecenlerde de mesut sure ile iliski testine netten tanisan tatli bir cift katilmisti. Kotu kalpli, yalanci, art niyetli insanlarla normalde de tanisabiliriz. En azindan netten tanisinca bastan itibaren tetikte, uyanik ve her seye hazir oluyoruz. Eminim sizin cevrenizde de netten tanisan ciftler vardir ama bilmiyorsunuzdur. Bu tanisma bicimi saklanir genelde.
Evet benim son sevgilim normal sosyal hayattandı da ne oldu?
Ben internet olayında adam evli mi değil mi ondan emin olamamak beni korkutuyor.
Veya mazallah adam hiç evlenmedim diyor fakat daha önce evlenmiş ve çocuklu çıkabilir.

Bunlar beni korkutuyor.Yoksa kalabalık bir yerde bir kahve içilir onda sorun yok da..
Kafamda deli sorular işte..
Bir de internetten tanıştıkları kızlara erkekler çok ciddi gözle bakmıyormuş.O doğru ise çok üzücü..

İstersin, çaba gösterir ve unutursun, evrenin kanunu budur. Ah bir de sabır lazım işte :)
Son zamanlarda 25 yaşında olan hemcinslerimiz bile daha erken olmasına rağmen buraya konu açınca çok unutma yapamıyorum..:KK70:
Ama denerim canım.. :cool: :KK76:

Bu daha çok körü körüne evlenen kişiler için geçerli bence. Mantık da varsa, sevgi de varsa, hoşgörü ortak noktalar çoksa evlilik gitgide güzelleşiyor, etrafımdan gördüklerim bunlar. Ama bazı şeyler eksikse, sadece ilkel "aşk" yani aslında cinsel çekim varsa o da bitmeye mahkum oluyor.
Aynı fikirdeyim.
Evliliklerde ne salt mantık ne salt aşk odaklı evlilik iyi değil.
Ikisinden de olmalı.
Evet oranlarını sen belirlersin.Istediğin parametreye bakarsın ona göre yoğunluğuna karar verirsin.
Ama zaten bizler için sırf aşk olmaz.
Belli bir olgunluk seviyesinden sonra mantığına da uymalı görüşü oluyor.
Büyük konuşmuyorum ama bir adamı aşırı çekici de bulsam eğer hayat görüşü, kültürü, değeri ve maddiyatı bana uymuyorsa üzülerek de olsa reddederim.
Çünkü iki gönül bir olunca samanlık seyran olur masalına inanmıyorum.
Evlilikler de pragmatik temelli artık.
Artık erkekler bile sırf güzelliğe bakmıyor.( Bencede çok bakmasınlar.)
Mantık kısmına az çok onlarda bakıyor.
Affedersin abaza olanları saymıyorum. Onlar hariç.
Bir de birşeyler çok eksikse çok zorlamayacaksın.

Olmuyorsa olmuyor.

Aynı fikirdeyim.
Evliliklerde ne salt mantık ne salt aşk odaklı evlilik iyi değil.
Ikisinden de olmalı.
Evet oranlarını sen belirlersin.Istediğin parametreye bakarsın ona göre yoğunluğuna karar verirsin.
Ama zaten bizler için sırf aşk olmaz.
Belli bir olgunluk seviyesinden sonra mantığına da uymalı görüşü oluyor.
Büyük konuşmuyorum ama bir adamı aşırı çekici de bulsam eğer hayat görüşü, kültürü, değeri ve maddiyatı bana uymuyorsa üzülerek de olsa reddederim.
Çünkü iki gönül bir olunca samanlık seyran olur masalına inanmıyorum.
Evlilikler de pragmatik temelli artık.
Artık erkekler bile sırf güzelliğe bakmıyor.( Bencede çok bakmasınlar.)
Mantık kısmına az çok onlarda bakıyor.
Affedersin abaza olanları saymıyorum. Onlar hariç.
Bir de birşeyler çok eksikse çok zorlamayacaksın.

Olmuyorsa olmuyor.

Aynen, mesela siyasi görüşü bana uymayan biriyle evlenemem. Bir çok yönden ortak olmalısın.

• Beğen
Ben de 30 yaşımdayım ve bu konularda “amma da evlilik meraklısısın” yazan insanları hiç anlamıyorum. Bir kısmı kendi de evli olmadığı için kendine söylüyor yazdıklarını büyük ihtimalle.

Sevgili konu sahibi, hayatında bir insan olmasını istemek ve yaşla ilgili kaygılar duymak çok doğal. Kadın ve erkekler için çifte standart var evet çünkü kadının çocuk yapabilmek için bir sınırı var. Özellikle 35 yaşından sonra evlenen bütün tanıdıklarım da evlendiği gibi çocuk yapmaya çalışıyor bu nedenle. Bu da eşi tanımadan çocuk sahibi olmaya neden oluyor.

Burada “evlenmek istiyorsan, çaba göster” diyen arkadaşın üstüne gitmiş herkes ama ben hak verdim.

Ben bu yaz evleniyorum, erkek arkadaşımla 6 yıldır beraberim ve 2 yıldır da beraber yaşıyoruz. Evlenme kararı almamız uzun sürdü ve ben “evlenmeyeceksem ayrılırım” diye düşündüğüm için bana da burada “koca meraklısı” yazanlar vardı. İnsanların karşıdaki insanı tanımadan etmeden böyle saçma sapan yorumlar yapması gülünç, o yüzden bunlara takılmayın.

Evlenmek istediğinizi daha doğrusu birileriyle tanışmaya açık olduğunuzu çevrenize eşe dosta söyleyin. Çekinecek bir şey yok. “Evlenmiyor musun daha” gibi bazen hadsiz laf edenlere “var mı tanıdığınız biri? düzgün biri olursa neden olmasın” diyebilirsiniz. Hem susarlar hem de belki sebep olurlar.

Gezi turlarına katılın, mümkünse en fazla 1 kişi alın yanınıza arkadaş. Kursa yazılın. İnternette de tanışabilirsiniz. Bu yaşınızın birçok avantajı da var.

İnsanları tanıyorsunuz, kardeşlerinizin evlilik süreçlerinden öğrendiğiniz çok şey olmuştur. En güzel çağınızdasınız. Mutsuzluğa kapılmayın.

Erkekler sizden hoşlanmıyor değil de belki çekiniyor da olabilir. Hiç kimse çirkin değil. Evlenmeye gerçekten değecek insan da güzelliğe çirkinliğe çok takılmaz.

Mutluluklar dilerim.

Ben de 30 yaşımdayım ve bu konularda “amma da evlilik meraklısısın” yazan insanları hiç anlamıyorum. Bir kısmı kendi de evli olmadığı için kendine söylüyor yazdıklarını büyük ihtimalle.

Sevgili konu sahibi, hayatında bir insan olmasını istemek ve yaşla ilgili kaygılar duymak çok doğal. Kadın ve erkekler için çifte standart var evet çünkü kadının çocuk yapabilmek için bir sınırı var. Özellikle 35 yaşından sonra evlenen bütün tanıdıklarım da evlendiği gibi çocuk yapmaya çalışıyor bu nedenle. Bu da eşi tanımadan çocuk sahibi olmaya neden oluyor.

Burada “evlenmek istiyorsan, çaba göster” diyen arkadaşın üstüne gitmiş herkes ama ben hak verdim.

Ben bu yaz evleniyorum, erkek arkadaşımla 6 yıldır beraberim ve 2 yıldır da beraber yaşıyoruz. Evlenme kararı almamız uzun sürdü ve ben “evlenmeyeceksem ayrılırım” diye düşündüğüm için bana da burada “koca meraklısı” yazanlar vardı. İnsanların karşıdaki insanı tanımadan etmeden böyle saçma sapan yorumlar yapması gülünç, o yüzden bunlara takılmayın.

Evlenmek istediğinizi daha doğrusu birileriyle tanışmaya açık olduğunuzu çevrenize eşe dosta söyleyin. Çekinecek bir şey yok. “Evlenmiyor musun daha” gibi bazen hadsiz laf edenlere “var mı tanıdığınız biri? düzgün biri olursa neden olmasın” diyebilirsiniz. Hem susarlar hem de belki sebep olurlar.

Gezi turlarına katılın, mümkünse en fazla 1 kişi alın yanınıza arkadaş. Kursa yazılın. İnternette de tanışabilirsiniz. Bu yaşınızın birçok avantajı da var.

İnsanları tanıyorsunuz, kardeşlerinizin evlilik süreçlerinden öğrendiğiniz çok şey olmuştur. En güzel çağınızdasınız. Mutsuzluğa kapılmayın.

Erkekler sizden hoşlanmıyor değil de belki çekiniyor da olabilir. Hiç kimse çirkin değil. Evlenmeye gerçekten değecek insan da güzelliğe çirkinliğe çok takılmaz.

Mutluluklar dilerim.
Çaba gösterincede her zaman olmuyor.
Hem aileden tavsiye görücü usulü tanışmalarım oldu hem arkadaş çevresi tanışmalarım oldu.Ama olmadı..
Bir tek interneti denemedim..

Bakalım belki bir konu açarım fikir almak için..

Hem aileden tavsiye görücü usulü tanışmalarım oldu hem arkadaş çevresi tanışmalarım oldu.Ama olmadı..

bende 37 yaşındayım evlenmedim.Evliliğe karşı olduğum için değil,olmadı.İlişkilerimde evliliğe gitmedi.Evlenmek içinde evlenmek istemedim.Işim gücüm,malım,mülküm,kariyerim var.Bütüm arkadaşlarım evli,çoluk çocuklu.Sizi çok iyi anlıyorum.Bekarlıkta bir yere kadar sultanlık.Kafana göre gez diyenler var,evet kimseye hesap vermiyorsun ama herşeyde yalnız yapılmıyor.Anlaşabildiğin bir eş aynı zamanda arkadaşta oluyor ve hayal ettiğin şeyleri birlikte yaşayabiliyorsun, onunla gezip eğlenebiliyorsun.Bi derdinde sıkıntında yanında birinin olduğunu bilmek güzel.Arkadaşlarınında hepsi evli çocuklu olduğundan yeterince yanında olamıyorlar. Herşeyde olduğu gibi evliliktede iyi veya kötü olma riski var.Sadece internet olayı eskisi gibi değil uyarmak istedim bu konuda.Bende bir dönem denedim bir çokta kişiyle tanıştım inatla ama o kadar insandan bir tanemi normal çıkmaz anlamadım.Inanın evlisi,çocuklusu,yada adam direk cinsellik arıyor ama bunu başta söylemiyor, zaten söyledikleri çoğu şey yalan,çok dikkatli olmak lazım.Belki iyileride çıkar ama inanın ne benim karşıma nede tanıdıklarımın karşısına çıkmadı.Olasılık baya düşük yani.Allahtan azcık kafam çalışıyorda tanışma aşamasında tüm yalanlarını yakalayabildim.Onun dışında evet soranlara evet evlilik düşünüyorum ama hayatımda kimse yok deyin, diğer türlü sosyal ortamlara katılın.İnşallah size göre bir eş bulur mutlu olursunuz

Nasip şu sınırlı ömrümüzü bunlara takarak harcamayalım.
bende 37 yaşındayım evlenmedim.Evliliğe karşı olduğum için değil,olmadı.İlişkilerimde evliliğe gitmedi.Evlenmek içinde evlenmek istemedim.Işim gücüm,malım,mülküm,kariyerim var.Bütüm arkadaşlarım evli,çoluk çocuklu.Sizi çok iyi anlıyorum.Bekarlıkta bir yere kadar sultanlık.Kafana göre gez diyenler var,evet kimseye hesap vermiyorsun ama herşeyde yalnız yapılmıyor.Anlaşabildiğin bir eş aynı zamanda arkadaşta oluyor ve hayal ettiğin şeyleri birlikte yaşayabiliyorsun, onunla gezip eğlenebiliyorsun.Bi derdinde sıkıntında yanında birinin olduğunu bilmek güzel.Arkadaşlarınında hepsi evli çocuklu olduğundan yeterince yanında olamıyorlar. Herşeyde olduğu gibi evliliktede iyi veya kötü olma riski var.Sadece internet olayı eskisi gibi değil uyarmak istedim bu konuda.Bende bir dönem denedim bir çokta kişiyle tanıştım inatla ama o kadar insandan bir tanemi normal çıkmaz anlamadım.Inanın evlisi,çocuklusu,yada adam direk cinsellik arıyor ama bunu başta söylemiyor, zaten söyledikleri çoğu şey yalan,çok dikkatli olmak lazım.Belki iyileride çıkar ama inanın ne benim karşıma nede tanıdıklarımın karşısına çıkmadı.Olasılık baya düşük yani.Allahtan azcık kafam çalışıyorda tanışma aşamasında tüm yalanlarını yakalayabildim.Onun dışında evet soranlara evet evlilik düşünüyorum ama hayatımda kimse yok deyin, diğer türlü sosyal ortamlara katılın.İnşallah size göre bir eş bulur mutlu olursunuz

Bu kesinlikle doğru, zaten kimsenin itirazı olamaz buna sanırım. Hayatta her şey biraz emek, biraz şans işi ve istediğimiz şeylerin bizim için aslında iyi olup olmadığını da üzerinden zaman geçmeden bilemiyoruz.

Benim demek istediğim bu tarz konularda bu şekilde deneyimleri aktarıp ya da sadece “evet ben de yalnızım” ya da “ben de yalnızdım ve eşimle şu yaşımda tanıştım” diye dertleşmek yerine derdini açan insana “hayatına odaklan, kocayı ne yapacaksın” demek saçma geliyor. Kim nereden biliyor ki kimin hayatına ne kadar odaklanıp odaklanmadığını.

Umarım çok mutlu olursunuz siz de eşle ya da eşsiz.

• Beğen
Back
X