Yalnizlik

Sen onları arasan girişimci olsan davet etsen vs.ozaman tekrar isinabilirsiniz arkadaslarinla

Arkdaslarimin hepsi beni unuttu demissinz.
Ama belkide burda unutan kisi sizsiniz?
Biz sivaslilarda bi kelime vardir, sadece bizdemi bilinir yoksa genel bi turkce kelimemi bilmiyorum.
Hic kimseyi (ozel gunlerde olsun uzun zaman olsun) aramayan, hal hatir sormayanlara " cok sonsuzsun'derler.

Neden çalışmıyorsunuz? 38 yaşına gelmissiniz, ailenizin yanında bunalmaniz cok cok normal. Kurs murs değil işe girip mümkünse ayrı eve çıkmanız gerek.

Bir dakkika 38 yasindamisiniz?
Yani 40 li rakamlara gelmenize ramak var farkindamisiniz?
Ve ailenizin kanatlari altinda ...giris cikis saatleriniz var ...
bugun ku 18lik ler bile anasini babasini takmazken...
kendine gel allah askina ..bireysin sen...
kendini ve cevreni yonetmeyi ogren...

Ya dunde yazdim ben bu konuda ama bunun oyle sosyal fobiyle falan alakasi yok bence bildigin mahalle baskisindan evden cikmiyor bu kisi bence. 38 ine gelmis evlenmemis, belki basindan kotu ayriliklar gecmis, belki isini kaybetmis kendine guvenini kaybetmis zamaninda sahip oldugu arkadaslari da hayata atilip is guc aile cocuk sahibi oluncada onlarla gorusmek istememis kacmak istemis olabilir. Burda bize yazdigindan daha derin bir gecmisi var bence bu olayin. Oyle 38 yasindayim tum arkadaslarim beni unuttu ailemde gece cikmama izin vermiyor la sinirli degil bence olay.

Bu kisiye tavsiyem hemen bir is bul, belli bir konuda egitimin yoksa bile sekreterlik yap danismada dur birseyle basla yani insan icine cikmaya, zamanla kendine guvenin yeri gelmeye baslayicada sevdigin yapmak istedigin birseyin egitimini alirsin disardan okursun aksam kursuna gidersin. Eve kapanmakla arkadas edinilmez ki, ise girmek bence ilk adim olmali bu depresif havadan kurtulmak icin, kendine biraz dikkat et, dis gorunusune ozen goster. Kendini sev onemse ki toplumda insanlarinda dikkatini cek,guler yuzlu olmaya calis iletisime acik ol.
Hersey bitti cok gec dediginde yasim gec kimse beni begenmez evlenemem cocugum olmaz artik anlaminda diyorsun herhalde, yani ben bizim topluma gore degerlendirip cikarim yaptim, ha tamamen baska dertler de olabilir bunlari hic takmiyor da olabilirsin ama cozum harekete gecmekte, yoksa yuzyil gecse kimse gelipde derdiniz sormaz. Ya yaninda yasadigin annen baban vakti geldiginde oteki tarafa goctuklerinde ne olacak, hem insanlarin gozu acik gidecekler hemde sen icinden cikilmaz bir yanlizlikla basbasa kalacaksin. Henuz yasin gencken ve birseyler yapabilecekken hayatinin kontrolunu tekrardan eline al bence.

Hicbirsey icin gec degil. hem gec kaldin diyenlere sor bakalim, kime gore gec ? neye gore gec ?
Kimseyi dinleme elalem ne der deme.

Hepimiz özünde yapayalnızız. .
şükür ki rabbim var. .
Sağlığım var elhamdulillah. .
İşe gir çalış. .

Amacim yok..çünkü ben herşeyi eline yüzüne bulastiran bir insanim.m..sosyal fobim ve anksiyetem var..artuk bundan sonra hiçbirşey olmaz.
Sosyal fobi bir rahatsızlık. Önce tedavi olman gerekiyor. Bununla ilgili doktora gittin mi? Korkularını biraz yendikten sonra belki çevrene karşı da daha pozitif olursun.

Haklı falan değiller. Buda bir kendine getirme yöntemi halk arasında. Ezikleyerek sirkelemek. İşe yaradığını görmedik ama.

Basarabileceğine inan ama. 30 yaşındayım. Ne kazık lar yedim. En güvendiği kimdir insanın ailesi değil mi. Ben babamdan yedim o kazığı. 27 yıl sonra yaşarken babasız bıraktı beni. Hergün mahkeme günü bekliyorum. Arkadaş kazığı sevgili kazığı halt etmiş yanında. Başa çıkmak kolay değil. Bıraksalar 3 ay yataktan çıkmadan ağlar hayata lanet eder. Benim ne Günahım vardı da herkes gibi hayran olunacak bir babam bile yok derdim. Ama yapmıyorum. Hemen bir uğraş buluyorum. Herkes yalnız emin ol. Bu hayata doğarken ölürken yaşarken hep tekiz.

Eğer güclüysen, paran var ve yediriyor san, herkesin işine koşuyor isen, yada insanları eğlendiriyor insanlar senin yanında gülmelere doyamıyor ise hep çevren kalabalık hep bir arayan soranın olur. Ama dış dünyaya bir kapat kendini. Hiç kimse aramaz sormaz. Yeri gelir ana baba evlat kardes bile dahil buna.

Kendi değerinin farkına var. Yaşadığım için bu bunalımdan kendi kendime çıktığım için söylüyorum. Önemli olan benim mutlu olmam ilk olarak.
Soyledikleriniz de çok haklisiniz.ama insan bazen çok doluyor..
İyiyim saol.inş sizde iyisinizdir

İnanılmaz derecede yanliz hissediyorum kendimi..ne arayan ne soran.herşeyim ters gidiyor.hicbir konuda isim olumlu sonuclanmiyor..kor kuyuda gibi hissediyorum.ne yapcagimi bilemiyorum.çok çaresiz hissediyorum kendimi
Herseyi birakin, bir ufak yolculuga cikin. Olaylari perspektive oturtmaniza yarayacaktir.

Ya Allah aşkına üç günlük dünya hayatı niye kendine zehir ediyosun kendine niye haksızlık ediyosun bütün uzuvlarin tam mi sağlıklısin demi gerisi boş sukret ibadet et dunyaya gelis amacımız kul olmak Allaha kimse senden üstün değil bunu unutma herkes çok mu mutlu sanki herkesin sınavı başka insanların içinde ol kendine inan güven seninde mutlaka bildiğin basaracagin şeyler vardır sende bi insansın Allah okadar güzel yaratmış ki bizleri kimse kimseye benzemiyor herkes farklı beceriler e sahip ümitsizlik seytandandir o şeytani yen kardeşim Allaha emanet ol..

Back
X