Yalvarırım yardım edin nolur...

Canım öncelikle topla kendini. Ben eşimi evlenmeden önce 8 yıl tanıdım. 6 yıldır evliyim birde çocuğum var. Kavgada ederiz yeri gelince dile kolay 6 yıllık evlilik. Ama şimdi girse içeri hiçbir neden yokken bana senin nişanlının söylediklerini söylese anında ona olan tüm sevgim biter. Evet geçmişte bana ne sözler verdi ne hayallerim vardı vs diye hayıflanırım buda çok normal. Ama seni seven insan sevmeye değer bırakan insansa unutmaya silmeye değer. Eğer senin ayrılmasına neden olacak bir hatan olduğunda dusunuyosan bir ay bu konuyu uzatma yanlış olmuş demektir . Kaldıki evlenmeden önce eşimle 1 ay konuşmamak nedemek ne ben nede eşim dayanirdi bu duruma. Evlilik öncesi yağlı ballı çiftler bile sorun yasiyo evliliklerinde nişanlı iken 1 ay küs kalabilen bir çift evliliği nekadar yurutebilir diye duşunmelı. Hakkında hayırlısı olsun

Peki değecek mi?seni dünyaya getiren ana babaya verdiğin büyük acı. Ne için kim için yapmayın allah aşkına aklınızı başınıza alın. Insanlar anne.baba. evlat.kardes. eşlerini kaybediyor hiç beklemediği bir anda veda edemeden son sözlerini diyemeden. Birbirlerine dolu dolu sevgiyle bagliyken hayat birini bazende tüm sevdiklerini alıyo ellerinden. Yinede yaşıyor o insanlar. Ama bu kendi isteğiyle terkeden eşler sevgililer nişanlı lar için sürekli canına kıyan insanlar var. Sana bağışlayan hayat bukadar ucuz değil. Sen kendine değer vermediğin sürece kimsenin kalbine taht kurumasın.

sen bukadar değersiz misin? Ölmek falan? Onunla mı değer kazanıyordun yani?

İster kız, ister hak ver saçmaladığını söylemeden edemeyeceğim.

Bir erkek için ölmek nedir ya?

Dünyada milyarlarca erkek var, senin nişanlın dünya üzerindeki tek erkek değil. Elbette içlerinden biri sevebileceğin gibi biridir.

Büyük olasılıkla ayrılma nedeni başka biri. Yeni bir heyecan arıyor sanırım. Erkeklerin birden çekip gitmelerindeki en büyük etkenlerden biri başka birine karşı birşeyler hissetmeye başlamalarıdır. Çok uzun tutmuşsunuz nişanlılık süresini.

Mutlaka için acır, ayrılık neticede.. Belli bir yaşanmışlık var, ancak ölmeyi düşünecek kadar da zayıf olma. Çünkü bu adam senden sonra evlenir de, boy boy çocukları da olur. Oturup arkandan yas tutacağını, veya kendince ona bir ders vereceğini düşünüyorsan yanılıyorsun.. Olan sana olur.

Ağla, bağır,haykır doruklarda yaşa acını.. Sakın içinde tutma.. Emin ol tüm acılar ve ölüm gibi aptalca düşünceler en sonunda geçiyor. Kazanan sen oluyorsun.

Ne demek ölmek istemek. Farzet ki bir sinema salonundasın, filmin 27. dakikasında " bu film çok duygusal, dayanamıyorum" deyip, salonu terk ediyorsun. Ama ya film mutlu sonla bitiyorsa ? Yaşanılan bütün o mutsuzluklar, gözyaşları ,mutluluğa giden o yolu hazırlıyorsa ? Nişanlının ve senin, birlikte mutlu sonla biten bir filminiz olamadı diye, kendi filminden, hikayenden vazgeçmek niye ?
Şunu tekrarla " Yaşamalıyım...Çünkü filmin sonunu merak ediyorum"

bence git yüzyüze konuş.. gercekten söylediklerinde kararlıysa anlarsın hal ve hareketlerinden..seviyorsa hala dayanamaz zaten..sevmiyorsada gerçekle biran önce yüzleşmiş olursun.. bence sen şuan için elinden gelen herşeyi yap kolay vazgeçme.. çünkü vicdanın rahatlığı başka bişey.. en azından ilerde o pişmanlıktan kıvranırken-ki yüzde 99 u pişman oluyor- sen rahat bi vicdanla ben elimden gelen herşeyi yaptım dersin..

onla sonum yoksa bu filmin sonunu merak etmiyorum.şimdiye kadar dayandım ama şimdi artık merak etmiyorum sonu belli çünkü gitti ve herşey bitti

o lafları duyduktan sonra hiçbirşey yapamıyorum . suçsuzum suçum yok ve üstelik beni istemiyor ayağına gidip yalvaramam.benim zorumla dönerse bana o zaman ölmekten beter olurum yaşarken ölüyor olurum .yaşarken ölmek inan daha kötü

dayanamıyorsan neden bir ay boyunca aramadın? güya nişanlısınız çocuk gibi küsüp 1 ay boyunca görüşmüyorsunuz! adamın demekki aklında vardı, 1 ay içinde de duygularının farkına vardı demekki onsuz olaniliyorum demiştir ve ayrılmıştır.

olmaz olmaz deme hayatta herşey olur

Eğer ben seviyorum o sevmiyor diyorsan senin o temelli gidişin onu kaç gün acıtır sence. Sevmiyorsa belki vicdan yapar. Ona da yanındakiler teselli için "abi kocaman kız, kendi iradesi var, kendini suçlama" der. Unutur bir süre sonra. Olan seni canından çok seven ailene olur. Sen de onları seviyorsan ciğeri 5 para etmez biri için saçmalamazsın.

Son düzenleme:

Beni istemeyeni ben hiç istemem. Yalanmış demek ki aşkı sevgisi. Allah'a sığın insanı aldatmayan tek sevgili O'dur. Bunu unuttuğumuz için bu kadar üzülüyoruz en ufak olayda. Herşeyi Rabbine bırak ve endişe etme. O senin yerine soracak herşeyin hesabını.

oldu zaten .kabullenemiyorum bunu

mantıken düşününce haklısın ama ya kalp acıyor işte dayanamıyor beyni ele geçiriyor.beyin bile oluşmadan kalp oluşuyor ilk atmaya o başlıyor. beyince düşünmek yetmiyor kalbin buna izin vermesi gerek sizin dediklerinizi yapabilmek için

Şunu unutma onsuz yaşayabilirsin. Bu başına gelen olayın hakkında hayır mı yoksa şer mi olduğunu bilemezsin, bunu yalnızca Allah biliyor. Emin ol ki Rabbin seni bi şerden koruyor. Eğer tevekkül edersen, kazanan sen olacaksın. Ağlamana bağırmana hiç gerek yok. Giden gitsin. Yalnızca şunu de: BANA ALLAH YETER. O ne güzel vekildir, o ne güzel dosttur. Şöyle düşün o gittiyse bu Rabbinin senin için daha iyi bir plan hazırladığı içindir. Demek ki daha iyisiyle karşılaşacaksın. Bu söylediklerim şu an belki bir kulağından girip bir kulağından çıkacak ama 5 sene sonra diyeceksin ki KK'da bi kadın bana böyle böyle demişti, ne kadar da haklıymış. Aşık olacaksın evet ama kalbini Allah aşkıyla yakacaksın. Dünyanın da onun sahte insanlarının da geçici olduğunu anlayacaksın. Eğer dediklerimi yapar ve sabredersen çok mutlu olacaksın, seni temin ederim.

ilk sayfayı okudum ama ağlamaktan yazamadığın için bir şey anlamadım. bu kadar uzun bir ilişki neden bitmiş biri beni aydınlatabilir mi rica etsem?

ilk sayfayı okudum ama ağlamaktan yazamadığın için bir şey anlamadım. bu kadar uzun bir ilişki neden bitmiş biri beni aydınlatabilir mi rica etsem?

şimdiye kadar küçük şeylerden hep kavga ettik.ama sevgimiz hep önüne geçti kavgalarımızın.ayrıyız o başka şehirde ben başka şehirde bu hep böyle oldu.buna rağmen hep barıştık.ona göre ben suçluymuşum hep haklı gösteriyor muşum kendimi.haklı olmaya çalışmıyorum ama gerçekten haklı oluyorum.yeri geldi ben kıskandım onu yeri geldi şüphe ettim ama yeri gelince ettim.o ise şüphe etti benden hemde ortada şüphelenecek tek bir iş bile yokken her defasında kavga çıkardı bende küstüm alındım.düğünümüz olacak güya olmayan şeylerden sorun çıkarıp aramızı bozmayalım dedim.her defasında dedim ama her defasında aynı sorunlar.yaptığım tek bi küçük birşey bile yok.işten eve evden işe geliyorum . çalıştığım yer memleketimden ayrı bi yer yapılacak pek birşey de yok burda hiçbirşey yapmıyorum en fazla markete gidiyorum bankaya gidiyorum işlerimi hallediyorum .o ise bunun gibi sebeplerdn şüpheleniyor benden sanıyor ki başka şeyler yapıyorum diye tartışma konusu açıyor bende mecbur sinirleniyorum çünkü bı 1 değil 2 değil 3 değil . bende yorulmuştum bu olanlardan ama hiç bir zaman ondan ayrılmayı düşünmedim.bu böyle olmaz diye dile getirmişliğim oldu çok ama sırf saçma sapan şeyler yüzünden tartışmayalım diye bunu anlasın diye.gerçekte asla ondan ayrılmayı düşünmedim.her defasında özür diledi suçunu anladı ya da anlamış gibi yaptı.ondan daha önce ayrılmadıysam o özür dilediği için değil onu sevdiğim için . hep bu birbirimizden ayrı olduğumuz için oluyor bu kavgalar da demiştik birbirimize.ama şimdi resmen beni istemediğini bundan sonra mümkünatı olmadığını söyledi.oysa sadece alınmıştım küsmüştüm .ufacık şeyler yüzünden benim de sabrım kalmamıştı ama dayanıyordum çünkü bu ayrılık bitince her şey çok güzel olacaktı.olmadı bıraktı beni

inan ki değmiyor.. hasta olduğunla çöktüğünle kalıyorsun. ben şimdi şimdi idrak ediyorum bunu. bir adam seviyorsa gitmez. bir adam seviyorsa, sevdiğini almaya kimse engel olamaz. bu bu kadar net.

bir kere konunun ana teması "şüphe"
neden şüpheleriniz var karşılıklı olarak?
sen kendin için haklı yere şüphe duyduğunu söylüyorsun. haklı olarak duyulan şüphelerle evliliğe gidilir mi? nasıl güvenebilirsin?
o senden şüphe duyuyor:
1.) herkesi kendi gibi sandığından
2.) kendine olan öz güven eksikliğinden.
bu ikisinden biri.

bir de sürekli atışıyormuşsunuz.. bu da aşk tazeleme yöntemi olsa gerek.
bence kendini toplamaya bak. evlilik ciddi bir mesele. evlenmiş olmak için evlenme.

gerçekten şüphe edileceği zaman şüphe ediyordum.sevdiğim için kıskandığım için .ona da diyordum sende şüphe edebilirsin hak veririm sana ama ortada bir şey olsun da şüphe et diyordum .onla evlenmeyi onu sevdiğim için istiyorum sırf evlenmek olsun diye değil.

ondan şüphe ettiğin zamanlara bir örnek verir misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…