Bence babanız depresyonda ne yaptığını bilmiyor
çok zor bir durum..
heleki annenin size taraf çıkmaması bir tuhaf açıkçası hem de maddi açıdan ona bağlıda değil..
ne desem boş çünkü babanın huylarını burada söyleyeceğimiz hişçbirşey değiştirmez.sakin bir şekilde oturup yardım almasına ikna edemezmisiniz acaba annende yardımcı olsa..
çünkü bu durum kötü sonuçlara yol açabilir baksana kardeşinin boğazını sıkıp birlikte balkondan atlayalım demek normal bir insanın heleki bir babanın diyeceği birşey değil..dayınlara durumun ciddiyetini iyice anlat ve oturup konuşulmasını sağla canım..Umarım herşey düzelir..
çok zor bir durum
babanız psikoloğa göründü mü
Bence babası psikoloğa görünmeyi kabul etmeyecek kadar sinirli bir yapıda.
Psikoloğu önerdikleri zaman daha katı durumlarla karşılaşılabilir.
Benim tavsiyem bilmiyorum ne kadar uygun bulursunuz.
Ayrı bir ev tutmanıza yardımcı olabiliriz buna izin verilirmi verilmezmi orasıda muamma ama bir yerden başlamak gerekiyor bence.
cnm bnm cok saol ama zor cunku ıkımzde okuyoruz bız evden adımımızı atsak bızı oldurmek ıstıyo dusun ayrı eve cıksak neler olur...
cok cok tesekkur ederım sızın gbı ınsanlar bana guc kazandryo cok tesekkurler dusundugunuz ıcın cok duygulandım
Canım iyi güzel diyorsunda böyle ızdırap çekmeye ne kadar daha devam ediceksiniz.
Farklı çözümler düşünelim istersen sen irtibat bilgilerini pm atarmısın canım bana.
cnm annem ogretmen emeklı oldu bu sene gayet kendı maası falan var gıdelım dayımlarla dedemlerle yasayalım dıyorum ıkısınınde maddı durumu cok ıyı ama yıne ıstemıyo
Birşeyler yazabilmeyi, bir fikir verebilmyeyi isterdim ama maalesef.... Ancak dedenler aynı şehirde olsa idi onların yanına gidin diyeblirdim. Uamrım şimdi yazacaklarımı yanlış anlamazsın, amacım kimseye hakaret etmek yada aşağılamak değil. Bence baban alkolik, alkolik olmak için her akşam içmeye yada sızana kadar içmeye gerek yok. Annende (yıllardır babanla aralarındaki ilişkinin tam olarak içeriğini bilmediğimiz için nedenini de bilmiyoruz) hastalıklı bir ilişki içinde ve bunun farkında değil. Bu sevgi değil, beli yıllardır işlenen aşağılanma ve baskı sonucu bu hale geldi. Sadece okulunu bitirip başka şehirde bir iş bulup gitmeni tavsiye ederim.
canim bir dergide okumustum bazen siddet gören kadinlar bunu bilincaltlarinda kabul ediyorlar ya kendi hatalari oldugunu düsünüyorlar yada psikolojik olarak buna alisiyorlar..aslinda bu durumda saglikli olmadiklari icin bundan kurtulmak icin yardim almalari gerekiyor diye okumustum...
sonucta bir anne kendine yapilan siddeti kabul etmemesi gerek ama belki ayrilmayi düsünmeyebilir ama cocuklari hem psikolijk hemde fiziksel siddet görüyorsa bunu kabul ediyorsa demek ki annenizinde psikolojisi bozulmustur..aslina bakarsan kimsenin ynaina gitmenizede gerek yok tabiki deden,dayin yada yakinlariniza daha yakin bir yerde ev tutup oturabilirsiniz ama sorun sanirim suanda anneninde psikoljisinin iyi olmadigi yönünde..valla ne denir bilemiyorum cok zor bir durum ve bu durumdan kurtulmak icin annenizin birsey yapmiyor..siz gidin kardesinizle büyüklerinizin yanina yani uzaklasin bence bilemiyorum bu durumda babanizin tepkisi ne olur belki annenizde babanizin daha fazla zarar vereceginden korkutugu icin kabul etmiyor her acidan zor bir durum nasil cikilir icinden bilemiyorum
Dayınla beraber yaşama ihtimaliniz yok mu? Çok fazla şey bekleme, esasında hiçbirşey bekleme. Baban düzelmeycek maalesef, hatta gittikçe kötüye gidecek, annen içinde çok farklı konuşamayacağım. 37 yaşındayım, yaşadıklarının çok fazlasını yaşadım. Peder bey öleli 6 yıl oldu, mezarının yerini bilmiyorum, annemden uzak bir şehirdeyim böyle daha rahatım ve maalesef annemi de özlemiyorum. Tek özlemim kardeşim, mutsuz bir evlilik ama herşeye rağmen mutlu ve hayata dört elle sarılı bir kadın olarak bütün hırslarımla yaşamaya devam ediyorum. Geçmişi nasıl mı unuttum? İnsan beyni o kadar mükemmel ki, hatırlamak istemediğimiz herşeyi unutuyor.
canım dayına söyle bence dayı ben çok kötüyüm kendime zarar vermemden korkuyorum de yani ne olursa olsun o evden kardeşinle çıkman gerekiyor ya size zarar verirse baban gerçekten ciddi şekilde hasta bir an önce dayının yanına git
dun konustum annemle bızı gonderın dedım bak sızde bızı gormek ıstemıosunuz bızde sızı dedım aksam konus cocukları uzaklastralım bıraz falan de bızı ya dedemlerın ya dayımların yanına yollayın yeter artık bak ben cok kotyum ya evden kacacam ya kendımı oldrcem anne anlamıosun benı dedım kardesım de panık atak var dun mosmor oldu nefes alamadı bayıldı cocuk o haldeyken bızı evden cıkarttı bu adama getrdı o gunesın altında tum cantaları ben tasıdım kardesım tasımasın dıye golge tek yer yok yarım saat yuruduk gunesın altında ve saat 2ydı boyle anne mı olur canım benım sen soyle ya artık gozumde yas kalmadı aglamaktan.boyle bı adam ıcın bızı sefıl ettı ve adam aksam eve geldı bıze hakaretlerı ettı ettı 8de evden cıktı sabah saat 5te geldı sabah uyandı yıne hakaretler..ve bu kadın hala bızı ezdryo yuru gıdelım yazlıga ne dıye geldık bunun ayagına senı sallıyo mu bı bak dıyorum gtmıcez dıyo..ah canım benım ah saol yorumun ıcın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?