Canım benim o kadar üzüldüm ki yaşadıklarına. Keşke elimde bi sihirli değnek olsada
düzeltebilsem. Ben pek dayınlara ya da bir başkasının evine gitmen taraftarı değilim.
Neden dersen benim tanıdığım var. Şimdi evli barklı. Küçükken annesi ve babası
ayrılıyor. Annesi çocuklarıyla birlikte dayısının yanında yaşamaya başlıyorlar. Tam
detayı ile bilmiyorum. Kötü bişey yapmıyolar ama bi sığıntı gibi yaşamışlar. Yani
herşeylerine eyvallah demek zorundasın, hiç bir konuda fikir belirtemessin bu gibi şeyler.
Düşün aradan kaç yıl geçmesine rağmen hala annesini suçlar bize bunu yaşatmaya
hakkın yoktu diye. İçinde oturmuş bir kin var. Bunu sana sadece bir fikir olsun diye yazdım. Yanlış anlama lütfen.
Senin yaşadıklarınla ilgili söyleyebileceğim şey mümkün olduğunca evde konuşmasanız,
karşılaşmamaya çalışsanız? Mesela bişey söylese bile olumsuz konuşmasanız?
Bunları denedinmi bilmiyorum ya da yapabilirmisin? Malesef senin anne ve babanla rollerin
değişecek. Onları yaramaz bi çocuk gibi görüp sen yola getirmeye çalışacaksın.
Dualarım seninle tatlım. Allah yardımcın olsun. Umarım herşey düzelir...
çok üzüldüm canım benim babamda malesef içiyor bizde çoğu zaman anlaşamayız ama allaha şükür el kaldırmışlığı yoktur arada bir heyheylri geliyor resmen evdeki herkes babamada batıyor bizde hiç muhattap olmuyoruz onunla kendi kendine oturuyor cevap verme baban sana sataştığında ben açıkcası başka yol bulamadım kendimce odama çekiliyorum soru sorarsa cevaplıyorum çoğu onun dışında muhattap olmuyor ama yine de babandır canım bende zamanın da anneme çok yalvardım bırak gidelim diye öyle birşey yaşadım ki şimdi iyiki babam başımdaymış kötü de olsa sinir de etse benim babam o ne olursa olsun elin yaptığı çok koyuyor ve arkamda babam var demek var ya dünyaya bedel oluyor şimdi diyorsundur benimkinin umrunda bile olmama diye bende babamı cani sanırdım umrumda bile değilim diyordu yaşadığım olay anlatılacak gibi değildi babama ama kurtulmak için mecburdum ve benim babam başını dik tut sen benim kızımsın kimse sana zarar veremez dedi hayatımda ilk defa babam vardı benim ananeme bırakan beni annesi bırakan beni istemeyen babam vardı dua et canım benim de dualarım seninle olacak allah ıslah etsin de
canim ya annen size ne gerekce sunuyor,yasin kac bilmiyorum ama sanirim ilkögretim cocugu degilsin yani seninle konusabilir,neden ayrilmiyor,neden sizi göndermiyor bunlari sana rahatlikla anlatabilir ama bence annenizin psikolojisi iyi degil..bir anne yoksa buna müsade edemez gibi geliyor canim elimizden birseyde gelmiyor ki kardesinede üzüldüm Rabbim size insallah bir cikis kapisi verir
canım üniversiteyi bitirmene az kalmıştır diymi bir an önce okulunu bitirip kendi düzenini kurmalısın. umarım bu süreçte karşına seni mutlu edecek biri çıkarda evlenirsin. kardeşini de yanına alırsın. bir arkadaşımın abisi aynı şekildeydi kız derste sırtını sıraya yazlayamazdı yediği dayaktan oluşan sırtındaki yaralardan dolayı. böyle aile içinde dışarıdan belli olmayan problemler oluyor ne yazıkki arkadaşım derslerine sarıldı başka şehirde üniversiteyi kazandı sonra öğretmen oldu tayini çıktı. ancak böyle kurtulabildi. bayramlarda falan ailesinin yanına gittiğinde kaç yaşına girdi artık evlilik çağında demeyip yine dövüyordu kızı. annende boşanmayı düşünmediğine göre sanırım tek çözüm kendi hayatını kurana kadar sabretmek. babanı psikiyatr a gitmeyi ikna et diycem ama anlattıklarına bakılırsa pek buna yanaşmayacak gibi görünüor. canım ne diyim Allah sabır versin sana
okurken çok üzüldüm
sen çok duyarlı bi insansn olumunekankayizsmile
inan sangs
bu durumlarda yapılacak en iyi şey hayatını kurtarıp gitmektir
kardeşlerini de alarak tabiyerimseniben
Merhaba canım,öncelikle Allah yardımcın olsun çünkü ondan başka dileyebilceğimiz bir şey yok şuanda.Ama umutsuz da değil kesinlikle,en kısa zamanda kendi hayatını kurabilirsin,o zamana kadar katlanman gerekse de.Aile bu insan direk bir şey yapamıyo.Seni çok iyi anlıyorum,her insan bir şekilde kötü şeyler yaşıyo aile içinde.Ben de yaşadım maalesef vakti zamanında..Problem içki içmekte de değildi,ama oluyodu işte.Dönmek istemiyorum o günlere.Çünkü şuan çok şükür her şey yolunda.İnsan değişebiliyo zamanla;dileğim olumlu yönde değişmesi babanın da.Değişmese de en azından size zarar vermez umarım.Ama böyle devam ederse de katlanılır gibi değil.Size karşı yaptığı suç(kardeşinin boğazını sıkması fln),her ne kadar Türkiyede işlemese de polis bile bu duruma el koyabilir.Ama iş o hadde kadar gelmez umarım.Demeye çalıştığım korkma hiçbir şekilde,kimse kimseye zarar veremez;bu ailesinden biri olsa dahi.Kadın derneklerine bile başvurabilirsin istediğinde,en azından fikir alırsın,çıkmazda olmazsın.
Kendimce düşündüklerimi yazdım canım,gerçekten çok üzüldüm ve elimden buraya yazı yazmaktan başka bir şey gelmiyor şuanda.Ama gelişmelerden bizi haberdar et,en azından paylaşıp rahatlarsın.
Çok zor bir durum gerçekten de...
Hayat sınama hayatı işte.İnsanın başına nezaman ne geleceği bilinmiyor kesinlikle.Bilinse bi anlamı kalmazdı zaten.
Engebeli bi araziden geçiyormuş gibi hissedin kendinizi.Elbet düzlüğe çıkacaksınız.
Aile hayatınızda yaşadığınız zorluklar sizi en zor şeylere hazırlıyor.Olgunlaştırıyor ,sabrınızı geliştiriyor.
Tamam davranışlar yanlış hatta çok incitici ama aileniz atsanız atamazsınız.
Allah kolaylık versin.
çok üzüldüm canım..
ne diyebilirim ki sana.. az kalmış zaten okulunun bitmesine.. bitir de al kardeşini git.. şimdi evden gitmeye kalksan o okul da bitmicek.. hangi parayla bitirebilcen ki :S
ama burda babandan çok annene kızdım ben.. nasıl göz yumar tüm bunlara..
erkeksizlik kötü bir olaymış gibi geliyor annene belli..
Annenizin israri neden yani babaniza neden bu kadar ezik davraniyor ,emekliymiste kendini ayakta tutabilecek kadar geliride var cokmu seviyor babanizi ??
birde merak ettigim babanizin ailesinde ona göre yüz kizartici birseylermi yasamis ?? neden bu güvensizlik her zaman imali laflar , suclamalar ??
gercekten üzücü bir durum umarim en kisa zamanda kendi yolunuzu cizebilirsiniz
birde meltem hanim kim?? ilk mesajinizin en sonunda ben orayi anliyamadim sizmisiniz annenizmi ??
canım benim cok ama cok tesekkur ederım ne guzel yazmıssın...sızlerden boyle destek gordukce cok rahatlıyorum.ınsallah bu kara gunler de bıtcek bende ınanıyorum buna.her zaman gece olmaz degıl mı? demekkı tek ben degılmısım bunları yasayan bak sende benımkı gıbı seyler yasamıssın cok sevındım atlattıgına ınsallah bende atlatcam
cok tesekkur ederım destegın ıcın tatlım benım
Evet canım,emin ol aile içinde böyle şeyler yaşayan çok insan vardır.Ama dışardan kimse bilmez..Benim hiçbi arkadaşım bilmez mesela,hiç anlatmamışımdır.Her gece yaşamazsın tabiki,kendi kendini böyle rahatlat.En büyük sorun içki içmesinden kaynaklı bence babanın.Ne biliyim belki yaşı ilerledikçe dinini düşünür içkiyi bırakır fln..Oluyo ya bazı insanlarda belli bir yaştan sonra.Dua et her gece,umarım en kısa zamanda düzelir canım.
ha bu araada değişip düzelmez boşuna avutma kendini ayağını yere sağlam bas
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?