Yalvaririm yardim

Bu kaç paraya mal olur müsait olunca cevap yazar misiniz

Anında boşaaaa.... babana ve sana demediği laf kalmamış. Bide babanın malını mı almaya kalkıcak pislik. Tabi bir çöp dahi verme. Görmeden de boşarsın. Bi avukat bul. Hemen danış ona.

Ev anneme dedemden miras kaldı o parayla alındı. 2 ev aldı birtanesini abimin üstüne yaptı orda abim oturuyor. Kendi oturdugunuda benim üstüme yaptı haksızlık olmasın diye

Evlendikten sonra
Miras kalan parayla alındığına dair belgeniz var mı? Annenizin mirasçılık belgesi, mirastan kalan paranın banka dekontu gibi. Hatta evi alırken parayı elden değilde banka yoluyla yatırdıysanız ve yatıran kişi annenizse ispatınız çok daha kolay olur.
Miras yoluyla kalan her türlü mal varlığı evlilik birliğinin bozulması halinde mal paylaşımına girmiyor çünkü.

Kim kaç para para alicaksa herkesin adı soyadı veresatname de yazıyor. Dekont duruyormu bilmiyorum ama bankadan istesek verirler herhalde. Ailem önce annemin halasının üstüne yapıcak evi halamda anneme bağış yapacakmış. Direk anneme verirsem dolandırıcılık oluyormuş. Her kafadan bi ses çıkıyor bense durduk yere aileme 3-4 bin lira masraf yaptırmak istemiyorum.

Siz bence böyle bir işlem yapmadan önce iyi bir avukata danışın, belki böyle birşeye gerek dahi kalmaz zira miras yoluyla elde edilen mal varlığıyla alakalı yasal düzenlemeler çok farklı.

k.valdem de çok büyük ameliyat geçirmişti ben eşim ve benim annem baktık.gerçekten insan yoruluyor anlıyabiliyorum sizi.fakat k.valdemi sevmem ama o durumdayken eşim başındaykende gezmeye gidemem kendi adıma bu eşime saygımdan dolayı.daha önce problemleriniz var mıydı bilemicem ama tabiki hakaretleri hiç hoş değil.

Sen evini kurtarmaya bak, bi bosanma avukatina danis bir an once, o tehdit mesajlarini goster madde bagimliligini anlat ve tehdit edildigini soyle.

Böyle yok satıştı yok bağıştı muvazaa üstüne muvazaaya hiç gerek yok.
Anneniz evi size devrederken bağış mi dedi yoksa satış olarak mi gösterdi? Öyle bile olsa aile içi bağışların ispatı kolaydır.
Bağışlama işleminin tapu masrafı çok olur, halanıza halanızdan annenize geçirmek çok masraflı ve sizi mahkeme önünde dürüst göstermez. Asıl bu sefer haklıyken haksız duruma düşmüş mal kaçırmış gözükürsünüz. Hiç ellemeyin boşandıktan sonra mal ayrımı davasında ispatlarsınız bu evin bağış olduğunu.

Olay olalı 4 sene olmuş bende yeni diye cevap veriyorum ey Allahım neyse sildim

Mesajlari silmeyin delil olarak dursun evi evlendikten sonra aldiysaniz hak arayabilir ama iyi bir avukatla o iside cozersiniz ustune birde tazminat alirsiniz

uzun uzun cevap yazmıştım yardımcı olmak adına sonradan farkettim 4 senelik konuymuş. Eski konuyu hortlatmanın manası nedir anlayamadım.
mesajı silmeyi beceremediğimden editledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Babasi hasta olabilir ama bu siz onun ailesi icin kostururken yorulduğunuz icin annenizin üzülmesine de karisabilecegi anlami taşımaz.
Ayrıca kadin damadina kizimi göndermiyorum diye rest mi cekti, tehdit mi etti? Oyle bir durum yokken bile karim.ailem icin uykusuz kalsin ama kendi ailesini ben istemiyorum diye silsin seklinde düşünemez.
Ayrıca tehdit, küfür vs hep mesaj yoluyla yazildiysa polise gidip koruma talep edin ne biliyim ölümle tehdit ediliyorum diye hukuki süreç baslatin bence. Çünkü sizin ona yaptiklarinizi hice saymis ve ailenize bilenmis.
Ev konusunda ise, paranin kaynagi belli ve ispat edilebilir ise hak iddia edemeyebilir. Sonuçta dededen miras ve bu mirasın intikali ile ilgili hukuki bir süreç vardir. O süreçte size düşen maddi gelirle ev alindigi ispatlanabilir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…