Yamyam 2010 Kasım Anneleri :)

Miğde bozacak kadar değil zaten buzdolabındaydıkaydirigubbakcemile3
Teşekkürler tarif için

LİMONATA

5 adet limon
1 adet portakal(yazın önermiyorum. portakallar yazın çirkin olduğundan acımsı bir tat veriyor.)
1 kg toz şeker
1 lt su

önce limon ve portakalların kabuklarını iyice rendelerin. sonra sularını sıkın. sonra kalan kabukları küp küp doğrayın. hepsini geniş bir kaba koyun. içine şeker ve suyu da koyun. isterseniz karanfil, çubuk tarçın filan da koyabilirsiniz. karıştşrıp kapağını kapatın. 24 saat boyunca ara ara karışacak. elinizle kabukları ovun ki aroması iyice geçsin suya. 1 günüğn sonunda şekeri iyiğce eriyince süzün ve dolapta saklayın. içeceğiniz zaman bardağa birz koyup üzerine su koyuyorsunuz. limonun ekşiliği hiç kalmıyor. hafif oluyor. öneririm.

bugün kızım için pasta yaptım kendime opuyorumnanaktan üstünede adını yazdım bebeğimin

Son düzenleyen: Moderatör:
begümcük ellerine sağlık çok güsel gözüküyor.
doğum gününde de böyle güsel pasta yapmayı nasip eder inşallahhh

Kaşarlı Kıymalı Tepsi Böreği

Malzemeler ;

İçi İçin ;

100-200 gr Yağsız Kıyma
2 yemek kaşığı Yonca Gıda Ayçiçek Yağı
1 adet orta boy Soğan
Karabiber
Pulbiber
Tuz
50 gr Kaşar (rendelenmiş)

Börek ve Sosu İçin ;

3 adet yufka
1 çay bardağı Yonca Gıda Ayçiçek Yağı
1 adet Yumurta
1 çay bardağı Süt

Üzeri İçin;

Çörek Otu

Hazırlanışı ;

* Soğanlar ince ince doğranır, kıyama ve ayçiçek yağı ile birlikte tavaya alınır ve sotelenir.

* Suyunu çeken ve kavrulan iç harcımıza baharatlar eklenir ve kavurmaya devam edilir. ( Farklı bir lezzet için, içine, fıstık ve kuş üzümü de eklenebilir)

* 26 cm çapındaki tepsimiz yağlanır ve ilk yufka kenarları dışarıda kalacak şekilde yayılır. üzerine fırça yardımı ile, yumurta süt ve ayçiçek yağından olan sosumuz sürülür.

* 2. yufka ortadan ikiye bölünür ve tek parça tepsiye dizilir, sosumuz sürülür ve iç harcımız eklenir aynı işlem 3. ve 4. kata da uygulanır. 4. Kata rendelenmiş kaşarlar ilave edilir ve yufkanın son parçası eklenir. Dışarıda kalan yufka kenarları kapatılır ve sos sürülür. Çörek Otu serpilir (isteğe göre)

* 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirilir (üzeri kızarana kadar)

* AFİYET OLSUN...

cheesecake

bu yaptigim 3. cheesecaketi. diger 2sinin tadi olmasi gerektigi gibiydi fakat ne yazikki kivami civik olmustu.. ama sorun bende degil, tariflerdeymis :) bu seferki sahane oldu..
gereken malzemeler;
tabani icin:

1 paket potibor biskuvi
100 gr tere yagi.

kremasi

300 gr labne peynir
2 yumurta
1 su bardagi toz seker
3 c.k. yogurt
4 c.k. un
1 paket vanilya

once biskuviler robotta toz haline getiriliyor ve eritilmis tere yagi ile karistiriliyor. daha sonra altina yagli kagit serilmis kelepce kaliba aliniyor. uzerine bastira bastira yayiliyor.
yumurta, seker, un, yogurt, labne peynir, vanilya (butun malzemeler) cirpilip krema hazirlaniyor ve buskuvi-tereyagi karisiminin uzerine dokuluyor.
onceden isitilmis 170 drecelik firinda yaklasik 20 dk kadar pisiriliyor. buz dolabinda bir gece dinlense iyi olur.
uzeri icin kirmizi meyvamar ve jöle, cesitli soslar.. kullanilabilir. ben frmbogaz sosu kullandim.

Arkadaşlar sizlere internetten aldığım ve yaptığımda çok beğenilen profiterol tarifi veriyorum.umarım sizlerde beğenirsinizopuyorumnanaktan
profiterol için;
Malzemeler

1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta

Kreması için
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya

Üzeri İçin

1 paket hazır çikolata sosu(pakette 2,5 su bardağı süt diyor ama ben 3,5 bardağa yakın süt koydum)

Hazırlanışı

Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.
Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.

Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün. Elinizle şekillendirmeye çalışmayın.180 derece fırında 30-40dk pişirin.

Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın.

Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.

Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ılıkken dökün ve süsleyin ve soğuk servis yapın,afiyet olsun...

Eklentiler

• $tatlı 043.webp
    15,5 KB · Görüntüleme: 46
dilber dudagi

melzemeler
2 paket margarin veya tere yagi. ben tere yagi kullandim.
1 su bardagu yogurt
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
aldigi kadar un
nisasta
serbeti icin
5 su bardagi seker
2 bucuk su bardagu su
limon

hazirlanisi
once serbet icin su ve sekeri kaynatiyoruz. sonra zevke gore limon SIKIYORUZ. 2 yemek kasi kadar koydum ben. limonu da ekledikten sonra 3 dk kaynatiyoruz.
hamuru icin, 1 paket margarin, yumurtalar, yogurtu karistiriyoruz. kabartma tozunu unla beraber koyup yoguruyoruz. ele yapismayacak gibi yumusak bir hamur olmali.
yogurdugumuz hamuru ikiye boluyoruz. ikisini de 20ser bezeye ayiriyoruz. toplam 40 beze cikmali.
ilk 20 bezeyi kucuk bir tatli tabagi buyuklugunde nisasta ile aciyoruz. merdane kullaniyoruz.
actigimiz ger bezenin uzerine bolca nisasta dokerek ust uste diziyoruz.
ust uste dizdigimiz hamurlari merdaneyle buyuterek inceltiyoruz. 1-2 cm arasi olmali.
bir su bardagi ile kesip ikiye katliyoruz. ikiye katlayince bastirmak gerekiyor cunku piserken acilip yuvarlak haline donebilir. dudak gorunumunu almasi icin bastirin..
ayni islemi obur hamur icin de uyguluyoruz.
toplam 1 buyuk 1 kucuk firin tepsisi tatli cikiyor. tepsiye aldigimiz tatlilarin uzerlerine birer kasik eritilmis tere yagi dokuyoruz. 180 drece firinda pisiriyoruz.
sicak tatliya soguk serbet dokuyoruz. ve iste sonuc bu:

ellerine sağlık canım dilber dudağı nefis gözüküyor ama ben cesaret edemem çünkü çiğ börek haricinde hiç hamur açmadım şimdiye kadar beceremeye bilirim,afiyet olsun...

ellerine sağlık canım dilber dudağı nefis gözüküyor ama ben cesaret edemem çünkü çiğ börek haricinde hiç hamur açmadım şimdiye kadar beceremeye bilirim,afiyet olsun...

tesekkurler.. angelina jolieye benzetmisim dmi ama aklinialirimsmile ben de ilk defa yaptim. oklavayla acmadigimiz icin kolay ama sadece ugrastirici..

Cevizli, Kakaolu & Damla Çikolatalı Islak Kek

Malzemeler ;

2 adet Yumurta
1 su bardağı Toz Şeker
1 su bardağı Yarım Yağlı Süt
1 su bardağı Yonca Gıda Ayçiçek Yağı
1 paket Dr.Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 paket Dr.Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı Elit Chocolate Bitter Damla Kokolin
25gr Elit Chocolate Toz Kakao
2 su bardağı Sinangil Çok Amaçlı Un
1 çay bardağı Çekilmiş Ceviz 

Üzeri İçin ;

1 nescafe fincanı Yarım Yağlı Süt

Hazırlanışı ;

* Şeker ile süt mikser yardımı ile 5 dakika çırpılır, içerisine sırasıyla ayçiçek yağı, süt, vanilya, toz kakao eklenir ve çırpılmaya devam edilir.

* İçerisine damla çikolata, çekilmiş ceviz, un ve kabartma tozu da eklenir, pürüzsüz kek hamuru kıvamını aldıktan sonra yağlanmış 30 cm çapındaki teflon tavamıza dökülür ve 200 derece ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirilir. (Pişirme süresi fırından fırına farklılık yaratabilir)

* Bıcak yardımı ile kontrol edilir eğer bıçağa kek hamuru yapışmazsa kekimiz pişmiş demektir.

* Kek bıçak yardımı ile dilimlenir ve bir fincan süt ile ıslatılır.

* AFİYET OLSUN...

kizlar tarifler çok guzel, sabah kahvaltisinda ne yiyorsunuz? valla evde tek basima olunca canim hiç birsey istemiyor ya. Esim erkenden kalkip gidiyor bende ne yapsam yesem bilemiyorum

patatesli omlet yaparim belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…