- 18 Ekim 2009
- 3.947
- 108
- 163
kizlar tarifler çok guzel, sabah kahvaltisinda ne yiyorsunuz? valla evde tek basima olunca canim hiç birsey istemiyor ya. Esim erkenden kalkip gidiyor bende ne yapsam yesem bilemiyorum
patatesli omlet yaparim belki
tesekkur ederiz prop, denicem bunu.. ama sut kremasi nedir? bildigimiz kremadan farkli bisey degil dmi
çikotop
1 paket çikolata sos
2 büyük paket kakaolu hazır kek (kendi yaptığınız dondurucuda sakladığınız kakaolu kekte olabilir )
1 paket hindistan cevizi
yapılışı: çikolata sosu 2 bardak sütle pişirelim
kekleri rondoda un gibi olana kadar çekelim
pişen çikolata sosu kekle karıştıralım hamur olucak buzdolabında yarım saat bekletelim ve hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar kopartalım hindistan cevizini bir tepsiye dökelim yuvarladığımız topları hind.cevizine
bulayıp tabağa dizelim
dilerseniz hind.cevizi yerine çekilmiş fındık ceviz vs kullanabilirsiniz, ve eğer bitter tadında seviyorsanız çikolata sosa birazda bitter çikolata koyabilirsiniz pişerken
topları 1-2 saat bekledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz çok basit ve pastane tadında bir tarif
afiyet olsun
fairylike teşekkürler canım bu akşam yapıcam bu çorbayı ben bakalım nasıl olcak...
Semmmaaaaaaaaa kız bunlar çok güzel görünüyo ve gayet de basit ben kesin yaparım bunu...
Eline koluna emeğine sağlık tatlım...
çok lezzetli görünüyor,basitmişte yapımı.Üşenmezsen denerim bende bi ara.Eline sağlık canım
ellerine sağlık canım sofra çok hoş görünüyor.. neler var menüde tarifleri de alalım :)
evet fairylike arkadaşımın tarifini yaptım gerçekten nefis oldu eşimde çok beğendi,ben yağ olarak tereyağ kullandım mis gibi koktu,resimde benden olsun :)))
bu arada eskiden yedim dediğim buna benzer çorbada arpa şehriye yerine kendi yaptıkları küçük hamurları yağda kızartıp koyuyorlardı çorbanın içine kıtır kıtır oluyordu nefisti ismide girit çorbasıydı,hatırladım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?