Yamyam 2010 Kasım Anneleri :)

kizlar tarifler çok guzel, sabah kahvaltisinda ne yiyorsunuz? valla evde tek basima olunca canim hiç birsey istemiyor ya. Esim erkenden kalkip gidiyor bende ne yapsam yesem bilemiyorum

patatesli omlet yaparim belki

allah ne verdiyse yiyorum ben kaydirigubbakcemile3
bazen tost, bazen yumurta, domates, salatalik, biliyon celi burda peynir cook, peynir yiyorum, tabi tere yagi bal, nutella bazen.. saglikli olmasina dikkat ediyorum ama bol kalori aliyorum :lepi: portakal suyu tabi

ben nutellayı hamile kaldığımdan beri sadece bir kere o da kreple yedim ( bir doğurayım kavanozu kaşıkla bitircem
peynir,domates,yumurta çavdar ekmeği yiyorum ben tereyağ bal nutella falan yemiyorum çok kalorili diye artı bir besin değeri yok bazende tost yapıyorum çok lezzetli oluyor bunlardan sıkıldığımda da çorba içiyorum tarhana mercimek falan...

işteee yoğun istek üzerineeeeee

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

kadayıfı için:
500 gr yaş kadayıf
1 bardak iri kırılmış ceviz
yarım çay bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı şeker

muhallebisi için:
1 kg süt
1 vanilya
1.5 fincan nişasta
1.5 fincan un
1.5 su bardağı şeker
1 paket süt kreması

yapılışı:
yağı kızdırıyoruz (tencere teflon olursa daha rahat oluyor). yaş kadayıfları elimizle küçük küçük parçalayıp tencereye alıyoruz ve üzerine şekeri serpiyoruz. cevizi de ekleyip kadayıflar esmerleşene kadar kavuruyoruz. soğumaya bırakıyoruz..

diğer bir tencerede süt kreması hariç bütün malzemeleri karıştırıp kaynadıktan sonra kenara alıyoruz. ılındıktan sonra süt kremasını ekliyoruz ve blender da çekiyoruz..

kadayıfın yarısını borcama koyuyoruz, üzerine muhallebiyi döküyoruz. kalan kadayıfı kapaklı bir kapta bekletip servis yapacağımız zaman üzerine seriyoruz. afiyet olsun..

bu da fotosu (netten)

Son düzenleyen: Moderatör:
tesekkur ederiz prop, denicem bunu.. ama sut kremasi nedir? bildigimiz kremadan farkli bisey degil dmi

çikotop

1 paket çikolata sos

2 büyük paket kakaolu hazır kek (kendi yaptığınız dondurucuda sakladığınız kakaolu kekte olabilir )

1 paket hindistan cevizi

yapılışı: çikolata sosu 2 bardak sütle pişirelim

kekleri rondoda un gibi olana kadar çekelim

pişen çikolata sosu kekle karıştıralım hamur olucak buzdolabında yarım saat bekletelim ve hamurdan ceviz

büyüklüğünde parçalar kopartalım hindistan cevizini bir tepsiye dökelim yuvarladığımız topları hind.cevizine

bulayıp tabağa dizelim

dilerseniz hind.cevizi yerine çekilmiş fındık ceviz vs kullanabilirsiniz, ve eğer bitter tadında seviyorsanız çikolata sosa birazda bitter çikolata koyabilirsiniz pişerken

topları 1-2 saat bekledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz çok basit ve pastane tadında bir tarif

afiyet olsun

çok lezzetli görünüyor,basitmişte yapımı.Üşenmezsen denerim bende bi ara.Eline sağlık canım

malzemeler:
3 yemek kaşiği kadar un
1-1,5 bardak kadar süt
3-4 çorba kaşiği arpa şehriye
yeteri kadar yağ(unu ve şehriyeyi kavurmak için)
tuz
(ben et bulyon kulaniyorum bazen bu çorbaya değişik oluyor)

yaği ve unu çorba tenceresinde kavuralim pembeleşinceye kadar(kisik ateş)
pembeleştikten sonra tencereyi ocaktan alalim kariştirmaya devam ederek içine sütü ilave edelim topaklaşma yapmaması gerekiyor.hemen akabinde kariştirmaya devam ederken su ilave etmeye başlayalim..
kivamini nasil seviyorsaniz o kadar su ekleyin ben gözkarari koyuyorum normalde ama yoğun seviyorsaniz yaklaşik 10-12 bardak yeterli saniyorum.tuzunu ekleyelim.iyice harmanladiktan sonra ateşe geri koyalim(kisik ateş)
ayri bir tavada biraz yağ ile iyice pembeleşinceye kadar şehriyeyi kavuralim ve çorbamiza ilave edelim.
kariştirmayi hiç birakmamak gerekiyor.kaynadiktan sonra yaklaşik 10 dk daha kisik ateşte birakalim ki şehriyeler iyice pişsin.
afiyet olsun..umarim açiklayici olmuştur :))

Semmmaaaaaaaaa kız bunlar çok güzel görünüyo ve gayet de basit ben kesin yaparım bunu...

Eline koluna emeğine sağlık tatlım...

Son düzenleme:
fairylike teşekkürler canım bu akşam yapıcam bu çorbayı ben bakalım nasıl olcak...

afiet olsun canım..hem kolay hem lezzetli oluyo..biz çok beğeniyorz..hiç denememiş bir çok kişiye ikram ettim daha önce herkes tarifini aldi

evet fairylike arkadaşımın tarifini yaptım gerçekten nefis oldu eşimde çok beğendi,ben yağ olarak tereyağ kullandım mis gibi koktu,resimde benden olsun :)))
bu arada eskiden yedim dediğim buna benzer çorbada arpa şehriye yerine kendi yaptıkları küçük hamurları yağda kızartıp koyuyorlardı çorbanın içine kıtır kıtır oluyordu nefisti ismide girit çorbasıydı,hatırladım...

Eklentiler

• $Untitled-1.webp
    25,2 KB · Görüntüleme: 74
bu da bnm dünkü masam guclubacismile

Eklentiler

• $66261_1680951862497_1198561328_1829155_4181787_n.webp
    26,2 KB · Görüntüleme: 69
ellerine sağlık canım sofra çok hoş görünüyor.. neler var menüde tarifleri de alalım :)

ellerine sağlık canım sofra çok hoş görünüyor.. neler var menüde tarifleri de alalım :)

- içli köfte ( ilk defa yaptım) tarifi burdan aldım :

İçli Köfte

- süper bir brownie. tarifi burdan aldım ama kendi çapımda değiştirdim. şeker ve yumurtayı azalttım ayrıca içine 1 tane cafe crown 3ü birarada koydum :) :

Brownie : Cafe Fernando – Yemek Blogu - antep fıstığı - brownie - julia child - nick malgieri - washington post - Kek ve Brownie

- patatesli muska böreği, patatesli + kıymalı sigara böreği

- müslili + dama çikolatalı kurabiye

- rus salatası

bu kandannncık

ellerine sağlik canım..eminim nefis olmuştur..

UN KURABİYESİ

9 fincan un ( biraz daha fazla oluyor )
2 fincan pudra şekeri
200 gr margarin (oda ısısında)
1 paket vanilya
3 fincan sıvı yağ

Bütün malzemeyi karıştır. Sıvı yağı en son azar azar ekle..
Şekil ver. üzerini çatalla bastırarak şekıl ver.
20 dk 180 derece

NoT : Piştikten sonra fırını kapatıp kapak açık biçimde fırırnın içinde beklet...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…