• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yan komşuma özenmek

Ozendiginiz hayata ulasmak icin cabaniz oluyorsa ozenin, iyidir.

Muhtemelen lisede bir cok gun gezip eglenmek yerine ders calistilar.
Tip fakültesinde sabahlara kadar calistilar.

Ablam doktor, ben ugrasamam diye olmadim. (Turkiyede okumadik. sinava girip derece falan yapmak gerekmeden tip fakultesine giriliyordu, emek veren mezun da oluyordu okudugumuz ulkede)
Simdi gelip onla kendimi kiyaslayamam cunku ben cilgin partilerken ablam cilgin inekliyordu. Bir mukafati olmali :)

:KK22::KK22: izlenip beğeni almasına sevindim.
Konuyu okuyunca aklıma geldi bu film, aradım buldum valla :) demek ki evrensel duygulardan; sadece uzaktan gördüğün hayatların seninkinden daha iyi olduğu yanılgısına kapılmak ...

Bu arada konuyla hiç alakası yok ama madem bu kısa filmim reyting aldı ,ennn sevdiğim kısa filmi paylasayim . Zima Mavisi 💙 Sadece on dakika ama çok anlamlı
:KK36:
Ve arkadaslar konu dışı bulan dislike atsın,gözünüzü seveyim kiblemeyin :) bıhtım her hafta iki gün konu dişi mesaj'dan gonderilmekten😂

Tesekkür ederim paylasiminiz icin yarin izliycem.Bazi kisa filmler gercekten cok iyi oluyor.Konuyu da dahil edeyim ki ceza almiyayim.

konu sahibi bu kisa film sizin durumunuza cok uygun.Mutlaka izleyin

İlk okul öğretmenim kendinden yukarıdakilere bakıp üzülecegine aşağıdakilerine bakıp sevin derdi. O kadar haklı ki. Endonezyada bir çocuk ailesine bakabilmek için fabrikada saatlerce çalışıyor ve aylık bir kaç dolar zor kazanıyor. Evlerinde su çok kirli. Bir gün eve gittiğinde ailesinden birisini ölü bulabiliyor. Yaşadığımız hayat o kadar lüks ki. Saglikliyiz çok şükür suyumuz ekmeğimiz ve başımızı sokacak evimiz var. İnsan bazen imrenmeden duramiyor ve "keşke,inşallah" gibi kelimeler kullanıyor. Ettiğimiz duaya çok dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum. Herşey dışarıdan göründüğü gibi değil. Belki o kişinin yaşadığı çok kötü sıkıntılar var ve inşallah dediğin zaman onun parası değil o sıkıntısı sana geçecek? Ne kadar zengin oldugunuzu bilin lütfen.

Evet yeni taşındım yan komşumu tanımıyorum bile ama evli ikiside doktor bir kızları var hayatımda gördüğüm en güzel bebeklerden biri siteye gidip gelirken gördüğüm kadarıyla piyasadaki en lüks arabalardan birine sahipler ve onlarda bizim gibi genç sayılır. İnançlı bir insanım hepsi gelip geçici biliyorum ama elimde olmadan kendime bakıp üzülüyorum. Biz daha kirayı ödeyemedik bu ay, bebek istedik kimyasal gebelik geçirdim, eşimse işsiz kaldı bir süredir. Bir onlara bir bize bakıyorum elimde olmadan.

Karı koca tıp okuyup da doktor olamadıysanız anlayacağım insanlar okumuş emek vermiş onun nimetini yiyor.
Bebeklerine kadar böyle düşünmek bide...

@Esmeralda41
Ohoo bir tek siz haklısınız biz işgüzariz. Ben üzüldüm dedim şimdi siz uzuldunuz hep rol caliyorsunuz ama olmaz ki böyle. Birazcık bize de duygu bırakın. En azından ilk hissettigimizi almayın. Zaten yeterince gururunuz oksanmadi diye hirslandiniz farkindayiz da habire biz kadınlara giydirip sadece biz kadinlarin olduğu yerdesiniz :KK53:
Hahaha süper tespit👍

Eşim akademisyen her zaman gitmiyor okula temposu biraz hafif ama evde çalışıyor. şaka usulü takıldım oturduğun yerden mis gibi para kazanıyorsun eheheheh diye. Adam bana öyle bi cevap verdi ki apışıp kaldım. Sen lisede arkadaşlarınla okuldan kaçıp nargile keyfi yaparken ben eve yürüyerek geliyordum cebimde param kalsın da kitap alırım diye dedi. Ehehhee diye salak salak gülme halim bi an değişti. Adam o kadar haklı ki. Gençlik dedik gezicez tozucaz dedik sonra bi baltaya tam sap olamadık.
Üniveriste mezunuyum şuan 3.ye yeni başladım açıktan ama olmuyor en değerli zamanı değerlendiremeyince ipin ucu elinden kaçıyor insanın.
Haset etmeyin. Güzel gözle bakıp maşallah diyin. Bazen bende iç geçiriyorum bende olmayanlar için. Nefis meselesi. Ama belli ki haliniz vaktiniz pek yerinde değil bebek yapmayın.

Ozendiginiz hayata ulasmak icin cabaniz oluyorsa ozenin, iyidir.

Muhtemelen lisede bir cok gun gezip eglenmek yerine ders calistilar.
Tip fakültesinde sabahlara kadar calistilar.

Ablam doktor, ben ugrasamam diye olmadim. (Turkiyede okumadik. sinava girip derece falan yapmak gerekmeden tip fakultesine giriliyordu, emek veren mezun da oluyordu okudugumuz ulkede)
Simdi gelip onla kendimi kiyaslayamam cunku ben cilgin partilerken ablam cilgin inekliyordu. Bir mukafati olmali :)
Hangi ülke orası???
Bende ülkeye hayran oldum.vay be..

Almanya mı?
Veya Butik Iskandinav ülkelerinden biridir..

onların öğrencilikleri 30 yaşına kadar bitmiyor, yetmiyor doktor olunca bile hala eğitime devam ediyorlar, insan sağlığı gibi büyük bir sorumluluğu taşıyorlar... çoğu hayatına çok geç başlamak zorunda kalıyor. her iki üç güne bir nöbet tutuyorlar ertesi gün de nöbetleri devam ediyor, uyumak için evlerine geri dönmüyorlar yani... çocuklarıyla bile eminim ki ilgilenemiyorlardır... maddi kazançlarını hakettiklerini düşünüyorum. siz o kadar emek verseniz saatlerce nöbet tutsanız sizin de hakkınız olurdu. özenmeyin derim :işsiz:

Hangi ülke orası???
Bende ülkeye hayran oldum.vay be..

Almanya mı?
Veya Butik Iskandinav ülkelerinden biridir..

Yok canım, fransa.
Bir cok yerde türkiyeye gore cok kolay. Biz orda dogup buyuduk.
Erkek kardesim liseyi turkiyede bitirdi. Sinava girdi. Cok dusuk bir puanla tip fakultesi kazandi kibrista, burssuz yakindogu universitesi.
Fransaya basvurduk. 1 sene orda okudu. Kibrisa kayit falan yaptirmadik. 1 senenin sonunda bursaya geldi burda devam ediyor.
Avusturya da bulgaristan da cok rahat turkiyeden aliyor öğrenci. Baska ulkelerde de vardir. Imrendiginiz icin soyluyorum, belki etrafinizda ogrenci varsa isinize yarar. Cok zor bir sey degil.

Yok canım, fransa.
Bir cok yerde türkiyeye gore cok kolay. Biz orda dogup buyuduk.
Erkek kardesim liseyi turkiyede bitirdi. Sinava girdi. Cok dusuk bir puanla tip fakultesi kazandi kibrista, burssuz yakindogu universitesi.
Fransaya basvurduk. 1 sene orda okudu. Kibrisa kayit falan yaptirmadik. 1 senenin sonunda bursaya geldi burda devam ediyor.
Avusturya da bulgaristan da cok rahat turkiyeden aliyor öğrenci. Baska ulkelerde de vardir. Imrendiginiz icin soyluyorum, belki etrafinizda ogrenci varsa isinize yarar. Cok zor bir sey degil.
Yok şu an için değil.. benim çevrem büyük.
Ileride çocuğum olursa diye sormuştum.

Bilgi için teşekkür ederim..:KK51:

Evet yeni taşındım yan komşumu tanımıyorum bile ama evli ikiside doktor bir kızları var hayatımda gördüğüm en güzel bebeklerden biri siteye gidip gelirken gördüğüm kadarıyla piyasadaki en lüks arabalardan birine sahipler ve onlarda bizim gibi genç sayılır. İnançlı bir insanım hepsi gelip geçici biliyorum ama elimde olmadan kendime bakıp üzülüyorum. Biz daha kirayı ödeyemedik bu ay, bebek istedik kimyasal gebelik geçirdim, eşimse işsiz kaldı bir süredir. Bir onlara bir bize bakıyorum elimde olmadan.
Özenmek çok normal özendigimiz seylere bolca dua etmeliyiz hatta ozendigimiz insanlarada nazarimiz degmesin diue masallah diyip duayi eksik etmemek... ozendigimiz istedigimiz şeylere dua etmek cok güc verici bir taktik

Doktorları falan bırakın da danla bilic story başına 17 bin alıyormuş 😲
Ben de buna benzer birvsey yazacaktım. Şu hayatta tek özendiğim şey hiç-bir şey üretmeden bomboş içerikler ve paylaşımlarla milyonları götüren youtuber/ influencer tayfa. Özenmek de doğru kelime mi bilmiyorum ama nasıl oluyor bu iş nasıl takip ediliyor ve bunca kazanabiliyor, kitleleri bu kadar etkileyebiliyorlar aklım.l almıyor. Bunca yıl boşuna okumuşum çalışmışım diyorum onları görünce

20200531_151050.webp

Siz 6 Nisan 2019 da nişanlı olduğunuzu yazmışsınız. Ocak 2020de de iki yıllık evli olduğunuzu yazmışsınız yine

Kirayı ödeyemecek kadar kötü durumdasınız,eşiniz işsiz siz işsiz ama doktorla aynı sitede lüks arabalar falan.. pek kafamda oturmadı ama neyse..

Onlar yıllarca okuyup dirsek çürütürken siz ne yapıyordunuz ? Herkes emeğinin karşılığını alıyor bir şekilde. Sizde pencereden bakıp özenmek yerine bi işin ucundan tutarsanız kiranızıda öder çok lüks olmasada en azından bi süre sonra arabaya falan binebilirsiniz.

Konu bana çok tutarsız geldi. O kadar lüks sitede niye oturuyorsunuz madem kirayı bile veremiyorsanız ucuz bir yerde oturun.

Back
X