bu iyi bir şey değil ki.yatılı veya kalabalık misafir sevmemek.bu görgüsüzlük ,yobazlıktır.
ülke insanının birbirinden nefret etmesi demektir.insanık dışıdır.
her şekilde misafirimiz olabilir biz türk insanı çok farklıyız .başımızın üstünde yeri vardır.
2 sene önce annemin komşusu aradı,kaynımla eltim senin oraya tüp bebek yaptırmaya geliyor ilgilenir misin garipler dedi.gittim havaalanından aldım 18 gün bizde kaldılar.ağırladım gittiler.
sonra kardeşim kızı ünv kazandı.onların şehri geldi.duymuşlar yeğenimle o kadar ilgilendiler ,her hafta ev yemeği yapıp yeğenime götürdüler.yurtta kalmasın bizde kalsın dediler.yeğenim her gelmesinde hediyeler göndirirler hala da.
iyilik her zaman iyidir.
Telefonun denizde yüzmeyi seviyor olsa gerek.Yüz verme olacaktı telefon yüzü nasıl deniz diye çevirdi pes yani :)
Yokuz de canım, sen tatil beldesinde yaşıyorsun diye tatilleri hep orda geçirecek değilsin ya biz falanca yere gidiyoruz de
Nehir hanımın bahsettiği elzem bir durummuş, çocuk sahibi olmak için gelen yoksul insanlardan bahsediyor sanırım.
Fakat bu konudaki insanlar, Avrupa'yı bedava gezmek niyetinde olan insanlar. Şu iki durumu nasıl kıyasladı şaşkınım.
Paran varsa gezersin, yoksa oturursun. Ha dersin work and travel, bisikletle dünya turu, beş parasız dünya turu al sırt çantanı düş yola. Yok rahat lazım diyorsan da bastır parayı git otele, ne tanımadığın adamların evine yıkılıyorsun? İyi mi kötü mü bilmiyorsun o insanları, ben korkardım bile. Gece uyurken çökseler gırtlağına ya?
teşekkür ederim kralcı.
Ben bavulumu ne zaman toplayayım sanırım bu misafirperverlik karşısında sınır dışı edilmem gerekiyorTürk kimliğimi ve pasaportumu bırakıp gidiyorum... Tüü bana yazıklar olsun... Memleket böyle insanlık dışı yobazını ve görgüsüzünü görmedi...
Nehir hanımın bahsettiği elzem bir durummuş, çocuk sahibi olmak için gelen yoksul insanlardan bahsediyor sanırım.
Fakat bu konudaki insanlar, Avrupa'yı bedava gezmek niyetinde olan insanlar. Şu iki durumu nasıl kıyasladı şaşkınım.
Paran varsa gezersin, yoksa oturursun. Ha dersin work and travel, bisikletle dünya turu, beş parasız dünya turu al sırt çantanı düş yola. Yok rahat lazım diyorsan da bastır parayı git otele, ne tanımadığın adamların evine yıkılıyorsun? İyi mi kötü mü bilmiyorsun o insanları, ben korkardım bile. Gece uyurken çökseler gırtlağına ya?
18 gün benim yıllık iznimin 2 gün eksiği mesela, ben tüp bebek için kardeşimi kuzenimi vs kabul ederim de annemin komşusunun kaynı ve eltisi ne, o kişiler de rahat sen de rahatsın kusura bakma, insanlık her önüne geleni eve almak değildir hırlı mı hırsız mı ne bildin Alice harikalar diyarından bildiriyosun sanırım
Valla yanlış anlaşılmasın ama taciz tecavüz aile içinde bile ayyuka çıkmış durumdayken, elin adamına hiç güvenemem ben.Valla ne kadar garip olursa olsun tanımadığı kişi, ha ev dışında hastanede vs yardımcı olunur da evde ağırlamam ben
Mune yine dett bir daha etmeyin falan diyor, ama Kazen direkt biçer bizi ses etmeyin.mune tatilde kazene yaz
Valla yanlış anlaşılmasın ama taciz tecavüz aile içinde bile ayyuka çıkmış durumdayken, elin adamına hiç güvenemem ben.
İyilik edeceğim, iyilik bulacağım diye ruh halimi geri dönüşü olmayan yerlere sürükleyemem. En basit handikapı bu yani, bu konunun.
Kendi komşum değil, annemin komşusu, hatta komşu değil komşunun kaynı.Aynen iyilik yap iyilik bul 1-1 beraberlikse iyilik yapma iyilik bulma 0-0 beraberlik
Yakınlık derecesine göre değişir bu gibi şeyler, annem demez zaten komşumun kaynı ve eşi gelecek diye, sağlık personeliyim kurum ya da doktor bulur ön ayak olurum arar sorarım ama evimde ağırlamam ki tüp bebek her yerde yapılıyor zaten, öncedenmiş uzana uzana istanbula ankaraya vs gelmek, 2 sene öncede hemen her yerde vardı,bazı insanlar cidden bazı şeyleri bedavaya getirme derdinde oluyo
eşimin işi nedeniyle yurtdışında bulunuyorum.batı insanı amerika da dahil buna.bu burun kıvırdığınız yapımız var ya onlar bunu kazanmaya çalışıyorlar o kadar kıskanıyorlar ki ..ama imkansız bizim gibi olamazlar .birbirine tahammülü acıması yok onların.
bizim gibi olmazlar öyleyse bizi kendilerine benzetmeliler.olay bu.
türkiye tarihi,kültürü,yemeği,mizah anlayışı,esprileri cidden kıskanılacak derecede.ama bunu anlamak için batıya gidip ordan bakacaksın güzel ülkeme.içindeyken anlamıyor insan.
Şahsen beni Finlandiya kabul ederse, seve seve kendimi de isterlerse kültürümü de götürürüm.eşimin işi nedeniyle yurtdışında bulunuyorum.batı insanı amerika da dahil buna.bu burun kıvırdığınız yapımız var ya onlar bunu kazanmaya çalışıyorlar o kadar kıskanıyorlar ki ..ama imkansız bizim gibi olamazlar .birbirine tahammülü acıması yok onların.
bizim gibi olmazlar öyleyse bizi kendilerine benzetmeliler.olay bu.
türkiye tarihi,kültürü,yemeği,mizah anlayışı,esprileri cidden kıskanılacak derecede.ama bunu anlamak için batıya gidip ordan bakacaksın güzel ülkeme.içindeyken anlamıyor insan.
bu iyi bir şey değil ki.yatılı veya kalabalık misafir sevmemek.bu görgüsüzlük ,yobazlıktır.
ülke insanının birbirinden nefret etmesi demektir.insanık dışıdır.
her şekilde misafirimiz olabilir biz türk insanı çok farklıyız .başımızın üstünde yeri vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?