- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
Bana 2 günlük misafir bile bazen külfet geliyor, yazlık yerde yaşıyoruz.
Hergün gezdirmesi var 1,
Dışarıda yenilip içilmesi var 2,
Kalabalık olduğu zamanlarda trafikte kalması var 3,
işleri güçleri bırakması var 4,
Yorgunluk cabası...
Ama en fenası, senin yaptıgın tüm fedakalığı görmeyip, günlerce elini cebine atmayıp, tüm kış seni bir kez bile aramayıp, yaz aylarına yaklaşırken ARANMAK!!!
İlk kez duydumFare sığamadığı deliğe girerken birde kuyruğuna kabak bağlarmış bu da ona benzemiş
Sen deniz verme hiç bak hamilesin de
Heralde cevap verme olacaktı de mi :))
Mesela şöyle oluyo, üniversiteden arkadasım arıyor. Eşim en sonunda, ben telefon görüşmesindeyken, 'üni. deyken bu kadar konuşmadınız, bu kadar uzatma konuşmayı' diye, bana kızıyor. Çünkü ark. ların hepsi, sonunda, ya ben de bir o taraflara kaçayım diyorum filan deyince, ben de onca sohbetin üzerine, ters bir cevap veremiyorum. Evimiz filan da geniş, kalacak yer sıkıntı değil, bunu da biliyorlar.
Ama sıkıntı ben yaz aylarında işler, güçler yüzünden fena yogun oluyorum ama kendi işim oldugu için kimsenin saygısı yok.
Patron nasılsa yok, sen de çalışmasan veya az çalışsan olur, mantıgındalar.
Evin bahcesine çadır kurun. Evi de gelenlere birakin. Tobe tobe..Heralde cevap verme olacaktı de mi :))
Mesela şöyle oluyo, üniversiteden arkadasım arıyor. Eşim en sonunda, ben telefon görüşmesindeyken, 'üni. deyken bu kadar konuşmadınız, bu kadar uzatma konuşmayı' diye, bana kızıyor. Çünkü ark. ların hepsi, sonunda, ya ben de bir o taraflara kaçayım diyorum filan deyince, ben de onca sohbetin üzerine, ters bir cevap veremiyorum. Evimiz filan da geniş, kalacak yer sıkıntı değil, bunu da biliyorlar.
Ama sıkıntı ben yaz aylarında işler, güçler yüzünden fena yogun oluyorum ama kendi işim oldugu için kimsenin saygısı yok.
Patron nasılsa yok, sen de çalışmasan veya az çalışsan olur, mantıgındalar.
senin kuzende taksit taksit söyleme huyu var heralde. Kabul etsen nezaman söyleyecekti acaba erkek arkadaşını..Cevap geldi ve ben şu anda bir şok daha yaşıyorum uzatmadan mesajı yazacağım:
Kuzen- hmm tamam kuzi ya tüh güzel olurdu aslında x hiç yurtdışına çıkmamış ilk kez bize katılıp çıkmış olacaktı
Ben- kuzi zaten x te sıkılmaz mı? Sen eşinle ben eşimle... o tek kalıcak grupta
Kuzen- kuzi zaten sevgilisi de gelecek kabul etsen yalnız tek kalmayacak ki grupta
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ben şok ben oha ben dumur ben yandı kafa hiçbirşey yazmadım..
Herkese merhaba,
Tavsiyelerinize ihtiyacim var.
Yurtdisinda yasiyorum, 25 Haziran'da kuzenim esi ile birlikte Turkiye'den 10 gunlugune bize gelecek, beraber gezecegiz, hasret giderecegiz vs. Kendisini de esini de cok severim.
Ancak dun beni sok eden bir mesaj atti, en yakin kiz arkadasi onlarla buraya gelmek istiyor ve kuzenim "onunla gelirsek sorun olmaz degil mi" diye sordu. Cevap veremedim cunku kuzenimi incitmeden nasil "hayir" diyebilirim bilemiyorum.
Kizi hayatimda gormedim ama hep adini duydugum biriydi... Esime soyledigimde "hic tanismadigim bir insanin gelip evimizde kalmasi diye birsey olamaz, sacmalamasinlar, aileden olsa hadi neyse" dedi.
Baska semtte oturuyor olsam bana cay icmeye gelirken yaninda arkadasini getirse tabi ki agirlardim ama bu boyle birsey degil ki; baska ulkede 10 gun bizimle kalacak, bizimle gezecek, huyunu suyunu bilmedigim, hicbir muhabbetimin olmadigi bir insandan bahsediyoruz.
Ne mesaj yazacagimi sasirdim, yazip yazip sildim, ne denir ki simdi?
(Evet kuzenime ayri kizginim boyle birseyi cekinmeden sorabildigi icin - ben asla boyle birsey teklif edemezdim kimseye...)
Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.
Herkese merhaba,
Tavsiyelerinize ihtiyacim var.
Yurtdisinda yasiyorum, 25 Haziran'da kuzenim esi ile birlikte Turkiye'den 10 gunlugune bize gelecek, beraber gezecegiz, hasret giderecegiz vs. Kendisini de esini de cok severim.
Ancak dun beni sok eden bir mesaj atti, en yakin kiz arkadasi onlarla buraya gelmek istiyor ve kuzenim "onunla gelirsek sorun olmaz degil mi" diye sordu. Cevap veremedim cunku kuzenimi incitmeden nasil "hayir" diyebilirim bilemiyorum.
Kizi hayatimda gormedim ama hep adini duydugum biriydi... Esime soyledigimde "hic tanismadigim bir insanin gelip evimizde kalmasi diye birsey olamaz, sacmalamasinlar, aileden olsa hadi neyse" dedi.
Baska semtte oturuyor olsam bana cay icmeye gelirken yaninda arkadasini getirse tabi ki agirlardim ama bu boyle birsey degil ki; baska ulkede 10 gun bizimle kalacak, bizimle gezecek, huyunu suyunu bilmedigim, hicbir muhabbetimin olmadigi bir insandan bahsediyoruz.
Ne mesaj yazacagimi sasirdim, yazip yazip sildim, ne denir ki simdi?
(Evet kuzenime ayri kizginim boyle birseyi cekinmeden sorabildigi icin - ben asla boyle birsey teklif edemezdim kimseye...)
Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.
Ben de yabancıyım (yarıEstagfurullah bunu yazmanız bile büyüklüğünüzü gösterir teşekkür ederim insanlık hali olur böyle seyler...
Ben de yabancıyım (yarı) ve yatılı misafirliklerden nefret ederim. Avrupa kültüründe dediğiniz gibi yok çünkü. Kalabalık misafirlikleri de sevmeyiz habire. O yüzden doğum yaptığımda bile kimseyi çağırmadım akrabalardan.
Kuzeniniz kız mı erkek mi?
bu iyi bir şey değil ki.yatılı veya kalabalık misafir sevmemek.bu görgüsüzlük ,yobazlıktır.
ülke insanının birbirinden nefret etmesi demektir.insanık dışıdır.
her şekilde misafirimiz olabilir biz türk insanı çok farklıyız .başımızın üstünde yeri vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?