Hanımefendi terbiyenizi takının lütfen ! Ben aynı zamanda bir Türk olarak da kalabalık misafiri sevmiyorum, görgüsüzlük ne demek ?bu iyi bir şey değil ki.yatılı veya kalabalık misafir sevmemek.bu görgüsüzlük ,yobazlıktır.
ülke insanının birbirinden nefret etmesi demektir.insanık dışıdır.
her şekilde misafirimiz olabilir biz türk insanı çok farklıyız .başımızın üstünde yeri vardır.
Ay ne kadar abartmışsın ne alakası var ben yabancı değilim ama benim de kafam götürmez mesela, dayı hala amca teyze 50 kişi birden görüşmektense tane tane insanları ağırlamak hoşuma gider,yatılı misafirde çok gerekli değilse düğün cenaze vs yoksa ben de sevmem
Birbirinden nefret etmek,insanlık dışı falan inanılmaz abartı, sen seversin başkası sevmez sen seviyorsun diye insanlık içi oluyorsun sevmeyen de insanlık dışı olmuyor,akrabalarımı sevmiyorum nefret ediyorum elime geçseler keserim demiş gibi cevap yazmışsın
Saldırmaya yer arıyorlar bazıları resmen, böylelerinin cehennemde yanacaksın sürümleri de mevcut, yobazlıkla da ne alakaysa. Ne din ne ırk olarak bizden değil salla saldır gitsin kafası 2016 yılındayız ayıp yani.Yobazlığın kelime anlamına bir daha bakılmasını salık veririm,kalabalık ve yatılı misafir sevmeyen yobazmıs...20 kişi bir evde evi kurutana kadar kalmak medeniyetin top noktası o zaman
insanık dışıdır
bu iyi bir şey değil ki.yatılı veya kalabalık misafir sevmemek.bu görgüsüzlük ,yobazlıktır.
her şekilde misafirimiz olabilir biz türk insanı çok farklıyız .başımızın üstünde yeri vardır.
Ben safkan olmasa da Türk'üm. 3 göbek ötesinden sonrasını tahmin edemeyeceğim için böyle dedim.bu iyi bir şey değil ki.yatılı veya kalabalık misafir sevmemek.bu görgüsüzlük ,yobazlıktır.
Hayır yani herhalde %100 Türk olmayınca sayılmıyosun direk 'Biz Türkler' diye dışlanıyosun sanki ben burada büyümedim yetişmedim.. Babam tam Türk ama annemden çok o sinir olur uzun kalan yatılı misafirlere.asıl misafirin misafir davet etmesi görgüsüzlüktür..
türk insanının övünülecek bir farkı gibi anlatmanızda pek komik olmuş..
bende yatılı misafir sevmem zorda kalmadıkça .. helede tanımadığım bir adamı eve almayacağım için yobaz olacaksam ne ala..
missburc biz türk insanı farklı farklıyız idare ediverecen artık
İyi ağırlarız evet ama ne böyle 10 gün gibi uzun süreyi severiz ne emrivakiyi dediğiniz gibi.Konudaki yorumları hayretle okuyorum
Ya herkes Avrupa kültüründe yok demişte
Avrupa kültüründe olmayan yatılı misafirlik değilki gayette güzel yatılı misafirlik var.
Ama böyle emrivakiyle , zorlamayla falan değil.
Avrupalı herhangi birinin evine gitseniz tabikide size kal demez neden desinki ama tanıdıksa aynı bizim gibi ısrar ederler ve çokta iyi ağırlarlar
Ha birde siz gidince dedikodunuzda yapılmaz
Benim yatılı misafirime saldırdılarEvlerine hunharca misafir kabul etmiyorlar!!!
Ben aynı ilden misafirleri yatılı kabul etmiyorum sanırım Türkiye'den şu an itibariyle sınır dışı edilmem lazımAynı il içinde yatılı kalan var ya sorsan aile bağları güçlü,1e kadar oturur e bu saatten sonra da gitmeyalim bari der medeniyet işte
2 sene önce annemin komşusu aradı,kaynımla eltim senin oraya tüp bebek yaptırmaya geliyor ilgilenir misin garipler dedi.gittim havaalanından aldım 18 gün bizde kaldılar.ağırladım gittiler.
sonra kardeşim kızı ünv kazandı.onların şehri geldi.duymuşlar yeğenimle o kadar ilgilendiler ,her hafta ev yemeği yapıp yeğenime götürdüler.yurtta kalmasın bizde kalsın dediler.yeğenim her gelmesinde hediyeler göndirirler hala da.
iyilik her zaman iyidir.
Herkese merhaba,
Tavsiyelerinize ihtiyacim var.
Yurtdisinda yasiyorum, 25 Haziran'da kuzenim esi ile birlikte Turkiye'den 10 gunlugune bize gelecek, beraber gezecegiz, hasret giderecegiz vs. Kendisini de esini de cok severim.
Ancak dun beni sok eden bir mesaj atti, en yakin kiz arkadasi onlarla buraya gelmek istiyor ve kuzenim "onunla gelirsek sorun olmaz degil mi" diye sordu. Cevap veremedim cunku kuzenimi incitmeden nasil "hayir" diyebilirim bilemiyorum.
Kizi hayatimda gormedim ama hep adini duydugum biriydi... Esime soyledigimde "hic tanismadigim bir insanin gelip evimizde kalmasi diye birsey olamaz, sacmalamasinlar, aileden olsa hadi neyse" dedi.
Baska semtte oturuyor olsam bana cay icmeye gelirken yaninda arkadasini getirse tabi ki agirlardim ama bu boyle birsey degil ki; baska ulkede 10 gun bizimle kalacak, bizimle gezecek, huyunu suyunu bilmedigim, hicbir muhabbetimin olmadigi bir insandan bahsediyoruz.
Ne mesaj yazacagimi sasirdim, yazip yazip sildim, ne denir ki simdi?
(Evet kuzenime ayri kizginim boyle birseyi cekinmeden sorabildigi icin - ben asla boyle birsey teklif edemezdim kimseye...)
Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.
Aferin sana nehir. Ne kadar erdemli birisin oyle. Sahsen boylesini gormedim. Asiri iyilikperver misafirsever antiyobazsin. Seni tebrik ediyor ve alkisliyoruz
Ben bavulumu ne zaman toplayayım sanırım bu misafirperverlik karşısında sınır dışı edilmem gerekiyorAferin sana nehir. Ne kadar erdemli birisin oyle. Sahsen boylesini gormedim. Asiri iyilikperver misafirsever antiyobazsin. Seni tebrik ediyor ve alkisliyoruz
Nehir hanımın bahsettiği elzem bir durummuş, çocuk sahibi olmak için gelen yoksul insanlardan bahsediyor sanırım.Aferin sana nehir. Ne kadar erdemli birisin oyle. Sahsen boylesini gormedim. Asiri iyilikperver misafirsever antiyobazsin. Seni tebrik ediyor ve alkisliyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?