Yaninda misafir getirmek isteyen yatili misafire ne denir?

konu sahibi bence 10 günden bir şey olmaz sakince bir daha düşün.sayılı gün çabuk geçer.kırma kuzenini boşver.

Kimsenin evinde yatılı kalmam(mecbur kalırsam gider otelde kalırım) yatılı misafirden de hiç hazzetmem. Konu sahibi haklısın.

Hanımefendi terbiyenizi takının lütfen ! Ben aynı zamanda bir Türk olarak da kalabalık misafiri sevmiyorum, görgüsüzlük ne demek ?

Yobazlığın kelime anlamına bir daha bakılmasını salık veririm,kalabalık ve yatılı misafir sevmeyen yobazmıs...20 kişi bir evde evi kurutana kadar kalmak medeniyetin top noktası o zaman
Saldırmaya yer arıyorlar bazıları resmen, böylelerinin cehennemde yanacaksın sürümleri de mevcut, yobazlıkla da ne alakaysa. Ne din ne ırk olarak bizden değil salla saldır gitsin kafası 2016 yılındayız ayıp yani.

Konudaki yorumları hayretle okuyorum
Ya herkes Avrupa kültüründe yok demişte
Avrupa kültüründe olmayan yatılı misafirlik değilki gayette güzel yatılı misafirlik var.
Ama böyle emrivakiyle , zorlamayla falan değil.
Avrupalı herhangi birinin evine gitseniz tabikide size kal demez neden desinki ama tanıdıksa aynı bizim gibi ısrar ederler ve çokta iyi ağırlarlar
Ha birde siz gidince dedikodunuzda yapılmaz

asıl misafirin misafir davet etmesi görgüsüzlüktür..
türk insanının övünülecek bir farkı gibi anlatmanızda pek komik olmuş..
bende yatılı misafir sevmem zorda kalmadıkça .. helede tanımadığım bir adamı eve almayacağım için yobaz olacaksam ne ala..
missburc biz türk insanı farklı farklıyız idare ediverecen artık

Ben safkan olmasa da Türk'üm. 3 göbek ötesinden sonrasını tahmin edemeyeceğim için böyle dedim.
Fakat ben de sevmem yatılı misafir. Çok elzem bir durum yoksa ne işi var milletin benim evimde? Ya hu ev zaten 3 oda 1 salon, biz zor sığıyoruz. Bu eve 2 kişi fazladan gelse yatacak yer sıkıntısı çıkar. Ya ev ahalisinden birileri ya da gelen misafir kanepe tepelerinde ya da yerde yatmak zorunda kalır. Ayrıca benim evimin yat zamanı kalk zamanı, yemek düzeni, tv düzeni vs. vardır. Gelen adam nasıl rahat edecek 10 gün. Ben edemezdim şahsen. Ya hu rahat rahat tuvalete gidemem, banyo edemem en basiti. Atlet don gezemem, kişisel bakımımı yapamam, evi özgürce dağıtma aktivitemden vazgeçmek durumunda kalırım. Yani gelen misafirin benim dağınık evimi çekme zorunluluğu olamayacağı için toplamam gerekir. Ama ya toplamak istemiyorsam? Özgürce kavga edemem, her an mutlu olamıyoruz malum hayat bu. Bir hafta kardeşimle ekşi yoğurt kıvamındaydık mesela, yeni barıştık. Şimdi şunu bir misafir tecrübe etse, 10 bölümlük dedikodu malzemesi çıkardı.
Ha son olarak, yobaz değilizdir. Bütün aile gayet açık fikirliyizdir, dogmatik değiliz, yeniliklere açığızdır. Yobaz diye neye kime denir sözlük anlamına bakınca, oldukça dışındayız yatılı misafir sevmeyenler olarak. Gayet de insaniyiz, akşam çayına gelenleri testereyle kesmiyoruz. Miasafirliğin kısasının makbul olduğuna inanıyoruz o kadar.

Kaldı ki bu kız zaten kuzeni ve eşini yatılı 10 gün kabul etmiş,hiçbir sıkıntı yok onda, misafir misafir çağırıyor,erkek arkadaşının da geleceği son dakika söyleniyor

Adamlar çift olarak gelip gezip tozup konaklama ve en iyi ihtimalle kahvaltıyı bedavaya getirme derdinde,kimsenin konu sahibine bayıldığı yok alenen adam kullanma, insanlık dışı olan bu

Hayır yani herhalde %100 Türk olmayınca sayılmıyosun direk 'Biz Türkler' diye dışlanıyosun sanki ben burada büyümedim yetişmedim.. Babam tam Türk ama annemden çok o sinir olur uzun kalan yatılı misafirlere.
Ne değişik insanlar var ya..

İyi ağırlarız evet ama ne böyle 10 gün gibi uzun süreyi severiz ne emrivakiyi dediğiniz gibi.
Yine de 'insanlık dışı yobaz' olmaktan kurtulamıyoruz

2 sene önce annemin komşusu aradı,kaynımla eltim senin oraya tüp bebek yaptırmaya geliyor ilgilenir misin garipler dedi.gittim havaalanından aldım 18 gün bizde kaldılar.ağırladım gittiler.
sonra kardeşim kızı ünv kazandı.onların şehri geldi.duymuşlar yeğenimle o kadar ilgilendiler ,her hafta ev yemeği yapıp yeğenime götürdüler.yurtta kalmasın bizde kalsın dediler.yeğenim her gelmesinde hediyeler göndirirler hala da.

iyilik her zaman iyidir.

Aferin sana nehir. Ne kadar erdemli birisin oyle. Sahsen boylesini gormedim. Asiri iyilikperver misafirsever antiyobazsin. Seni tebrik ediyor ve alkisliyoruz

Emrivaki yapılmış sana ki en nefret ettiklerim arasında gelir...belliki gelmesini istediği arkadaşlada konuşulmuş plan kurulmuş ben olsam bu geziyi işim çıktı der neyaparım ederim iptal ederim onlarda gelmesin kimse gelmesin bu nedir böyle insanda biraz düşünce olur ya hiç tanımadığım insan evimde günlerce kalıcak... Tamam insan insanı yemez ama evime gelicek yatılı misafir tanıdığım olmalı ötesi kabul edilemez
Hem ne rahat insanlar şaştım kaldım ben hiç tanımadığım kişinin evine hemde davetsiz hemde YATILI gitmeyi bırak plan dahi kuramam insanlara rahatsızlık veririm düşüncesiyle ...
Kuzeninize hayret ettim doğrusu daha çok şey söylenecek söz varda ... neyse

Aferin sana nehir. Ne kadar erdemli birisin oyle. Sahsen boylesini gormedim. Asiri iyilikperver misafirsever antiyobazsin. Seni tebrik ediyor ve alkisliyoruz
Ben bavulumu ne zaman toplayayım sanırım bu misafirperverlik karşısında sınır dışı edilmem gerekiyor Türk kimliğimi ve pasaportumu bırakıp gidiyorum... Tüü bana yazıklar olsun... Memleket böyle insanlık dışı yobazını ve görgüsüzünü görmedi...

Nehir hanımın bahsettiği elzem bir durummuş, çocuk sahibi olmak için gelen yoksul insanlardan bahsediyor sanırım.
Fakat bu konudaki insanlar, Avrupa'yı bedava gezmek niyetinde olan insanlar. Şu iki durumu nasıl kıyasladı şaşkınım.
Paran varsa gezersin, yoksa oturursun. Ha dersin work and travel, bisikletle dünya turu, beş parasız dünya turu al sırt çantanı düş yola. Yok rahat lazım diyorsan da bastır parayı git otele, ne tanımadığın adamların evine yıkılıyorsun? İyi mi kötü mü bilmiyorsun o insanları, ben korkardım bile. Gece uyurken çökseler gırtlağına ya?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…