eşimin işi nedeniyle yurtdışında bulunuyorum.batı insanı amerika da dahil buna.bu burun kıvırdığınız yapımız var ya onlar bunu kazanmaya çalışıyorlar o kadar kıskanıyorlar ki ..ama imkansız bizim gibi olamazlar .birbirine tahammülü acıması yok onların.
bizim gibi olmazlar öyleyse bizi kendilerine benzetmeliler.olay bu.
türkiye tarihi,kültürü,yemeği,mizah anlayışı,esprileri cidden kıskanılacak derecede.ama bunu anlamak için batıya gidip ordan bakacaksın güzel ülkeme.içindeyken anlamıyor insan.
:) evet cok senlikli seyler de oluyor ama iyi ama kotu. benim evime kalmaya gelen ciftten italyan genc benim yardimimla fransiz sevgilisine evlenme teklif etmisti :) hepsini facebooktan da ekledim misafirlerimin hala dunyanin en azindan 8 ulkesinde kapim var diyorum :) ha ben hep minimum 3 kisiyle gezdigim icin(squad:)) kimsenin evinde kalamadim yurtdisinda ama bana gitmeden once veya orda yol gosterdiler, yardimci oldular :)Ekşide bu dediğin sistemle ilgili anısını paylaşan biri vardı o kadar şenlikli bi hikaye ki dur arayayım bulursam paylaşayım
Bence sorun yapma" insan insana yük olmaz can gövdeye mülk olmaz"derler.sonuçta senin kuzenin bu kişiyi iyi tanımasa yanında getirmez.10 gün dediğin su gibi akıp geçer.belki gelecek kişiyi çok seveceksin.zaten sürekli gezip dolaşacakmışsınız.tabi yinede sen bilirsin.Herkese merhaba,
Tavsiyelerinize ihtiyacim var.
Yurtdisinda yasiyorum, 25 Haziran'da kuzenim esi ile birlikte Turkiye'den 10 gunlugune bize gelecek, beraber gezecegiz, hasret giderecegiz vs. Kendisini de esini de cok severim.
Ancak dun beni sok eden bir mesaj atti, en yakin kiz arkadasi onlarla buraya gelmek istiyor ve kuzenim "onunla gelirsek sorun olmaz degil mi" diye sordu. Cevap veremedim cunku kuzenimi incitmeden nasil "hayir" diyebilirim bilemiyorum.
Kizi hayatimda gormedim ama hep adini duydugum biriydi... Esime soyledigimde "hic tanismadigim bir insanin gelip evimizde kalmasi diye birsey olamaz, sacmalamasinlar, aileden olsa hadi neyse" dedi.
Baska semtte oturuyor olsam bana cay icmeye gelirken yaninda arkadasini getirse tabi ki agirlardim ama bu boyle birsey degil ki; baska ulkede 10 gun bizimle kalacak, bizimle gezecek, huyunu suyunu bilmedigim, hicbir muhabbetimin olmadigi bir insandan bahsediyoruz.
Ne mesaj yazacagimi sasirdim, yazip yazip sildim, ne denir ki simdi?
(Evet kuzenime ayri kizginim boyle birseyi cekinmeden sorabildigi icin - ben asla boyle birsey teklif edemezdim kimseye...)
Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.
Biz misafirperveriz evet ama misafir olmayi bilmiyoruz. Misafire gittigmiz evde rahatsizlik verecegimizi dusunmuyoruz, aile butcesine katki yapmak aklimiza gelmiyor, bir isin ucundan tutmuyoruz, ve hep guleryuz bekliyoruz.
he en avrupalı sensin canım ne kadar abartmışsın aynı cevap üst üste anladık avrupalısın avrupalısın@Mune Bence beni forumdan da atmanız lazım insanlık dışı eylemlerde bulunuyorum..
Ben de yabancıyım (yarı) ve yatılı misafirliklerden nefret ederim. Avrupa kültüründe dediğiniz gibi yok çünkü. Kalabalık misafirlikleri de sevmeyiz habire. O yüzden doğum yaptığımda bile kimseyi çağırmadım akrabalardan.
Kuzeniniz kız mı erkek mi?
Hanımefendi terbiyenizi takının lütfen ! Ben aynı zamanda bir Türk olarak da kalabalık misafiri sevmiyorum, görgüsüzlük ne demek ?
Saldırmaya yer arıyorlar bazıları resmen, böylelerinin cehennemde yanacaksın sürümleri de mevcut, yobazlıkla da ne alakaysa. Ne din ne ırk olarak bizden değil salla saldır gitsin kafası 2016 yılındayız ayıp yani.
Hayır yani herhalde %100 Türk olmayınca sayılmıyosun direk 'Biz Türkler' diye dışlanıyosun sanki ben burada büyümedim yetişmedim.. Babam tam Türk ama annemden çok o sinir olur uzun kalan yatılı misafirlere.
Ne değişik insanlar var ya..
İyi ağırlarız evet ama ne böyle 10 gün gibi uzun süreyi severiz ne emrivakiyi dediğiniz gibi.
Yine de 'insanlık dışı yobaz' olmaktan kurtulamıyoruz
Benim yatılı misafirime saldırdılar
Ben aynı ilden misafirleri yatılı kabul etmiyorum sanırım Türkiye'den şu an itibariyle sınır dışı edilmem lazım
Ben bavulumu ne zaman toplayayım sanırım bu misafirperverlik karşısında sınır dışı edilmem gerekiyorTürk kimliğimi ve pasaportumu bırakıp gidiyorum... Tüü bana yazıklar olsun... Memleket böyle insanlık dışı yobazını ve görgüsüzünü görmedi...
@Mune Bence beni forumdan da atmanız lazım insanlık dışı eylemlerde bulunuyorum..
@Kazen O zaman sen forum dışı et beni, insanlık dışıyım..
Doğusu batısı benim ülkeme kültürüme kurban olsun, ama en iyi biziz her şey bizde onlar bize benzemeye çalışıyor demenin bi anlamı yok, yatılı misafir sevmiyorum diye de ülkemi kültürümü sevmiyor değilim ne biçim bağlantı kurma bu höööh yani.
Yediğim hakaretin haddi hesabı yok valla
İnsanlık dışı + görgüsüz + yobaz hepsini aynı yorumda saydırdı. Hiçbir ceza da almadı çok şaşırdım.
empati kuramayandan fikir alma sakın.yakar yıkar, idam eder ,ahkam keser,acımasızca fikirler verir.
kalbinin sesini dinle.kuzen senin kuzenin.buradakilerin hiçbir şeyi değil ondan anlayamazlar.
şu an haklı taktı çabuk kabul et,yoksa tez kellesi vurula
Valla empati yapınca hepten sinir oluyorumh e i d i
Parası olmayan insan 10 gün yurtdışı planı yapmayacak. Buna elaleme güvenerek iş yapmak denir. Herkes kendi poposuna güvenecek.
Annemin bir kuzeni vardı öyle bencil düşüncesizin önde gideni. Annemin evinde 1 koca hafta kocasıyla yayılmışlardı. Kadıncağız bunlara üç öğün yemek, gezdirme bilmem ne bir hafta hizmetçiliklerini yaptı. Sonra ben kibarca yolu gösterdim de öyle dank etti düşüncesizlikleri.
Bir insan da önce düşünce olacak. Ben bu insanda bir hafta kalıp yük olur muyum diyecek. Empatiyi bedava tatil yapmak isteyenler yapsın önce, tanımadıkları insanları ağırlamak ister mi bakalım..
Hepsini geçtim kocası mecbur mu tanımadığı samimi olmadığı dört kişiyi çekmeye. Empatiyi eşinize karşı yapın.
Ben hiç istemem eşimin kuzeni peşine iki arsız takıp 10 gün bizim eve çöreklensin. Ne münasebet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?