Yaninda misafir getirmek isteyen yatili misafire ne denir?

'Evim 2 kişiden fazla misafiri ağırlamak için müsait değil'de.

Seni tuttum :)
Herhangi biri değil dostumun dostu sonuçta kuzenimin en yakın arkadaşı.
Tabi eşi izin vermiyorsa konu sahibi evine alamaz.
Bugün sen ona muhtaç yarın sen ona.. Durumunuz müsaitse gençlere yardımcı olun. Ama 10 gün de çokmuş
Misafir üç günü aşmamalı. Ev orası otel değil aile yaşıyor planları programları var insanların.
3 günlük olsa kabul ederdim. Daha fazlası için aileden olması lazım.

Reactions: s u
kabul edemıycegını çünkü eşinin bu durumdan rahatsız olacagını soyle...

Ekşide bu dediğin sistemle ilgili anısını paylaşan biri vardı o kadar şenlikli bi hikaye ki dur arayayım bulursam paylaşayım
:) evet cok senlikli seyler de oluyor ama iyi ama kotu. benim evime kalmaya gelen ciftten italyan genc benim yardimimla fransiz sevgilisine evlenme teklif etmisti :) hepsini facebooktan da ekledim misafirlerimin hala dunyanin en azindan 8 ulkesinde kapim var diyorum :) ha ben hep minimum 3 kisiyle gezdigim icin(squad:)) kimsenin evinde kalamadim yurtdisinda ama bana gitmeden once veya orda yol gosterdiler, yardimci oldular :)
benim sansima hep iyi anilarim oldu. Demek istedigim biz soyleyiz biz boyleyiz onlar da tu kaka diyoruz ama kulaktan dolma bilgiler yerine azicik da tecrube etsek fena olmaz sanki.

Bence sorun yapma" insan insana yük olmaz can gövdeye mülk olmaz"derler.sonuçta senin kuzenin bu kişiyi iyi tanımasa yanında getirmez.10 gün dediğin su gibi akıp geçer.belki gelecek kişiyi çok seveceksin.zaten sürekli gezip dolaşacakmışsınız.tabi yinede sen bilirsin.

Reactions: s u
Biz misafirperveriz evet ama misafir olmayi bilmiyoruz. Misafire gittigmiz evde rahatsizlik verecegimizi dusunmuyoruz, aile butcesine katki yapmak aklimiza gelmiyor, bir isin ucundan tutmuyoruz, ve hep guleryuz bekliyoruz.

Ne güzel yazmışsınız...

empati kuramayandan fikir alma sakın.yakar yıkar, idam eder ,ahkam keser,acımasızca fikirler verir.

kalbinin sesini dinle.kuzen senin kuzenin.buradakilerin hiçbir şeyi değil ondan anlayamazlar.

Hanımefendi terbiyenizi takının lütfen ! Ben aynı zamanda bir Türk olarak da kalabalık misafiri sevmiyorum, görgüsüzlük ne demek ?

İyi ağırlarız evet ama ne böyle 10 gün gibi uzun süreyi severiz ne emrivakiyi dediğiniz gibi.
Yine de 'insanlık dışı yobaz' olmaktan kurtulamıyoruz

Benim yatılı misafirime saldırdılar

Ben aynı ilden misafirleri yatılı kabul etmiyorum sanırım Türkiye'den şu an itibariyle sınır dışı edilmem lazım

@Mune Bence beni forumdan da atmanız lazım insanlık dışı eylemlerde bulunuyorum..

@Kazen O zaman sen forum dışı et beni, insanlık dışıyım..

Yediğim hakaretin haddi hesabı yok valla

İnsanlık dışı + görgüsüz + yobaz hepsini aynı yorumda saydırdı. Hiçbir ceza da almadı çok şaşırdım.

empati kuramayandan fikir alma sakın.yakar yıkar, idam eder ,ahkam keser,acımasızca fikirler verir.

kalbinin sesini dinle.kuzen senin kuzenin.buradakilerin hiçbir şeyi değil ondan anlayamazlar.

Empati kurmak nedir, aynı şartlar altında o kişinin yerine kendini koyarak ben ne yapardım demek değil mi

Nerden çıkardın empati yapılmadığını, konu sahibinin yerine kendimi koyuyorum kuzenim ve eşi hariç diğerlerini kabul etmezdim ve o şekilde yorum yaptım

Gelecek diğer kişilerin yerine koyuyorum kendimi, ben ve erkek arkadaşım hiç tanımadığımız birinin evinde 10 gün kalır mıydık hayır kalmazdık kalmadık zaten, benzer bir durum geçti başımızdan

Burdakiler birşeye anlamaz kalbini dinle cevabı burdaki tüm konular için söylenebilir ki o durumda da forum diye birşey olmaz

ne münasebet hem tanımam hem eşsiz yok anam damsız girilmez tanımadığımın damı olsada giremez.

Valla empati yapınca hepten sinir oluyorum h e i d i
Parası olmayan insan 10 gün yurtdışı planı yapmayacak. Buna elaleme güvenerek iş yapmak denir. Herkes kendi poposuna güvenecek.
Annemin bir kuzeni vardı öyle bencil düşüncesizin önde gideni. Annemin evinde 1 koca hafta kocasıyla yayılmışlardı. Kadıncağız bunlara üç öğün yemek, gezdirme bilmem ne bir hafta hizmetçiliklerini yaptı. Sonra ben kibarca yolu gösterdim de öyle dank etti düşüncesizlikleri.
Bir insan da önce düşünce olacak. Ben bu insanda bir hafta kalıp yük olur muyum diyecek. Empatiyi bedava tatil yapmak isteyenler yapsın önce, tanımadıkları insanları ağırlamak ister mi bakalım..
Hepsini geçtim kocası mecbur mu tanımadığı samimi olmadığı dört kişiyi çekmeye. Empatiyi eşinize karşı yapın.
Ben hiç istemem eşimin kuzeni peşine iki arsız takıp 10 gün bizim eve çöreklensin. Ne münasebet.

Bizim sark bitiyor bu sene batı tercihleri yaptık, o süreçte yarı şaka yarı ciddi bir dolu kişi İzmir Antalya Balıkesir falan yazın da tatile gelelim dedi,herkes kendi keyfini düşünüyo

Mesela ben aslen Egeliyim. Tüm baba tarafımın yazlık yerlerde evleri var. Bedava tatil olarak bakmıyorum. Birinin Foça'da birinin Bodrumda birinin de Datça'da yazlığı var. Bırakın elalemi çağırıp evlerine gitmeyi ben üç yıldır davet ettikleri halde gitmedim yine para verdim otelde kaldım yaptım tatillimi, tatilimin bitiminde gittim iki üç gün tadıyla misafirlik yaptım döndüm. Ohoo ne para vereceğim kuzenlerimin hepsinin yazlığı var demedim yani. Beleşçi değilim çok şükür. Param yoksa da elaleme yük olmamak için tatil yapmıyorum.

Kabul etme canım. Eğer kendi üzerinden sorumluluğu atmak istiyorsan eşim hiç tanımadığı birinin evde ve bizmle olmasından rahatsız olucağını söyledi üzgünüm gibi bişeyler söyle.Ama yinede kabul etme.Ne münasebet yni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…