Yaninda misafir getirmek isteyen yatili misafire ne denir?

Aslında yuh denir cevap olarak ama en mantiklisi eşinin üstüne atmak ona da fikrini sordum tanımadığı birini 10 günlüğüne evde istemedi gibi böylece aranızda sorun çıkmamış olur kuzenle

Mis gibi bir taşla iki kuş,hem kuzeni anlar hatayı hemde siz iyi niyetle söulemiş gibi olursunuz :)
Tabiki. Sonuçta sende kalmayı planlıyor dememiş birlikte gelsek sorun olurmu demiş. Çaktırmadan anlamamış gibi yapmalı. Yada bunu ona yakistiramamis da kibarca hayır diyor gibi..))

yabancı ınsanın aramızda ne ısı var bende esımde rahat edemeyız
de
keske o kuzenınde gelmese bu saatden sonra senınde artık keyıf alacagını sanmam bu zıyaretden

"Sizin basimizin ustunde yeriniz var ama arkadasini yatili misafir olarak agirlayamayacagim.
Arkadasini tanimiyoruz, biz rahat edemeyiz." diye cevap verdim kuzenime. Mesajı gördü ama halen cevap vermedi. Er ya da geç cevap verecektir. Bazı arkadaşlar "benim için sorun olmazdı" demişler. Kendilerini takdir ettim. Maalesef ben tanışmadığım birini ilk kez kendi evimde 10 gün yatılı ağırlarken tanımayı uygun görmüyorum ve bundan rahatsız olurum. Mesela biz tatile giderken buraya gelecek olsalar o ayrı, "otelde kalacağınıza biz yokuz evimizde kalın" derim ve isterlerse 30 kişi gelsinler umrumda olmaz (evi yiyecek değiller ya) çünkü kuzenimin evimi bulduğu gibi bırakacağına eminim. Aynı evin içinde olmak rahatsız eder beni hepsi bu. Görüşleriniz için hepinize teşekkür ederim.

Bu ulkenin yasalari 2 den fazla misafiri eve kabule izin vermiyor de. Malum karakola bildiriyoruz sizi bildirdik Teror olaylari yuzunden akrabalik bagi olmayan kisiler sorun oluyor vs vs

Onun icinde eve yakin uygun bir apart, otel, pansiyon falan buluverin :)

bende istemezdim ya tanımadıgım birinin 10 gun boyunca evimde dolanması hos olmaz kuzende nasıl dusunemiyor bunu kız nasıl geliyor tanımadıgı insanların evine tuhaf

Peki bukadar insanı ağırlayacak yerin varmı, hani on gün az da değil.
Bence kuzenine açıklama yap olmaz de okadar, fazla da takma kafana onlar sorarken daha doğrusu emrivaki gibi yaparken çekinmiyor sen hayır demeye çrkiniyorsun

Yaw gelende sizin gul yuzunuze, hasretinize gelmiyor. Gezmeye geliyor.

Kaba olduysam kusura bakmayin ama bence tepkiniz asiri. Ben seve seve Kabul ederdim. Hic gorusmemissiniz ama adini siklikla duymussunuz. Yurt disina sizin evinizde oturmaya gelmiyor. Hem gezmek gormek, hemde bu isi ucuza kapatmaya geliyor. Gun gelir devran doner, belki sizde o gelen kisiden bir iyilik beklersiniz.

Hayir demek bende cok kaba ve gereksiz. Ne guzel cok kisiyle bol bol egleniriz diye dusunmek varken, negatif dusuncelere bogulmusunuz.

"Kusura bakma canım senin başımın üzerinde yerin var ama tanımadıgım huyunu suyunu bilmediğim bir yabancıyı evime sokamam helede yatılı kalmasına hiç müsaade edemem eşimde razı değil bu duruma zaten" denir.

Kuzeni falan boşver tanımadığım bekar bir kızı eve almam ben. Eşim izin vermiyor dersin

Millet ne rahat tanimadigi insanin evinde kalabilmeyi goze aliyo. Kabul etme tabiki

E pes yani kız mecbur mu o ucuza gezsin diye evini otele çevirmeye

Seninki yine iyi. Bize abim eşi ve çocuğu + arkadaşı, eşi ve 2 çocuğunu getirecek, hem de 2 hafta. Üstelik adam 3-4 ay önce yine gelip evimizde kaldı. Anlamıyorum bu genişlik nerden geliyor bu insanlarda. İstemiyorum dedim kötü oldum, ne geçimsizliğim kaldı ne misafir sevmezliğim. Umarım aynılarını yaşamazsın.

Kıza şaşırdım, hiç tanımadığı birisinin evinde nasıl kalmak ister
Siz de kabul etmeyin bence.

Oda ne ki:)) evlenecegim zaman dugunden 1 gun once esimin ailesi gelecek sehrimize.Biz bi hesap yaptik ona gore yatak dosek ayarladik.esimde ben kizarim diye susmus) halbuki niye kizayim.gorumcem taa yurtdisindan kendi esi ve cocuklariyla birlikte arkadaslariyla gelmisler..hic tanimadigim hesapta olamayan bi aile:)) o gun hic bozuntuya vermedik tabi..agirladik ettik.birde aile coook soguktu hic cekilmedi:) simdi gulumseyerek yaziyorum o zaman bu emrivakiye cok kizmistim:)

Yime size emrivaki yapilmamis.kapida gorunce sook yadamistik:)
Guzelce durumu yaz.anlayisla karsimasi lazim.belkide tanisaniz sizde isterdiniz.ama haklisiniz tabi:)

Valla karşı tarafta düşünce olacak biraz.
Böyle tekliflere hayır demekte ben de zorlanıyorum maalesef ama
şu durumda eşime atardım topu sanırım.

Kusura bakma ben idare etmek isterdim ama eşim pek sıcak bakmıyor gibi bir mesaj atardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…