Belki de sizin bu düşüncenizi yanlış anladı. Haber verdik diyorsunuz, kendiniz bizzat mı söylediniz? Siz toparlansınlar diye düşünmüşsünüz, diğer taraf "kaç ay geçti çocuk doğalı şimdi haber gönderiyorlar, o da kendi aramayıp eşine söyletiyor" demiş olabilir. Bu işin doğrusu siz bu kadını direk kendiniz arayacaktınız. Benim eşim arkadaşına söylese bile ben sonra karısını kendim ararım. Onlar sözleşmiş ama ben müsait misin diye sormak istedim derim. 1-2 aylık olunca haber verip sizi ziyarete geleceğim deseydiniz ama geçmiş gitmiş boşverin.Biz bebekte anne de biraz toparlansınlar diye zaten bebek 6 aylık olduğunda haber verdik. Aradan 4 ay geçti. Şu an bebek 10 aylık.
Kibar biri de değil demek ki. Bazı insanlar böyledir. Sessizliklerinden anlamak gerekir. Doğru iletişim şekli değil ama daha fazla ısrarın anlamı yok.Bu arayıp kibarlıktan ödün vermeden bahane sunmasına engel değil ama.ben hasetlik diye düşünmedim ama iletişim kurmak gelip gitmek istemiyorsa bile eşlerinin ve arkadaşliklarinin hatrına bi bahane ileri sürerek aramasını beklerdim.
Yok yaa 4 ayda olunur emin ol..demek zaten bu insanlar misafirlige gitmeyi dusunuyorsa suan cok dikkat etmiyolar koronaya filan.. hadi 1-2 ay kucukte 4 aylik bebek asiri kucuk degil artik.. bi yarim saat uygun olur herkes.
Ben kimseye yuklenmem zaten ev gezmelerini hic sevmedim zoraki gitmisimdir simdiye dek.. ama gelenleride hic cevirmedim.. yani ilk bir kac ay degil tabii dedigimO yarım saat yarım saat olmuyor kibunun temizliği var hazırlığı var ikramı var sürekli ağlayan bebesi var. Kendimden biliyorum çünkü bebeğim doğduğundan beri gelmek isteyen bir grup var ama hala müsait olup cagiramadim. Bebeğim 10 aylık olacak lütfen küçük bebekli annelere çok yüklenmeyin alinmayin kırılmayin
Konu sahibi için diyeceğim sizin direk sormanız daha uygun olurdu sonuçta evin hanımı hazırlık yapacak olan. Belki arkadaşınizda ona alınmıştır
O ev yer arada yer silme süpürme dışında pek temizlenmiyorsa o kadar da kolay olmuyor evi temizlemesi. Bazı insanlar önemsemiyor temizlik olayını ama bazısı evi temiz değilken en yakınını bile eve almıyor. Kendi hakkında tembel, pis gibi şeyler düşünülmesini istemeyebilir. Çoğu kadın karşı tarafa belli etmese de hemen gözlemini yapıp pasaklı, tembel, leş gibi ev gibi etiketlemeler yapıyor.tum evi temizlemeye gerek yok 2 saat oturcak insanlar icin..
Bunlarin hepsini defalarca yasadim biliyorum..ama abartiyoruz milletce bu bir gercek. Bizim cogu gebe zaten dogumdan once bi temizlik yapiyor.. dip kose yapmaya gerek yok o yuzden her gelen kiside.O ev yer arada yer silme süpürme dışında pek temizlenmiyorsa o kadar da kolay olmuyor evi temizlemesi. Bazı insanlar önemsemiyor temizlik olayını ama bazısı evi temiz değilken en yakınını bile eve almıyor. Kendi hakkında tembel, pis gibi şeyler düşünülmesini istemeyebilir. Çoğu kadın karşı tarafa belli etmese de hemen gözlemini yapıp pasaklı, tembel, leş gibi ev gibi etiketlemeler yapıyor.
Bir de bebel olunca dur yardım edeyim diye mutfağa giriliyor. Bebek için yatak odasına dalanlar da var. Odada da oturacaksın. Şimdi el yıkamaya da lavaboyu kullanır. Hooop tüm evi temizle.
Ben kimseye yuklenmem zaten ev gezmelerini hic sevmedim zoraki gitmisimdir simdiye dek.. ama gelenleride hic cevirmedim.. yani ilk bir kac ay degil tabii dedigim
Gibi, cocuk 1 yasina geliyor senin durumunda.. tum evi temizlemeye gerek yok 2 saat oturcak insanlar icin.. dogurdum kek borek yaptim olayida cok itici geliyor bana..10 aylik cocuk baya babasinda durur bir kac saat idare eder anne temizlik yapsa bi kac birsey disardan alinir bir kaci yapilir halledilir. Bu benim bakis acim tabii
İstemiyor yani bunun ayıbı mayıbı kalmamıs...Seni istemeyeni sen tanımamıs sayacaksın bu devir öyle bir devirNormalde gorusme ama cocugun olmjs evine gelmek isteyen birini geri cevirmek baya ayip bana gore..
Senin durumunda haklisin…yani tek cocuk ve 10 ayliksa esi normal sekilde calisiyorsa.. yani cok cocuklular zaten ayri mevzu.. sen toplarken onlar batirip kirletiyo zaten.İşte benim eşim neredeyse gece yarısı geliyor eve çocuk için yardımı maksimum yarım saat. Birde üç çocuk var bende tek bebe değil ev iki saatte halledilcek gibi olmuyor hiçbir zaman :)) tabi bu dedgim samimi arkadaşlar için değil, çok misafir ağırladım dip köşe pis mi temiz mi kontrol etmeyecek ikram az mı çok mu diye laf etmeyecek insanlar. Beraber hazırladık yedik içtik kaldırdık. Bu bahsettiğim gruptan bir arkadaş daha önce gittiği bir iftar yemeği için mezelerin azlığından yakinmisti. Etli ana yemek pilav çorba salata varmış ama çeşit azmis. E ben bu insanı nasıl çağırayım ev dört dörtlük olmadan benim arkamdan da konuşacak :)) gittiği evde bebekliydi bu arada. Kesin benim arkamdan diyordur bı senedir cagirmadi çocuk askere gidecek nerdeyse diye ama insanlar önce bir dönüp kendine bakacaklar. Böyle böyle misafirden soguttular insanları. Geri cevirmiyorum müsait zamanda cagiracagim ama o müsait zaman olmadı hiç
İstemiyor işte görüşmek çok açık. Üstelemeyin artık.Evleneli 6 yıl oldu ve iletişimimiz koptu. Ben ilk zamanlar gidelim gelelim derdim iletişim kopmasın diye, oda baktım oralı olmadı bende kendimi çektim. Hatta bir gün açık açık konuştum. Neden görüşemiyoruz özlüyorum seni, yoksa bi problem mi var benden yana diye. Tekrar aynı konuşmayı da yapmam sanki iyice peşinden koşuyormuşum gibi olmaz mı artık? Ben bu arkadaşlık için üstüme düşeni fazlasıyla yaptığımı düşünüyorum. Yanılmıyorsam tabi
Şöyle söyleyeyim o evlendikten sonra görüşmemiz azaldı. Bende ilk başlarda mana yüklemedim. yeni evli eşiyle vakit geçirmek istiyordur gibi düşündüm. O zamanlar bu kadar kopuk değildik ama azalıyordu iletişim. Bende yahu nerelerdesin görüşemiyoruz. Özletiyorsun kendini. :)Benim merak ettiğim ilk arayı açtığında o ilk soğuklukta sordum dediniz ya size ne cevap verdi? Neden mesafeli olmaya baslamis ben israrla bunu merak ettim cunku cagirip cagirmamasindan daha onemli bana göre.
Bir arkadaşım var eşim eşini çok sevdi en cok onlarla gorusmek istiyor en son biz davet etmiştik,musait olamadılar sonra haliyle onlardan bekledim haber gelmeyince eşim başladı miziklamaya:) olmaz kusura bakma biz çağırmışız istiyorlarsa onlarda adım atmalı dedim. Arkadaşımın samimiyetinden şüphem yok mesela ama demekki sürekli gorusmek istemiyorlar ayda yılda bir belki. Ay lafın gelişi yılı geçti gorusmeyeli:) ama ben samimiyetinden emin olduğum için gönül koymuyorum. Kalabalık bir aileleri var ve muhtemelen daha çok aile bireyleriyle vakit geçiriyorlar. (Eşi çok cana yakin ve arkadaşımın oğulları gibi oldu oradan biliyorum)
Ama bir baska çocukluk arkadaşım var. Çok badireler atlattık. Tamamen koptuğumuz da oldu hatta birkac kez artik burada bitsin demisligim de var ama her seferinde kabul etmedi. Her özel günümde yine de yanımda oldu vs.
O yuzden tamamen bitiremedim bende. Evlerimizin arası en fazla 10 dk yürüme mesafesi ve ben bir buçuk yıla doğru gidiyorum evleneli ama hala gelmedi evime. Mesela ona gönül koymak değil ama istemediğini düşünebiliyorum yasadiklarimizdan sonra.
Birkaç kezde mesaj attığında davet ettim üstelik. Haklisin evlendin gelemedim mahcubum dedi sadece ve uzerinden 5 6 ay geçti bile:) ben o evlenince hem hayirli olsuna gitmiştim hem de çocuğu olunca gittim. O da farkında belki ama içinden gelmiyor demekki ne yapabilirim ki. Bende sizin gibi sitem etmiyorum asla. Herkesin koyduğu sınıra saygı duyuyorum keyifleri bilir. Evet insan beraber büyüdüğü kişiler olunca daha zorlanıyor. Aklımda hep anılarımız var mesela. Onlari güzel hatırlamak istiyorum.
Ama bu kadar.
Zorla da olmuyor. Gelmiyorsun diye yazıp cizsem ne değişecek ki. Içten ve samimi olmadiktan sonra.
O soğuma sebebi nedir orada gizli gibi cevaplar yoksa şimdi çagirsa ne fark eder normalde görüşmüyormuşsunuz.
Görüşmek için ısrar ettiğimi nerden çıkardınız cidden çok merak ediyorum.Covid bitmiş gibi davranmayın bence, belki covid yüzünden daha hassas davranıp evinde kimseyi istemiyor olabilir korktuğu icin. Ha sevmediği için görüşmekte istemiyor olabilir. Zaten aranızda aman aman iyi değilmiş, çocuk doğduğunda aradıysanız tamam. Görüşmek icin ısrar eden insanları anlamıyorum
Ben zaten sizi suçlamadım bilakis hak veriyorum sizin gibi sitem etmiyorum bende yazmışım mesela :) yani aynı seyi düşünüyoruz demek istedim.Şöyle söyleyeyim o evlendikten sonra görüşmemiz azaldı. Bende ilk başlarda mana yüklemedim. yeni evli eşiyle vakit geçirmek istiyordur gibi düşündüm. O zamanlar bu kadar kopuk değildik ama azalıyordu iletişim. Bende yahu nerelerdesin görüşemiyoruz. Özletiyorsun kendini. :)
Şaka bir yana bi problem mi var benden yana ? dedim. O ise yok bacım ben problemi benim ihmalliğim ya kusura bakma falan dedi geçiştirdi. Bu zamana kadar aramızda şu oldu diyecek hiç bi sıkıntı yaşamadık çok şükür. E bende kendi üstüme düşeni yapıp problem olup olmadığını sordum oda yok dedi. Daha ne yapabilirim ki ?
Zaten 1 sene sonra ilk bebeği oldu hayırlı olsuna gittik. Birde bu bebeğin de gidelim dedik. Ha unuttum pardon bir de kendi davet etmişti, eşim ve bende dahil bi kaç arkadaş grubumuzla beraber. Öyle gitmiştik evet onu da hatırladım. Yani durum bu.
Ben sitem etmiyorum zaten. İnsanız hata yaparız bende yapmış olabilirim. “ASLA” larım yoktur. Sizlere de danışmak için yazdı zaten buraya.
Bence en basindan sizin aramaniz lazimdi. Ben boyle konularda kadinlarin konusup kararlastirmasi gerektigini dusunuyoru.. sonucta sizi agirlayacak, temizlik yapacak, ikramlik hazirlayacak kisi o. Burda neler okuyoruz dogum yapanlarin hikayelerini belki zor zamanlar geciriyordur psikolojik olarak. Kimseyi gozu gormek istemiyor olabilir.Merhabalarr..
Eşimin çok samimi olduğu bi arkadaş grubu var ve birisinin eşi de benim liseden arkadaşım. Biz tanıştırdık zaten ama nedendir bilmiyorum evlendiklerinden sonra kız arkadaşımla iletişimimiz baya baya azaldı. Hatta yok oldu. Eşlerimiz hala aşırı samimiler. Onlar da çocukluk arkadaşı.
Neyse konuya geleyim. Bu arkadaşlarımızın bebekleri oldu bizde gidelim diye bir başka arkadaşlarımızla konuşuyorduk. Eşimde başka gün denk geldiğinde o kişinin kocasına söylemiş. Kocası ise tamam demiş önce. Sözde bize haber verecekler. Aradan 2 ay geçti hiç bir şekilde gelin ya da kusura bakmayın şu nedenle çağıramıyoruz gibi bi konuşma olmadı. Yine eşlerimiz birlikteyken, arkadaşımın kocası, benim kocama “ ben hanımıma söyleyemem, sen hanımına söyle de haber versin eşime” demiş. Aslında öncesinde söylemişti eşine. “Tamam ben söyledim müsait olunca çağıracaz.” Demişlerdi.
Şimdi bu durum ise beni şaşırttı. Yani eşim demiş, ben demişim ne farkeder. Normalde ben söylerim ancak eşim laf arasında denk gelince söylemiş zaten. Bende bir kere söylendi sık boğaz olmasın müsaitlik durumlarında buyur ederler diye düşünmüştüm.
Kızlar şu an aradan 4 ay geçti. Aldığım hediyeler bile bebeğe küçük gelecek artık.
Bende istenmiyor muyuz diye düşünüyorum ? Sonuçta kız duydu beni arayıp “kusura bakmayın müsait olamadık” diyebilirdi.
Ya da ben mi aramalıydım sonradan tekrar.
Hiç bilemedim. Ne düşünmem gerektiğine de karar veremedim aslında.
Sizce bi yanlış anlaşılma mı var? ne düşünüyorsunuz.
Kusura bakmayın çok uzattım
Aayyyyyy yeni anladımmmm. İlkokullarda virgülün önemini anlatmak için “oku baban gibi, eşek olma” örneğinin önemini şimdi daha iyi anladımBen zaten sizi suçlamadım bilakis hak veriyorum sizin gibi sitem etmiyorum bende yazmışım mesela :) yani aynı seyi düşünüyoruz demek istedim.
Karşınızdaki insan konuşmak yerine iletişime kapatmış kendini. Bu kötü iste. Sorun yokken mesafeli durması da kırıcı. Onceden yakin olduğunuzu anlıyorum yazdıklarınizdan.
Sorun yoksa demekki kocayı bulana kadarmış ne yazikki. Ben bu kadar yakin olduğum biriyle 4 5 senede bir görüşmeyi kabullenemezdim açıkçası. Tamamen kesmek daha doğru bağı.
Neye karar verdiniz kaçırdım mi bilmiyorum ama yerinizde olsam aramam kıyafetleri de eşimle gönderirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?