Yanlis evlilik ve sonuclari '-(

mezeruze

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2013
6
0
16
Almanya
Merhaba arkadaşlar,
nasıl başlasam nasıl anlatsam diye düşünüyorum. Aslına yazmaya bile gücüm kalmadı ama derdimi kimseye anlatamıyorum.
Ben 26 yasinda, almanyada yaşıyorum ve yüksek lisans yapıyorum. Bir yarım senedir evliyim. Eşim benden hemen hemen 1 yas küçük ve Türkiyeden geldi. Onun baskilariyla ilk başta ben olmak üzere aceleciliğine karsi gelemedim. Kısacası hayatımı 2 yılda zindana cevirdi. Ayrılmak istememe karşı çıktı, engelledi ve daha sonraları ayrılık konusu ciddiyete binince tehtidlere başvurdu. Öldürürüm bile dedi.
Herneyse, şimdi şu bir yarım senem zehir oldu. Keske evlenmeseydim ve herşeye katlansaydım diyorum. Hatta öldürseydi diyorum. Yani nerden toparlasam neyi nasıl anlatsam. Onun beni dışarda rezil etmesini mi, çocuksu davranışlarını mı, baskici şekilde beni zorla ayaklarına getirtip konuşması mı(üstelik konuştuğu şeyleri bilseniz gülersiniz), saygısız olmasını mı, daha sonraları el kol kaldırmasını mı, ve simdi en can alıcısıda annemi babamı ve kardeşimi parmağına doladığınımı anlatsam. 6 gün önce evden kaçtım. Evden çıktığım gün bana attığı şu son iftirayla üstüme gelmesine katlanamadim. Bile bile milletin içinde beni sorguya çeker. Küçük sineyi fil yapar, ama bunu kimseye farkettirmez. Ta ki ben karşılık verinceye kadar. Ben yüzleşmek istediğimde hatasını müthiş bir şekilde inkar ediyor. Yaptıklarını öyle yalanliyor ki. Dün ve ondan önceki günler kendisine anlaşarak ayrılmayı teklif ettim. Sanırım telefon dinleniyor yada sesim kaydediliyor diye düşündü ve soruma hep yalan hep iftira atti. Herşeyi ben yapmışım sebep olmusum gibi cevirdi.. Sunuda eklemeliyim. Annem herzaman ne olursa olsun herşeyimde kusur bulur. Annemle konuştum anlattım ama nafile. Mesela beni kendi evimden defalarca kovduğunu söyledim, ee onun evi istediğini söyler diyor. Dediğim herşeye abartıyorsun diyor. Babam masum olduğumu biliyordu. Şimdi baksanız o değilde bir başkası yerine gelmiş gibi çok kötü davranıyor bana... İnanın nasıl dayaniyorum bilmiyorum. Günlerim aglamakla geciyor. Ünv bir yana, eşimin ihaneti bir yana ama ailemin ihaneti o kadar agir basiyor ki. Şimdi mecburen ailemin yanina sığındım. Zaten aynı binada oturuyoruz. Eski odamda oturup bunları sizinle paylasiyorum. Esimden derhal ayrilmak istiyorum. Ama arkadaşlardan başka kimsem yok. Aklımı kaçırmak üzereyim. Öyle doluyum ki anlatamam. Keşke eşimle herkes gibi tartışabilsek, hatalarımızı kabul edip düzeltsek. Ama eşim malesef tipik Türk erkek profilini değiştirmek istemiyor. Hep sen yap demekle olmaz. Hadi ben yaptım, bir ben taşıdım yükü omuzlarımda bari yıkıp bozma..öyle degil mi? Geleceği hiç göremediğim için, dertten hasta ve depresif olmak istemediğim için ayrılık en doğrusu. Kendisi için hava hoş. Çektiren o, çekende tek benim.
Bu durumda akıl vermek zor biliyorum ama sohbetinize çok ihtiyacim var.
Son gücümle ayakta durmaya çalışıyorum... Eğer bildiğiniz dualar varsa paylasirmisiniz?
Herkese iyi akşamlar..

Son düzenleme:
canım daha çok gençsin ,evliliğin hayatına her anlamda sıkıntı vermiş ,ben boşanma davası açıp tehtidlerine binaen can güvenliğin olmaması dolayısıyla sınır dışı ettirmen ve daha almanyaya ayak basamasın diyorum ,bunun çok örnekleri var diye biliyorum,sen daha iyi bilirsin ,bir avukata danışıp ne yapabileceğine bak ,böyle evlilik yürümez ,ailende dahil olmak üzere bunun senin hayatın olduğunun farkına iyi varmalısın,kimsenin seni etkilemesine izin verme ,tedbir ve güvenliğine önem ver derim ,sevgiler.

Derdini tam anlayamadim ayrilmak istiyorsun ama yapamiyorsun....

Gençsin üniverste okuyosun almanya gibi bir ülkede yaşıyosun kimseden korkma aileni karşına alsan bile bence bu kabustan kurtul biran önce.

biran önce avukata ver e davana aç devletten yardım iste bir şekilde halolur sana bu kadar çok şey yapan bir insana sende hakettiği şeyi vermelisin onu sınır dışı ettir davanı aç ve ondan kurtul boşver ailen şuan da da yok neredeyse bundan sonra da olmasınlar zaten !

Kimseyi düşünme kendini kurtarmaya bak gencecik insansın, üniversite okuyorsun önünde güzel bir gelecek var. Bunları düşün ve bu adama güzelce tekmeyi bas.

açıkçası ben ailenide anlamış değilim.seni yolda mı buldular.ailenin öz evladısın değilmi.sanki sen öz değilsin, o adam annenin çocuğu,zamanında teyzene vermiş.falan filan...bana böyle bir izlenim verdi.üzüldüm adına.

sana birde dua yazayım çok faydasını görürsün.La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim..

Bizimkilerde yabancılar kötü kuzenle evlen diye aylardır diretiyorlar bende sıkıntı içindeyim.....
Siz isteyerek mi evlendiniz peki onla?

şu akraba eviiliklerine uyuz oluyorum birde ihracat ediien damatlardan, sonuç hep hüsran, tekmeyi bas hayatına kaldığın yerde devam et, ilersi için mutluluklar dilerim

seni zaten daha evvel tehdit ediyormuş ve sen buna rağmen onun la evlenmişsin. arkadaşım kusura bakma ama 21 yaşındaki bir erkekden sen nasıl bir kocalık bekledin ki? o kendisi daha çocuk, karekteri tam oturmamış.
teyzenin oğlu olduğu için ailenin ona nasıl destek çıktıklarını tahmin edebiliyorum.
çünkü sen boşanırsan çocuk hem almanyadan olacak hem akrabalık ilişkileri bozulacak. almanyadaki insanlarımız bu tarz konulara çok önem veriyorlar.

benden sana tavsiye: Auslaenderbehörde'ye gidip kocanı şikayet et. seni tehdit ettiğini ve onunla birlikte yaşamaktan korktuğunu anlat. boşanmana bile gerek kalmadan kocanın oturumunu iptal edip yurtdışı edeceklerdir.ayrıca kocan sınırdışı edilene kadar onlardan seni misafir etmelerini rica et. o gittikden sonra zaten hayati tehliken kalmaz. ailene konuyu anlatmaya çalışırsın daha sonra. kabul ederlerse ne ala. kabul etmezlerse kendi hayatını kurarsın.

Sinir disi etmezler mi kocani? Ne de olsa henuz 2 senedir ordaymis???

ayy canim benim biran kendimi gordum sende ama senbenden daha sanslisn cunku yol yordam biliyosun benim esimlede problemlerim var bende buraya derdimi anlattim biraz olsun kurtuldum bende siddet gordum senin gibi bi yarimsaat sonra kapima dort polis dyandi beni ben degil ama baskalari sikayet etmis sonra hafta icide ben sikayetci oldum uzaklastirma verdiler esime ayin ucunde uzaklasitirmasibitiyo ama uzaklastirma esnasinda bir kezdaha siddetine maruz kaldim en sonunda teyzemin kocasina durumu anlattim enisteme saolsun ertesi gun hemen babama soylemis babam bana bilgisayardan ulasti uzunca konustuk yazistik iki yilda cektigim buun herseyi anlattim oda kayinpederime gitmis agzina geleni soylemis esimi aramis acmamis esim simdi esimden haberimbile yok iki gundur gormuyorum bile babam taamam kizim gel dedi bana orda durman biseyi ifadeetmiyo artik dedi sanirim kayinpederim daha sonrababama gelmis uzerime mal gecircekmis ama yuva yikilmasinmis dusunebiliyomusun benbunlaridaha dun ogreniyorum babamda kovmus evden kayinpederimi sanki satilik kurbanim ben bunu kesin esim dedirtti biliyorum isin enguzel tarafi benim babamda esime cok duskundu hatta benden bile cok korkardim anlatamazdim abarttigimi dusuneceklerini esimin tatli dille onlari kandiracagini bilirdim ama allah razi olsun enistem son noktayi koymus simdi cok mutluyum kurtuluyorum insallah bu yerden diyecegim oki ben bir suru kisiye rezil olmamak icin cogu zman hep yuttum ama sana diyorum asla korkma ben korktumda noldu gene sonucu kotu oldu dayak yedigimle kaldim ama artik ailem bana inaniyor gerisi zerre umrumda degil en kisazamanda gidiyorum burdan seninbide dilin var okuyosun kendine guveniyosan kac git ordan esinmis yemisim ole esi ben salla gitsin eger ki oturumunu almadiysa senin bi sakyrtin yeter diyebiliyorum sinir disi ettirebilirsin belki sonucta sen onu getirtmissn ozmanda sana bisi yapamaz

kızlar siz avrupadasınız. trdekilerden çok daha sanslısınız. özellikle almanların şiddete hiç tahamulleri yok. telefonla polisi aramanız yeterli oluyor. ordaki sistem erkekleri gerçekten kadınlar uzaklaştırıyor. yani trdeki gibi bugün dövsün yarın gelsin öldürsün durumu yok orada. çocuğun var mı bilmiyorum ama eğer cocugun var ise, boşansan bile seni sınırdışı etmezler. çünkü şiddet gördüğün için boşanıyorsun ve alman vatandaşı olan cocugun var. cocugu şiddet uygulayan babaya veremiyecekleri için mecbur senin oturumunu uzatacaklar. yani boşansan bile sınırdışı edilemeyeceksin.

allah yardımcın olsun.

mrb canim benim oturumla ilgili bir problemim yok ki zaten benim sorunum ben bosandigim zaman durmam burda neisim vaki dil bilmiyorum yol bilmiyorum ne yapar ne ederim ailem yok yapayanlizim burda o yuzden bosanma acisinda sinirdisi edilmisim yada kovulmusum umrumda degilki maksat bir an evvel defolup gidiyim burdan arkadasbenden cok sansli dili varherseyi biliyor en onemliside esini postalayabilir burdan

tubaseyma en son durum toparlanmıstı eşin iyidi konunu biliyorum sorun yasamaya devam mı ediyorsun hala ?

canım ya kıyamam bence hemen boşan ıyı bı avukat bul... sonrada devletten koruma talep et o sınırdısı edılıncede zaten zarar veremez sana... ailende bı süre sonra anlar hatasını düzelirler insallh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…