Ben her beğendiğim şeyi ona almak istiyorum.onu mutlu edince bende mutlu oluyorumBen bana hediye almıyorsun diye sızlanmam bana almadıysa bende ona almayarak krşılık varmiş olurum kaldı ki öyle de yaptım.Hayatımdaki insan doğum günümü kutlamayı unutmuştu bende onunkini kutlamadım.Bana hayıflandı unuttun diye bende sende benimkini kutlamadım bu sene böyle olsun dedim.Hiçbirşey diyemedi.Bence size karşı nasıl davranıyorsa aynısını yapın ancak öyle anlıyor karşı taraf
Öncesinde çok güzel süprizler yapardı.Ancak iki senedir hiçbir şey yapmıyor.Geçen seneki bahanesi virüs olduğu için hediye bakamamışmış internet ne güne duruyor.Ev adresimi de aldı benden.Heyecanlandım haliyle.1 çiçek yeterdi ama onu da yapmadı maalesef.Kendisine daha önce anlattım doğum günlerinin benim için ne kadar özel olduğunu biliyorBen bu tür durumlarda beklentilerin de kişiye ve kişiliğe özel olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle genele sorduğunuzda "ne önemi var, hediye mi bekliyorsun, ben beklemem, buna mı takıldın" gibi cevaplar da bolca gelecektir.
Her kişiliğin beklentisi kendi özeli, her ilişkinin dinamiği farklıdır oysa. Madem siz bu konuları önemsiyorsunuz ve partnerinizle evlilik düşünüyorsunuz, o halde bu konulara şimdiden dokunuşlar yapacaksınız
Hazır doğum gününüz geçmişken ; Alacaksınız karşınıza ve bu özel günleri önemsediğimizi, bunların sizin için hayatın güzel anları, özel hatıraları olduğunu, bu konuya hassasiyetle önem veren bir insan olduğunuzu, bu güne kadar bunu kendisinin fark etmesini beklediğinizi ama ısrarla cevap alamadığınızı, bu konuda üzüldüğünüzü anlatacaksınız sakince. Çünkü hayat boyu benim için önemli olacak bir konu bu, bu nedenle bilmeni istedimde diyeceksiniz
Unutuyorum vs gibi bahanelerine, unutmamak için telefon alarmını, özel gün hatırlatan programları kullanmak gibi bir çözüm bulması gerektiğini, sizin için özel günlerde özel hissettirmesi gereken insanların en önemlisi olduğunu bilmesi gerektiğini de ekleyeceksiniz ciddi ve sakin bir ifade ile.
Ve bir daha bu konuyu açmayacağınızı, çünkü artık bu konuya özen göstereceğini düşündüğünüzü belirteceksiniz
Tabii ki her konuda bu kadar zıt ve farklı beklentilere sahip değilseniz, genel anlamda sizi önemseyen bir sevgiliye sahipseniz bu şekilde düzeleceğini düşünüyorum
Sosyal medya kullanmıyorum hayır.Hava atmama gerek yok çünkü meslek olarak gayet güzel bir yerdeyim.Ayrıca ailemde gayet varlıklı.Maddiyat peşinde değilim beni düşünmesini istiyorum.Kendin çok ince düşünceli olduğum için sevgilimin ince düşünceli olmayışı beni yoruyorSosyal medyanın içinde, sosyal medya için yaşıyor olabilir misiniz?
Eski konunuza baktım, teklif ederken fotoğraf çektirseydi.
Helvayı paket yaptırdı.
Çiçek almadı.
Bunun gibi şikayetleriniz var. Kıyasladığınız başkaları kendine gelen hediyeleri sosyal medyada paylaşan insanlar olabilir mi? Eğer buysa 2 seçenecek var:
1. Sandığınız kadar sevmiyorsunuz karşı tarafı.
2. Kişisel gelişiminiz henüz tamamlanmamış, hava atılabilecek maddi/manevi jestler peşindesiniz.
Yanılıyor olabilirim elbette, yazdığınız şeyler doğrultusunda benim düşündüklerim bunlar oldu.
Hediyenin büyüklüğü önemli değil.En azından bir şeyi beni düşünerek almış düşüncesi dahi insanın içini ısıtıyor ama maalesef.İki senedir gözüm yolda bekliyorum.İşe yeni 6 aydır başladı düzenli geliri de var.Benim için köşeye atacağı 50 lirasının dahi olmayışı üzüyor :)şahsi görüşüm eğer ki sevdiğim, önemsediğim bir insanın doğum günüyse 20 yıl geçse de ufacık da olsa bir şey alır veya yaparım. Eşime her zaman bir bütçe ayırır ihtiyacı olan güzel bir hediyeyi alırım her doğum gününde aynı şekilde o da bana. Bunun maddiyatla alakası yok insan sevdiğini özel gününde mutlu etmek ister. Etmiyorsa yeterince önemsemiyordur. İlla bir şey almak da gerekmez, sokaktan bir dal çiçek koparıp getirse bile yeter. Beklentilerinize kalmış.
O zaman almayın bir süre benceBen her beğendiğim şeyi ona almak istiyorum.onu mutlu edince bende mutlu oluyorum
15 gün sonra doğumgünü ve ben aylar öncesinden hediyesini hazırladım.Kargoyla göndereceğim günü bekliyorum.Ben bu kadar heyecanla bir şeyler yaparken onun yapmaması üzücüO zaman almayın bir süre bence
Bence yapmayın15 gün sonra doğumgünü ve ben aylar öncesinden hediyesini hazırladım.Kargoyla göndereceğim günü bekliyorum.Ben bu kadar heyecanla bir şeyler yaparken onun yapmaması üzücü
Bir çok danışmanın önerdiği konu. Yani kendinizi geri çekin o halde. Öyle büyük sistemlerle, çocuk küskünlükleriyle değil tabi. Bazı telefonlarını açmayacak, bir iki havadan bahaneler sunarak, sessizleşerek, her programına katılmayarak vs. O sizin peşinize düşsün, ne oluyor, neden böyle davranıyorsun diye. Oturup konuşalım demek zorunda kalsın. O zaman söylersiniz. Benim önemsediğim, değer verdiğim konuları bildiğin halde önemsemiyorsun. Bu beni kırıyor ve üzüyor. Şimdiden böyle önemsememen insanı düşündürüyor doğal olarak dersiniz.Öncesinde çok güzel süprizler yapardı.Ancak iki senedir hiçbir şey yapmıyor.Geçen seneki bahanesi virüs olduğu için hediye bakamamışmış internet ne güne duruyor.Ev adresimi de aldı benden.Heyecanlandım haliyle.1 çiçek yeterdi ama onu da yapmadı maalesef.Kendisine daha önce anlattım doğum günlerinin benim için ne kadar özel olduğunu biliyor
Siz de özenmeyinHepinize iyi günler sevgili arkadaşlar.Benim problemim yanlış anlamaya müsait bir durum.Öncelikle hediye veya maddiyat meraklısı olmadığımı belirtmek istiyorum.Doğum günü hariç özel günleri kutlamayı seven biri değilim.Ama doğum günlerini oldukça önemserim.Sevgilimle 8 senedir beraberiz.Her doğum gününde çok özenerek sürprizler hazırlıyorum.Kendisi de öncesinde doğum günlerimde özenirdi ancak son iki senedir ufacık bir hediye dahi almıyor.Kendisinden 2 senedir hiç hediye almadım.Maddiyatı kötü değil aylık iyi bir miktarda geliri var.Kendisinin doğum gününden aylar önce hediye araştırmasına girdiğimden onun önemsememesi beni üzüyor.İster istemez çevremdeki insanlarla karşılaştırmaya başladım.Bu durumu ifade etmekten çekiniyorum ancak düşünceli değilsin diye laf vurmama rağmen bir şey değişmiyor.Sizce ne yapabilirim ? Abartıyor muyum acaba ?
Benim gözardı edemeyeceğim şey düşüncesizlik.Ama kendisi çok düşünceli olduğunu savunuyor ısrarlaşuna karar verin. evlenince de almayacak çok büyük ihtimal. buna katlanabilir misiniz, gözardı edebilir misiniz?
Kaç defa trip attım,sessizleştim sayamadım.Sorun hediye değil düşünülmemek.Yılda birgünü önemsiyorum onda da ince düşünmek zor olmamalı.Çok mutsuzlaştım zaten.En mutlu anımızda dahi aklıma geliyor düşünceli olmayışı ama kendisine söylediğim zaman benim gibi düşünceli biri mi var diyor anlamıyorum gerçekten.Sırf bu yüzden nişanımızı dahi ertelemeye karar verdim.Bu husus beni fazlasıyla yoruyor çünkü. Arkadaşlarım dahi sen çok ince düşüncelisin cansuyy bu çocukta öyleydi son 2 senedir noldu diyor?Bir çok danışmanın önerdiği konu. Yani kendinizi geri çekin o halde. Öyle büyük sistemlerle, çocuk küskünlükleriyle değil tabi. Bazı telefonlarını açmayacak, bir iki havadan bahaneler sunarak, sessizleşerek, her programına katılmayarak vs. O sizin peşinize düşsün, ne oluyor, neden böyle davranıyorsun diye. Oturup konuşalım demek zorunda kalsın. O zaman söylersiniz. Benim önemsediğim, değer verdiğim konuları bildiğin halde önemsemiyorsun. Bu beni kırıyor ve üzüyor. Şimdiden böyle önemsememen insanı düşündürüyor doğal olarak dersiniz.
Madem önemsediğiniz konuları önemsemiyor, siz öğreteceksiniz.
Bu konudaki fikrimi söylemek gerekirse de bu durum hediyeye önem vermenin ötesinde, hassasiyetlerinizi dikkate almamaya başladığına işaret ki, ilerisi için mutsuz edici bir durumdur.
Cevap bu değil ki. Onun ne dediği önemli değil. Ne yaptığı yada yapmadığı önemli.Benim gözardı edemeyeceğim şey düşüncesizlik.Ama kendisi çok düşünceli olduğunu savunuyor ısrarla
Bende hiçbir özel günü kutlamam.Herkesin fikrine saygı duyarım ama kutlamaya değer görmem.Doğum günlerini çok önemserim ama.Arkadaşlarımın,sevgilimin,ailemin doğumgünlerinde haftalar öncesinden plan yaparımÖyle abartılı şeyleri sevmem ben utanırım. Doğum günleri ve evlilik yıldönümü müz önemli benim içinde ben baştan söyledim eşime sevgililer günü tanışma günü yok elimi ilk tuttun gününü kutlamaya karsiyim diye. Bu konuda haklısınız. Canımız yaş pastami yemek istiyor alıyoruz elimize pastayı kim müsaitse onlarla onlarin yanına gidip yiyoruz
Kendisi kabullenmediği sürece değişmez.Ben hala bir Ümit gözüm yolda kargo bekliyorum veya geldiğinde sana minik de olsa bir süpriz yapacak cansuyy diyorum.İş gereği bulunduğum şehre geldi ancak görüşemedik.Ben heyecanla bak hakkını yedin çocuğun sana süpriz yapmış bulunduğun şehre geldi diye havalara uçtum ama kendisini göremedim tabiCevap bu değil ki. Onun ne dediği önemli değil. Ne yaptığı yada yapmadığı önemli.
Evlenince şimdiki gibi buna katlanıp gözardı edebilir misiniz?aslında evlilik değil, bundan sonraki doğum günlerinde de?
Başka özellikleri bunu bastırır mi, ya şimdi sevgilimin şu huyunu çok seviyorum, bu yüzden dogumgununde hediye almasa da olur diyebilir misiniz?
Bazıları için çok normal bir problem gibi gelebilir ancak brnim için öyle değil maalesef.Alttan alta laf vurmama rağmen anlamıyor veya anlamamazlıktan geliyor.Direk söylemeye de çekiniyorum o akıl etsin istiyorum.İleride kaldırabilir miyim bilmiyorum.Bildiğim tek şey düşüncesiz biriyle yapamayacağım ve kabul etmek istemeyeceğim.Yılda birgün dahi önemsenmiyorsam ne anlamı var ki o evliliğin ?Cevap bu değil ki. Onun ne dediği önemli değil. Ne yaptığı yada yapmadığı önemli.
Evlenince şimdiki gibi buna katlanıp gözardı edebilir misiniz?aslında evlilik değil, bundan sonraki doğum günlerinde de?
Başka özellikleri bunu bastırır mi, ya şimdi sevgilimin şu huyunu çok seviyorum, bu yüzden dogumgununde hediye almasa da olur diyebilir misiniz?
Özenmemeye çalışıyorum ama eksikliğim maalesef başarılı olamıyorumSiz de özenmeyin
Bunu onunla oturup ciddi ciddi konuştunuz mu?Bazıları için çok normal bir problem gibi gelebilir ancak brnim için öyle değil maalesef.Alttan alta laf vurmama rağmen anlamıyor veya anlamamazlıktan geliyor.Direk söylemeye de çekiniyorum o akıl etsin istiyorum.İleride kaldırabilir miyim bilmiyorum.Bildiğim tek şey düşüncesiz biriyle yapamayacağım ve kabul etmek istemeyeceğim.Yılda birgün dahi önemsenmiyorsam ne anlamı var ki o evliliğin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?