- 23 Kasım 2020
- 956
- 3.990
- 63
- 29
- Konu Sahibi Pink_blue_
-
şikayet ettim hiçbir şey yapılmadı diyorsunuz, insancıl bir ülkede olsa o kadına gün yüzü göstermezler, çocukları da kurtarırlardı. ama benim ülkemin her şeyi olduğu gibi çocukları da değersiz. size teşekkürler ederim üzerinize düşeni yaptığınız içinVermiyor işte, olan masumlara oluyor...
akrabamız bebegı olmayınca evlatlık edindiler 5 aylıktı oglan suan 13 yasında annesi hala yanından ayırmıyor hele babası evin kucucuk ogluynus gibi pamuklara sarıyolar. cogu kişi kazık kadar oldu hala bebek muamelesi gosterıyorsunhz diyor o bebegmız cunku diyolar.oyle Boyle bir titreme.aha böyleleri de var benm cocugum hasta yatınca kafayı yiyorum ayaklansada su ortalığı dsgıtsa kossa zıplasa ve yapma etme diyince o suratındaki saskın ve uzgun ifadeyi gorunce hemen bir delilik yapıp guldurmeye calısıyorum.bu kucucuk kızı baskasıyla asagılıylr rezil bir kadıntüp bebekle uğraşan insanlarda annelik ve merhamet güdüsünü çok yoğun hissediyorum. hatta gözlemliyorum da.evlatlarına kavuşunca da ekstra bir üstüne titreme oluyor. tabii her genelleme gibi bu da çürütülebilir.
eğer o kadar masraf+psikolojik yıkım sürecinin sonunda evladına kavuştuğu halde işkence ediyorsa zaten kendiyle çelişen hasta bireydir. tutarsızlık olması gerekiyor burada.
Evet ya eczacılık ne bilim benim ev sahibimde eczacıymıs ama gercek eczacı sandımBizim zamanımızda çok kolaydı sınavlar ve üniversite okumak. Hepimizi kapılarda çeşitli ikramlarla, macaronlarla falan karşıladılar, ondan bilemedim herhalde.
Kişi sayısı elbette etkili ve herkesin sınavı kendine zor ama bazı şeyler de talep meselesi. Benden çok önce tıp fakültesiyle yarışan bölümlerin şu an barajı geçenin gireceği bölümler haline gelmesi gibi.
Konu sahibinin eczacılığı tutkuyla istemesine de anlam veremedim o yüzden. Hem de 10 sene sonrası için.
Çünkü bundan 10 sene önce mezun olan arkadaşlarım bile para sıkıntısı yaşamadıkları halde son birkaç senede zar zor yer bulup eczane açabildiler.
Bu devirde birinin "çocuğum eczacılık okusun da hayatımız kurtulsun" demesi komik yani. 10 sene önce okuyanların bile hayatı kurtulmamıştır.
Estağfirullah ilk cümlelerinizi hayretle okudum. Ben kolay girdiniz demedim ki. Çalışan yapar türü sınavlardı o zamankiler. Şimdi zeka istiyor, yoksa başarısızsın o kadar. Ben 2015 girişliyim ve kendi sınavımla geçen sene kardeşimin girdiği sınav arasında dağlar var bunu net olarak gördüğüm için böyle de net konuşuyorum. Bizde bilgi sorarlardı onlarda muhakeme yeteneği soruyorlar. Yetenek diyorum, herkeste yok o yüzden zor işte.Bizim zamanımızda çok kolaydı sınavlar ve üniversite okumak. Hepimizi kapılarda çeşitli ikramlarla, macaronlarla falan karşıladılar, ondan bilemedim herhalde.
Kişi sayısı elbette etkili ve herkesin sınavı kendine zor ama bazı şeyler de talep meselesi. Benden çok önce tıp fakültesiyle yarışan bölümlerin şu an barajı geçenin gireceği bölümler haline gelmesi gibi.
Konu sahibinin eczacılığı tutkuyla istemesine de anlam veremedim o yüzden. Hem de 10 sene sonrası için.
Çünkü bundan 10 sene önce mezun olan arkadaşlarım bile para sıkıntısı yaşamadıkları halde son birkaç senede zar zor yer bulup eczane açabildiler.
Bu devirde birinin "çocuğum eczacılık okusun da hayatımız kurtulsun" demesi komik yani. 10 sene önce okuyanların bile hayatı kurtulmamıştır.
akrabamız bebegı olmayınca evlatlık edindiler 5 aylıktı oglan suan 13 yasında annesi hala yanından ayırmıyor hele babası evin kucucuk ogluynus gibi pamuklara sarıyolar. cogu kişi kazık kadar oldu hala bebek muamelesi gosterıyorsunhz diyor o bebegmız cunku diyolar.oyle Boyle bir titreme.aha böyleleri de var benm cocugum hasta yatınca kafayı yiyorum ayaklansada su ortalığı dsgıtsa kossa zıplasa ve yapma etme diyince o suratındaki saskın ve uzgun ifadeyi gorunce hemen bir delilik yapıp guldurmeye calısıyorum.bu kucucuk kızı baskasıyla asagılıylr rezil bir kadın
Estağfirullah ilk cümlelerinizi hayretle okudum. Ben kolay girdiniz demedim ki. Çalışan yapar türü sınavlardı o zamankiler. Şimdi zeka istiyor, yoksa başarısızsın o kadar. Ben 2015 girişliyim ve kendi sınavımla geçen sene kardeşimin girdiği sınav arasında dağlar var bunu net olarak gördüğüm için böyle de net konuşuyorum. Bizde bilgi sorarlardı onlarda muhakeme yeteneği soruyorlar. Yetenek diyorum, herkeste yok o yüzden zor işte.
Eczacılık ile ilgili dediklerinize katılıyorum. Lisedeyken, işte yaklaşık 10 sene öncesi, ne olursanız olun eczacı olmayın, o meslek bitti diyorlardı. Ben de sizin gibi şaşırdım. Tıp desen neyse her yerde iş bulur ama bildiğim kadarıyla her mahalleye açılacak eczacı sayısı bellidir. Eczanesiz mahalle var mıdır sanmam.
Hatalarım diye yazmışsınız zaten hata olduğunun farkındasınınz ama inanın sizin düşündüğünüzden bile daha çok etkileniyor çocuk o sözlerden. Genç kız olduğunda bile hatırlayacak bu sözlerinizi ve kalbi her hatırladığında yeniden kırılacak. Siz o sözleri söyledikçe çocuk yapabileceği şeyi bile yapamaz ki. Önce siz kendinizi düzeltin. Siz böyle olduğunuz sürece çocuğun iyi olabilmesi çok zor.2.sınıfa giden 8 yaşında bi kızım var kafası çalışmıyor ödev yaparken bi problemde hangi işlem yapılacağını kestiremiyor bende niye anlamıyorsun burada azalma var eksilme var eee ne yapıcaz çıkarma işlemi diye çıkışıyorum sinirleniyorum eczacı olacak diye hayal kuruyoruz kendi de bizde eczacı olarak hayal ediyoruz ama umudum kırılıyor kafayı çalıştıramayınca sen böyle eczacı falan olamazsın diyorum işte orda yanlış yapıyorum özgüveni kalmıyor zaten çocuğun yanlışımın farkındayım ama emek veriyorum çocuğa niye kestiremiyor bazı şeyleri zeka meselesi sanırım eşimde bende çok zeki değiliz ama iyi kötü üniversite mezunuyuz bu zeka meselesi de genetik olduğuna inanıyorum bazı çocuk leb demeden leblebiyi anlıyor ben çocuğuma emek veriyorum bazı şeyleri bilsin anlasın bende mutlu olayım istiyorum tablete bakıyor saatlerce aç bi kitap oku diyorum yok illa başında dikilicem o kitabı okuması için hatalarım ani sinirlenmek çocuğu aşağılar tarzda konuşmak eczacı olamazsın gibi konuşarak bunlar benim hatalarım 2 yaşında bi kardeşi var o da rahat vermiyor bi oyun kurup oynasa küçük olan gelip bozuyor çocukta kolayından tablete sarılıyor tablette ne izliyor ne yapıyor takip ediyorum ama beyni köreliyor tablet yüzünden üzülüyorum. Beslenmesine de dikkat ediyorum kafası çalışsın sağlıklı beslensin diye bana akıl verin çocuğum başarılı olsun istiyorum ama psikolojisi de önemli tabi
Müthişş yorumSalin su cocuklari yahu, en fazla matematigi kotudur ne olacak yani. Cok istiyorsaniz siz kendiniz eczacilik okuyun eczaci olun
8 yaşında ki çocuğun meslek hayali oyundan öte değildir. Eczacı olmasını beklemek ya da çocuğu hayal dünyasından vurmak çok çok yanlış2.sınıfa giden 8 yaşında bi kızım var kafası çalışmıyor ödev yaparken bi problemde hangi işlem yapılacağını kestiremiyor bende niye anlamıyorsun burada azalma var eksilme var eee ne yapıcaz çıkarma işlemi diye çıkışıyorum sinirleniyorum eczacı olacak diye hayal kuruyoruz kendi de bizde eczacı olarak hayal ediyoruz ama umudum kırılıyor kafayı çalıştıramayınca sen böyle eczacı falan olamazsın diyorum işte orda yanlış yapıyorum özgüveni kalmıyor zaten çocuğun yanlışımın farkındayım ama emek veriyorum çocuğa niye kestiremiyor bazı şeyleri zeka meselesi sanırım eşimde bende çok zeki değiliz ama iyi kötü üniversite mezunuyuz bu zeka meselesi de genetik olduğuna inanıyorum bazı çocuk leb demeden leblebiyi anlıyor ben çocuğuma emek veriyorum bazı şeyleri bilsin anlasın bende mutlu olayım istiyorum tablete bakıyor saatlerce aç bi kitap oku diyorum yok illa başında dikilicem o kitabı okuması için hatalarım ani sinirlenmek çocuğu aşağılar tarzda konuşmak eczacı olamazsın gibi konuşarak bunlar benim hatalarım 2 yaşında bi kardeşi var o da rahat vermiyor bi oyun kurup oynasa küçük olan gelip bozuyor çocukta kolayından tablete sarılıyor tablette ne izliyor ne yapıyor takip ediyorum ama beyni köreliyor tablet yüzünden üzülüyorum. Beslenmesine de dikkat ediyorum kafası çalışsın sağlıklı beslensin diye bana akıl verin çocuğum başarılı olsun istiyorum ama psikolojisi de önemli tabi
Yasit kizim var onunla ilgili gecelekteki en buyuk hayalim doğru ve mutlu bir insan olması2.sınıfa giden 8 yaşında bi kızım var kafası çalışmıyor ödev yaparken bi problemde hangi işlem yapılacağını kestiremiyor bende niye anlamıyorsun burada azalma var eksilme var eee ne yapıcaz çıkarma işlemi diye çıkışıyorum sinirleniyorum eczacı olacak diye hayal kuruyoruz kendi de bizde eczacı olarak hayal ediyoruz ama umudum kırılıyor kafayı çalıştıramayınca sen böyle eczacı falan olamazsın diyorum işte orda yanlış yapıyorum özgüveni kalmıyor zaten çocuğun yanlışımın farkındayım ama emek veriyorum çocuğa niye kestiremiyor bazı şeyleri zeka meselesi sanırım eşimde bende çok zeki değiliz ama iyi kötü üniversite mezunuyuz bu zeka meselesi de genetik olduğuna inanıyorum bazı çocuk leb demeden leblebiyi anlıyor ben çocuğuma emek veriyorum bazı şeyleri bilsin anlasın bende mutlu olayım istiyorum tablete bakıyor saatlerce aç bi kitap oku diyorum yok illa başında dikilicem o kitabı okuması için hatalarım ani sinirlenmek çocuğu aşağılar tarzda konuşmak eczacı olamazsın gibi konuşarak bunlar benim hatalarım 2 yaşında bi kardeşi var o da rahat vermiyor bi oyun kurup oynasa küçük olan gelip bozuyor çocukta kolayından tablete sarılıyor tablette ne izliyor ne yapıyor takip ediyorum ama beyni köreliyor tablet yüzünden üzülüyorum. Beslenmesine de dikkat ediyorum kafası çalışsın sağlıklı beslensin diye bana akıl verin çocuğum başarılı olsun istiyorum ama psikolojisi de önemli tabi
2.sınıfa giden 8 yaşında bi kızım var kafası çalışmıyor ödev yaparken bi problemde hangi işlem yapılacağını kestiremiyor bende niye anlamıyorsun burada azalma var eksilme var eee ne yapıcaz çıkarma işlemi diye çıkışıyorum sinirleniyorum eczacı olacak diye hayal kuruyoruz kendi de bizde eczacı olarak hayal ediyoruz ama umudum kırılıyor kafayı çalıştıramayınca sen böyle eczacı falan olamazsın diyorum işte orda yanlış yapıyorum özgüveni kalmıyor zaten çocuğun yanlışımın farkındayım ama emek veriyorum çocuğa niye kestiremiyor bazı şeyleri zeka meselesi sanırım eşimde bende çok zeki değiliz ama iyi kötü üniversite mezunuyuz bu zeka meselesi de genetik olduğuna inanıyorum bazı çocuk leb demeden leblebiyi anlıyor ben çocuğuma emek veriyorum bazı şeyleri bilsin anlasın bende mutlu olayım istiyorum tablete bakıyor saatlerce aç bi kitap oku diyorum yok illa başında dikilicem o kitabı okuması için hatalarım ani sinirlenmek çocuğu aşağılar tarzda konuşmak eczacı olamazsın gibi konuşarak bunlar benim hatalarım 2 yaşında bi kardeşi var o da rahat vermiyor bi oyun kurup oynasa küçük olan gelip bozuyor çocukta kolayından tablete sarılıyor tablette ne izliyor ne yapıyor takip ediyorum ama beyni köreliyor tablet yüzünden üzülüyorum. Beslenmesine de dikkat ediyorum kafası çalışsın sağlıklı beslensin diye bana akıl verin çocuğum başarılı olsun istiyorum ama psikolojisi de önemli tabaysliniz buysa siz okuyun eczacılık ? Önce öocuğum mutlu olsun diye baaşlar ve bunu kendinize haturlatırsanız çocukta büyüyünce sizi güzel haturlar
Çok hayalini kuruyorsanız siz okuyup eczacı olun.
Daha ikinci sınıfa giden çocuğa meslek üzerinde baskı yapmak, kafası çalışmıyor demek , nasıl bir cahilliktir? Çocuğu kitap okumuyor diye eleştirmek yerine açın siz bir kitap okuyun, birşeyler dinleyin ebeveynlik üzerine.
8 yaşında saatlerce tabletle vakit geçirmesi de sizin hatanız. Oturup çocuğunuzla ders dışında vakit geçirip, oyun oynuyor musunuz? O yaş grubuyla da yapılacak pek çok şey var. Belediyelerin spor merkezleri var onları da çocuğun isteğine göre götürebilirsiniz.
Tüm suçu çocuğa atmak ne kolay.
Estağfirullah ilk cümlelerinizi hayretle okudum. Ben kolay girdiniz demedim ki. Çalışan yapar türü sınavlardı o zamankiler. Şimdi zeka istiyor, yoksa başarısızsın o kadar. Ben 2015 girişliyim ve kendi sınavımla geçen sene kardeşimin girdiği sınav arasında dağlar var bunu net olarak gördüğüm için böyle de net konuşuyorum. Bizde bilgi sorarlardı onlarda muhakeme yeteneği soruyorlar. Yetenek diyorum, herkeste yok o yüzden zor işte.
Eczacılık ile ilgili dediklerinize katılıyorum. Lisedeyken, işte yaklaşık 10 sene öncesi, ne olursanız olun eczacı olmayın, o meslek bitti diyorlardı. Ben de sizin gibi şaşırdım. Tıp desen neyse her yerde iş bulur ama bildiğim kadarıyla her mahalleye açılacak eczacı sayısı bellidir. Eczanesiz mahalle var mıdır sanmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?