• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlız araba kullanamıyorum

Çok teşekkürler :KK200:En Büyük KK
Haklısınız hergün yarım saat bile olsa çıkmak lazım. Küçük oğlanı yaz okuluna vereceğiz. Oraya ben getirip götüreceğim. İnşallah beceririm:dua:En Büyük KK
becerirsiniz. her gün çıktıkça korku kaygı yok oluyor. sıradan bir şey yapıyormuş gibi oluyorsunuz. fırsat buldukça çıkın.

becerirsiniz. her gün çıktıkça korku kaygı yok oluyor. sıradan bir şey yapıyormuş gibi oluyorsunuz. fırsat buldukça çıkın.
Bugün sabah eşimle birlikte gittik okula.... çıkış saati 15:00 teydi. Ben yalnız gidip alacağım diye saat 14:00 te çıktım evden:) çok şükür sorunsuz gidip geldim:nazar::nazar::dua:En Büyük KK 5 km. Uzaklıkta okul. 5 tane falan kırmızı ışık var. U Dönüşte, kavşaklarda, ana yola karışmam gereken yerde hep kırmızı ışık var. Daha güvende hissettim kendimi:halay:hafta sonu eşimle gidip geldik yolu ezberledim:) Bilmediğim yollarda zorlanıyorum.

Bugün sabah eşimle birlikte gittik okula.... çıkış saati 15:00 teydi. Ben yalnız gidip alacağım diye saat 14:00 te çıktım evden:) çok şükür sorunsuz gidip geldim:nazar::nazar::dua:En Büyük KK 5 km. Uzaklıkta okul. 5 tane falan kırmızı ışık var. U Dönüşte, kavşaklarda, ana yola karışmam gereken yerde hep kırmızı ışık var. Daha güvende hissettim kendimi:halay:hafta sonu eşimle gidip geldik yolu ezberledim:) Bilmediğim yollarda zorlanıyorum.
maşallah, harikasınızz...
her gün devam mı?

bende de korku tamamen bitti çok şükür. dün hatta hiç bilmediğim bir yoldan sanayiye gidip egzozumu yaptırdım :) çok şükür geçti gitti kötü günler :)

maşallah, harikasınızz...
her gün devam mı?

bende de korku tamamen bitti çok şükür. dün hatta hiç bilmediğim bir yoldan sanayiye gidip egzozumu yaptırdım :) çok şükür geçti gitti kötü günler :)
:nazar::nazar::nazar::KK9::KK9:çok şükür maşallah... ben o kadar olmasamda okula bırakıp alıyorum. Şu aralar zorlandığım konu park.... bakıyorum en boş yer neresi oraya park ediyorum.
Sitede kapalıya park etmeye başladım 2 gündür.. çok uğraşıyorum ama oluyor... inşallah eylülde daha iyi olurumEn Büyük KK

:nazar::nazar::nazar::KK9::KK9:çok şükür maşallah... ben o kadar olmasamda okula bırakıp alıyorum. Şu aralar zorlandığım konu park.... bakıyorum en boş yer neresi oraya park ediyorum.
Sitede kapalıya park etmeye başladım 2 gündür.. çok uğraşıyorum ama oluyor... inşallah eylülde daha iyi olurumEn Büyük KK
maşallah vallahi, azmettik ve mutlu sona ulaştık. tebrik ederim sizi de.hiç pes etmedik ;)
ben de geri geri parkta çok iyiyim ama kafadan parkta çok zorlanıyorum :))) bu ara ben de önden parka çalışıyorum :)))
çalıştıkça oluyor çok şükür...:nazar::nazar::nazar:

Ben çok kez pes etmek istedim ama eşim izin vermedi, otomatik arabayı bana aldı mecbur kullanmam gerekiyordu...
Rabbim isteyen herkese kazasız belasız sürüş nasip etsin....ben trafiğe çıkıyorsam herkes çıkar... çok şükür yalnızken hiç korna falanda yemiyorum... çok dikkatli ve kurallara uyarak gidiyorum....eşimleyken çok korna basan oluyordu...eşim hadi geç, yol verme şuna, minibüsün peşine takılma solla falan diyordu... ben beceremeyince arkadaki korna basıyordu tabi...eşim kendi yapabildiği şeyleri yapmamı bekliyordu... yalnız daha rahatım... kendimide başkasını da tehlikeye atmıyorum...

Ben çok kez pes etmek istedim ama eşim izin vermedi, otomatik arabayı bana aldı mecbur kullanmam gerekiyordu...
Rabbim isteyen herkese kazasız belasız sürüş nasip etsin....ben trafiğe çıkıyorsam herkes çıkar... çok şükür yalnızken hiç korna falanda yemiyorum... çok dikkatli ve kurallara uyarak gidiyorum....eşimleyken çok korna basan oluyordu...eşim hadi geç, yol verme şuna, minibüsün peşine takılma solla falan diyordu... ben beceremeyince arkadaki korna basıyordu tabi...eşim kendi yapabildiği şeyleri yapmamı bekliyordu... yalnız daha rahatım... kendimide başkasını da tehlikeye atmıyorum...
amin inşallah...
ben de başlarda çok korkuyordum,biliyorsunuz ya, aklım çıkıyordu. hakkaten ben de eşim olmadan çok daha rahatım. dün akşam 2 araba arkalı önlü bir yere gittik. büyük bir kavşağa geldik,tali yoldan ana yola çıkacaz. eşim içinden diyormuş, şimdi tek araba kalmayana kadar bekleriz kesin diye. ben baktım mesafeyi ve arabaların hızını kestirdim gözüme, çıktım yola..eşim şok olmuş.bana bakarken çıkamamış, sonra yetişeceğim diye baya uğraşmış :)))) araba kullanmaktan zevk aldıkça ve kullandıkça artık aslında ne kadar kolay olduğunu hissediyorum. çok mutluyum çok şükür...

amin inşallah...
ben de başlarda çok korkuyordum,biliyorsunuz ya, aklım çıkıyordu. hakkaten ben de eşim olmadan çok daha rahatım. dün akşam 2 araba arkalı önlü bir yere gittik. büyük bir kavşağa geldik,tali yoldan ana yola çıkacaz. eşim içinden diyormuş, şimdi tek araba kalmayana kadar bekleriz kesin diye. ben baktım mesafeyi ve arabaların hızını kestirdim gözüme, çıktım yola..eşim şok olmuş.bana bakarken çıkamamış, sonra yetişeceğim diye baya uğraşmış :)))) araba kullanmaktan zevk aldıkça ve kullandıkça artık aslında ne kadar kolay olduğunu hissediyorum. çok mutluyum çok şükür...
Selam canim ben ufak bi kaza geçirdim önümdeki araç geri geri gelip arabama vurdu saniyelik bi olay ondan beri tekrar soğudum korktum geri başa döndüm yani

Selam canim ben ufak bi kaza geçirdim önümdeki araç geri geri gelip arabama vurdu saniyelik bi olay ondan beri tekrar soğudum korktum geri başa döndüm yani
canım çok çok geçmiş olsun.neyse ki ufakmış, sana bir şey olmasın da..ama sakın soğuma lütfen, hemen eşinle geç yine başına.

Yavaş gittikten sonra ufak tefek kazaların büyük sorun oluşturacağını sanmıyorum bunlardan korkmayın yeter ki hızınızı artirmayin.
Ben daha ehliyet alma aşamasında kaza yaptım hem de başkasi değil ben gittim vurdum . Hocam çok iyisin demişti o güvenle arkadaşla çıktık bir sürü sıkıntı sonu...herkesten saklamaya çalış henüz ehliyet yok vs:/ sonra dedim ki şimdi soğursam sınava bile giremem unutucam bunların olağan olduğunu düşüneceğim ve devam edeceğim . Hızlı olmadiktan sonra mala gelsin cana gelmesin de.

İnsan sadece araba kullanırken filan değil korktuğu bir şeyi yaparken ekstra dikkatsiz olur. Arabayı çalıştırmadan önce azıcık nefes egzersizi yapın, müzik dinleyin önce bedeninizdeki o kasılma bi gitsin. Gideceğiniz yolu biliyorsanız gözlerinizi kapatıp sorunsuz gittiğinizi vizyonlayın, korktuğunuz bir şeyi yaparken hiçbir zaman o stersli halle yapmayın zaten, antrenman yapın önce :)

bu arada kızlar dün başıma gelen bir olayı anlatayım aklınızda bulunsun. hepimizin arabası otomatik vites, başınıza gelirse önlem alasınız diye yazıyorum. Mcada Mcada E Endoplazmikretukulm

dün bir arkadaşımla şehir turu atıyoruz bol bol gezdik 3 saat falan, son tura girdim, bir pastahanede durduk falan yine kalktım, fakat basıyorum araba gaz almıyor gibi sert vurduruyor.Allah Allah dedim,bi gariplik var ama devam ettim.
sonra ışıklara geldik çok hafif rampa, ayağımı frenden kaldırınca araba arkaya kaydı! ben şok! Allahtan arkamdaki araba gerideydi. Aklım çıktı frenden kaldırıp gaza basamıyorum resmen çünkü öyle yavaş da kaymıyor baya geri geri gidiyor araba.

o an dedim keşke debriyajım olsaydı, yarı debriyajla kalkardım ama otomatik araçta ne yapacam. bi anda ter boşandı.3 saniyede kafamdan bin tane şey geçti..tork konvektör arızası mı, şanzıman mı inecek, eyvah masraf çıkacak. şanzıman yağı ya da filtrede mi sıkıntı gibi saçma sapan bilgiler uçuştu kafamda... :)))) (bunlar da hep gerekli gereksiz araştırma ve her bilgiyi okuma sonucu beynime kazınanlar)

neyse arkadaşa çaktırmadan sol ayağımı devreye sokup sol ile freni kaldırır kaldırmaz sağ ile verdim gazı kaldırdım arabayı...toplamda 3 kez aynı şeyi yaşadım, yolda kalmayayım diye dua ede ede döndüm eve park edip hemen eşimi aradım, geldi sanayiye götürdü. fakat eşimde kaydırma yapmamış. sanayide de saatlerce bakıp denemişler, hiç bir sorun yok demiş usta.

sorun şuymuş, vitesi d den biraz aşağı kaydırmışım,3 e de gelmemiş ama tam d de olmayınca dişli geçmiyormuş ve böyle bir sorun yaşanabiliyormuş. milimlik bir kaymada bile. böyle bir durumda arabayı stop edip p ye getirip tekrar çalıştırıp d ye almak gerekiyormuş. aklınızda olsun.başınıza gelirse hemen kapatıp tekrar açın, sorun çözülüyor... deneye deneye öğreniyoruz her şeyi :))))

Kızlar kaza denen sey herkesin badina geliyo. Sogumayin hemen oturun dreksiyona tekrar.
Ben de iyi kullanirim uzun yol falan giderim dag tepe gayet seriyimdir. Benim de sürttürdüğum falan oldu aynaya carptigim falan ee oluyo bunlar.
Bunlari erkekler de yapar hatta cogu zaman. Ama vazgecmeyin.

Berbat geri başa döndüm kazadan sonra
Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Böyle şeyler olur takılmayın. Ben sürücü kursunun arabasıyla kaldırıma çıktım. Yüksek bir kaldırımdı. Araç devrilebilirdi.Kendi aracımla daha 1 haftalıkken otoparkta kolona çarptım kapı pert oldu. Halen sürüyorum .

Bugün kuaför e gittim arabayla korka korka neyse sorun çıkmadı dönüşte sagda park halinde duran araç aniden onume cıktı sola kırdım hemen geçtim ama sen ne kadar dikkatli iyi olursan ol bi gerizekali çıkıp seni alt ust edebiliyor iste bende kornaya basma alışkanlığı yok belki bassam manevra yapmama gerek kalmiycakti cok panikliyorum soğuk kanlı degilim hic

Back
X