bu arada kızlar dün başıma gelen bir olayı anlatayım aklınızda bulunsun. hepimizin arabası otomatik vites, başınıza gelirse önlem alasınız diye yazıyorum.
Mcada
E
Endoplazmikretukulm
dün bir arkadaşımla şehir turu atıyoruz bol bol gezdik 3 saat falan, son tura girdim, bir pastahanede durduk falan yine kalktım, fakat basıyorum araba gaz almıyor gibi sert vurduruyor.Allah Allah dedim,bi gariplik var ama devam ettim.
sonra ışıklara geldik çok hafif rampa, ayağımı frenden kaldırınca araba arkaya kaydı! ben şok! Allahtan arkamdaki araba gerideydi. Aklım çıktı frenden kaldırıp gaza basamıyorum resmen çünkü öyle yavaş da kaymıyor baya geri geri gidiyor araba.
o an dedim keşke debriyajım olsaydı, yarı debriyajla kalkardım ama otomatik araçta ne yapacam. bi anda ter boşandı.3 saniyede kafamdan bin tane şey geçti..tork konvektör arızası mı, şanzıman mı inecek, eyvah masraf çıkacak. şanzıman yağı ya da filtrede mi sıkıntı gibi saçma sapan bilgiler uçuştu kafamda... :)))) (bunlar da hep gerekli gereksiz araştırma ve her bilgiyi okuma sonucu beynime kazınanlar)
neyse arkadaşa çaktırmadan sol ayağımı devreye sokup sol ile freni kaldırır kaldırmaz sağ ile verdim gazı kaldırdım arabayı...toplamda 3 kez aynı şeyi yaşadım, yolda kalmayayım diye dua ede ede döndüm eve park edip hemen eşimi aradım, geldi sanayiye götürdü. fakat eşimde kaydırma yapmamış. sanayide de saatlerce bakıp denemişler, hiç bir sorun yok demiş usta.
sorun şuymuş, vitesi d den biraz aşağı kaydırmışım,3 e de gelmemiş ama tam d de olmayınca dişli geçmiyormuş ve böyle bir sorun yaşanabiliyormuş. milimlik bir kaymada bile. böyle bir durumda arabayı stop edip p ye getirip tekrar çalıştırıp d ye almak gerekiyormuş. aklınızda olsun.başınıza gelirse hemen kapatıp tekrar açın, sorun çözülüyor... deneye deneye öğreniyoruz her şeyi :))))